wendigo wrote:Dramatičan naziv teme - ukratko: ostalo mi je, još od djetinjstva da, i na ovih 100 stepeni, sušim kosu poslije pranja jer mi je mama uvijek govorila da će mi se "okrenut usta" ako izađem na vjetar oprane kose.Nešto mi ovo opasno smrdi na one tipične mahalske mitove, al, jebiga, kad god operem kosu nešto me strah ne osušit je, "za svaki slučaj".
Ne znam kako da guglam ovaj fenomen, znal ko da li ovo postoji i kako se zove? (ne zanimaju me mahalske priče, znam - svak ima po jarana čijem su se jaranu okreunla usta
)
malosutra81 wrote:wendigo wrote:Dramatičan naziv teme - ukratko: ostalo mi je, još od djetinjstva da, i na ovih 100 stepeni, sušim kosu poslije pranja jer mi je mama uvijek govorila da će mi se "okrenut usta" ako izađem na vjetar oprane kose.Nešto mi ovo opasno smrdi na one tipične mahalske mitove, al, jebiga, kad god operem kosu nešto me strah ne osušit je, "za svaki slučaj".
Ne znam kako da guglam ovaj fenomen, znal ko da li ovo postoji i kako se zove? (ne zanimaju me mahalske priče, znam - svak ima po jarana čijem su se jaranu okreunla usta
)
Jah sta i ti sve napisa u ovako kratkom postu. Keep up sa dugim gacama i potkosuljama i u ljeti, jer nana je tako rekla, ne do bog s' nogu da se navucevertigo24 wrote:malosutra81 wrote:wendigo wrote:Dramatičan naziv teme - ukratko: ostalo mi je, još od djetinjstva da, i na ovih 100 stepeni, sušim kosu poslije pranja jer mi je mama uvijek govorila da će mi se "okrenut usta" ako izađem na vjetar oprane kose.Nešto mi ovo opasno smrdi na one tipične mahalske mitove, al, jebiga, kad god operem kosu nešto me strah ne osušit je, "za svaki slučaj".
)
Smijesno je raspravljati moze li ili ne moze propuh uzrokovati prehladu itd...ova me tema pravo iritira...ne znam koliko covjek mora biti ogranicen da se pita moze li propuh uzrokovati facijalis itd...naravno da MOZE...koliko me samo puta zabolila glava u tramvaju...i ja sam prala kosu pa izlazila vani i na koncu imam hronicnu upalu uha i krajnika...nego ti slusaj mamu ....to ti je najpametnije...mama zna
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t...citala sam na mahove...samo za glupe amerikance i engleze mozda vazi pravilo da propuh ne moze uzrokovati prehladu itd...nije mi jasno sto pojedini bosanci zele da se amerikanizuju...zar nije jasno tim bosancima da svi talenti...naucnici...itd...poticu upravo sa ovih prostora...
odoh ja malo od teme ali nisam mogla da ne prokomentarisem...stvarno me nervira glupost...
vertigo24 wrote:Svi su podlozni propuhu...i ja u 15-oj nisam susila kosu pa sve do neke 25-te..i meni je tad bilo smijesno i strasno islo na zivce kad su mi govorili sto to radim......onda su poceli problemi...
Sve do jednom...Ipak covjek se trosi i propada vremenom...istina... neko vise neko manje....
ima li i jedna nana ili dedo da izadje mokre kose na - ?
nego debele gace...carape i kapa na glavu...i bijelog luka...hhahahah...
Mora se od nečeg i umrijetimetar_drva wrote:jašta radi, ubi promaha, mogu se od nje dobit sida, kolera, malarija i kuga.
+ ovovertigo24 wrote: zar nije jasno tim bosancima da svi talenti...naucnici...itd...poticu upravo sa ovih prostora...
=vertigo24 wrote:odoh ja malo od teme ali nisam mogla da ne prokomentarisem...stvarno me nervira glupost...
tebe taj propuh bas udariovertigo24 wrote: ...zar nije jasno tim bosancima da svi talenti...naucnici...itd...poticu upravo sa ovih prostora...
odoh ja malo od teme ali nisam mogla da ne prokomentarisem...stvarno me nervira glupost...
Nemoj otvarati, more napuhatizonbirile wrote:samo Bosanci pate od propuha,zato gdje god uđeš padaš u nesvjest od smrada,uz onu staru-od smrada niko nije umro.
----------------------------------------------------------sabanss wrote:Nemoj otvarati, more napuhatizonbirile wrote:samo Bosanci pate od propuha,zato gdje god uđeš padaš u nesvjest od smrada,uz onu staru-od smrada niko nije umro.Covjek se usmrdio, ukiselio, istusir'o se prije 12 dana (august), bazdi zift iz njega od bezbrojnih cigara, doruckov'o cevape sa crnim, vecer'o grah sa bijelim lukom, al' nedaj Boze da se kakav prozor otvori - napuhace ga.
Ja u propuh ne vjerujem, ne mislim da izaziva ikakve bolesti dok' mi ne donesu cvrst dokaz. Sve ostalo prihvatam: slab imunoloski sistem, postojanje stalnih virusa u tijelu (herpes), pokvareni zubi, hronicna upala sinusa, nedovoljna higijena usiju... Za sve ovo mislim da moze izazvati facijalis ali za propuh ne vjerujem!
-------------------------------------Nakamichi wrote:Ja mislim da ima neke logike, jer kako se u sustini dobija prehlada, bacili i virusi su uvjek oko nas samo ih tijelo "prima" usljed pada imuniteta koji se npr desi kada nam je hladno tj kad se tijelo ohladi do neke mjere, e sad ja kontam po tom sistemu da usljed "ohladjivanja" propuhom moze da se desi naslov teme, al normalno zimi, jbg to je moje misljenje.