svi ljubitelji zivotinja treba da se dignu! to je nedospustivo i sramno!
Okrsaj u sinteraju
Moderator: anex
-
bauhaus
#26 Re: Okrsaj u sinteraju
zaista grozno! mozda je bolje,radi psa, platiti tih 140 km a onda ih tuziti za neovlasteni ulaz na tudje imanje, kradju i ucjenu.

-
mamica papucarka
#27 Re: Okrsaj u sinteraju
i ja bih ovo uradila. nek je carli kod tebe, sta znas na sta su sve spremni. I ne pustaj ga vise u avlijubauhaus wrote:zaista grozno! mozda je bolje,radi psa, platiti tih 140 km a onda ih tuziti za neovlasteni ulaz na tudje imanje, kradju i ucjenu.
svi ljubitelji zivotinja treba da se dignu! to je nedospustivo i sramno!![]()
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#28 Re: Okrsaj u sinteraju
adnan je nedostupan, pretpostavljam da je negdje u nekom studiju (iako mi se cini da mi je cika Velja rekao da je otisao do Hitne :S)
-
konyan
#29 Re: Okrsaj u sinteraju
Takodjer sam tu. Pokusacu animirati jos 10-20 ljudi ako bude trebalo sta konkretno raditi.
Bahatost unistavati. Ne znam uostalom sta cekamo? Gdje je sinteraj?
NEKA NEKO SVIRA POKRET! VELJA!?
Bahatost unistavati. Ne znam uostalom sta cekamo? Gdje je sinteraj?
NEKA NEKO SVIRA POKRET! VELJA!?
-
jasminasab
#30 Re: Okrsaj u sinteraju
Mirciiiii, gdje je sinteraj? Cini mi se da je negdje kod smetljista? Buca Potok?
- atko
#31 Re: Okrsaj u sinteraju
Zdrav razum ovo vise nemoze da svari
Kretencine naucile da zive od otimanja i ubijanja pasa ... nemam naviku da kaunem ... ali platu na lijekove da potrose ako Bog da

Kretencine naucile da zive od otimanja i ubijanja pasa ... nemam naviku da kaunem ... ali platu na lijekove da potrose ako Bog da
- shuriken
#32 Re: Okrsaj u sinteraju
dajte ljudi gdje je to koja je adresa telefon idemo
- shuriken
#33 Re: Okrsaj u sinteraju
koja policija, koja policijska uprava?
-
mIRCerka
#34 Re: Okrsaj u sinteraju
Velja je na RAdiju nekom, a koliko znam sinteraj je negdje gdje je deponija smeca :S
-
VeljaPas
#35 Re: Okrsaj u sinteraju
ZAKON ZA ZASTITU I DOBROBIT ZIVOTINJA JE OD DANAS U VIJECU MINISTARA.vratnik wrote:Zakon o zastiti zivotinja. sad!!
100 % tacna informacija.
- superxenon
#36 Re: Okrsaj u sinteraju
nemogu da vjerujem...
pa po kojoj osnovi mu traze te pare? za sta? zakon? sta, kako?
pa po kojoj osnovi mu traze te pare? za sta? zakon? sta, kako?
-
mIRCerka
#37 Re: Okrsaj u sinteraju
Od prije 20 dana vijest
45 02 69
saMO NE ZNAM jel to to
KafilerijaObavijest iz Radne jedinice „Kafilerija“
U cilju smanjenja broja pasa bez nadzora u Kantonu Sarajevo, obavještavamo građane da mogu iz prihvatilišta – karantina Higijenske službe Radne jedinice „Kafilerija“ usvojiti dva psa.
Nakon preuzimanja usvojene pse potrebno je odvesti u veterinarsku stanicu Sarajevo koja će obaviti kastraciju, obilježavanje i registraciju pasa na ime usvajatelja.
Prevoz usvojenih pasa od higijenske službe do veterinarske stanice na Stupu i njihova kastracija izvršit će se bez nadoknade u okviru projekta međunarodne organizacije za zaštitu životinja „Tierhilfe Sueden“ iz Austrije.
vrh
45 02 69
saMO NE ZNAM jel to to
-
konyan
#38 Re: Okrsaj u sinteraju
Cuo sam se sad s Adnanom. Valjda su ti ljudi gore u sinteraju do 2. On kaze da ima 7 dana do eutanazije. Frajer trenutno hoda po medijima, ode sad da stavi placeni oglas u Avaz.
Uglavnom, ako je tako, imamo 7 dana. Jedan od tih dana ih treba gore blokirati. Belaj neki praviti.
Uglavnom, ako je tako, imamo 7 dana. Jedan od tih dana ih treba gore blokirati. Belaj neki praviti.
- shuriken
#39 Re: Okrsaj u sinteraju
koknut ce ga oni pri pokusaju bjekstvakonyan wrote:Cuo sam se sad s Adnanom. Valjda su ti ljudi gore u sinteraju do 2. On kaze da ima 7 dana do eutanazije. Frajer trenutno hoda po medijima, ode sad da stavi placeni oglas u Avaz.
fasisti su to, moj Konyane
-
jasminasab
#40 Re: Okrsaj u sinteraju
http://animalsos.forumotion.com/obavije ... a-t285.htm
Ljudi koji imaju iskustva s ovim:
Ljudi koji imaju iskustva s ovim:
ovo je ono sto ja jutros nisam znala pa sam izgubila pola dana...
- broj telefona: 033 450 269 (ne javljaju se uvijek)
- nalaze se u buca potoku (prodjete pored Zraka), unutar gradskog smetljista, skroz na vrhu brda...
- pse skupljaju od 8 i dovoze u sinteraj oko 12. Nema potrebe da dolazite ranije, ali obavezno nazovite
- VEOMA VAZNO: rade do 13:30
- ako zelite pokupiti svog psa treba vam pseca knjizica ili pasos, vasa licna karta i famoznih 80KM. Bez ijednog od ovo troje nista necete uraditi (osim mozda cir dobiti)
- ako zelite udomiti psa ne treba vam nista osim dobre volje.
Nadam se da vam nece trebati, ali bolje da cujete od mene nego da ucite iz sopstvenog iskustva. Meni nije bilo drago sto mi ovo niko nije imao reci...
Pas nece biti ziv za 7 dana, da se kladimo. Ako ga ne spasimo danas, ubice ga iz osvete, mozda vec jesu.evo da se nadopunim - jutrosnje iskustvo
dakle, sinteraj radi od 8:00-13:30, ali sa psima rade samo sintori pa ih morate cekati dok se vrate, odnosno doci od 12:00-13:30.
knjizica mora biti iz vet stanice jer kako mi rekose, prema zakonu veterinari koji imaju drzavni ispit nemaju zakonsko pravo raditi sa zivotinjama - vakcinisati, cipovati, pregledati itd.
i da, njih ne zanim da li je pas vakcinisan nego da li je registrovan u kantonalnom registru odnosno u vet stanici / fakultetu...
ako neko poznaju ovaj zakon ja cu mu biti krajnje zahvalna na info - iskreno nema mi smisla da neko polozi drzavni ispit i nema pravo baviti se tim poslom...
meni je stvano zao sto mi niko ovo nije ranije rekao jer sam do sada 2x isla bezveze u sinteraj i 2x se nervirala.
-
jasminasab
#41 Re: Okrsaj u sinteraju
I da, "eutanazija" je zaista preblaga rijec za ono sta ovi ljudi rade...
-
mIRCerka
#42 Re: Okrsaj u sinteraju
ma daj sta bolan cekat 7 dana, sutra otic tamo u cik zore i ne vracati se praznih ruku!!!!konyan wrote:Cuo sam se sad s Adnanom. Valjda su ti ljudi gore u sinteraju do 2. On kaze da ima 7 dana do eutanazije. Frajer trenutno hoda po medijima, ode sad da stavi placeni oglas u Avaz.
Ne cekati ni sutra, mora biti neko ko dezura....
-
jasminasab
#43 Re: Okrsaj u sinteraju
Ko ide? Kad idemo?nalaze se u buca potoku (prodjete pored Zraka), unutar gradskog smetljista, skroz na vrhu brda...
- Simply_Red
#44 Re: Okrsaj u sinteraju
ja poslao vijest na monitor.ba i bljesak.info. skromno ali to je sve sto sad mogu
- Zox
#45 Re: Okrsaj u sinteraju
Ako treba grupa, moj broj telefona imate.
- jaza_HZSA
#46 Re: Okrsaj u sinteraju
U pm..... ja odoh na eksurziju danas
a rado bih se pridruzio samaranju gamadi iz sinteraja.... da je moj pas u pitanju svima bi im usta razvalio.......

-
jasminasab
#47 Re: Okrsaj u sinteraju
Znaci dosad:
Simply_Red (ako sam dobro razumjela)
neshto
jasminasab + 2 ljudi
konyan + 10/20 ljudi
Zox
Simply_Red (ako sam dobro razumjela)
neshto
jasminasab + 2 ljudi
konyan + 10/20 ljudi
Zox
Last edited by jasminasab on 12/09/2008 17:07, edited 1 time in total.
- Vincent Raine
#48 Re: Okrsaj u sinteraju
Adnane ako zelis da na isti nacin na koji su oni od tebe uzeli psa, mi psa uzmemo od njih stojim ti na raspolaganju. Ako treba zbog ovakvih i slicnih stvari spreman sam ici do kraja. Ukoliko postoji jos "bijesnih" neka se jave i ako vec ne moze milom napravit cemo to silom. Ako treba svu onu seljadiju cemo ugurati u kaveze a pse pustiti.
Stojim ti na raspolaganju!!!!
Stojim ti na raspolaganju!!!!
- amrica
#49 Re: Okrsaj u sinteraju
Sva sam se najezila dok sam citala, prvo od muke, a onda od ljutnje. Pa to je uzas.
Sta se tacno radi, kad se ide, odakle, ....?
Sta se tacno radi, kad se ide, odakle, ....?