OKOŠBOKOŠPRDIKOKOŠAMEL

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
OneWhoKnows

#1 OKOŠBOKOŠPRDIKOKOŠAMEL

Post by OneWhoKnows »

Aterirajući komentar, izvjesno, matore gledateljke, sasvim izvjesnih sklonosti ka mladjim muškarcima, da je - umjesto dr. Amela Čurića, dovoljno komponentnog da govori o alergijskom rinitisu, odnosno - kako se kažiprst desne ruke može koristiti kao dekongestivno sredstvo koje smanjuje sekreciju iz nosa i sinusa - trebalo, onomad, prizemljiti gospodjicu Suanu Muhibić, jer tvrdoglavo odbija da čačka nos, (TV OBN, Telering, četvrtak 11. decembra, 21.00), predstavljao je, vidjelo se to, tri dana kasnije, tek uvod u kijamet i dert neopjevani za svakog naivnog sladokusca, koji je - predoziran 'Dorina' čokoladom - naivno vjerovao da i žiri biti će dovoljno komponentan i da, na samom kraju, neće, ipak, usrati stvar – k'o krava (iz Brijesnice Male) uže!

'Pametnom insanu', govorila je moja nana rahmetli, 'i išaret dosta!', pa nevin i naivan, kakav jesam, povjerovah:

da Suanin glas dovoljan mi je znak i k'o biljur jasna poruka da - dok trajem i lajem i dok živ sam životom - neću morati gledati u podočnjake be-ha pop (zvi)jez(d)e, što onomad, kad' već mikrofon joj ne ide od (b)ruke, gudila je u ćemane na izboru za Eurosong;

da inicijali i homonim S.M. postati će, najzad, sinonim za kvalitet;

da odzvonilo je onoj tetoviranoj vrtirepki što, nekako s proljeća, pred zblanutim voditeljima i kamermanom jedne od ovdašnjih televizija, umjesto trideset, izbrojala je čak 41 slovo abecede: (U,T,O,G,M,A,L,O,G,Š,E,Ć,E,R,A,J,E,N,A,J,V,E,Ć,I,S,A,D,B,I,H,S,A,M,O,P,L,E,S,A,L,A);

da svoju ću nevinost, ipak, sačuvati, jer sad', kad' Suana je tu, neću doći u iskušenje da napijem se k'o letva, jer drugačije ne bih, pa da - bez rezerve, s (p)rezerv(ativ)om: aaaaaaaaaa pridjem im, aaaaaaaaaaaa skinem im, pa da one dvije nimfomanke, to'be jarrabi, to'be estagfirullah, aaaaaaaaaaaa meni mi...;

da svoj, jubilarni, tisućiti po redu duet, Halid Bešlić, iako na nju je red, jer - nakon onih i ovih, kusih i repatih, ovakvih i onakvih - samo ona je preostala, ipak, neće snimiti sa planetarno popularnom Lilly.

Da i mi kokoš za kuharski dvoboj 'Mandarine i paprike' imamo i da se članovi našeg stručnog žirija, samo ako hoće, a hoće!, mogu – ako treba, a treba!, 'jedan drugome' i 'jedno za drugim', do posljednjeg, stručnog inch-a – nagurati u omanju bosansku tendžeru, a da spremiti, specijalitet poput 'Karameliziranog Tina Zasladjenog Do Jutarnjih Mučnina Svake Trudnice' i/ili recimo 'Flambiranog Rafe' – našem je žiriju, čas posla, pičkin dim!, što bi rekla jedna Vagina u njenim monolozima, dokazuje njihov posljednji uspjeh, sada, već, tradicionalni bosanski krkanluk zvani 'Pijani horoz', u bosanskim zijafetima prepoznatljiv i kao:

Okošbokošprdikokošamel

Prije nego se upustite u mirisnu avanturu pripremanja Okošbokošprdikokošamela - mali savjet: horoza spremajte s ljubavlju, samo – pazite da ne prevrnete šporet!

Evo, šta vam, svašta, treba:
1 lijep, mlad, zelen, jednom rječju - neslan horoz
1-2 tone soli
1 slavuj koji pjeva kao Suana
1 Mia, 1 Donna, 1 Željka, 1 Amila, 1 Alma (nek' su vam pri šutu, jer, što bi rekli dukljanski lingvisti, nikad se ne zna kad' ih možete ustrjebati)
1 šlag krema 'Dr. Oetker-Muhibić',
biber, ulje, luk, susam, crno vino, pileća juha, bademi

A, evo, kako se priprema:

Saopštite horozu - šta ga čeka i šta mu se sprema, na šta ćete, horoz je to, dobiti očekivani odgovor:
'Što? Šta fali? Neko mora..!'

Mali savjet: Ne zavrćite mu šiju. Isti željeni efekat dobićete ako našalite se s njim i prizemljite ga, preciznije – pritendžerite ga, saopštivši mu tužnu vijest da, umjesto njega, u kulinarsko finale ide slavuj! To će ga, onako sujetnog, dotući!

Mali test: Prije nego uključite pećnicu, uključite kamere! Počnite snimati bilo šta i bilo koga u vašoj blizini. Ako vam u narednom, stotom dijelu sekunde, glavni junak ove priče, ne upadne u kadar i ne počne kukurikati tek da nešto kukurikne, poput dubokoumnog – 'imao sam tremu pa se namaz'o kremom i sad' nemam treme', možete krenuti s čerupanjem.
Kako nemamo vremena za njegove gluposti, krenite s čerupanjem i ukoliko, nekim čudom, test ne donese očekivani rezultat!

Prilika je to kad', sigurno, ustrjebat ćete pomoć.

Ne reagujte kad', 1 Mia, 1 Donna, 1 Željka, 1 Amila i 1 Alma, umjesto horoza, očerupaju slavuja. Imajte razumijevanja za njihov strah i nesnalaženje u kuhinji.

Horoza sami oslobodite suvišne garderobe, vodite računa da ne zaboravite na perje oko vrata, u narodu poznato kao Arafatov šal! pa ga tek onda posolite, i zbiberite mu.
Zatim ga, na zagrijanom ulju, propržite sa svih strana da porumeni - eto, tako kao vi!.

Taj, najdosadniji dio u spremanju Okošbokošprdikokošamela, iskoristite za prijatno ćaskanje s onima što vrzmaju vam se po kuhinji:

Za početak, pohvalite Donnu... ne štedite komplimente i priznajte joj da jednako loše pjeva, al' da skalpel učinio je čudo i da, danas, izgleda bolje nego ikada...
Krajnje ljubazno raspitajte se za Željkino zdravlje i čime se, u(onoj)stvari, u životu bavi?...
Zamolite Almu da vas poduči komplikovanim koracima njenih statičnih, ali nadasve živih koreografija o kojima mašta svaki očerupani slavuj...
Obradujte Miju viješću da došao je kraj njenom mučnom, loše plaćenom poslu ocjenjivanja boljih od sebe...

Na preostalom ulju u posudi propržite crni luk. Dodajte susam, vino i kuhajte istiha dvije pekarske minute. Sve preručite u dublju noćnu posudu, u koju ste predhodno ubacili maketu auta h(j)undai, pa, preko nje, parkirajte vašeg proprženog horoza u omiljenoj mu erotskoj, 'zmiu ga loma', pozi i dodajte sve preostale sastojke.

Poklopite i počnite peći horoza u umereno do znatno zagrijanoj pećnici (250*C), ne duže od pola sahata, haman 30 minuta.

Važno upozorenje: Pazite da ne zaboravite na sol i da vašeg horoza ne izvadite prije vakta, jer uvijek će se naći neko da kaže da vam je horoz - i nakon toliko truda - neslan i žilav!

Prijatno.

Molim?
Šta... gdje je šlag?
Koja, crna, krema???
Ne znam o čemu govorite!
$

Post by $ »

I want more !

:D [/quote]
Edit

Post by Edit »

Wow :lol:

ko zna, zna! :mrgreen:

welcome OWK
bas nam je nedostajao ovdje neko poput tebe...
weasel

Post by weasel »

:lol:
dinash

Post by dinash »

legendo ... de podjeli toga ... 'naaa' ... srajom ne bud' fakin.

:D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Dobar olfo!
Pooll

Post by Pooll »

Hahahahahaaaaaaaaaaaa.... :D
irfan2

Post by irfan2 »

faqing fenomenalno
ko zna zna
cime se ti bavis u zivotu ba.. :-) :shock:
Saian

Post by Saian »

dal se sta s ovim zaradit'? da ti nisi piso' za "FAN"? dobar, dobar
r_faruk

Post by r_faruk »

extra clanak :-)
irfan2

Post by irfan2 »

Saian wrote:dal se sta s ovim zaradit'? da ti nisi piso' za "FAN"? dobar, dobar
ej ba sta se desilo sa FAN-om
imo sam par brojeva extra magazin
imajul se gdje nabavit brojevi fana
Pooll

Post by Pooll »

FAN se ugasio :( :( :(

Brojeve mozes nabaviti od nekoga, iz privatne kolekcije...
Saian

Post by Saian »

ja imam tri cetiri, taman kad sam postao "FAN"-junky ugasise ga, ali ako neko ima stare brojeve rado bih ga olakso za njih naravno uz novcanu naknadu podrazumijeva se (za prodavaca ne za mene :D ) ,iako znam da kad bi ih ja imao ne bi to nizasto prodavao, jer je to jedna od rijetkih ako ne i jedini light motiv u moru novina za mlade, jaaako loood, svojevremeno koristio Velickovicu da s nama podijeli svoje razne nebuloze, ma klasika
Telefon

Post by Telefon »

JAO!!! OWK,cime se bavis zaista?Stvarno trebas nesto pisati i objaviti.Odlicno!
Pooll

Post by Pooll »

Ja znam da se negdje o fanu govorilo, ko ovo iskopa blagoslov... :D
OneWhoKnows

Post by OneWhoKnows »

[quote="Telefon"]JAO!!! OWK,cime se bavis zaista?Stvarno trebas nesto pisati i objaviti.Odlicno![/quote]

Juznjak, po rodjenju, od pet, koliko nosim ih u glavi, ovim jednim, sto u usta ga ne uvlacim, govorim preostalih cetiri jezika koliko, odnekud, naucih, ne pitajte me kako i kad', jer ni samom jasno mi nije...

Hljeb i glavobolje zaradjujem, uglavnom, sluzeci se jezicima, pa analgetici – talisman su u dzepu mom - k'o, nekoc, neizostavno penkalo.

Tako talenat za jezike, a bosanski, vjerovati mi necete, nije prvi kojim sam progovorio, pretvaram u novac za zivot potreban...

Da knjigu napisem, prijedlog je s kakvim, prijatelji, pamet iz glave mi istjerase, al' kako? - kad' vrijeme, ono slobodno, nije moj saveznik...

Cak ni sada, kad' tako trebam fildzan kahve....

S mlinom u rukama, uz dzezvu i mangalu i uz milion pozdrava,

OWK

http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=938
Last edited by OneWhoKnows on 28/04/2004 13:52, edited 2 times in total.
igla

Post by igla »

EXTRA
samo mali savjet promjeni nick u Master Joda
:D :D :D
Post Reply