sonoć krajičkom uha slušam na BH radio 1 neku koku
zaista sam frapiran što jedna umjetnica kojoj ime nisam zapamtio
ili javna ličnost ponižava jednu manifestaciju kupreškoga naroda koji je toliko propatio u posljednjih 70 godina i više i poredi da je ta "tamo neka" manifestacija kosidbe dobila isto novaca kao BOGOMDANI DŽEZ fest ===>
sve je to ok ima pravo na mišljenje ALI TON NE VALJA
očito se neko navikao na pipu s koje je padao novac i to se prihvatalo kao zdavo za gotovo... ali čemu onda izbori i promjene vlasti... novi ministar nova pravila
ajd ne bi ni to bio problem da nije ton bio zaista jadan...
jel ta žena jel iko od tih kritičara bio na kupresu jel zna šta tim raseljenim/povratnicima ljudima znači ta manifestacija
ajmo obrnuti
šta nekom hrvatu s kupresa znači džez fest???
ja slušam džez skoro svaki dan na radiotunes...smut džez, uptempo džez i ostalo što nude i mogu reći da se ne sviđa skoro nikome a okružen sam magistrima doktorima nauka inženjerima i tako dalje... elitizam... nebitno
uglavnom drugačije sam mislio koncipirati post sinoć s tableta teško tipkati ali nisam mogao
pa jutros uvijek ode u stranu
kuprešaci... uništavani u drugom sv ratu... nasilno raseljeni 1945. ili 1946. u slavoniju
nasilno vraćeni nakon godinu i pol... u jesen... bez ljetine... gladni
zlostavljani za komunizma zbog bitaka na kupresu... raseljeni diljem svijeta
1992. protjerani... svi zajedno bili u izbjeglištvu i vratili se 1995. borili se za svoj kraj i vratili... dovoljno je usporediti s pougarjem kod jajca koje je takodjer oslobodjeno ali se niko nije vratio... možda 100 ljudi
ljudi na kupresu se lavovski bore u turizmu i tako to i poslije rata imali smo vlasti koje ih zapostavljaju
i sad se konačno jedna ministrica usudila da dirne u osinje gnijezdo... PARE...i halabuka ne prestaje
gospodo naviknite se da bosna nije samo sarajevo i da ima manifestacija u svakom dijelu federacije i da svuda žive živi ljudi... i da će u budućnosti biti VAKO jer je građanska opcija pojela veliko govno...dakle šatfak ap