Oktobar u Sarajevu - sta se desava?
-
halix.belix
#1 Oktobar u Sarajevu - sta se desava?
U Oktobru dolazim u SA na par nedelja. Bio bi zahvalan na bilo kakvim korisnim savjetima u vezi desavanja u gradu... Sta da vidim? Gdje da izadjem? Sta da zaobidjem?
Pozdrav svima.
Pozdrav svima.
-
halix.belix
120 pregleda a ni jednog odgovora. Sta bi sa sarajevskom gostoljubljivoscu?
-
Amor_dk
#4 Re: Oktobar u Sarajevu - sta se desava?
Ma nista........otidji kod mrkve na cevape, na pitu tamo preko puta buregdzinice Bosna (ne u Bosnu), kupi koji piratski CD - DVD i to je to.halix.belix wrote:U Oktobru dolazim u SA na par nedelja. Bio bi zahvalan na bilo kakvim korisnim savjetima u vezi desavanja u gradu... Sta da vidim? Gdje da izadjem? Sta da zaobidjem?
Pozdrav svima.
Boli briga Sarajlije sto ti dolazis iz dijaspore....
-
Umjetnik a
koncert Irine i Maje u Domu mladih
Mess
Mess
- Gabriela
Ako volis teatar - Mess interanacionalni teatarski festival traje od 23.-31. 10
http://www.mess.ba/2007/
http://www.mess.ba/2007/
-
sumiko
#9 Re: Oktobar u Sarajevu - sta se desava?
halix.belix wrote:U Oktobru dolazim u SA na par nedelja. Bio bi zahvalan na bilo kakvim korisnim savjetima u vezi desavanja u gradu... Sta da vidim? Gdje da izadjem? Sta da zaobidjem?
Pozdrav svima.
Evo link gdje se spominje 60-70% desavanja u gradu, imas tu linkove kafana, restorana, blabla...
http://www.infobar.ba/
Ako si ljubitelj folka /uz to može i mtv lafo r'n'b i hiphop/ i narodnog kiča, naći ćeš gomilu mjesta za izaći.
Ako si možda ljubitelj dobre elektronske glazbe, evo link gdje se spominju takvi eventi, ali nije garantovano da će te nešto zadesiti, jer takvi dogadjaji nisu baš česti.
http://www.clubvibes.info/events.php?f=incoming
Ima par lijepih kafana, ako si za lijepu muziku, domaću rakiju i sl. (sad je to aktuelno po ovim malo više underground kafanama) i klopu, i ako imas min. 25 god (mogu samo koke mladje
A u svakom slučaju ti za dnevnu varijantu preporučujem neko od izletišta ako bude ovako lijepo vrijeme kao danas, šuma je u jesen najljepša, svih boja, sunce, a nije prevruće, čist zrak, odmor duše i tijela, a ima i domova gdje se okrijepis
Kretenski je ovo grad, nekad za noć svega, a nekad apsolutno ništa... još se obično izjalovi kad negdje planiraš dernek, a predobro ti bude kad se najmanje nadaš...
-
halix.belix
#11 Re: Oktobar u Sarajevu - sta se desava?
Zahvaljujem prijatelju na iscrpnim savjetima. Daj bar ime neke od ovih kafanica?sumiko wrote:
Ima par lijepih kafana, ako si za lijepu muziku, domaću rakiju i sl. (sad je to aktuelno po ovim malo više underground kafanama) i klopu,
- chuchumbamayumbe
Ja mislim da su sve aktuelne koride prosle, a bilo ih je mLogo!
Ovdje ti je seljakluk brate, seljakluk....
Ovdje ti je seljakluk brate, seljakluk....
- Suicidal Siberian
cuj sta se desava....pa DERBI hebo te....nema jačeg karnevala... 
-
Umjetnik a
samo je na željinom stadionu, ali ne brini, da ću ja tebi šal F.K.S.Suicidal Siberian wrote:cuj sta se desava....pa DERBI hebo te....nema jačeg karnevala...
-
callmethebreeeze
kad igraju zeljo-sarajevo? tacan datum, molicu.
jos jedan dijasporac koji dolazi u posjet najmilijem gradu
jos jedan dijasporac koji dolazi u posjet najmilijem gradu
-
Umjetnik a
derbi je na rasporedu 9. kola
ja mislim da je 6. ili 7. 10.
je li i ti za F.K.S.
je li i ti za F.K.S.
-
callmethebreeeze
ni za koga, ali zeljo mi je simpaticniji. jebi ga, mi dolazimo 11. insallah. hajde bice repka. igra li bosna kakvu zanimljivu utakmicu u perido izmedju 11 i 23?Umjetnik a wrote:derbi je na rasporedu 9. kola
je li i ti za F.K.S.
-
Umjetnik a
igramo sa Norveškom, ne znam datumcallmethebreeeze wrote:ni za koga, ali zeljo mi je simpaticniji. jebi ga, mi dolazimo 11. insallah. hajde bice repka. igra li bosna kakvu zanimljivu utakmicu u perido izmedju 11 i 23?Umjetnik a wrote:derbi je na rasporedu 9. kola
je li i ti za F.K.S.
- karanana
Moze li mi iko uputiti na web stranicu ili na bilo sta gdje mogu da saznam program manifestacija i eventualnih izlozbi ovoga mjeseca u povodu dana branitelja Sarajeva i I Korpusa?
Sramota je da ovo pitanje moram postaviti na forumu a da ne mogu nista naci na internetskim stranicama, ukljucujuci i ovu koja nosi ime grada za koji su mnogi dali zivote a vec poslije 10-12 godina su pali u duboki zaborav te se sjecanje na njih svodi na neku malu skromnu ceremonijicu u domu armije na kojoj ni ratne zastave brigada i odreda nisu ciste niti ispeglane kako bi trebale da budu.
Sramota je da ovo pitanje moram postaviti na forumu a da ne mogu nista naci na internetskim stranicama, ukljucujuci i ovu koja nosi ime grada za koji su mnogi dali zivote a vec poslije 10-12 godina su pali u duboki zaborav te se sjecanje na njih svodi na neku malu skromnu ceremonijicu u domu armije na kojoj ni ratne zastave brigada i odreda nisu ciste niti ispeglane kako bi trebale da budu.