Olimpijske igre u Riu 2016.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
sjedi 1

#326 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by sjedi 1 »

hrle1976 wrote:Ja etape u biciklizmu, svako malo neko ode u jarak ili u sumu. :-)
Sve je dobro dok ne zalutaju u kakvu favelu... :D
Fudo387

#327 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

KatarinaKosaca wrote:
Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
Milijarda nekih zvrlj disciplina i ama bas ni jedna da neko moze do medalje...wtf.
U kakvoj je Amel formi, mozda on uspije?
da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....
Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.
Sta mu treba da frljaca onu kuglu?
Kugla, sorc, tene, majica i livada.
Sve skupa 200 maraka troskova plus hrana, i haj vjezbaj.
hrle1976

#328 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrle1976 »

KatarinaKosaca wrote:
Milijarda nekih zvrlj disciplina i ama bas ni jedna da neko moze do medalje...wtf.
da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....

Danas talent nije bitan za OL. sve ostalo, maser, uvjeti i sl. je vaznije, vrijeme, da te neko palca da treniras. Da dzava daje platu kao u SVedskoj svi sporisti imaju zagarantovana primanja kao da rade neki ozbiljan visoko kvalifikovan posao. Drzava sve placa, treniranje da nisu blizu svoje male djece da ne bili nahladjeni i sl. Ni sponzor im netreba i sl. I ja sa 40 cu se kavlificirati za OL. Niti pusim, pijem alkohol ili kafu, smao dajmi sav taj luksuz i trenere.
Romanista 101%

#329 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Romanista 101% »

hrle1976 wrote:Ja etape u biciklizmu, svako malo neko ode u jarak ili u sumu. :-)

kazu sinoc da je ovo jedna od najtezih etapa u istoriji olimp. igara, sad se vidi zasto
hrle1976

#330 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrle1976 »

sjedi 1 wrote:
Sve je dobro dok ne zalutaju u kakvu favelu... :D
Do prve naplatne rampe u faveli. :lol:
Romanista 101%

#331 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Romanista 101% »

Fudo387 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.
pa imamo 3 kuglasa :D
kakavdanakneiskustvu

#332 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mustang1 wrote:Jel ovo BHT kombinuje snimak vaterpola sa live prijenosom kosarke? i ponasaju se kao da je uzivo oboje :D

ja bolan,pa gdje jos to ima?????
vade_mecum

#333 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

KatarinaKosaca wrote:
upravo tako. npr. u normalnom svijetu svako selo preko 5.000 stanovnika ima barem 25 metarski bazen, a u bosni mjesta sa takvim bazenom mozes nabrojati na prste jedne ruke. u klipu koji je bio danas Kajtaz kaze da je u mostaru trenirala u 12 metarskom bazenu sve dok nije otisla u dubrovnik. i na kraju sve se svede uglavnom na individualne napore i ulaganja jer bez njih ne bi imali ni ovih 11 olimpijaca.

zvrlj disciplinama se ne mozes ni nadati kad za njih nema ni tradicije, a bogami ni uslova.
Fudo387

#334 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

Nisam znao za te kuglase, pa mogu li oni do medalje?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#335 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
ja sam napisao Fudo negdje ranije da se ti navelikim takmicenjima ne boris protiv prirodnih talenata nego protiv talenat+hemijska industrija+vrhunski treneri+vrhunski uslovi. Nasi sportisti imaju samo ovo prvo. Pa samo da vidis koje se sve pomocne sprave koriste u razlicitim sportovima sjeo bi momentalno na dupe a pogotovo bi sjeo kad bi vidio cijene:) Jednostavno je nemoguce ovim razmisljanjem parirati vrhunskom sportu izuzev ako nisi talent nad talentima
vade_mecum

#336 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
da mi je vidjeti taj entuzijazam kad nemas para, a valja pojesti 3.000 kalorija dnevno :roll:
Fudo387

#337 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
hrasno38

#338 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

vade_mecum wrote:
KatarinaKosaca wrote:
upravo tako. npr. u normalnom svijetu svako selo preko 5.000 stanovnika ima barem 25 metarski bazen, a u bosni mjesta sa takvim bazenom mozes nabrojati na prste jedne ruke. u klipu koji je bio danas Kajtaz kaze da je u mostaru trenirala u 12 metarskom bazenu sve dok nije otisla u dubrovnik. i na kraju sve se svede uglavnom na individualne napore i ulaganja jer bez njih ne bi imali ni ovih 11 olimpijaca.

zvrlj disciplinama se ne mozes ni nadati kad za njih nema ni tradicije, a bogami ni uslova.
Imao sam negdje na webu ali ne kogu da nadjem ali skoro da bukvalno u Srbiji svako selo ima bazen pa bio on otvoreni ili pod balonom. Naravno da onda imas konstantno priliv talenata sa svih strana. Pa danas Srbija ima Anju Crevar koja ce biti ako ne na ovim onda na sljedeim OI sampionka. A ona je mislim 2000 godiste a ispunila je A olimpijsku normu.
hrasno38

#339 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
hahaha e to je nase razmisljanje da je kaorija kalorija ali nije tako ni na mapi i ishrana sportiste je prava nauka
vade_mecum

#340 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

jaro moj, ili tanko trollas ili si jako ignorantan ako mislis da cevapi mogu proci kao ishrana za vrhunskog sportistu.
Fudo387

#341 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:
hahaha e to je nase razmisljanje da je kaorija kalorija ali nije tako ni na mapi i ishrana sportiste je prava nauka
Ma znam, zajebajem se.
Poenta je da ta ishrana nije neki aman zaman trosak pa da to drzava ne moze priustiti jednom sportisti.
vade_mecum

#342 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

hrasno38 wrote:
vade_mecum wrote:
KatarinaKosaca wrote:upravo tako. npr. u normalnom svijetu svako selo preko 5.000 stanovnika ima barem 25 metarski bazen, a u bosni mjesta sa takvim bazenom mozes nabrojati na prste jedne ruke. u klipu koji je bio danas Kajtaz kaze da je u mostaru trenirala u 12 metarskom bazenu sve dok nije otisla u dubrovnik. i na kraju sve se svede uglavnom na individualne napore i ulaganja jer bez njih ne bi imali ni ovih 11 olimpijaca.

Imao sam negdje na webu ali ne kogu da nadjem ali skoro da bukvalno u Srbiji svako selo ima bazen pa bio on otvoreni ili pod balonom. Naravno da onda imas konstantno priliv talenata sa svih strana. Pa danas Srbija ima Anju Crevar koja ce biti ako ne na ovim onda na sljedeim OI sampionka. A ona je mislim 2000 godiste a ispunila je A olimpijsku normu.
u Bosni ima masa djece koja ce postati odrasli, a da ne znaju plivati dok je u nekim drugim zemljama to necuveno. ne moraju sva djeca ostvariti olimpijsku normu, ali kvalitet proizilazi iz kvantiteta prevashodno. kao sto sam prije napisao, kod nas se sve svodi uglavnom na individualna ulaganja i rijetko ko u ovom sistemu postao vrhunski.
vade_mecum

#343 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
hrasno38 wrote:
Ma znam, zajebajem se.
Poenta je da ta ishrana nije neki aman zaman trosak pa da to drzava ne moze priustiti jednom sportisti.
poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.
isx

#344 Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by isx »

Romanista 101% wrote:
Fudo387 wrote:
KatarinaKosaca wrote: da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....
pa imamo 3 kuglasa :D
Kakva korist kada ce im plasman biti 42, 43, 44 od 47.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by isx on 06/08/2016 20:16, edited 1 time in total.
Fudo387

#345 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

vade_mecum wrote:poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.
Pa to u Sarajevu imas sve pred nosom.
vade_mecum

#346 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
vade_mecum wrote:poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.
imas, al u kurcu jer se sve navedeno placa, a ni sarajevo nije = bosna. znas li ti bolan ne bio koliko je jedan npr. par kopacki i koliko jedno dijete od 12-13 godina godisnje ih promjeni jer mu noga konstantno raste (hint: kostaju isto ko i za odrasle). al jok, sta fali, ako je neko dobar, moze i u starkama trenirati :roll:
Fudo387

#347 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

vade_mecum wrote:
Fudo387 wrote:
imas, al u kurcu jer se sve navedeno placa, a ni sarajevo nije = bosna. znas li ti bolan ne bio koliko je jedan npr. par kopacki i koliko jedno dijete od 12-13 godina godisnje ih promjeni jer mu noga konstantno raste (hint: kostaju isto ko i za odrasle). al jok, sta fali, ako je neko dobar, moze i u starkama trenirati :roll:
Ok, odustajem. Ubijedio si me, ne moze se.
cyprus

#348 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

Ono što je po meni možda i ključno je to što imamo mali broj ljudi koji se ozbiljno bavi sportom... Jednostavno, to se kod nas ne isplati... Ti moraš imati stotine i stotine, možda hiljade prosječnih sportista, da bi iznjedrio jednog ili dvojicu vrhunskih...

To je recimo slučaju u Keniji i Etiopiji... Jesu siromašne države, ali tamošnja omladina jedino u trčanju vidi izlaz iz siromaštva, slično kao stanovnici favela u Brazilu vide fudbal... I onda imaš desetine i stotine hiljada Etiopljana i Kenijaca koji trče... Neko od njih mora postati svjetska klasa, pogotovo zato što su konstitucijski predodređeni za taj sport...
Last edited by cyprus on 06/08/2016 20:27, edited 1 time in total.
uglavnomja

#349 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by uglavnomja »

ovaj biciklizam opasniji od formule 1 :shock:
Fudo387

#350 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:Ono što je po meni možda i ključno je to što imamo mali broj ljudi koji se ozbiljno bavi sportom... Jednostavno, to se kod nas ne isplati... Ti moraš imati stotine i stotine, možda hiljade prosječnih sportista, da bi iznjedrio jednog ili dvojicu vrhunskih...

To je recimo slučaju u Keniji i Etiopiji... Jesu siromašne države, ali tamošnja omladina jedino u trčanju vidi izlaz iz siromašstva, slično kao stanovnici favela u Brazilu vide fudbal... I onda imaš desetine i stotine hiljada Etiopljana i Kenijaca koji trče... Neko od njih mora postati svjetska klasa, pogotovo zato što su konstitucijski predodređeni za taj sport...
Pa koliko smo imali atleticara koji trce 800 metara dok konacno nisu izbacili vrhunskog sportistu?
Locked