uvijek je bila parola zajedno smo jaci...
ok, znam da nije dobro ali....
Moderator: Benq
- irfan2
#1 ok, znam da nije dobro ali....
...zasto nije dobro imat dva antivirusa, dva firewalla i sl...
- perke
#2 Re: ok, znam da nije dobro ali....
irfan2 wrote:...zasto nije dobro imat dva antivirusa, dva firewalla i sl...
-
digger
#3 Re: ok, znam da nije dobro ali....
Kupi Macintosh (Apple).
Novi model ima Intel procesor i mozes da load XP Professional uz Mac OS-X. Dok si na Mac, ne trebas virus zastitu.
Novi model ima Intel procesor i mozes da load XP Professional uz Mac OS-X. Dok si na Mac, ne trebas virus zastitu.
-
neko iz mase
jos ne postoji siguran nacin postavljanja XP-a na mac!!!
pri dva antivirusa koristis duplo vise kako memorije tako i CPU-a. Posto vecina antivirusa ima upaljenu real time zastitu, ta dva bi ti u isto vrijeme pokusali scanirati isti file. Posto imaju isti priority, doslo bi do dead-race ta dva procesa u borbi za IO i ostale resources, pa bi po mogucnosti nastao i deadlock (crko ti sistem)
pri dva antivirusa koristis duplo vise kako memorije tako i CPU-a. Posto vecina antivirusa ima upaljenu real time zastitu, ta dva bi ti u isto vrijeme pokusali scanirati isti file. Posto imaju isti priority, doslo bi do dead-race ta dva procesa u borbi za IO i ostale resources, pa bi po mogucnosti nastao i deadlock (crko ti sistem)
-
Zadig
#5 Re: ok, znam da nije dobro ali....
ma sta ce ti taj belajirfan2 wrote:...zasto nije dobro imat dva antivirusa, dva firewalla i sl...
to ti je kao dvije zene da imas
u istoj kuci
-
shin
#6 Re: ok, znam da nije dobro ali....
Samo ces dobiti BSOD od te kombinacije, potreban ti je samo firewall i firefox.irfan2 wrote:...zasto nije dobro imat dva antivirusa, dva firewalla i sl...
-
car-x
#8 Re: ok, znam da nije dobro ali....
..a i s jednom ne mozes da izadjes na kraj..Zadig wrote:ma sta ce ti taj belaj
to ti je kao dvije zene da imas
![]()
u istoj kuci
-
MystiC
Ma ja, snimi linux i eto ti belaja - neces vise nijedan program ili igru moci snimit. Linux ima svoje prednosti, to priznajem...ali mu zato mane ipak prevagnu.
Mi ovdje (informaticki fax - njemacka) koristimo linux jedino na serverima, mada i to zamjenjujemo sa FreeBSD...
A ovaj jedan prije mene - zaboravio sam mu nick - ti je dobro objasnio zasto da ne koristis dva odjednom. Tako sam se ja jednom zezno davno, snimio sebi Zonealarm i Norton Internet Security, dakle 2 Anti-Virusa.
Sta se desilo - zonealarm dozvolio jednom portu komunikaciju sa WAN-om, dok ovaj drugi nije. Sljedeca scena - famozni windowsow Bluescreen, hehe.
Priznajem, po tome je windows bio famozan, no ipak - windows je glavni softver sadasnjice, a i ostace jos neko vrijeme kako stvari stoje. A iskren da budem, nisam bar 2 god. vec vidio bluescreen, a koristim XP
Mi ovdje (informaticki fax - njemacka) koristimo linux jedino na serverima, mada i to zamjenjujemo sa FreeBSD...
A ovaj jedan prije mene - zaboravio sam mu nick - ti je dobro objasnio zasto da ne koristis dva odjednom. Tako sam se ja jednom zezno davno, snimio sebi Zonealarm i Norton Internet Security, dakle 2 Anti-Virusa.
Sta se desilo - zonealarm dozvolio jednom portu komunikaciju sa WAN-om, dok ovaj drugi nije. Sljedeca scena - famozni windowsow Bluescreen, hehe.
Priznajem, po tome je windows bio famozan, no ipak - windows je glavni softver sadasnjice, a i ostace jos neko vrijeme kako stvari stoje. A iskren da budem, nisam bar 2 god. vec vidio bluescreen, a koristim XP
-
_BosanaC
Skrenucemo s teme, ali to o prevagivanju mana... Onaj kome je bitno igrati igrice i samo igrice najpametnije je da kupi PS2 ili XBox i kraj balade. Iako ko se iole bavi programiranjem, a ovdje je takvih izgleda najmanje, ili bilo kakvom administracijom, svjestan je prednosti koje pruza linux, a linux/windows firewall smjesno je i porediti.MystiC wrote:Ma ja, snimi linux i eto ti belaja - neces vise nijedan program ili igru moci snimit. Linux ima svoje prednosti, to priznajem...ali mu zato mane ipak prevagnu.
Dovoljno je samo reci da Microsoft koristi linux za firewall.
-
MystiC
Gle, svi znaju za taj "Linux-Firewall" koji se jednostavno ogleda u tome da Hackeri ne mogu napraviti virus za linux, jer je svaki linux sam po sebi jedinstven. A kod tolikog broja razlicitih linuxa, postaje jednostavno nemoguce za svaki posebice napraviti virus. Ma joj, razumijemo se vjerovatno.
Sto se tice administracije, slazem se totalno, a to sam napisao bio i u svom proslom postu...medjutim zapad sve vise prelazi na FreeBSD koji se pokazao uspjesnijim u radovima koje jedan Server treba da pruza.
Nemoj me pogresno shvatit, ne spadam ja u grupu tih koji se igraju, koji stvaraju klanove za raznorazne online-igre i slicno. Ja informatiku studiram, i govorim samo o licnim iskustvima i informacijama, koje sam ovdje u Würzburgu stekao.
Dakle, o programiranju da ti ne govorim
Java je nesto sto moram ovdje imati u malom prstu.
No kako god, na kraju se moram pak sloziti i sa tvojom konstatacijom kako windows-firewall nije Bog zna sta - eh pa to i jeste problem windowsa, da je koncipiran tako da i najveci tupan moze da se snadje na PCu...eh pa kad tupani mogu da rade onda na njemu, onda i hackeri mogu da ulaze u njega
Sta se tu moze kad se sav svijet umrezava i veze internet za sve moguce stvari...al neka je tako!
Sto se tice administracije, slazem se totalno, a to sam napisao bio i u svom proslom postu...medjutim zapad sve vise prelazi na FreeBSD koji se pokazao uspjesnijim u radovima koje jedan Server treba da pruza.
Nemoj me pogresno shvatit, ne spadam ja u grupu tih koji se igraju, koji stvaraju klanove za raznorazne online-igre i slicno. Ja informatiku studiram, i govorim samo o licnim iskustvima i informacijama, koje sam ovdje u Würzburgu stekao.
Dakle, o programiranju da ti ne govorim
No kako god, na kraju se moram pak sloziti i sa tvojom konstatacijom kako windows-firewall nije Bog zna sta - eh pa to i jeste problem windowsa, da je koncipiran tako da i najveci tupan moze da se snadje na PCu...eh pa kad tupani mogu da rade onda na njemu, onda i hackeri mogu da ulaze u njega