OHR

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
senada
Posts: 2848
Joined: 08/12/2005 13:18

OHR

Post by senada » 08/02/2007 21:05

Ma ja! Kako da ne! Siling je OHR, odnosno MZ, odnosno Amerika, Britanija...... EU, UN i cio svijet....
Osvrt
Mutivode optužuju Schillinga

Dolaskom Christiana Schwarz-Schillinga na čelo OHR-a Međunarodna je krizna skupina izgubila svoj, kako se do sada pokazalo, iznimno negativan utjecaj na politiku međunarodne zajednice u BiH.


Piše: Bojan Šunjić

MOSTAR - "Politika međunarodne zajednice u Bosni(!?) nalazi se u potpunom neredu. Pasivna i pogrešna politika lošeg visokog predstavnika u BiH Christiana Schwarz-Schilling koju je vodio tijekom prošle godine, koštala je OHR njegovog prestiža i kredibiliteta u BiH" navodno stoji u uvodu Izvješća Međunarodne krizne skupine (ICG) koji bi danas trebao biti objavljen prenosi Dnevni Avaz.

Vođenje takve politike rezultiralo je pritiskom na Schwarz-Schillinga koji je najavio povlačenje s funkcije sredinom godine. Takva najava, kako je za "Dnevni avaz" rako autor izvještaja James Lyon, posebni predstavnik ICG-a za Balkan, nikog nije iznenadila.

"Zahvaljujući politici Schwarz-Schillinga koju je vodio u posljednjih 12 mjeseci, OHR je praktično bio zatvoren i to u veoma lošem razdoblju za BiH, usred najgore predizborne kampanje od 1992. godine, javnih poziva premijera RS Milorada Dodika na referendum i otcjepljenje tog entiteta, dizanja međunacionalnih tenzija...", kaže Lyon.

"Bonske ovlasti više nisu korisne. Schwarz-Schilling ih je svojom pasivnošću pokopao. Vjerujem kako bi njihova uporaba sada rezultirala neposluhom političara, što bi imalo učinak bumeranga međunarodnoj zajednici i dalje srozalo njen uveliko poljuljani kredibilitet", smatra Lyon.

Dolaskom Christiana Schwarz-Schillinga na čelo OHR-a Međunarodna je krizna skupina izgubila svoj, kako se do sada pokazalo, iznimno negativan utjecaj na politiku međunarodne zajednice u BiH. Za vrijeme "gazdovanja" Wolfganga Petrischa njihovi su prijedlozi praktično bili planovi međunarodne zajednice koji su se izvršavali bez obzira na posljedice, uključujući i mjenjanje izbornih rezultata, uporabu vojne sile protiv civilnih ciljeva, blokadu, a potom i otimanje milijuna maraka od bh gospodastvenika, pa čak i iz federalnog proračuna.

Podsjetimo, prema prijedlogu ICG-a, Wolfgang Petrisch je zapovjedio oružani upad u Hercegovačku Banku u Mostaru, vojnu blokadu središta grada (uključujući i kirurgiju KB Mostar i Hitnu pomoć Doma zdravlja u središtu grada) otimanje i novca i dokumentcije i zatvaranje - privremenu upravu u Banci. U Banci se u tom trenutku nalazilo 147 milijuna KM aktive i oko 120 milijuna KM depozita građana, tvrtki, mirovinskog osiguranja, federalnog proračuna.... Novac je blokiran, potrošeni su milijuni maraka i nikada nije vraćen vlasnicima.

Prije petnaestak dana, novi upravitelj Hercegovačke banke decidno je rekao kako upada i blokade jednostavno nije trebalo ni biti. Pravosuđe je svojim presudama, uključujući i međunarodne suce u Sudu BiH, također ustanovilo kako u banci nije bilo kriminalnih radnji.

Danas, ta se ista "skupina" (Međunarodna krizna skupina) još uvijek nije oglasila o rezultatima silnih suđenja u Hercegovačkoj Banci, njen utjecaj je smanjen i na kraju u svemu krivca vidi u Schillingu.

Kao na maškarama: Kriv je - jer se nije mješao u izbore. Kriv je - jer nije koristio vojnu silu protiv civilnih ciljeva. Kriv je jer nije oduzimao građanska prava neistomišljenicima. Kriv je - jer nije otimao novce. Kriv je jer je obrazovan i zemlju zove Bosnom i Hercegovinom, a ne Bosnom. Kriv je - jer nije slušao "skupinu".

8.2.2007.
Pincom.info


da se Siling pitaO BiH bi bila raj na zemlji.... krivi su lobiji koji su postavili covjeka pored koga ce rasturati drzavu, pa kasnije njega kriviti.... Siling je "kriv" samo zato sto je na trenutak povjerovao da ce mu biti dopusteno da radi sa pravim ljudima, u pravom i zdravom okruzenju - pravu stvar za BiH.


senada
Posts: 2848
Joined: 08/12/2005 13:18

Post by senada » 08/02/2007 21:34

Image
James Lyon
Sudbina BiH pa i Balkana je u njegovim rukama... ponekad se zna previse opustiti u "neformalnim" razgovorima s' beogradskim novinarima... posebno kada je o BiH rijec...

Svemirski_Jebach
Posts: 3939
Joined: 13/08/2003 00:00
Location: Tel Aviv

Post by Svemirski_Jebach » 08/02/2007 22:50

on je kita...jebo njega, zna se vrlo dobro gdje se politika kroji...u washingtonu, berlinu, briselu, londonu i malo parizu :roll:

senada
Posts: 2848
Joined: 08/12/2005 13:18

Post by senada » 09/02/2007 11:29

denvercani su sedamdesetih na osamdesete studirali balkan u sarajevu... danas su experti balkanskih slika i prilika...

Post Reply