gavrilo wrote:Novi_Nick wrote:Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.![]()
kao prvo ... boli me kurac koje gene nosim. geni treba da se mjesaju ... zato smo tako lijep narod![]()
a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bila
Okupirana srpska podrucja
-
Sarafcina
-
gavrilo
srpska posladanas wrote:tvoji turci turske vidjeli nisu... isprali im srbi u svici mozak...gavrilo wrote:e moji turci kazu da je bitna bitkadanas wrote:pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka.![]()
![]()
![]()
- danas
u pravu si, car petar je nametnuo crkveni slavenski -- sto mu je isto... opismenio vas je KO? da niste sami izmislili azbuku?gavrilo wrote:cirilo i metodije su bili poslati od vizantijskog cara ... idi uci istoriju ... ipak si ti samo psychodanas wrote:PS a sto se alfabeta tice, da car petar iz rusije nije unajmio neke makedonce da opismeni srpsku seljadiju, slabo bi i ti znao pisati i citati danas...![]()
-
gavrilo
pa zar nisam u pravuSarafcina wrote:gavrilo wrote:Novi_Nick wrote:Gavrilo DNK ti moze dati odgvore ko si sta si i kojem etnickom narodu pripadas. Ali se mnogi boje bas te analize i testova da im se nebi ustanovio pravi identitet te zive u lazima i mitovima. Recimo Srbi kod kojih DNK istrazivanja pokazujuju da preko 70% danasnjih Srba nose turske ili azijske gene.![]()
kao prvo ... boli me kurac koje gene nosim. geni treba da se mjesaju ... zato smo tako lijep narod![]()
a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bila
mudro zboris momcino
- danas
gavrilo je napokon priznao...gavrilo wrote:pa zar nisam u pravuSarafcina wrote:gavrilo wrote:![]()
a ako je tebi bitno da imas "cistu krv" onda obrij glavu na celavo, obuci bombericu i cizme, nalijepi 88 negdje na majici ... i daleka ti kuca bilamudro zboris momcino
ko priznaje, pola mu se dodaje...
-
Sarafcina
gavrilo wrote:e moji turci kazu da je bitna bitkadanas wrote:pa nemaju zapisano, sta hoces da zapisu... turski izvori samo kazu da je tu i tu, tog i tog dana poginuo sultan murat I. to je sve. zato i kazem -- totalno minorna bitka.![]()
e tvoji te turci ili lazu ili ce dobiti dobru nagradu
jer (do njih) niko nije to nasao u prilicno detaljnim osmanskim arhivama
Bar tako danas istoricari tvrde.
-
gavrilo
imam ja i grcke, bugarske a vala i crnogorske i hercegovacke krvi u sebi ... sad da li se tu nedje nasao koji turcin ili turkinja pojma nemamdanas wrote:gavrilo je napokon priznao...![]()
![]()
da ima vise turske krvi nego ja, koja sam maltene pola-turkinja...
![]()
![]()
![]()
ko priznaje, pola mu se dodaje...![]()
![]()
... bitno je da ja danas ... sve djevojke nebitno da li su turkinje, bugarke, spanjojlke, svajcarke ili bosanke
-
Sarafcina
gavrilo wrote:pa zar nisam u pravuSarafcina wrote:gavrilo wrote:![]()
mudro zboris momcino
Naravno da si u pravu
Koja budala ce se furati na nesto
a nije sam zasluzio
- Novi_Nick
Dobro ba , nisi odgovorio na postavljeno pitanje. Hajde kad ste tolike mudonje i kurcite se napadnite oruzano Ameriku ili recimo Bugarsku ili Rumuniju sa objavom ili bez objave rata kao sto ste to uradili u Bosni i na Kosovu. Nemate nikakvih sansi svi ovi gore navedeni koji su veci od vas i bolje naoruzani bi vas oderali za 15 minuta. Sjeti se sam drugog svjetskog rata i bombardovanja Beograda par dana. Kapitulirali ste dok ste rekli keks a kralj vam se uhvatio noge u London da moli za pomoc. Ali hajde, zivite i dalje sa vasim mitovima, nista vam drugo i ne preostaje, to vam je jedina utjeha ne bi li postali kakav takav narod i nacija.Cijela3 wrote:Albanci su bas miroljubiv narodNovi_Nick wrote: Dobro ba, jaki ste mnogo i mozete uzeti Kosovo za 5 minuta ali hajde uzmite Ameriku ili Bugarsku ako smijete i mozete. Hrabri ste da napadate manje, slabije, miroljubive ili nikako ili slabo naoruzane civile. Velikim ne smijete pisnut. Zato suti i poklopi se po usimaSvugdje su se po Evropi, a i po Sarajevu, proculi po svojoj mirljubivosti
Na Kosovu jos vrijedi krvna osveta. Svaka kuca ima bar po par komada naoruzanja.
Samo ih jebe, sto su nepismeni, i sto su nikakvi borci. Protiv njih je ratovala policija na Kosovu, koja je bila par puta malobrojnija od tih Albanaca, i Albanci nisu mogli ni metra da zauzmu na Kosovu.
-
Kick off
gavrilo wrote:... and meKick off wrote:Na Balkanu su svi istoricari
incl. me
![]()
![]()
![]()
- danas
evo ga, i turski je proeglenisao...gavrilo wrote:arkadas... slusaj sta ti ja kazemSarafcina wrote:e tvoji te turci ili lazu ili ce dobiti dobru nagradu
krv nije voda...
-
gavrilo
bitno je da shvatimo da smo mi sitna riba u svjetskoj istoriji ... da smo tako reci niko i nista... kada to ljudi shvate ...Kick off wrote:gavrilo wrote:... and meKick off wrote:Na Balkanu su svi istoricari
incl. me
![]()
![]()
![]()
malo u osnovnoj, malo vise u gimanziji, procitao jos desetak knjiga o istoriji... pa ponesto na internetu naucio... a najvise od tate, dede, komsije.... lol ..slabi smo mi istoricari, iskreno. Mislim na vecinu odje na forumu... koji nam je klinac pa nas to opterecuje toliko.. ?
ovdje gdje ja zivim, u danskoj, jedino znaju da su nekada ovdje vikingi harali... i da su jednom prilikom pariz spalili
![]()
za ostalo ih boli cosak ..ostalo prepustaju istoricarima.. pametno !
-
gavrilo
seni seveyerumdanas wrote:evo ga, i turski je proeglenisao...gavrilo wrote:arkadas... slusaj sta ti ja kazemSarafcina wrote:e tvoji te turci ili lazu ili ce dobiti dobru nagradu
Bar tako danas istoricari tvrde.![]()
![]()
![]()
krv nije voda...![]()
![]()
- danas
pa pocnimo od kosovske bitke -- kao sto rekoh, minorna bitka gavrilo. da sultan nije poginuo, ne bi svijet za nju ni znao. kao sto i ne zna. niti ga je briga.gavrilo wrote: bitno je da shvatimo da smo mi sitna riba u svjetskoj istoriji ... da smo tako reci niko i nista... kada to ljudi shvate ...![]()
al' mnogi srbi se nisu pomakli... iz 1389-e... od nebeskog naroda... od "branitelja hriscanstva"... eto...
-
Sarafcina
gavrilo wrote:arkadas... slusaj sta ti ja kazemSarafcina wrote:e tvoji te turci ili lazu ili ce dobiti dobru nagradu
Eto pogledaj po netu, svaki istoricarski ili enciklopedijski (strani) sajt prica ovo sto ja tebi kazem.
I ja sam ucio sve o Boju
pa da mi je nekako navuci da nije uzalud
zato i pitam za izvore. Fakat u arhivama nema nista
-
gavrilo
"hriste boze raspeti i sveti srpska zemlja pod oblake leti... "danas wrote:al' mnogi srbi se nisu pomakli... iz 1389-e... od nebeskog naroda... od "branitelja hriscanstva"... eto...
sada ce bosnjaci i hrvati ovo bukvalno da shvate...