OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Locked
amrica

#126 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by amrica »

muha_sa wrote:
amrica wrote:poslat' pipija dugu devetku sa JOBO transparentom :D
vos iz good amrice :?: :D
oj muho, kuco stara :)

"Traže i vjerski obred
U bivšu Dobrovoljačku najavljen dolazak 300 ljudi iz RS-a
Odbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih historijskih događaja RS za utorak, 3. maj, je najavio obilježavanje 19 godina od stradanja vojnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, gdje bi trebalo da bude položeno cvijeće i upaljene svijeće za stradale.

Za ovogodišnji skup, koji bi trebao početi u 10 sati, zatraženo je i održavanje kraćeg vjerskog pomena, što je razlika u odnosu na prošlu godinu, kada je prvi put obilježeno stradanje vojnika u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici.

MUP-u Kantona Sarajevo Pododbor je prijavio oko 300 učesnika koji će doći na pomen, što je dvostruko više nego lani.

Predsjednik Pododbora za obilježavanje stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu Velimir Dunjić izjavio je ranije, nakon sastanka s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo, da nema problema u vezi sa zahtjevima za obilježavanje ovog događaja i da su oni ocijenjeni kao uredni.

"Potrebno je još da dobijemo od Kantonalnog ministarstva saobraćaja dozvolu za prekid saobraćaja od Vraca do ulice Hamdije Kreševljakovića (nekadašnja Dobrovoljačka)", rekao je Dunjić, dodavši da u Kantonalnom MUP-u procjenjuju da će cijeli skup proteći sigurno.

Predstavnici Pododbora za obilježavanja stradanja u Dobrovoljačkoj ulici zatražili su i da se svim novinarima omogući pristup mjestu održavanja pomena, što prošle godine iz sigurnosnih razloga nije bilo moguće. "

Kazu prosle godine bilo najavljeno 150 ljudi. Koliko ih hje doslo? 10-15? Nije se vidjelo nista, citava ulica bila blokirana, od drvenije poredani policijski kombiji, nije igla mogla proci. Ali znam da nije bilo toliko ljudi.
muha_sa

#127 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by muha_sa »

bagra provokatorska moja amrice :-)
amrica

#128 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by amrica »

muha_sa wrote:bagra provokatorska moja amrice :-)

ma neka oni provociraju, samo ignore... :zzzz:
tbv

#129 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by tbv »

Odbor Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih historijskih događaja RS za utorak, 3. maj, je najavio obilježavanje 19 godina od stradanja vojnika JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici,
jes vala, mislim da bi najbolje bilo da je i cijelo Sarajevo u RS, pa tako da se sa pravom moze reci da je Dobrovoljacka historijski dogadjaj RS... mislim moglo bi komotno, posto se moze primjetiti potpora RS od sarajlija, cas izuzetcima...
92 - rata nece biti, palite svijece i dizete titine slike, a vec 8 mjeseci cetnici sa Bosnom haraju...
2011 - rata nece biti, okupator drzi cvrsto svojih 49% zauzete teritorije, treba im dati jos, zasluzili su...
nihoniho

#130 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by nihoniho »

porodice da -politicko mitingovanje ne.
nikakav ignore, nego im jasno dati do znanja da ne mogu raditi sta hoce.
Skijash

#131 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Skijash »

nihoniho wrote:porodice da -politicko mitingovanje ne.
nikakav ignore, nego im jasno dati do znanja da ne mogu raditi sta hoce.
Trebamo biti pragmatični i izvagati štetu i korist kako zabrane tako i dozvoljavanja skupa. Emocijama ovdje nema mjesta, a onaj ko nije u stanju kontrolisati emocije, ne treba da se petlja u politiku. Skup treba dozvoliti, bez vjerskih obreda, nego stvar ograničiti na što kraći vremenski rok i tako zaključiti stvar. Tih pola sata nas ništa ne košta, ali potpuna zabrana izgleda loše i može nam se obiti o glavu.

Naravno, to obilježavanje treba popratiti jakom medijskom ofanzivom, ukazujući kako je ovo obilježavanje samo politizacija sudski nerazjašnjenih događaja, te kako se radilo ne o 40 ili 140 ubijenih, nego o 6 mrtvih.
popajic

#132 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by popajic »

Hodidid wrote:Taman posla zabranjivati im da dodju. Lijepo ih i kulturno primiti da obave sto imaju i onda ih ispratiti kako dolikuje domacinu. Sarajlije ne trebaju da obracaju paznju na manifestaciju nego brate svojim poslom.
Treba s njima domacinski prosetati i do Pionirske - da zajedno pustimo suzu za sve one mnogobrojne sto ubacismo lavovima u kaveze :-)
Jovan u Becu ( djelimicno slobodan :-) ), 11.000 stradalih Sarajlija ,a 300 komsija stize da oplace 6 ( slovima SEST) "neduznih" agresorskih vojnika....vlast kaze da je sve po zakonu...nema druge nego izigravati hladan spricer - ko moze ?!
pojedinac

#133 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by pojedinac »

Bušman wrote:Ma kakvi ba, fino ih ignorisati. Predstave koje niko ne gleda propadnu.
Možda u pozorištu, ali u velikosrpskoj stvarnosti ne.

Po tebi ih je i 92-ge trebalo ignorisati.
Zelenas

#134 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Zelenas »

Opet isto - po forumima se raspravlja, rijetki (jedan zasad) javno dignu glas, ovi dodju u Sarajevo i nikom nista.

Znam ja nas - hebo ti nas.
poostar

#135 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by poostar »

Koliko li je narikaca Dodo za sutra angazovao ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#136 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by plain vanilla »

poostar wrote:Koliko li je narikaca Dodo za sutra angazovao ?
MUP-u Sarajevske županije Pododbor je prijavio oko 300 sudionika koji će doći na pomen, što je dvostruko više nego lani.
„Potrebno je još da dobijemo od Županijskog ministarstva prometa dozvolu za prekid prometa od Vraca do Ulice Hamdije Kreševljakovića (nekadašnja Dobrovoljačka)“, rekao je Dunjić, dodavši da u Županijskom MUP-u procjenjuju da će cijeli skup proteći sigurno.

Predstavnici Pododbora za obilježavanja stradanja u Dobrovoljačkoj ulici zatražili su i da se svim novinarima omogući pristup mjestu održavanja pomena, što prošle godine iz sigurnosnih razloga nije bilo moguće.
svi novinari bi trebali ignorisati skup :roll:
avicena

#137 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by avicena »

Zelenas wrote:S jedne strane krvožedni ateista, s druge uvaženi gospodin ministar Emir Suljagić, kontroverzni novi ministar odgovoran za odgoj i obrazovanje naše djece dao je interview Oslobođenju
I ponovo se oko vjeronauke lome koplja, što razumijem.

Međutim, malo se ko sjeća onoga što je izlazilo iz Gradske uprave Grada Sarajeva prošle godine, kada Staša Košarac, Slavko Jovičić Slavuj i ostala četnička bratija hođaše usred Sarajeva, valjda oplakujući poginule u Dobrovoljačkoj.
Za neupućene - Suljagić je bio frontalno protiv tog čina, koji nam ponovo slijedi za sedam dana.
Što se tiče ovog okupljanja u Dobrovoljačkoj jednako mi je okupljanju i pravljenju gay parade. Ako mora po zakonu neka im se da policijska pratnja i neka oćejfe i neka odu mada poslije dešavanja oko Divjaka još pomalo dvojim.

A što se tiče vjeronauke, kada je ponovo izbace javite mi na pp da idem u EU pa neka me tamo diskriminišu.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3921275,00.html
Skijash

#138 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Skijash »

plain vanilla wrote:
MUP-u Sarajevske županije Pododbor je prijavio oko 300 sudionika koji će doći na pomen, što je dvostruko više nego lani.
„Potrebno je još da dobijemo od Županijskog ministarstva prometa dozvolu za prekid prometa od Vraca do Ulice Hamdije Kreševljakovića (nekadašnja Dobrovoljačka)“, rekao je Dunjić, dodavši da u Županijskom MUP-u procjenjuju da će cijeli skup proteći sigurno.

Predstavnici Pododbora za obilježavanja stradanja u Dobrovoljačkoj ulici zatražili su i da se svim novinarima omogući pristup mjestu održavanja pomena, što prošle godine iz sigurnosnih razloga nije bilo moguće.
Da blokiraju sve do Vraca ? Koje budale :) Ovo ne treba odobriti, nego samo blokirati kretanje u radijusu od 100 metara, ograničiti taj cirkus na pola sata i hajmo razlaz. To je ta linija preko koje ne treba prelaziti, pa neka ih dođe i 1000.
amrica

#139 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by amrica »

Koliko se sjecam i lani je bio haos, mislim da nije skenderija bila zatvorena nego samo dobrovoljacka, do drvenije. A tamo su natakarili osiguranje kao da je obama dosao.

Ali nije nesto (pre)dugo trajalo.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#140 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by prljavi Hare »

Skijash wrote:
plain vanilla wrote:

Da blokiraju sve do Vraca ? Koje budale :) Ovo ne treba odobriti, nego samo blokirati kretanje u radijusu od 100 metara, ograničiti taj cirkus na pola sata i hajmo razlaz. To je ta linija preko koje ne treba prelaziti, pa neka ih dođe i 1000.

Nesto slicno sam vec jednom postao vezano za ovu temu.Mitoloski slijed ide otprilike ovako:

Srpske knjige istorije:

1992 poginulo je 6 vojnika u Dobrovoljackoj

2006 poginulo je 36 vojnika u Dobrovoljackoj

2011 poginulo je 93 vojnika u Dobrovoljackoj

..............................................................

2078 poginulo je 2 909 545 vojnika u Dobrovoljackoj................and counting!!!Gusle u ruke pa opleti
:x
Bosnolog

#141 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Bosnolog »

Recite mi molim vas gospodine Ostojicu kada danas govorimo o veleservskoj nebeskoguslarskoj istini :mrgreen:

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#142 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by prljavi Hare »

Bosnolog wrote:Recite mi molim vas gospodine Ostojicu kada danas govorimo o veleservskoj nebeskoguslarskoj istini :mrgreen:

Image
REAKCIJA PROZVANIH NA IZJAVLJENO!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#143 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JoseMujica »

evo gledam Live na TVSA Dobrovoljačku i šeta Pantelija a s druge strane ga dočekali samo oni koji moraju: novinari :lol:

Bravo Sarajevo :thumbup: hebaće mu šef sve po spisku za ovaj propali projekat :lol:
Skijash

#144 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Skijash »

JoseMujica wrote:evo gledam Live na TVSA Dobrovoljačku i šeta Pantelija a s druge strane ga dočekali samo oni koji moraju: novinari :lol:

Bravo Sarajevo :thumbup: hebaće mu šef sve po spisku za ovaj propali projekat :lol:

Koliko god četnici bili podli i zli, mi se nećemo spuštati na njihov nivo. To nije slabost, to je snaga.
nellington

#145 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by nellington »

Sve me više ovi Pantelijini podsjećaju na onaj Red narandžastih, eto preporuke za stajling za sljedeću godinu.
PapakizSarajeva

#146 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by PapakizSarajeva »

rogoz wrote:
neretvanac wrote:Nikakvo pljuvanje.
Dopustili ste prosle godine da vam se setaju centrom grada i iznose lazi, sto je apsurdno.
Uostalom, sami sebi najbolje znate. Aferim !
...i jos gore od toga... posle su se neki zajedno nasli na kafi/kavi....
Kad si vec toliko upucen, da ti malo pomognem ... Ovo kafi/kavi se odnosi na srpsko/hrvatske odnose, ako vec hoces da podje*ajes sarajlije trebas napisati kafi/kahvi ...

Ne vidim da bi bilo bolje da smo ih prosle godine docekali i nalupali ... Bilo bi protumaceno k'o ubistvo svata i eto svima novog rata ... Ne bi masio ni Hercegovinu ...
Skijash

#147 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Skijash »

Eto. Je li bolilo ? Nije. Četnici su ti od kojih se očekuje da ubijaju Murate Badiće, mi nismo kao četnici.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#148 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JoseMujica »

da da da dobro si sa narančastim.....znaš da se tamo namjerno handre s ovim procesijama?

Al ljudi razočaro me ovaj Pantelija.....pih pa sve već gotovo! Baš je neinventivan lik :lol:

Bija Pantelija a nije mi na kavicu svratija.... :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#149 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by PipiDugaDevetka »

Bravo Sarajevo...Nije bilo incidenata!
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup:
:skoljka: :dance: :dance: :thumbup: :dance: :dance: :dance: :dance: :skoljka: :bih: :bih: :bih:
gate

#150 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by gate »

Sve čestitke građanima Sarajeva kao i pripadnicima MUP-a kantona
Locked