Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Amel Tuka će možda čak i ispasti u polufinalu. Javnost ne prati, ne zna i nije informisana. Amel Tuka je daleko od favorita za medalju u trci na 800 m. A onda će naša lijepa i dobroćudna bosanskohercegovačka nacija da ga popljuje i razapne.
Ili što mu napisa neki Amel N na instagramu: "Šta se ba samo slikaš ko kakav maneken? NE VRAĆAJ SE BEZ MEDALJE!!!"
hrle1976 wrote:Zlato za nezavisnog olimpiskog atleticara Fehaid Aldeehani (inace iz Kuvajta) Kuvajt je kao drzava suspedirana iz gotovo svih sportova svijeta, njeni takmicari se takmice kao individualci bez drzave.
Srebro, Italija, Bronza za Veliku Britaniju
što to?
Koliko ja kontam politicari se smiju samo mjesati u sport kad treba izvojiti financiska sredstva za isto, inace ako se dolazi do pozicija i manipulira koje kakvim stvarima ide suspenzacija. Nesto u cemu je BiH do sada imala srece
hrle1976 wrote:Zlato za nezavisnog olimpiskog atleticara Fehaid Aldeehani (inace iz Kuvajta) Kuvajt je kao drzava suspedirana iz gotovo svih sportova svijeta, njeni takmicari se takmice kao individualci bez drzave.
Srebro, Italija, Bronza za Veliku Britaniju
što to?
Koliko ja kontam politicari se smiju samo mjesati u sport kad treba izvojiti financiska sredstva za isto, inace ako se dolazi do pozicija i manipulira koje kakvim stvarima ide suspenzacija. Nesto u cemu je BiH do sada imala srece
It_is_a_Leclerc wrote:Amel Tuka će možda čak i ispasti u polufinalu. Javnost ne prati, ne zna i nije informisana. Amel Tuka je daleko od favorita za medalju u trci na 800 m. A onda će naša lijepa i dobroćudna bosanskohercegovačka nacija da ga popljuje i razapne.
Ili što mu napisa neki Amel N na instagramu: "Šta se ba samo slikaš ko kakav maneken? NE VRAĆAJ SE BEZ MEDALJE!!!"
Treba biti realan, Amel definitivno Ima losiju formu u odnosu na proslu sezonu, kamo srece da je olimpijada bila prosle godine pa bi ona bronza sa svjetskog sad mozda bila olimpijska, sto se tice medalja ne znam kako Rudisa moze promasiti zlato, poljak Kszczot je mislim u zivotnoj formi i mislim da bi mogao dobaciti do srebra, za bronzu vec ocekujem fotofinis jedno trojice a tu negdje i Amela
Mislim da ono nije bio pravi Amel na mitinzima
I sam je govorio u jednom razgovoru prije polaska,da je tek sada došao na svoje.
Ja lično ne očekujem medalju,borbu za finale svakako.
Fudo387 wrote:Ne mogu da skontam pravila u ovom ragbiju da si tito...pobise jedni druge, i onda sudija nakon 150 modrica i lomova pokaze nekom zuti karton.
Komentatori su uzbudjeni, nesta se pravo zajebano desava al ne znam sta.. 0-0, produzeci.
Igrali mi jednom davnoo, nekako ko znali pravila i sve, ono najvaznije bacanje lopte u nazad i tako to. Dva puta dolazila hitna Nikad vise. Ne dao ti Bog da ovi profesionalci igraju protiv nas, ja mislim da se ovdje paze. Mi smo ko medvjedi trcali jedni na druge. Uklizivanja. Jedan izbio zub. A teren bio malo mokar. To mi je bio prvi i zadnji put da sam igrao. Nebi se usudio vise.
Čudi me da dosad niko nije primjetio da čak i zajednica sportista bez države (tj. sportisti čije zemlje ne sudjeluje), tzv. "independent contesters" ima medalju, za razliku od naše Bosnice.
Da, riječ je o Fehaidu al Deehaniju koji je inače Kuvajćanin, čiji je olimpijski komitet supsendovan. Osvojio je zlato u duplom trapu, 2012 u Lodnonu u trapu je osvojio broncu a davne 2000-e u Sidneju broncu u duplom trapu.
It_is_a_Leclerc wrote:Čudi me da dosad niko nije primjetio da čak i zajednica sportista bez države (tj. sportisti čije zemlje ne sudjeluje), tzv. "independent contesters" ima medalju, za razliku od naše Bosnice.
Zlato za Njat Rahimov iz (Boratove slavne nacije) Kazakhstan u dizanju tegova 77kg muski - postavio je novi Svjetski i Olimpiski rekord u Clean & Jerk sa ukupnom tezinom je izjednacio na sadasnji Olimpiski rekord.
Srebro za Lü Xiaojun koji je isto postavio novi Svjetski rekord u Snatch, a ukupno je isto podigao kao i Kazahstanac. Njat je dobio zlato zato sto je 0,64kg laksi od Kineza Lü. Bronza je pripala Egipcaninu Mohammed Mahmoud koji je postavi novi Africki rekord u Snatch.
Koji su gadovi ovi Amerikanci, natjerali da se pojedini sportovi odrzavaju u po noci po lokalnom vremenu (Rio) da bi samo njihovom prime time TV vremenu odgovaralo, da Bog da im nestalo struje kad budu njihovi plavali.
Ja bi samo ponovio da je ovo prvi puta da se imamo kome radovati i koga pogledat. Svjestan sam ja da je Amel daleko od zlata, ali uz svega pomalo nije bronza nedostižna.
Naveo sam i primjer kako se može nać i fin sponzor u ovoj zemlji, znači laž je da neće niko da te podrži. Uz to naravno neće to spasti s neba naravno.
Emotivno i psihički sam već spreman za krah i kiks u polufinalu, ali sam ostavio neki tračak nade. Nešto manji tračak sam ostavio i za Larisu Cerić, Amel se spominje u nekim krugovima kao jedan od favorita, ali Larisa ne. S tim da je uz Tuku ona djeluje nekako najozbiljnije.
Prošle igre, uzdanica mi je bio Kemal Mešić, tada je najavljen ko dobar sportista, sa finom karijerom u SAD-u. Sada već, bez obzira što su trojica, ne vidim ikakvu nadu da bi mogli nešto značajnije postići.