OI 2008 - Peking

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omar little

#176 Re: OI 2008 - Peking

Post by omar little »

Novi rekord je 37.10 sto je hvale vrijedan uspjeh :) Nego, ne mogu vjerovati da je JAPAN :-) :-) :-) osvojio trece mjesto! Eto vidish kad favoriti poispadaju sta se sve moze desiti :D
Ali_G

#177 Re: OI 2008 - Peking

Post by Ali_G »

I izgubi Blankica. Uze ova mala iz prve :-)
Timotije

#178 Re: OI 2008 - Peking

Post by Timotije »

Zao mi Blanke, jedan kiks i ode zlato. Jebo ti i evropsku ligu i kilu zlata/milion dolara ili sta li je vec, olimpijsko zlato je nesto o cemu se sanja ako se bavis vrhunskim sportom. Tesko da ce za 4 godine opet imati ovakvu sansu.
P.S. Jebo ti sport, kad onako zgodne Poljakinje, popuse od onih galofak-zdepastih Amerikanki u zenskoj odbojci.
Istocnakinje su ubjedljivo najljepse, nema ovih nazor guzni iz USA, ili blijedih pjegavih Skandinavki.
:D :D :
cyprus

#179 Re: OI 2008 - Peking

Post by cyprus »

Timotije wrote:Zao mi Blanke, jedan kiks i ode zlato. Jebo ti i evropsku ligu i kilu zlata/milion dolara ili sta li je vec, olimpijsko zlato je nesto o cemu se sanja ako se bavis vrhunskim sportom. Tesko da ce za 4 godine opet imati ovakvu sansu.
P.S. Jebo ti sport, kad onako zgodne Poljakinje, popuse od onih galofak-zdepastih Amerikanki u zenskoj odbojci.
Istocnakinje su ubjedljivo najljepse, nema ovih nazor guzni iz USA, ili blijedih pjegavih Skandinavki.
Ma nije Blanka kixala puno (205 cm ipak se ne preskače lako), nego je ona belgijanka nadmašila samu sebe.
Timotije

#180 Re: OI 2008 - Peking

Post by Timotije »

cyprus wrote:
Timotije wrote:Zao mi Blanke, jedan kiks i ode zlato. Jebo ti i evropsku ligu i kilu zlata/milion dolara ili sta li je vec, olimpijsko zlato je nesto o cemu se sanja ako se bavis vrhunskim sportom. Tesko da ce za 4 godine opet imati ovakvu sansu.
Ma nije Blanka kixala puno (205 cm ipak se ne preskače lako), nego je ona belgijanka nadmašila samu sebe.
205 cm je super ali ako preskocis odmah. Znao sam da 207 nema nijedna u nogama, i cim je ona sedmobojka preletila iz prve, znao sam da je gotovo. 207 bi jos samo Stefka Kostadinova mogla preletiti kad bi skinula jedno 15-ak kila. :D
cyprus

#181 Re: OI 2008 - Peking

Post by cyprus »

Timotije wrote:205 cm je super ali ako preskocis odmah. Znao sam da 207 nema nijedna u nogama, i cim je ona sedmobojka preletila iz prve, znao sam da je gotovo. 207 bi jos samo Stefka Kostadinova mogla preletiti kad bi skinula jedno 15-ak kila. :D
Ma znam, al htjedoh reć da Blanka nije bila uopšte loša, nego je ona druga stvarno veliki poso odradila tim što je 205 preskočila iz prve. A Blankin rekord je samo 1 cm više od toga, zato kažem da se nepreskakanje 205 iz prvog pokušaja ne može smatrat velikim kixem. :)
Better Man

#182 Re: OI 2008 - Peking

Post by Better Man »

cyprus wrote:
Timotije wrote:205 cm je super ali ako preskocis odmah. Znao sam da 207 nema nijedna u nogama, i cim je ona sedmobojka preletila iz prve, znao sam da je gotovo. 207 bi jos samo Stefka Kostadinova mogla preletiti kad bi skinula jedno 15-ak kila. :D
Ma znam, al htjedoh reć da Blanka nije bila uopšte loša, nego je ona druga stvarno veliki poso odradila tim što je 205 preskočila iz prve. A Blankin rekord je samo 1 cm više od toga, zato kažem da se nepreskakanje 205 iz prvog pokušaja ne može smatrat velikim kixem. :)
Ne 1 cm već 2 cm. Blankin rekord je 207 cm.
Meho Kodro

#183 Re: OI 2008 - Peking

Post by Meho Kodro »

Tekvando: Kubanac nokautirao sudiju (snimak) :mrgreen:

Meč za broncu se pretvorio u kaos kada je Matos pri vodstvu 3:2 dobio udarac i pao na tlo. Dok je sjedeći čekao liječničku pomoć sudac ga je diskvalificirao jer je prošla jedna minuta. Zbog takve odluke Matos je započeo raspravu sa sucem, a potom ga nogom udario u glavu.
Babsy

#184 Re: OI 2008 - Peking

Post by Babsy »

Norvežanke pobijediše. :cheer:

Image

Image
pirmin

#185 Re: OI 2008 - Peking

Post by pirmin »

Komsijama svaka cast a nama ostaje da se nadamo da ce onaj nas Moby sa puskom bolji plasman od xx-tog mjesta napraviti u Londonu i time uci u anale olimpijskih igara. :oops:
cyprus

#186 Re: OI 2008 - Peking

Post by cyprus »

pirmin wrote:Komsijama svaka cast a nama ostaje da se nadamo da ce onaj nas Moby sa puskom bolji plasman od xx-tog mjesta napraviti u Londonu i time uci u anale olimpijskih igara. :oops:
Mislim i da su komšije mogle pokazat na ovoj olimpijadi puno više, ali eto, naspram nas su nebo :sad: . S obzirom na mizeran broj naših sportista, mislim da rezultati i nisu toliko loši, ali stvarno je ponižavajuće da još uvijek nemamo niti jednu medalju sa OI :sad: .
Babsy

#187 Re: OI 2008 - Peking

Post by Babsy »

Imamo zlato sa prošlih paraolimpijskih.
:D
Jbš zemlju koja nema paraolimpijskog zlata. :D
van Basten

#188 Re: OI 2008 - Peking

Post by van Basten »

prođe i Olimpijada... mi ne možemo biti previše razočarani, jer nismo ništa ni očekivali... tako da Mekićevo 9. mjesto (tako se čini mi se računa) kao najbolji naš plasman zvuči sasvim solidno. Od ex-yu zemalja čini mi se da samo Slovenija može reći da je ispunila očekivanja. Hrvatska je sigurno očekivala zlato od Blanke, zatim medalje od rukometaša, vaterpolista, još pokoju iz jedriličarstva, teniseri su im bili nada dok nisu pootkazivali... Srbija je sigurno barem od teniserki još nešto očekivala... Crna Gora se uzdala u vaterpoliste... iako, ja kažem - kamo sreće da mi dočekamo da osvojimo 5 medalja i igre proglasimo neupsješnim.
Junaci igara? Bez sumnje Phoelbs i Bolt. Iako su OI uvijek nepravedne prema kolektivnim sportovima... deseta dana, 15 takmičara za jednu medalju (1.mjesto u npr košarci vodi se kao 1 zlatna a ne 12), a na drugoj strani neko može za 2 sata uzeti 2 zlata...
Sve više je negativnosti u odnosu na fer-play... sve više je primjera nesportskog duha (kao ovaj Kubanac sa spota par postova iznad), o dopingu ne treba više trošiti riječi, kad su i konje počeli filovati, klubovi se sve više bune što im igrači idu na "rekreaciju"... a sve manje primjera kao ona cura iz Kineskog Tajpeha koja se za medalju borila skakučući na jednoj nogi jer joj je druga bila povrijeđena.
ugl... show must go on... London 2012...
Brisbane

#189 Re: OI 2008 - Peking

Post by Brisbane »

Ne kontam kako mi nemamo zenske reprezentaciju u rukometu ili kosarci na olimpijadi. :sad:
Comrad

#190 Re: OI 2008 - Peking

Post by Comrad »

Repka prvo treba otici na EP, pa onda prvih 7-8 ide na olimpijadu, finalisti direktno ja mislim, a ostali razigravaju, tak nekako ide. Takodjer, prvih 6 na EP idu direktno na svjetsko prvenstvo, tako da EP dodje kao kvalifikacija za OI i SP, a mi ne mozemo ni da se kvalifikujemo kako treba na EP, a kamo li negdje dalje. :-)
p.s. ovako je kod muskaraca sto se tice kosarke.
shana_majka

#191 Re: OI 2008 - Peking

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 20/12/2008 12:50, edited 1 time in total.
StLouis

#192 Re: OI 2008 - Peking

Post by StLouis »

Ali, Kina je odradila jako, jako dobar posao. :thumbup: Svaka im cast!! Ja se kao medvjed uvukao u krevet posljedne dvije sedmice :D - Predivno...nadam se da cemo u Londonu uzeti barem zeljeznu medalju :D
cyprus

#193 Re: OI 2008 - Peking

Post by cyprus »

shana_majka wrote:Neka mi oproste zaljubljenici pojedinih disciplina, ali neke stvari treba rijeshiti...
Trka BMX bicikla na OI :run:
Brzo hodanje, :? ne znam i ne kontam poentu i smisao ..
Ma to je i dobro, čega sve ima: onoliko disciplina u plivanju :shock: , moderni petoboj :shock: , bejzbol i softbol :shock: , trampolin :shock: , zatim šta će konji na olimpijadi :shock: i sl.
Edin H.

#194 Re: OI 2008 - Peking

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
shana_majka wrote:Neka mi oproste zaljubljenici pojedinih disciplina, ali neke stvari treba rijeshiti...
Trka BMX bicikla na OI :run:
Brzo hodanje, :? ne znam i ne kontam poentu i smisao ..
Ma to je i dobro, čega sve ima: onoliko disciplina u plivanju :shock: , moderni petoboj :shock: , bejzbol i softbol :shock: , trampolin :shock: , zatim šta će konji na olimpijadi :shock: i sl.
Da bi Englezi (GB) cvaknuli 19 zlatnih medalja :o

Ne bi me cudilo da do Londona jos uvedu takvih budalastina
cyprus

#195 Re: OI 2008 - Peking

Post by cyprus »

Mene ne bi kriket iznenadio :D
Babsy

#196 Re: OI 2008 - Peking

Post by Babsy »

Brisbane wrote:Ne kontam kako mi nemamo zenske reprezentaciju u rukometu ili kosarci na olimpijadi. :sad:
:lol: dobro imamo predtavnike uopće. Kad se Fazlija penzioniše šta ćemo.. LoL.
A sad kako imamo nivi bazen.. gradonačelnica reče pravićemo takmičare.. možda novog Phelpsa? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#197 Re: OI 2008 - Peking

Post by ladyblue18 »

Babsy wrote:
Brisbane wrote:Ne kontam kako mi nemamo zenske reprezentaciju u rukometu ili kosarci na olimpijadi. :sad:
A sad kako imamo nivi bazen.. gradonačelnica reče pravićemo takmičare.. možda novog Phelpsa? :D
aBd :D
Brisbane

#198 Re: OI 2008 - Peking

Post by Brisbane »

Babsy wrote:
Stvarno mislim da se tu malo ulozi imali bismo par ekipa ako ne cak mozda i medalju.
Imali bi bruku sportista. Pa gdje je ta Raza pa Mara Lakic da ovu djecu malo poduce ?
:bih:
Babsy

#199 Re: OI 2008 - Peking

Post by Babsy »

A šta će djeca.. ponude Hrvati bolje uvjete i odoše njima.
et sam se sjeti paraolimpijaca, naših odbojkaša kojima skidam kapu za sve što čine.. jel ih se iko sjetio pohvaliti, nagraditi.. jer su jedini koji nešto postižu za ovu učmalu zemlju.. dok Senad nije prozvao političare. (OI u Atini) Al biće stoka tu kad se treba slikat i tapšat po ramenu.
JThomas

#200 Re: OI 2008 - Peking

Post by JThomas »

Image
Post Reply