Okrsaj u sinteraju
Moderator: anex
-
VeljaPas
#201 Re: Okrsaj u sinteraju
20. septembra na akciji udomljavanja koju organizira SOS, svi oni koji koji zele, mogu upoznati Carlija, Amilu i Adnana i pruziti im podrsku u borbi protiv metoda koje koristi sarajevski sinteraj.
-
in33sa
#202 Re: Okrsaj u sinteraju
Gledao sam prilog na Alfi, sinoc ili preksinoc.
Adnan i Carli, mali sladak, razigran, sretan.
Govna iz sinteraja se pravdaju, i tako to.
Adnan i Carli, mali sladak, razigran, sretan.
Govna iz sinteraja se pravdaju, i tako to.
- Hodidjed
#203 Re: Okrsaj u sinteraju
KJKP RAD je u rukama kriminalaca.
Ljudi, pogledajte SOPRANOSE. To je klasican primjer "kako to sve skupa funkcionira"
Moja puna podrsaka Adnanu, a problem treba uzdici na internacionalni nivo tj inostrane agencije za zastitu zivotinja upoznati sa "kako se postupa sa zivotinjama u BIH".
Ljudi, pogledajte SOPRANOSE. To je klasican primjer "kako to sve skupa funkcionira"
Moja puna podrsaka Adnanu, a problem treba uzdici na internacionalni nivo tj inostrane agencije za zastitu zivotinja upoznati sa "kako se postupa sa zivotinjama u BIH".
-
VeljaPas
#204 Re: Okrsaj u sinteraju
Zna RSPCA koja im je odrzala trening i dala opremu. Zna i WSPA, PETA............da manje ne nabrajam. Ljudi iz tih organizacija jednostavno kazu: do vas je......mi cemo pomoci ali trebamo izrazenu volju i dozvolu lokalnih vlasti. E, to za sada nisu dobili. I tu je kvaka.Hodidjed wrote:KJKP RAD je u rukama kriminalaca.
Ljudi, pogledajte SOPRANOSE. To je klasican primjer "kako to sve skupa funkcionira"![]()
- uvjek dobar gost
#205 Re: Okrsaj u sinteraju
Gledao sam prilog na lokalnim televizijama.. ostao sam šokiran odnosom prema živom biću od strane radnika javnog komunalnog kantonalnog preduzeća... ostao sam šokiran ali sa druge strane znam da to nije usamljeni slučaj, da je sličnih ili istih priča previše...
Sad se pitam na glas ima li šanse da se (možda sam padobranac i izvinjavam se ako jesam) raja organizuju oforme neki NVO i organizuju centar za udomljavanje i zbrinjavanje životinja...?
Znači ako ima spremnih ino partnera il organizacija da pomognu savjetom i malo parama, mogu se organizovati dobrotvorne akcija skupljanja sredstava i za neke dvije godine možda bi se mogao napraviti savremen centar u kojem bi radili ljudi koji zaista vole životinje, a ne ljudi koji moraju to nešto kao raditi da bi dobili mjesto prebivališta u Sarajevu...
Opet da ponovim ukoliko sam padobranac i ovih pitanja i ideja već je bilo izvinjavam se....
Sad se pitam na glas ima li šanse da se (možda sam padobranac i izvinjavam se ako jesam) raja organizuju oforme neki NVO i organizuju centar za udomljavanje i zbrinjavanje životinja...?
Znači ako ima spremnih ino partnera il organizacija da pomognu savjetom i malo parama, mogu se organizovati dobrotvorne akcija skupljanja sredstava i za neke dvije godine možda bi se mogao napraviti savremen centar u kojem bi radili ljudi koji zaista vole životinje, a ne ljudi koji moraju to nešto kao raditi da bi dobili mjesto prebivališta u Sarajevu...
Opet da ponovim ukoliko sam padobranac i ovih pitanja i ideja već je bilo izvinjavam se....
-
Cober
#206 Re: Okrsaj u sinteraju
¸@ uvjek dobar gost: Nisi padobranac, neki to već godinama intenzivno rade, drugi im pomažu kada i koliko mogu, mnogi odustaju. Nisi ni novi ovdje da postavljaš takva pitanja o kojima se već godinama raspravlja na ovom forumu, a i u svim sredstvima javnog informisanja. Pa, ako nisi dosada, a mislim da si bio/la uključen u neke ranije diskusije pa bi trebao da dosta toga već znaš, onda je dovoljno da budeš strpljiv i pročitaš silne postove na tu temu koji ovdje postoje i sve ćeš saznati.
Pozdrav, Cober.
Pozdrav, Cober.
-
VeljaPas
#207 Re: Okrsaj u sinteraju
Nema tajni.uvjek dobar gost wrote:Gledao sam prilog na lokalnim televizijama.. ostao sam šokiran odnosom prema živom biću od strane radnika javnog komunalnog kantonalnog preduzeća... ostao sam šokiran ali sa druge strane znam da to nije usamljeni slučaj, da je sličnih ili istih priča previše...
Uspostava kontrole nad nezbrinutim zivotinjama na human nacin je rutinska operacija koja se uz dobru volju, jos bolju organizaciju i iskren angazman onih koji su odgovorni za probleme u lokalnoj zajednici moze brzo rijesiti. Novca za te namjene ima dovoljno.
Tradicionalno primitivan odnos prema zivotinjama u BiH je jedan od uzroka, a metode smrti koje se koriste su generatori patnji, ne samo zivotinja koje su zrtve, nego i onih ljudi koji bespomocno samo ukazuju na barbarsku okrutnost, ocekujuci da im rjesenje muka padne s neba.
- Hodidjed
#208 Re: Okrsaj u sinteraju
Ja mislim da nista necemo postici u borbi protiv ovakvog sinteraja i KJKP RAD-a.
Oni petkom idu na dzumu, a subotom dave pse i njima je sve to sasvim "normalno".
Zasto?
Zato sto im je neko iz Pakistana rekao da po njihovom Serijatu "pse treba mrziti, ne dati im hranu, ne dati im u kucu" itd. itd.
Ziva istina...
Onda vidis kako pokrivena snasha zaobilazi tebe i tvog psa u sirokom luku, i sve ti je jasno.
Oni petkom idu na dzumu, a subotom dave pse i njima je sve to sasvim "normalno".
Zasto?
Zato sto im je neko iz Pakistana rekao da po njihovom Serijatu "pse treba mrziti, ne dati im hranu, ne dati im u kucu" itd. itd.
Ziva istina...
Onda vidis kako pokrivena snasha zaobilazi tebe i tvog psa u sirokom luku, i sve ti je jasno.
- zlatiborka
#209 Re: Okrsaj u sinteraju
I ja sam primjetila vise puta ovakve pojave, kad pokrivene i oni u trofrtalj hlacama sa dugim bradama prezrivo me pogledaju kad setam macku napolju. Nisam do sada pridavala neki znacaj tome, mislila sam da samo umisljam.Hodidjed wrote:Ja mislim da nista necemo postici u borbi protiv ovakvog sinteraja i KJKP RAD-a.
Zasto?
Ziva istina...
Ima li ovdje neko ko dobro poznaje islamska pravila sto se tice zivotinja (pasa, macaka i ostalih kucnih ljubimaca) i odnosa vjernika prema njima. Stvarno me zanima to jako.....
Last edited by zlatiborka on 24/09/2008 16:17, edited 1 time in total.
-
liliput99
#210 Re: Okrsaj u sinteraju
ne umisljas.
a sto se tice tih sa bradama
, to je sekta. oni cak ne smiju da pogledaju zensko u oci, il da je dodirnu, i sta sve ne....
imam prijateljicu koja je pokrivena, i bila mi je u gostima. pas joj ne smeta, jedino je jednom zamolila da ga sklonim jer ide klanjati. to postujem, al to da me neko zaobidje na ulici.....
primitivizam!
inace, dosta sam se raspitivala o tim pravilima od ljudi koji se u to razumiju, i koji nisu kvazi vjernici , elem macka je plasirana puno vishe nego pas...nazalost
a sto se tice tih sa bradama
imam prijateljicu koja je pokrivena, i bila mi je u gostima. pas joj ne smeta, jedino je jednom zamolila da ga sklonim jer ide klanjati. to postujem, al to da me neko zaobidje na ulici.....
inace, dosta sam se raspitivala o tim pravilima od ljudi koji se u to razumiju, i koji nisu kvazi vjernici , elem macka je plasirana puno vishe nego pas...nazalost
- uvjek dobar gost
#211 Re: Okrsaj u sinteraju
Mi u porodici imamo malog patuljastog šnaucera, mama mi je par puta (mahom petkom) doživjela neprijatnost jer su je verbalno napali neki bradati ljudi... izvrijeđali ženu toliko da to nije bilo normalno, ono u stili Vi ste vaki i naki mi idemo ovuda u džamiju nije red da Vi tuda izvodite pujdu... ja se sjebao skroz, mene za divno čudo nisu napadali.. valjda im slab kuraž...
I jeste zaobilaze me kone zamotane kada sam sa psom vani niti daju djeci da prilaze psu....
I jeste zaobilaze me kone zamotane kada sam sa psom vani niti daju djeci da prilaze psu....
- dushmanka_sa
#212 Re: Okrsaj u sinteraju
Mislim da nije red da tako nazivaš žene koje su okrenute vjeri, ali eto. Ja jesam dushmanka ali poznajem neke stvari o tome. Pas ne smije onjušiti odjeću u kojoj se klanja, jer tako odjeća postaje nečista, a ukoliko se pas dodirne onda se mora uzimati abdest ponovo. Psu je dozvoljeno po Islamu da se drži izvan kuće na određenoj udaljenosti (mislim da je 40 koraka - neka me ispravi onaj ko zna bolje).Hodidjed wrote:Ja mislim da nista necemo postici u borbi protiv ovakvog sinteraja i KJKP RAD-a.
Zasto?
Ziva istina...
Ja imam svoje, oni imaju svoje. Imala sam psa i trudila sam se da poštujem i ja njihovo koliko i oni moje. I ne sjećam se da sam ikada doživjela neugodnost "zaobilaženja". Imam rodicu koja je pokrivena, imala je psa dugo u avliji svoje kuće, a i često je dolazila kod nas (i ja sam 12 godina imala psa) i znam da je imala odjeću "za igranje sa psom", i kada je nama dolazila obično je donosila nešto što će presvući kada krene klanjati.
Pas kao pas po Islamu je nečist, a čula sam i ja da je mačka prihvaćenija. Ne znam zašto, ali se mogu raspitati.
-
Celly
#213 Re: Okrsaj u sinteraju
Dushmanka, stvarno bi me zanimalo procitati nesto o tome. Imas li preporuciti neki izvor informacija? Interesuje me jesu li to samo interpretacije, kako se kome svidja, ili stvarno negdje pise kako Islam tretira pse. Ja sam pitala nedavno jednog ciku koji poznaje tu materiju, i on mi kaze da nigdje u vjerskim knjigama nije nasao apsolutno nikakav poseban spomen o tretiranju pasa, odnosno bilo kakve izjave tipa da su oni necisti, da su macke bolje od pasa, da pse treba izbjegavati, i tome slicno. A i meni se cesto desavalo da me zene skroz umotane u crno zaobilaze zbog psa. Sto i nije lose, jer se iskreno i ja prepadnem kad vidim njih.
- A-R-N-I
#214 Re: Okrsaj u sinteraju
O cemu ti pricas i kakvom Pakistanu??? Tebi je Islam i Muslimani krivi za sve, uzmi neku knjigu pa procitaj o tome pa onda lupendaj... cuj Pakistan, nije pakistan nego Titini komunisti ciji se zakon jos provodi, zakon star 30-tak god. Cuj njihov Sherijat!!! To ima vise Sherijata????Hodidjed wrote:Ja mislim da nista necemo postici u borbi protiv ovakvog sinteraja i KJKP RAD-a.
Zasto?
Ziva istina...
Imam psa citav zivot, cetvrta generacija, a babo mi je Hadzija tri puta, jedina zabrana mom psu je da ulazi u sobu gdje se klanja, a moj pujdo od 65 kila i babo Hadjija se mnogo vole iz istog sahana jedu!!!
- amrica
#216 Re: Okrsaj u sinteraju
A-R-N-I wrote:O cemu ti pricas i kakvom Pakistanu??? Tebi je Islam i Muslimani krivi za sve, uzmi neku knjigu pa procitaj o tome pa onda lupendaj... cuj Pakistan, nije pakistan nego Titini komunisti ciji se zakon jos provodi, zakon star 30-tak god. Cuj njihov Sherijat!!! To ima vise Sherijata????Hodidjed wrote:Ja mislim da nista necemo postici u borbi protiv ovakvog sinteraja i KJKP RAD-a.
Zasto?
Ziva istina...
Onda vidis kako pokrivena snasha zaobilazi tebe i tvog psa u sirokom luku, i sve ti je jasno.![]()
![]()
, i jos nesto neuki, po Islamu ne smijes nikog mrziti...
Imam psa citav zivot, cetvrta generacija, a babo mi je Hadzija tri puta, jedina zabrana mom psu je da ulazi u sobu gdje se klanja, a moj pujdo od 65 kila i babo Hadjija se mnogo vole iz istog sahana jedu!!!
Pitaj one sto su veceras bili pred ALU, zasto su bili spremni da (u)biju, ako nije iz mrznje, koja je povezana sa limitiranim shvatanjem svijeta, sta im bi????????
Ili jos bolje, ti nam objasni kad si strucnjak.
-
VektoR
#217 Re: Okrsaj u sinteraju
STOP!
Ode ovo na drugu stranu... kakve sve ovo im veze sa Pakistanom, Serijatom sto su co'eku oteli cuka..? De malo kreativvnosti kako da se problem i problemi koji mogu nastati rijese, a ne da tu sad palamudimo kako je s cukima u Pakistanu...
Sto sve mora ici u tamo neku drugu krajnost... 8000 cuka godisnje "strada"... neki od njih jesu opasni... posebno u coporima.. oni pravi lutalice nzamislite da zaskoce dijete koje se vraca iz skole... zima... u 5 sati mrak... ako ih eliminisu.. onda... neka to bude na neki nacin da ih ne pate... neznam na koji nacin to sad ide,... ali... trebalo bi injekcijama...
Ode ovo na drugu stranu... kakve sve ovo im veze sa Pakistanom, Serijatom sto su co'eku oteli cuka..? De malo kreativvnosti kako da se problem i problemi koji mogu nastati rijese, a ne da tu sad palamudimo kako je s cukima u Pakistanu...
Sto sve mora ici u tamo neku drugu krajnost... 8000 cuka godisnje "strada"... neki od njih jesu opasni... posebno u coporima.. oni pravi lutalice nzamislite da zaskoce dijete koje se vraca iz skole... zima... u 5 sati mrak... ako ih eliminisu.. onda... neka to bude na neki nacin da ih ne pate... neznam na koji nacin to sad ide,... ali... trebalo bi injekcijama...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#218 Re: Okrsaj u sinteraju
ovo je prvi i posljednji put da RELIGIJU petljate u ovaj podforum. Imate podforum religija i tamo pletite suplju, iy ovog coseta bjezite da vas ne vidim. Kratko i jasno.
-
VektoR
#219 Re: Okrsaj u sinteraju
Vala bash... ja bih dodao i politiku... i teorija zavjere:)mIRCerka wrote:ovo je prvi i posljednji put da RELIGIJU petljate u ovaj podforum. Imate podforum religija i tamo pletite suplju, iy ovog coseta bjezite da vas ne vidim. Kratko i jasno.
Nego... ovako... to sto su covjeku oteli cuka... je krivicno djelo,... Kradja... a ima i svjedoka... kako rece u uvodnom dijelu... ja bih o tome obavijestio tuzilastvo... jer krivicne prijave nemoze podnijeti fizicko lice... nego samo tuzilastvo... e sad,... ja mislim da mozda se moglo u parnicnom postupku tjerati obestecenje... nanesena psihicka bol... i tako nesto... i opet... naravno... komsija je tu najbitniji:) ako je spreman potvrditi svoj iskaz... ako imas nekog jarana pravnika ili ti advokata... konsultacije... i oderi ih:)
-
VeljaPas
#220 Re: Okrsaj u sinteraju
O ovome ce biti govora i u vijestima VOA (Glas Amerike) 25 ili 26 septembra.VektoR wrote:Vala bash... ja bih dodao i politiku... i teorija zavjere:)mIRCerka wrote:ovo je prvi i posljednji put da RELIGIJU petljate u ovaj podforum. Imate podforum religija i tamo pletite suplju, iy ovog coseta bjezite da vas ne vidim. Kratko i jasno.
Nego... ovako... to sto su covjeku oteli cuka... je krivicno djelo,... Kradja... a ima i svjedoka... kako rece u uvodnom dijelu... ja bih o tome obavijestio tuzilastvo... jer krivicne prijave nemoze podnijeti fizicko lice... nego samo tuzilastvo... e sad,... ja mislim da mozda se moglo u parnicnom postupku tjerati obestecenje... nanesena psihicka bol... i tako nesto... i opet... naravno... komsija je tu najbitniji:) ako je spreman potvrditi svoj iskaz... ako imas nekog jarana pravnika ili ti advokata... konsultacije... i oderi ih:)
-
Cober
#221 Re: Okrsaj u sinteraju
VOA, Voice of America emituje tv prilog o Čarliju i okrutnosti sarajevskog šinteraja u petak 26.09.2008 oko 23:30, kako na kojem programu, prenose TV SA, Hayat, OSM, Vogošća itd.
- Amazonka27
#222 Re: Okrsaj u sinteraju
nije bilo...
Bila prica Vehabije vs Pederluci 
- dushmanka_sa
#223 Re: Okrsaj u sinteraju
Tek je večeras.Amazonka27 wrote:nije bilo...Bila prica Vehabije vs Pederluci
- Amazonka27
#224 Re: Okrsaj u sinteraju
e kad covjek pukne....dushmanka_sa wrote:Tek je večeras.Amazonka27 wrote:nije bilo...Bila prica Vehabije vs Pederluci
- dushmanka_sa
#225 Re: Okrsaj u sinteraju
Ma bit će to uredu.Amazonka27 wrote:e kad covjek pukne....dushmanka_sa wrote:Tek je večeras.Amazonka27 wrote:nije bilo...Bila prica Vehabije vs Pederluci
![]()