Okrsaj u sinteraju

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
neshto

#101 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by neshto »

amrica wrote:Ma nije lova problem, radi se o principu, ocitoj pljacki, traze od njega da plati 140 KM da bi mu vratili njegovog cuku kojeg su uzeli nelegalno.
znam ja amrić u čemu je fol.
ali ako ste isključili silu kao opciju, ove druge su dosta dugotrajnije i bojim se da čarli u međuvremenu ne strada.
zato platiti i izbaviti čarlija al onda ne odustati od medijske hajke.

a ako mene pitaš ja sam za nasilnu opiciju u svakom slučaju jer nakon toga im nikad više nešto takvo neće pasti na pamet.
to bi bila ujedno i opomena ostalim javnim reketašima i korumpiranoj bagri...
Vincent Raine

#102 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Vincent Raine »

AZRA - Uradi nesto

Uradi nesto za svoju savjest
ne misli da si sam
kreni ostro uzmi stvar u ruke
zaboravi na strah

Toliko zena koje traze tvoju pomoc
toliko zena koje sanjare
toliko zena koje uzdisu tiho
ludnica je oko nas

Uradi nesto za svoju nervozu
smiri drhtanje
budi kao valentino
ne kolebaj se

Nema vremena za bolju buducnost
nema vremena da predahnes
nema vremena da zivis jos jednom
nitko vise nije mlad

Ma hajde, mrdni vec jednom
ma hajde, pokreni se
ma hajde, ucini nesto
ma hajde

Uradi nesto to je tvoja duznost
mnogo toga znas
nisi glupan takvih i suvise ima
ne ocajavaj

Pljuni na svoju facu i postani covjek
nek' se cuje i tvoja rijec
pljuni na svoju facu, pljuni u oci
ne zabusavaj

Uradi nesto za samoga sebe
nesto veliko
cuvaj muda zauvijek i svuda
drmaj zestoko

Zatvori prolaz za trule moraliste
zatvori prolaz za rogonje
zatvori prolaz za feministe
zatvori prolaz za sve
A-R-N-I

#103 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by A-R-N-I »

Eh evo sve procitah pa da i ja kazem koju :D ,
1. Adnan je, bez ljutnje, napravio par greski u startu, koliko sam mogao da zakljucim onaj i JKP RAD je uzeo psa iz licnog auta, ja bih mu ruku odkinuo barem slomio,. Ko je JKP da gura ruku u moju licnu imovinu,. Ako se policajac umjesa i to na njegovu stranu onda to kasnije fino unovcis tuzbama, meni niko pa ni Policajac ne bi uzeo psa ili bilo sta iz auta bez naloga Tuzioca.. Takav je i zakon!!

A ako kojim slucajem moj pas zavrsi gore na neki nacin, gorila bi im barem dva auta istu noc, i to nit bi ko sta skontao.. :D :D :D

A podsjetiti cu vas na slucaj Osmanagic VS. Vlada Kantona iz 2003 cini mi se...
Tad je Osmanagic tuzio Vladu KS i JKP RAD zato sto mu je pauk digao auto, i kad je on dosao po auto i htjeo ga izvesti sa parkinga RAD-a nisu mu to dozvolili dok ne plati oko 140 KM,, On kaze OK. platit cu ako mi to Sud nalozi, ko ste vi, misleci na JKP RAD da mi oduzmete auto i ne date mi da ga izvezem to je moja licna imovina dosla i Policija i to tri auta.. i ne dadose mu auto 6 mjeseci al je on to Sudom dobro naplatio, zvali ga, na kraju ga molili da odustane od tuzbe i da se nagodi sa JKP radom, od tad se ne placa pauk na licu mjesta osim neki mali dio.

Al opet to je auto,, najvise mi je zao Charlija :roll: :(
teAMICA

#104 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by teAMICA »

Gledajte sad u 18:00 vijesti na Hayat-u, bit će o ovoj temi!
liliput99

#105 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by liliput99 »

ptfuj, nisam vidjela !
ocel bit reprize? imal se gdje na netu vidjeti?
Skyfox

#106 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Skyfox »

liliput99 wrote:ptfuj, nisam vidjela !
ocel bit reprize? imal se gdje na netu vidjeti?
prilog je bio kratak, samo su objavili ono sto se vec zna, nista o planovima spasavanja psa.

Gledam kako mu vade psa iz auta, meni bi samo iz mrtvih ruku, pa makar me drot uhapsio al bi se borio...
liliput99

#107 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by liliput99 »

jah. ali momak je pokusao to make the point. samo se nadam da ce se isplatiti!!!
Amela

#108 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Amela »

Sta se desava s psom? Ima li nekih novih vijesti?
amrica

#109 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by amrica »

Adnan i njegova zena su bili juce ujutro gore i rekao im cuvar da poslije 14h u subotu nema nikoga i da ponekad dodje neki radnik da nahrani pse,.... Prilicno nedefinirano, narocito kad se cuju price ostalih ljudi ciji su psi zavrsili tamo, da ih po 2-3 dana ne hrane....
VeljaPas

#111 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by VeljaPas »

Amela wrote:Sta se desava s psom? Ima li nekih novih vijesti?
ovo prate i zlonamjerni.
necemo im telefonirati unaprijed nase nakane.
Amazonka27

#112 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Amazonka27 »

za koji klinac onda ogrlica sluzi? meni su mog axela ubili iako je imao ogrlicu...samo nestao...nije bio vezan niti je ikad ikog napao, nalazio se ispred tatine radionice gdje su prolazila i djeca i odrasli i nikad nikad nije nikoga ni pokusao napasti jer je bio velika maza. jel to znaci da pravo na zivot imaju samo oni psi koji ce zivjeti u ljudotinjskim kucama?

I ovaj pas je imao ogrlicu, znali su da je neciji pas i znali su da taj pas nije ukras oko vikendice...e hajmo sad pitanje...kome smeta pas ispred vikendice....ocito nekome ko je zeli opljackati...Nadam se da ces pobjediti i spasiti psa...za mog je vec bilo kasno...drzim ti fige i ako mogu kako pomoci tu sam!
Vincent Raine

#113 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Vincent Raine »

Od srca hvala i web portalu pincom.info na pruzenoj potpori.

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=59383
Qler

#114 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Qler »

ja bi dosao gore sa ljutim pitom ili rotom i ubacio onog u auto sa njim, sto je izvadio charilja. pa da vidim jel mangup.

to je gore sve stoka. njima i nema drugog lijeka nego pustiti par ljutih pasa da ih malo prodrmaju. kad vidim kako ih muce, dodje mi da pucam. i jos ukradu psa, i jos traze pare. fakat nema kraja seljakluku i bezobrazluku!
VeljaPas

#115 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by VeljaPas »

Amila i Adnan su dosli u 13:10 da po dogovoru preuzmu psa, no nije bilo Mustafe Maglajlije koji jedini to moze odobriti. Adnan je telefonom pronasao Almasa, jednog od rukovodioca u KJKP Rad koji je kazao da ce doci druga smjena i uruciti psa. Nista od toga. U 16 sati je dosao radnik i rekao da je obavijesten od svog sefa da se po psa dodje sutra ujutro u 7 sati.
Image
Dori

#116 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Dori »

Joj fakat treba prvo 5 apaurina, pa onda tamo :-)
♥ Julianna ♥

#117 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by ♥ Julianna ♥ »

Velja wrote:Amila i Adnan su dosli u 13:10 da po dogovoru preuzmu psa, no nije bilo Mustafe Maglajlije koji jedini to moze odobriti. Adnan je telefonom pronasao Almasa, jednog od rukovodioca u KJKP Rad koji je kazao da ce doci druga smjena i uruciti psa. Nista od toga. U 16 sati je dosao radnik i rekao da je obavijesten od svog sefa da se po psa dodje sutra ujutro u 7 sati.
Ovo nisu čista posla, namjerno zavlače...Boga pitaj šta je sa cukom in the meantime.Ne treba se micati iz prostorija dok ne daju cuku :x :x

Majko mila, ovo je totalno bezvlašće!
arcibalad2

#118 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by arcibalad2 »

Julianna wrote:
Velja wrote:Amila i Adnan su dosli u 13:10 da po dogovoru preuzmu psa, no nije bilo Mustafe Maglajlije koji jedini to moze odobriti. Adnan je telefonom pronasao Almasa, jednog od rukovodioca u KJKP Rad koji je kazao da ce doci druga smjena i uruciti psa. Nista od toga. U 16 sati je dosao radnik i rekao da je obavijesten od svog sefa da se po psa dodje sutra ujutro u 7 sati.
Ovo nisu čista posla, namjerno zavlače...Boga pitaj šta je sa cukom in the meantime.Ne treba se micati iz prostorija dok ne daju cuku :x :x

Majko mila, ovo je totalno bezvlašće!

Zanima me, sta cete uciniti ako psa nedaj boze nema vise ? Koliko smo stvarno jaki da poduzmemo korake i da ljudi koji ubijaju, odnosno recimo radije kolju te zivotinje, licno odgovaraju onima koji jih placaju - a to smo vjerovatno mi - koliko znam ovo je na budzetu. Licno sam misljenja da onaj ko moze ubiti nevinu zivotinju moze sutra dici ruku i NA LJUDE I NIKO ME NEMOZE UBJEDIT DA NIJE TAKO.
amrica

#119 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by amrica »

Dva detalja:
Ne kolju :( :( :( zivotinje, nego ih dave zicom :( :( :( :(

Na budzetu su, i to 700.000 KM godisnje.....
Amela

#120 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Amela »

Velja, vjerujem da prate i zlonamjerni, gdje cemo dalje kada nam je drzava zlonamjerna. :x 700K iz budzeta------ samo da covjek popjeni. :x
Divim se ovim ljudima na strpljenju. Ne do dragi Bog da se tako 'dokopali' mog cuke, znam da bi im ja bila i zakon i Mustafa, i druga i prva smjena. :evil:
Svaka im cast na dobrim zivcima i istrajnosti!

Ima li kakvih reakcija zvanicnika, gradonacelnice, nekoga, ikoga? Ko je nadredjeni tom Mustafi, ima li ta osoba sta da kaze?
Izvinite sto ja ovako pitam, ali me bas zanima sta se desava, a ne mogu da nadjem sve na netu.

I sama imam psa, i zato sto znam sta bih ja uradila, divim se ovim ljudima sto ipak nastoje da "po zakonu" dodju do svog psa.
VeljaPas

#121 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by VeljaPas »

Amela wrote:Velja, vjerujem da prate i zlonamjerni, gdje cemo dalje kada nam je drzava zlonamjerna. :x 700K iz budzeta------ samo da covjek popjeni. :x
Divim se ovim ljudima na strpljenju. Ne do dragi Bog da se tako 'dokopali' mog cuke, znam da bi im ja bila i zakon i Mustafa, i druga i prva smjena. :evil:
Svaka im cast na dobrim zivcima i istrajnosti!

Ima li kakvih reakcija zvanicnika, gradonacelnice, nekoga, ikoga? Ko je nadredjeni tom Mustafi, ima li ta osoba sta da kaze?
Izvinite sto ja ovako pitam, ali me bas zanima sta se desava, a ne mogu da nadjem sve na netu.

I sama imam psa, i zato sto znam sta bih ja uradila, divim se ovim ljudima sto ipak nastoje da "po zakonu" dodju do svog psa.
Da, ovi ljudi su zaista rijetki primjerci boraca za svoja i univezalna prava.
Doduse bilo ih je jos koji su pokusavali nesto slicno ciniti. ali niko nije ustrajao do kraja i iz tog razloga se desava ovo sto nam se desava. Ili ih kupe ili oni posalju sve u materinu i odu u svoja 4 zida, sa nadom da ce neko drugi umjesto njih izborit im slobodu.
Sto se tice vlasti, svi sve znaju. I sta se radi i kako bi trebalo raditi, ali situacija je takva da, dok ih Solana ne udari po usima i ne kaze: od danas ce te raditi tako i tako, tesko da ce biti bolje, mada nekog napretka ima.
Jos jedna stvar je ovdje vrlo vazna: vecina ljudi zivi u ubjedjenju da se ovakve stvari samo drugima i tamo negdje desavaju.
Kad oni dodju na red, nastaje kuknjava uz pitanje: pa gdje ja to zivim?
E,jarane moj, zivis tu gdje si uvijek i zivio, uljuljkan lazima laznog zivota u kojem zajedno sa vecinom uzivas, tup na tudju muku i stalno u strahu za sopstvene guzove, zbog kojih bi i rodjenu mater prodao.
Last edited by VeljaPas on 16/09/2008 08:24, edited 1 time in total.
cheguevara_k1

#122 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by cheguevara_k1 »

E,jarane moj, zivis tu gdje si uvijek i zivio, uljuljkan lazima laznog zivota u kojem zajedno sa vecinom uzivas, tup na tudju muku i stalno u strahu za sopstvene guzove, zbog kojih bi i rodjenu mater prodao.
Surov, ali istinit opis "zivljenja" u BiH :(
VeljaPas

#123 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by VeljaPas »

Adnanu je upravo Mustafa Maglajlija u sinteraju izbio nogom mobitel iz ruke jer je snimao i razbio ga. Policija je dosla i pise na Adnanov zahtjev krivicnu prijavu.
Irelevantan

#124 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by Irelevantan »

Ovo što se dešava je živa istina i meni su mog Axela iz dvorišta digli i morao sam da platim doduše nešto manje od 100 KM.

To su džukci mamu im je.em, zadnji ološ. grad pun bijesnih pasa i lutalica a oni ljudima dižu pse iz dvorišta.
luciferino

#125 Re: Okrsaj u sinteraju

Post by luciferino »

Ma samo da cuku izvuce.
Post Reply