OHR je kriv za sve

Corto Maltese

#76 Re: OHR je kriv za sve

Post by Corto Maltese »

drndalo wrote:
Corto Maltese wrote:Neka ode OHR, da napokon možemo sami sebi biti za ponešto krivi. Dok ne dođemo do te tačke, napretka nam nema.
Corto Maltese wrote:
drndalo wrote:Ja samo ne znam jel' mi zivimo u istoj zemlji, nesto ne mogu neke stvari da skontam, koje ste vi ocito vec prozreli...?

Bice da je do mene...
Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
Otkud ova promjena u samo 2 strane ???
Kakva promjena?
Kenan-sa

#77 Re: OHR je kriv za sve

Post by Kenan-sa »

Zadatak OHR-a je da stiti ustav ove zemlje tj Dejton! ovo sto rate dva HDZ-a je grubu krsenje Deytonskog sporazuma,tj Ustava nase zemlje! Incko je vec davno trebao reagovati,ali nije..jasno je da je medjuanrodna zajednica na strani onih koji sve cine da ove drzave ne bude,na strani njenih rusitelja..Medjunarodna zajednica je dozvolila da se u ovoj zemlji dogodi genocid,dozvolila je da nas agresor 4 godine drzi u okupaciji,bez hrane,vode,struje.. pa sad ocekivati od te iste medjunarodne zajednice da kazni kocinicare uspostave vlasti u ovoj drzavi je nelogicno!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#78 Re: OHR je kriv za sve

Post by PipiDugaDevetka »

Kenan-sa wrote:Zadatak OHR-a je da stiti ustav ove zemlje tj Dejton! ovo sto rate dva HDZ-a je grubu krsenje Deytonskog sporazuma,tj Ustava nase zemlje! Incko je vec davno trebao reagovati,ali nije..jasno je da je medjuanrodna zajednica na strani onih koji sve cine da ove drzave ne bude,na strani njenih rusitelja..Medjunarodna zajednica je dozvolila da se u ovoj zemlji dogodi genocid,dozvolila je da nas agresor 4 godine drzi u okupaciji,bez hrane,vode,struje.. pa sad ocekivati od te iste medjunarodne zajednice da kazni kocinicare uspostave vlasti u ovoj drzavi je nelogicno!
Corto Maltese wrote: Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
@Corto, dobra dijagnoza!

@Kenane, pa šta da radimo? Da se ''povratimo'' na Ustav RBiH?
drndalo

#79 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

Corto Maltese wrote:Kakva promjena?
Pa i ja obicno pricam o tome da dok se mi sami ne "popravimo", nemamo pravo nikoga prozivati za krivicu, pa ni OHR, a to opet radimo svi odreda, i svakome su samo svi ostali krivi...
hercegovac_pravi

#80 Re: OHR je kriv za sve

Post by hercegovac_pravi »

PipiDugaDevetka wrote:
Kenan-sa wrote:Zadatak OHR-a je da stiti ustav ove zemlje tj Dejton! ovo sto rate dva HDZ-a je grubu krsenje Deytonskog sporazuma,tj Ustava nase zemlje! Incko je vec davno trebao reagovati,ali nije..jasno je da je medjuanrodna zajednica na strani onih koji sve cine da ove drzave ne bude,na strani njenih rusitelja..Medjunarodna zajednica je dozvolila da se u ovoj zemlji dogodi genocid,dozvolila je da nas agresor 4 godine drzi u okupaciji,bez hrane,vode,struje.. pa sad ocekivati od te iste medjunarodne zajednice da kazni kocinicare uspostave vlasti u ovoj drzavi je nelogicno!
Corto Maltese wrote: Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
@Corto, dobra dijagnoza!

@Kenane, pa šta da radimo? Da se ''povratimo'' na Ustav RBiH?
Čuj šta...pa majorizirat i OHR...to je lijek za sve...apsolutna dominacija...
luckypot

#81 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

PipiDugaDevetka wrote:
luckypot wrote: Nema više ni unitarista :D niko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!
mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo srbe koncentrirati u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča.... :D
Corto Maltese

#82 Re: OHR je kriv za sve

Post by Corto Maltese »

drndalo wrote:
Pa i ja obicno pricam o tome da dok se mi sami ne "popravimo", nemamo pravo nikoga prozivati za krivicu, pa ni OHR, a to opet radimo svi odreda, i svakome su samo svi ostali krivi...
Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas. Sa fašistima kao što je ovaj gore ćemo se morat sami obračunat.
Last edited by Corto Maltese on 16/02/2011 16:43, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#83 Re: OHR je kriv za sve

Corto Maltese wrote:
drndalo wrote:
Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...
luckypot

#84 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

Corto Maltese wrote:
drndalo wrote:
Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
vjerujem da te zebnja prati - nije ni čudo što si u NS :D
Corto Maltese

#85 Re: OHR je kriv za sve

Post by Corto Maltese »

hercegovac_pravi wrote:
Corto Maltese wrote: Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
Koji način?
luckypot

#86 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Corto Maltese wrote: Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
Koji način?
Na fini način :D
Corto Maltese

#87 Re: OHR je kriv za sve

Post by Corto Maltese »

luckypot wrote:
vjerujem da te zebnja prati - nije ni čudo što si u NS :D
Ne bojim se ja fašista, ako si na to mislio. Tri i po godine sam pucao po vama.
hercegovac_pravi

#88 Re: OHR je kriv za sve

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Koji način?
Odlazak OHR-a mirnim putem i sve do mirnog razdruženja :dance:
drndalo

#89 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

E moj Ero, kad je sta ovdje bilo mirno...? Posebno razdruzenje...

Ovdje ni druzenje ne bude cesto mirno... :cry:
Corto Maltese

#90 Re: OHR je kriv za sve

Post by Corto Maltese »

hercegovac_pravi wrote:
Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote:Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...
Koji način?
Odlazi OHR i ovako i onako, a od mirnog razdruženja nema ništa, koliko god Dodik i njegovi maskirani simpatizeri na ovom forumu tu ideju gurali.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#91 Re: OHR je kriv za sve

Post by PipiDugaDevetka »

luckypot wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
luckypot wrote: Nema više ni unitarista :D niko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!
mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo :shock: srbe koncentrirati :shock: u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča.... :D
Ako misliš na koncentraciju tipa Jasenovac, ti si isti, pa još i gori od....dodika, karadžića, mladića,...zajedno, ali ovo nije tema, pa neću više offtopičiti!
hercegovac_pravi

#92 Re: OHR je kriv za sve

drndalo wrote:E moj Ero, kad je sta ovdje bilo mirno...? Posebno razdruzenje...

Ovdje ni druzenje ne bude cesto mirno... :cry:
Nadam se da si primjetio sarkazam u mome postu...ako nisi onda samo da kažem da je ovaj moj post bio sarkastična upadica na Dodikov račun a odnosi se na njegove istupe o odlasku OHR-a i "mirnom" razdruživanju...
drndalo

#93 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

Sorry, previdjoh :dance: ... :roll:
hercegovac_pravi

#94 Re: OHR je kriv za sve

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Corto Maltese wrote: Koji način?
Odlazi OHR i ovako i onako, a od mirnog razdruženja nema ništa, koliko god Dodik i njegovi maskirani simpatizeri na ovom forumu tu ideju gurali.
Ma nemoj se ti samo sekirati...takve odluke su u svakom slučaju van tvog uticaja..a za "mirno" razdruživanje ima se ko brinuti...
oldplague

#95 Re: OHR je kriv za sve

Post by oldplague »

luckypot wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo srbe koncentrirati u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča.... :D
Ti si car, po selima te treba pokazivat. :lol: :lol: :lol:
oldplague

#96 Re: OHR je kriv za sve

Post by oldplague »

Lafe, nisu to maskirani simpatizeri, već profesionalni trojanci. 8-)
bosnianwoman

#97 Re: OHR je kriv za sve

Post by bosnianwoman »

ne znam... meni opet, sve sto odgovara Dodiku nije neka opcija.. u ovom slucaju- odlazak OHR-a..

probudite se, prijatelji... vrijeme tece...jer, kada zagusti, ovi "nasi" imaju dovoljno para da se ispale a mi cemo omlecivati motku :dance:

:bih:
luckypot

#98 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

PipiDugaDevetka wrote:
luckypot wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo :shock: srbe koncentrirati :shock: u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča.... :D
Ako misliš na koncentraciju tipa Jasenovac, ti si isti, pa još i gori od....dodika, karadžića, mladića,...zajedno, ali ovo nije tema, pa neću više offtopičiti!
Ti si skroz pogrešno shvatio - kad kažem "koncentrirati" mislim na to da srbi žele da žive sami sa sobom i da izace sve ostale - pa zašto im onda ne pomoći tako lijepo žive svi skupa u dva grada (jer za više i nemaju kapaciteta) - bit će sretni i neće smetati nikome drugome ...
luckypot

#99 Re: OHR je kriv za sve

Post by luckypot »

oldplague wrote:
luckypot wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
Ti si car, po selima te treba pokazivat. :lol: :lol: :lol:
Ma nemojte tako kolega - činjenice, činjenice i samo činjenice :D
U dva grada živi 30 odsto stanovnika RS
petak, 24 decembar 2010 01:27
alt

Manje opštine izumiru, a u dva najveća centra, Banjaluku i Bijeljinu, slila se trećina stanovništva RS. Iz nerazvijenih sredina najčešće odlaze mladi od 20 do 35 godina, a poslije završetka školovanja u velikim gradovima većina ih se nikada ne vrati u svoj kraj. Vjerovatnoća da će se uhljebiti u gradu mnogo je veća nego da će moći živjeti na selu.
.
Tačan broj danas je 40 posto, ali hajd nejse :D Pa zar nije predivno - konačno srbi sami sa sobom, ispunila im se želja, u dva grada, neće više nikad biti u prilici da bilo koga napadnu ili da rade nešto slično? Eto ostvarenja historijskog sna

Nema više da se igramo "tigrovih koža" i multivitamina :D
oldplague

#100 Re: OHR je kriv za sve

Post by oldplague »

Jelde, sad samo decentralizacija, a Srbi se neće odvojiti, Tite mi, nemaju muda. :lol: :lol: Kralj.
Post Reply