OHR raspusta danas imenovanu federalnu vladu
-
borisdj
#1 OHR raspusta danas imenovanu federalnu vladu
Dosta je i trajala. Nema sta, u Federaciji je i dalje cirkus na svim nivoima.
OHR: Visoki predstavnik će suspendovati odluku o imenovanju nove vlade Fbih
Visoki predstavnik će suspendovati odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH, saopšteno je večeras iz Ureda visokog predstavnika (OHR). OHR izražava zabrinutost pokušajem manipulacije provjere kandidata za ministarske pozicije, saopšteno je dalje.
"Manipulacija je vidljivija time što je OHR već informisao vodstvo Federacije BiH kako je spreman sutra objaviti rezultate procesa provjere kandidata.
Proces provjere kandidata je svojevremeno uveden u dogovoru s bh. političkim strankama, kako bi se ojačao sistem kontrole vlasti i spriječila zloupotreba položaja.
Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto je zahtijevala da proces provjere nominovanih kandidata bude završen prije njihovog imenovanja. OHR je već ponovio svoj stav da ministarska imenovanja ne mogu biti obavljena dok ne bude završen proces provjere.
Vremenska razlika između OHR-ove posvećenosti da završi ovaj proces i današnjeg imenovanja Vlade Federacije BiH bila je stvar nekoliko dana", stoji u ovom saopćenju OHR-a.
Pokušaj ubrzanog imenovanja Vlade Federacije BiH, nakon pet mjeseci odugovlačenja, nije prihvatljiv, stav je ovog Ureda.
"Vlada Federacije BiH je podložna procedurama provjere kandidata na isti način kao što su to Vlada Republike Srpske i kantonalne vlade. Svoj odgovor na ovaj potez visoki predstavnik će saopštiti sutra", saopšteno je.
Visoki predstavnik će suspendovati odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH, saopšteno je večeras iz Ureda visokog predstavnika (OHR). OHR izražava zabrinutost pokušajem manipulacije provjere kandidata za ministarske pozicije, saopšteno je dalje.
"Manipulacija je vidljivija time što je OHR već informisao vodstvo Federacije BiH kako je spreman sutra objaviti rezultate procesa provjere kandidata.
Proces provjere kandidata je svojevremeno uveden u dogovoru s bh. političkim strankama, kako bi se ojačao sistem kontrole vlasti i spriječila zloupotreba položaja.
Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto je zahtijevala da proces provjere nominovanih kandidata bude završen prije njihovog imenovanja. OHR je već ponovio svoj stav da ministarska imenovanja ne mogu biti obavljena dok ne bude završen proces provjere.
Vremenska razlika između OHR-ove posvećenosti da završi ovaj proces i današnjeg imenovanja Vlade Federacije BiH bila je stvar nekoliko dana", stoji u ovom saopćenju OHR-a.
Pokušaj ubrzanog imenovanja Vlade Federacije BiH, nakon pet mjeseci odugovlačenja, nije prihvatljiv, stav je ovog Ureda.
"Vlada Federacije BiH je podložna procedurama provjere kandidata na isti način kao što su to Vlada Republike Srpske i kantonalne vlade. Svoj odgovor na ovaj potez visoki predstavnik će saopštiti sutra", saopšteno je.
- pike
#2 Re: OHR raspusta danas imenovanu federalnu vladu
Sta ti je pa citava je drzava cirkus, zar to nisi jos skontoborisdj wrote:Dosta je i trajala. Nema sta, u Federaciji je i dalje cirkus na svim nivoima.
- seln
#3 Re: OHR raspusta danas imenovanu federalnu vladu
Sta ces, kod nas nisu svi, svi, svi....propustili smo da etnicki ocistimo kao vi.borisdj wrote:Dosta je i trajala. Nema sta, u Federaciji je i dalje cirkus na svim nivoima.
A ne slijedimo ni kult zadriglog vodje.
- Liberalism
Kazu Dodik nece prihvatiti odluku ako Visoki predstavnik ponisti imenovanje nove vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

- Dirty Harry
Nije. Sve je ovo zajednicka urota Zlatka, Hareta, Avaza, Hayata, vehabija. argete i golfa II_BosanaC wrote:Samo da kazem da smatram da je Zlatko kriv za ovo raspustanje Federalne vlade i njeno neuspostavljanje do dana danasnjeg![]()
-
branimir_s
Jao kako mi je zao gospoje Alic koja je bila tako ponosna dok je izgovarala tekst zakletve domovini. Fuj. Koliko li ce nas ovo kostati novaca? Najbolje bi bilo da sva ova zajeb..cija(organizacija nove sjednice) bude naplacena od pausala federalnih poslanika.
-
_BosanaC
Jokbranimir_s wrote:Jao kako mi je zao gospoje Alic koja je bila tako ponosna dok je izgovarala tekst zakletve domovini. Fuj. Koliko li ce nas ovo kostati novaca? Najbolje bi bilo da sva ova zajeb..cija(organizacija nove sjednice) bude naplacena od pausala federalnih poslanika.
- van Basten
samo nek nam Meliha Alić poživi još sto godina da nas sve kolektivno može do kraja ******* u mozak 
-
_BosanaC
mescha wrote:Stvarno žalosno. Hajd vi meni recite kuda ovo vodi, pa hebote možeš radit šta hoćeš i kako hoćeš, zavbavati se sa kim hoćeš, zavbavati koga hoćeš, bez odgovornosti. Hebo nas glupe onaj ko nam je uopšte dozvolio da ikad glasamo..
-
Downunda
Koja tri naroda u Šajcarskoj??zlatan01 wrote:Jest im dugo i bila! Cuj po tome smo k'o Italija, a imamo tri naroda bas k'o Svicarska, planine su nam k'o u Austriji...ma bas kao sto obecase '90!!!
Koliko je svima poznato tamo žve Švajcarci, svi navijaju za tu zemlju i nemaju "rezervnih" domovina! A govore tri različita jezika.
-
in33sa
Ne blamiraj se, Svicarska je uredjena kao visenacionalna drzava.Downunda wrote:Koja tri naroda u Šajcarskoj??zlatan01 wrote:Jest im dugo i bila! Cuj po tome smo k'o Italija, a imamo tri naroda bas k'o Svicarska, planine su nam k'o u Austriji...ma bas kao sto obecase '90!!!
Koliko je svima poznato tamo žve Švajcarci, svi navijaju za tu zemlju i nemaju "rezervnih" domovina! A govore tri različita jezika.
Inace, za informaciju, tukli su se i ti svicarski narodi, i zlocine cinili, uzasne zlocine. Ali prije sto pedeset godina. Sada su se civilizirali.
-
mescha
Ma dobro je i ovo, Crist. ubleha počeo primjenjivati svoje ovlasti. Mozda ukine FBIH skroz.
Počelo je počelo (šta god).
Čovječe ova naša politička scena zanimljivija od bilo kakvih sapfunica
Jes na naš račun, ali jebaji ga, nije da se ne zna ko pije a ko plaća. Mi plaćamo!!!

Počelo je počelo (šta god).
Čovječe ova naša politička scena zanimljivija od bilo kakvih sapfunica
Jes na naš račun, ali jebaji ga, nije da se ne zna ko pije a ko plaća. Mi plaćamo!!!
- chuchumbamayumbe
Znaci jos jedno 140 godina pa cemo i mi biti tamo gdje je sada Svajcarska!in33sa wrote:Ne blamiraj se, Svicarska je uredjena kao visenacionalna drzava.Downunda wrote:Koja tri naroda u Šajcarskoj??zlatan01 wrote:Jest im dugo i bila! Cuj po tome smo k'o Italija, a imamo tri naroda bas k'o Svicarska, planine su nam k'o u Austriji...ma bas kao sto obecase '90!!!
Inace, za informaciju, tukli su se i ti svicarski narodi, i zlocine cinili, uzasne zlocine. Ali prije sto pedeset godina. Sada su se civilizirali.
Blago se nama!
-
Hendrix
Hahah baš mi ih je žao , kako Branković na sjednici govor pročita meni optimizam skoči za 100%
Ma nema dalje sve će biti med i mlijeko , idemo u EU bez daljneg , a i prošla vlada je uradila mnogo .
Pa se onda čestitaju nešto pa zahvaljuju jedni drugima , pola likova u sali zijeva ,Meliha se napucala , koka i po , Hadžipašić izgleda nije imo trave pa je nešto nervozan uvijek mi ko napušen izgleda , pa ona Krišto ja mislim 4 sata govor držala Kastro bi joj pozavidio .... ma cirkus.
I na kraju , crveni karton od Šilinga ,ja blamaže majko mila , bolje da uvedemo majmune da vladaju.
Pa se onda čestitaju nešto pa zahvaljuju jedni drugima , pola likova u sali zijeva ,Meliha se napucala , koka i po , Hadžipašić izgleda nije imo trave pa je nešto nervozan uvijek mi ko napušen izgleda , pa ona Krišto ja mislim 4 sata govor držala Kastro bi joj pozavidio .... ma cirkus.
I na kraju , crveni karton od Šilinga ,ja blamaže majko mila , bolje da uvedemo majmune da vladaju.
-
JahijaJilic
Pa ako je tako takve raspusta i sud u jednoj pravnoj drzavi.Hahah baš mi ih je žao , kako Branković na sjednici govor pročita meni optimizam skoči za 100% Ma nema dalje sve će biti med i mlijeko , idemo u EU bez daljneg , a i prošla vlada je uradila mnogo .
ali izgleda nema od te odluke mnogo uspeha. Koliko razumem ignorisali odluku OHR
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=44[/quote]Vlada imenovana uprkos oštrom protivljenju OHR-a
Sa 55 glasova za, 13 protiv i dva uzdržana, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, na vanrednoj sjednici u četvrtak, usvojio je odluku o imenovanju novog saziva Vlade FBiH, sa premijerom Nedžadom Brankovićem na čelu.
Pet i pol mjeseci nakon općih izbora u BiH i tri mjeseca nakon početka pregovora o formiranju izvršne vlasti, parlamentarna većina bila je odlučna u odluci da potvrdi odluku predsjednice i dopredsjednika FBiH, uprkos činjenici da se tome oštro usprotivio Ured visokog predstavnika u BiH.
(...)
Odlučna predsjednica
Borjana Krišto, predsjednica FBiH, u uvodnom izlaganju je kazala je da je mnogo jasnih, ali i nejasnih okolnosti utjecalo na proces konstituiranja Vlade.
“Postupak provjere petero kandidata za ministre u OHR nije okončan pa nam ostaje obaveza da otklonimo prepreke koje se mogu pojaviti nakon njegovog okončanja”, kazala je Krišto. Prije nego što je pročitala odluku, osvrnula se i na opću ekonomsko-socijalnu situaciju u FBiH. Obećala je da će kao šefica izvršne vlasti zajedno sa svojim zamjenicima Spomenkom Mićić i Mirsadom Kebom “ostati predana reformama koje će FBiH i njene građane voditi ka boljitku”.
-
Leonid Breznjev
Pardon. 4 jezika!Downunda wrote:Koja tri naroda u Šajcarskoj??zlatan01 wrote:Jest im dugo i bila! Cuj po tome smo k'o Italija, a imamo tri naroda bas k'o Svicarska, planine su nam k'o u Austriji...ma bas kao sto obecase '90!!!