Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
winetou wrote:Kao sto znamo Bosanci su prije veliki mislioci, filozofi itd nego neki koji ce npr. ganjati loptu po livadi, ali koliko olimpijskih medalja su Bosanci osvojili?
Nadovezite se......
Ima Bosanaca kako nema! Ljubicic, tvoj zemljak iz Banja Luke je osvojio bronzanu u parovima (tenis) zajedno sa Ancicom, onda rukometasi ce zasigurno osvojiti neku od medalja (Sola, Dzomba (imal' ih jos???) kao i Irfo Smajlagic iz strucnog staba)!
Pa rekoh ti, neko je u uzlaznoj putanji a neko u silaznoj. Ako se ovakav trend nastavi.....
Inace, koliko sam upoznat, medju sportistima koji su predstavljali BiH nisu bili samo "oni" iz FBiH.
Zaboravili smo na naše ''drage'' prijatelje Slovence koji imaju 4 medalje i to 3 brončan(džudo, jedrenje i atletika) i 1 srebrenu(veslanje). Sutra je drama u atletici, Blanka nastupa nakon što se kroz iglene uši provukla u finale. Konkurencija je jaka, ali sam optimist.
Čestitam es ce ge-u na izborenom finalu u vaterpolu, premda imaju male šanse protiv onako jakih mađaroša. Ako neko ima slučajno podatke o nastupima Makedonca nek javi.
Blankino finale je već ogroman uspjeh jer je bio upitan i put u Atinu, a zadnjih dana pred nastup je bila na infuzijama. vidjelo se dobro u polufinalu kada je dva puta rušila 185 i jednom 190 iako se cijele sezone sa tim visinama poigravala. Sutra i ako bude medalja ne može više od bronze.
A što se tiče scg vidljivo je da im je sport u krizi. Košarkaši predzadnji, odbojkaši 1/4 finale, jedino što vaterpolisti nisu podbacili. A sve ove ekipne sportove još uvijek na sebi drže isti igrači koji su to radili i prije 6-8 godina. Ne kažem da nema novih igrača koji odlično igraju, već da se niko ne namece kao vodja tima. Jasna je pucala i za ex-yu još 1988 a u ostalim pojedinačnim sportovima ni blizu medalje.
Poredeci sa Hrvatskom i njihovim brojem ne samo osvojenih medalja već i plasmana medju prvih 8, veoma loša situacija sporta u scg.
Nas naravno ne treba ni komentarisati jer su stvari da Fazlija čeka odobrenje SFOR-a za uvoz municije i nova puška koju dobija par sedmica pred nastup na OI više za Nadrealista nego za teme o Olimpijadi.
zanimljivo,
na utakmicama vaterpolista i odbojkasa SICG ovih sam dana vidjao BIH reprezentativca u plivanju zeljka panica. naravno, sa srpskom trobojkom.
covjek navija, pjeva, mase zastavom...
e zeljko, zeljko, ...
Šta ćeš. Valjda bi kao navijač reprezentacije susjedne zemlje trebao na temi o olimpijadi da se osvrneš o tome što se dešava na olimpijadi u vezi sportskih uspjeha, neuspjeha, kao i borbe za predzadnje mjesto u košarci omiljene ti vrste. A kad se već o olimpijadi priča mogao si se osvrnuti i na izuzetno precizne prognoze o osvajanju medalja zemalja ex-yu prostora. Gdje si ih dijelio, mi srbi sve gdje smo iolw favoriti, hrvati i ostali pola od onih gdje su favoriti.
Al' jok, šta će papak nego gledat ko je gdje tri prsta digao i izofirao kakvu majicu sa narodnim herojem pa da ga upiše u svoju listu slavnih.