Sve je dobro dok ne zalutaju u kakvu favelu...hrle1976 wrote:Ja etape u biciklizmu, svako malo neko ode u jarak ili u sumu.
Olimpijske igre u Riu 2016.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- sjedi 1
#326 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
-
Fudo387
#327 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
Milijarda nekih zvrlj disciplina i ama bas ni jedna da neko moze do medalje...wtf.
U kakvoj je Amel formi, mozda on uspije?
Sta mu treba da frljaca onu kuglu?
Kugla, sorc, tene, majica i livada.
Sve skupa 200 maraka troskova plus hrana, i haj vjezbaj.
- hrle1976
#328 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
Milijarda nekih zvrlj disciplina i ama bas ni jedna da neko moze do medalje...wtf.
Danas talent nije bitan za OL. sve ostalo, maser, uvjeti i sl. je vaznije, vrijeme, da te neko palca da treniras. Da dzava daje platu kao u SVedskoj svi sporisti imaju zagarantovana primanja kao da rade neki ozbiljan visoko kvalifikovan posao. Drzava sve placa, treniranje da nisu blizu svoje male djece da ne bili nahladjeni i sl. Ni sponzor im netreba i sl. I ja sa 40 cu se kavlificirati za OL. Niti pusim, pijem alkohol ili kafu, smao dajmi sav taj luksuz i trenere.
- Romanista 101%
#329 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
hrle1976 wrote:Ja etape u biciklizmu, svako malo neko ode u jarak ili u sumu.
kazu sinoc da je ovo jedna od najtezih etapa u istoriji olimp. igara, sad se vidi zasto
- hrle1976
#330 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Do prve naplatne rampe u faveli.sjedi 1 wrote:Sve je dobro dok ne zalutaju u kakvu favelu...hrle1976 wrote:Ja etape u biciklizmu, svako malo neko ode u jarak ili u sumu.
- Romanista 101%
#331 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
pa imamo 3 kuglasaFudo387 wrote:Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
-
kakavdanakneiskustvu
#332 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Mustang1 wrote:Jel ovo BHT kombinuje snimak vaterpola sa live prijenosom kosarke? i ponasaju se kao da je uzivo oboje
ja bolan,pa gdje jos to ima?????
-
vade_mecum
#333 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
upravo tako. npr. u normalnom svijetu svako selo preko 5.000 stanovnika ima barem 25 metarski bazen, a u bosni mjesta sa takvim bazenom mozes nabrojati na prste jedne ruke. u klipu koji je bio danas Kajtaz kaze da je u mostaru trenirala u 12 metarskom bazenu sve dok nije otisla u dubrovnik. i na kraju sve se svede uglavnom na individualne napore i ulaganja jer bez njih ne bi imali ni ovih 11 olimpijaca.KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
zvrlj disciplinama se ne mozes ni nadati kad za njih nema ni tradicije, a bogami ni uslova.
-
Fudo387
#334 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Nisam znao za te kuglase, pa mogu li oni do medalje?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#335 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
ja sam napisao Fudo negdje ranije da se ti navelikim takmicenjima ne boris protiv prirodnih talenata nego protiv talenat+hemijska industrija+vrhunski treneri+vrhunski uslovi. Nasi sportisti imaju samo ovo prvo. Pa samo da vidis koje se sve pomocne sprave koriste u razlicitim sportovima sjeo bi momentalno na dupe a pogotovo bi sjeo kad bi vidio cijene:) Jednostavno je nemoguce ovim razmisljanjem parirati vrhunskom sportu izuzev ako nisi talent nad talentimaFudo387 wrote:Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
-
vade_mecum
#336 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
da mi je vidjeti taj entuzijazam kad nemas para, a valja pojesti 3.000 kalorija dnevnoFudo387 wrote:Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
-
Fudo387
#337 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
- hrasno38
#338 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Imao sam negdje na webu ali ne kogu da nadjem ali skoro da bukvalno u Srbiji svako selo ima bazen pa bio on otvoreni ili pod balonom. Naravno da onda imas konstantno priliv talenata sa svih strana. Pa danas Srbija ima Anju Crevar koja ce biti ako ne na ovim onda na sljedeim OI sampionka. A ona je mislim 2000 godiste a ispunila je A olimpijsku normu.vade_mecum wrote:upravo tako. npr. u normalnom svijetu svako selo preko 5.000 stanovnika ima barem 25 metarski bazen, a u bosni mjesta sa takvim bazenom mozes nabrojati na prste jedne ruke. u klipu koji je bio danas Kajtaz kaze da je u mostaru trenirala u 12 metarskom bazenu sve dok nije otisla u dubrovnik. i na kraju sve se svede uglavnom na individualne napore i ulaganja jer bez njih ne bi imali ni ovih 11 olimpijaca.KatarinaKosaca wrote:da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....Fudo387 wrote:Jebemu, kako smo ovako netalentovani za sport?
zvrlj disciplinama se ne mozes ni nadati kad za njih nema ni tradicije, a bogami ni uslova.
- hrasno38
#339 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
hahaha e to je nase razmisljanje da je kaorija kalorija ali nije tako ni na mapi i ishrana sportiste je prava naukaFudo387 wrote:Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
-
vade_mecum
#340 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
jaro moj, ili tanko trollas ili si jako ignorantan ako mislis da cevapi mogu proci kao ishrana za vrhunskog sportistu.Fudo387 wrote:Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
-
Fudo387
#341 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Ma znam, zajebajem se.hrasno38 wrote:hahaha e to je nase razmisljanje da je kaorija kalorija ali nije tako ni na mapi i ishrana sportiste je prava naukaFudo387 wrote:Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
Poenta je da ta ishrana nije neki aman zaman trosak pa da to drzava ne moze priustiti jednom sportisti.
-
vade_mecum
#342 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
u Bosni ima masa djece koja ce postati odrasli, a da ne znaju plivati dok je u nekim drugim zemljama to necuveno. ne moraju sva djeca ostvariti olimpijsku normu, ali kvalitet proizilazi iz kvantiteta prevashodno. kao sto sam prije napisao, kod nas se sve svodi uglavnom na individualna ulaganja i rijetko ko u ovom sistemu postao vrhunski.hrasno38 wrote:vade_mecum wrote:Imao sam negdje na webu ali ne kogu da nadjem ali skoro da bukvalno u Srbiji svako selo ima bazen pa bio on otvoreni ili pod balonom. Naravno da onda imas konstantno priliv talenata sa svih strana. Pa danas Srbija ima Anju Crevar koja ce biti ako ne na ovim onda na sljedeim OI sampionka. A ona je mislim 2000 godiste a ispunila je A olimpijsku normu.KatarinaKosaca wrote:upravo tako. npr. u normalnom svijetu svako selo preko 5.000 stanovnika ima barem 25 metarski bazen, a u bosni mjesta sa takvim bazenom mozes nabrojati na prste jedne ruke. u klipu koji je bio danas Kajtaz kaze da je u mostaru trenirala u 12 metarskom bazenu sve dok nije otisla u dubrovnik. i na kraju sve se svede uglavnom na individualne napore i ulaganja jer bez njih ne bi imali ni ovih 11 olimpijaca.
-
vade_mecum
#343 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.Fudo387 wrote:Ma znam, zajebajem se.hrasno38 wrote:hahaha e to je nase razmisljanje da je kaorija kalorija ali nije tako ni na mapi i ishrana sportiste je prava naukaFudo387 wrote:Jarane, mala porcija cevapa ima 3000 kalorija, tri marke.
Poenta je da ta ishrana nije neki aman zaman trosak pa da to drzava ne moze priustiti jednom sportisti.
-
isx
#344 Olimpijske igre u Riu 2016.
Kakva korist kada ce im plasman biti 42, 43, 44 od 47.Romanista 101% wrote:pa imamo 3 kuglasaFudo387 wrote:Ma razumijem ja taj problem, al eto fakat mi nejasno da se ne pojavi neki entuzijasta koji ce to sve prebroditi. Pa imas masu siromasnijih zemalja koje svako malo nekog izbace na tron, a mi nikad nista.KatarinaKosaca wrote: da.ne politiziram ovu temu necu podrobno. Nije stvar talenta nego ulaganja. Pogledati, ne civilizirane zemlje, nego samo zemlje okruzenja i % ulaganja u sport i pogledati nase i sve ce se samo kazati....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by isx on 06/08/2016 20:16, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#345 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Pa to u Sarajevu imas sve pred nosom.vade_mecum wrote:poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.
-
vade_mecum
#346 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
imas, al u kurcu jer se sve navedeno placa, a ni sarajevo nije = bosna. znas li ti bolan ne bio koliko je jedan npr. par kopacki i koliko jedno dijete od 12-13 godina godisnje ih promjeni jer mu noga konstantno raste (hint: kostaju isto ko i za odrasle). al jok, sta fali, ako je neko dobar, moze i u starkama treniratiFudo387 wrote:Pa to u Sarajevu imas sve pred nosom.vade_mecum wrote:poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.
-
Fudo387
#347 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Ok, odustajem. Ubijedio si me, ne moze se.vade_mecum wrote:imas, al u kurcu jer se sve navedeno placa, a ni sarajevo nije = bosna. znas li ti bolan ne bio koliko je jedan npr. par kopacki i koliko jedno dijete od 12-13 godina godisnje ih promjeni jer mu noga konstantno raste (hint: kostaju isto ko i za odrasle). al jok, sta fali, ako je neko dobar, moze i u starkama treniratiFudo387 wrote:Pa to u Sarajevu imas sve pred nosom.vade_mecum wrote:poenta je da drzava ulaze u 100 sportista kako bi imala 10 vrhunski. i nije samo ishrana vec i dvorane, bazeni, teretane, skolovanje trenera, ulaganje u mlade selekcije...i lista se nastavlja.
- cyprus
#348 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Ono što je po meni možda i ključno je to što imamo mali broj ljudi koji se ozbiljno bavi sportom... Jednostavno, to se kod nas ne isplati... Ti moraš imati stotine i stotine, možda hiljade prosječnih sportista, da bi iznjedrio jednog ili dvojicu vrhunskih...
To je recimo slučaju u Keniji i Etiopiji... Jesu siromašne države, ali tamošnja omladina jedino u trčanju vidi izlaz iz siromaštva, slično kao stanovnici favela u Brazilu vide fudbal... I onda imaš desetine i stotine hiljada Etiopljana i Kenijaca koji trče... Neko od njih mora postati svjetska klasa, pogotovo zato što su konstitucijski predodređeni za taj sport...
To je recimo slučaju u Keniji i Etiopiji... Jesu siromašne države, ali tamošnja omladina jedino u trčanju vidi izlaz iz siromaštva, slično kao stanovnici favela u Brazilu vide fudbal... I onda imaš desetine i stotine hiljada Etiopljana i Kenijaca koji trče... Neko od njih mora postati svjetska klasa, pogotovo zato što su konstitucijski predodređeni za taj sport...
Last edited by cyprus on 06/08/2016 20:27, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#349 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
ovaj biciklizam opasniji od formule 1 
-
Fudo387
#350 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.
Pa koliko smo imali atleticara koji trce 800 metara dok konacno nisu izbacili vrhunskog sportistu?cyprus wrote:Ono što je po meni možda i ključno je to što imamo mali broj ljudi koji se ozbiljno bavi sportom... Jednostavno, to se kod nas ne isplati... Ti moraš imati stotine i stotine, možda hiljade prosječnih sportista, da bi iznjedrio jednog ili dvojicu vrhunskih...
To je recimo slučaju u Keniji i Etiopiji... Jesu siromašne države, ali tamošnja omladina jedino u trčanju vidi izlaz iz siromašstva, slično kao stanovnici favela u Brazilu vide fudbal... I onda imaš desetine i stotine hiljada Etiopljana i Kenijaca koji trče... Neko od njih mora postati svjetska klasa, pogotovo zato što su konstitucijski predodređeni za taj sport...