Oj (C)arino gdje's o'shla ...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
RPM

#1 Oj (C)arino gdje's o'shla ...

Post by RPM »

dokle to ide, gledam cijene Octavie A5, paket Ambiente pa kaze:

cjenik 28/02/2005: 1,9 TDI PD - 77 kW stoji

26,510 KM +CARINA +POREZ

cjenik 10/27/2005: (kakve li srece ne placa se carina, oslobodjeno, domaca stvar)

29,698 KM + POREZ

Gdje su 3000 KM otisle ... :? :D

osnovna cijena je samo povecana za vrijednost carine umjesto da je ista, tako se pod plastom domaceg proizvoda novac od carine pretace u privatni dzep ... cista pljacka nad pljackama, zasto ostali dileri sute ... ??? ... zar nam treba BH radi ovih stvari da je prchija shake ljudi ... ??? ... Ima li kakva inspekcija koja se bavi ovim stvarim, radite li vi shta ... ??? :D

sad ce neko rec, svake godine ista prica, pa da svako godine isto treba trubiti dok se neki ne udostoje da postuju BH potrosaca! ... :oops:
Mahalac

Post by Mahalac »

Ako ostalim uvoznicima-dilerima to ne smeta...a sto bi meni :?

Mislim kad oni nisu zainteresirani za "domaci proizvod" :D
RPM

Post by RPM »

pa mislio sam prvenstveno na neravnopravan odnos VW i Skode s ostalim dilerima, to bi im trebalo smetati ...

no koliko mi se cini odgovor je u visokim cijenama "domacih" proizvodjaca koji u domaci proizvod zaracunaju i carinu ... :D ... da ne pominjem ono, lafo narucis "domaci" proizvod pa cekas na isporuku iz Njemacke, nase bosanske pokrajine ... :D :lol:

no mene isto interesuje postoji li neka inspekcija koja se ovim bavi ... :?
gaius

Post by gaius »

haha.. tako je.. i ja sam tako naručio auto.. zovem kažu.. eto u srijedu će na labudicu u njemačkoj :) valjda isporuka iz vogošće najbrže ide preko Volsburga :)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Pala marka u odnosu na dolar :D
Post Reply