OHR je kriv za sve

Post Reply
Arc_Angel

#151 Re: OHR je kriv za sve

Post by Arc_Angel »

ama mozda bi se oni i protivili odlasku, ali siguran sam da bi se u tome mogli svi politicari loziti i ako treba zakopati ratne sjekire na mjesec dana, ujediniti se i izvuci narod na ulice pa kd bilo sve blokirano od skenderije do kovacica i jedno 50 000 ljudi, jos im dati da se nacugaju i onda samo izdati naredbu da se policija skloni, i pustit ljude da dozive klimaktericno praznjenje bijesa :-) :-) :-) :-) :-)

sad ozbiljno, kad bi se ovi nasi glupani dogovorili nebi bilo tu nista hoces neces neg bi izletili naglavacke
kiky

#152 Re: OHR je kriv za sve

Post by kiky »

jel lajčak opet visoki predstavnik ...
možda nebi bilo loše kad bi uveli više visokih predstavnika tako da mogu biti na petnaest mjesta u isto vrijeme + jedan, koji če sjedit u un-u (n.y.) i za njih podizat plate, dnevnice, topli obrok, regrese, naknade za odvojen život, naknade za rizik, marendu, đeparac, zimnicu, ogrev, donacije i šta sve što ih još sljeduje ...
:?
1gorstak

#153 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

Arc_Angel wrote:ama mozda bi se oni i protivili odlasku, ali siguran sam da bi se u tome mogli svi politicari loziti i ako treba zakopati ratne sjekire na mjesec dana, ujediniti se i izvuci narod na ulice pa kd bilo sve blokirano od skenderije do kovacica i jedno 50 000 ljudi, jos im dati da se nacugaju i onda samo izdati naredbu da se policija skloni, i pustit ljude da dozive klimaktericno praznjenje bijesa :-) :-) :-) :-) :-)

sad ozbiljno, kad bi se ovi nasi glupani dogovorili nebi bilo tu nista hoces neces neg bi izletili naglavacke
Nista ne dobijas odlaskom OHR-a, osim sto bi drustvo ostalo bez jos jedne prepreke ratu. Hajde konkretno, zatvori se OHR, Dodik podivlja i pokusa sprijeciti djelovanje SIPA-e na podrucju manjeg entiteta i sta onda ? Hoce li ti bolje u zivotu kada dodjemo u tu situaciju ?

OHR treba zadrzati u BiH koliko je to moguce jer nismo postigli politicku stabilnost (bez koje nema ni ekonomske), na sceni imamo zaledjeni sukob dvije potpuno oprecne ideje (suzivot-etnicka podjela) i ovo se treba zavrsiti bez nasilja. Traziti odlazak medjunarodnog faktora mogu samo oni koji zele haos.
Nass

#154 Re: OHR je kriv za sve

Post by Nass »

Slazem se, Gorstak. Ja ne znam zasto neki govore da nam OHR ne treba. Sta bi bilo sa ovim zakonom o drzavnoj imovini u RS da nema OHR-a? Ko bi Dodika sprijecio da to provede? Sad cemo vidjeti sta ce OHR napraviti i hoce li smjeti Dodik ici do kraja. A Kristo je vec povukla onu svoju odluku o sucima nakon pritiska OHR-a. Mi jos uvijek nemamo izgradjenu drzavu, nemamo nacin da uklonimo blokade kada se one pojave, prema tome OHR nam jos treba.
1gorstak

#155 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

japijem wrote:
Nass wrote:Slazem se, Gorstak. Ja ne znam zasto neki govore da nam OHR ne treba. Sta bi bilo sa ovim zakonom o drzavnoj imovini u RS da nema OHR-a? Ko bi Dodika sprijecio da to provede? Sad cemo vidjeti sta ce OHR napraviti i hoce li smjeti Dodik ici do kraja. A Kristo je vec povukla onu svoju odluku o sucima nakon pritiska OHR-a. Mi jos uvijek nemamo izgradjenu drzavu, nemamo nacin da uklonimo blokade kada se one pojave, prema tome OHR nam jos treba.
istina i trebat će nam još tko zna koliko godina.
Neka odu kada dodjemo do politicke stabilizacije. Ako je to za 10 godina, onda neka OHR ostane jos 10 godina. Ne placamo ih mi.
madner

#156 Re: OHR je kriv za sve

Post by madner »

japijem iz kojeg proracuna se placa OHR kralju? :D
1gorstak

#157 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

japijem wrote:
1gorstak wrote:
japijem wrote:istina i trebat će nam još tko zna koliko godina.
Neka odu kada dodjemo do politicke stabilizacije. Ako je to za 10 godina, onda neka OHR ostane jos 10 godina. Ne placamo ih mi.
Ovo ti je jako naivno, sve ćemo na kraju to platiti baš mi
Kako ?
drndalo

#158 Re: OHR je kriv za sve

Post by drndalo »

Trenutno je situacija da OHR u BiH puno vise "tudjih" para trosi, nego sto uzima "nasih" para... I dobro je da trose, jer ta potrosnja drzi jedan dio ekonomije...

To sto su banke npr. od Hansa iz Austrije, ne znaci da Hans rado daje pare koje je zaradio (i postale su njegove) onog momenta kada ih je uspjesno "prodao" nama, i kada su one (pare) samim tim prestale biti "nase"...
1gorstak

#159 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

japijem wrote:
1gorstak wrote:
japijem wrote:
Ovo ti je jako naivno, sve ćemo na kraju to platiti baš mi
Kako ?
čije banke postadoše
Srbiju i Hrvatsku se takodje jeftino kupilo, a nemaju OHR. To sto si ti neinformisan, tvoj problem. Otvaranje trzista je preduslov za EU-integracije, ne mozes se ponasati kao Hugo Chavez a traziti ulazak u Uniju. Jeste nepravedno, tranzicija, privatizacija, profit, otpustanja, itd ... ali to se nije moglo izbjeci i da nismo imali rat i da nemamo OHR. Dakle, imas li neki argument koji ima veze sa realnoscu ?
1gorstak

#160 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

japijem wrote:
1gorstak wrote:
japijem wrote:
čije banke postadoše
Srbiju i Hrvatsku se takodje jeftino kupilo, a nemaju OHR. To sto si ti neinformisan, tvoj problem. Otvaranje trzista je preduslov za EU-integracije, ne mozes se ponasati kao Hugo Chavez a traziti ulazak u Uniju. Jeste nepravedno, tranzicija, privatizacija, profit, otpustanja, itd ... ali to se nije moglo izbjeci i da nismo imali rat i da nemamo OHR. Dakle, imas li neki argument koji ima veze sa realnoscu ?
Kako sloveniju ne pokupovaše
Tvoj argument je da smo nadrljali u procesu privatizacije zbog OHR-a. Ja sam ti naveo primjer i drugih koji nisu dobro prosli, a takvih ima jos bar pet-sest, iako nisu imali OHR. I umjesto da shvatis kakvu glupost forsiras, od mene ocekujes da raspravljamo o (rijetkim) primjerima gdje privatizacija nije imala (toliko) stetne posljedice. Komedija.
1gorstak

#161 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

japijem wrote:
1gorstak wrote:
japijem wrote:
Kako sloveniju ne pokupovaše
Tvoj argument je da smo nadrljali u procesu privatizacije zbog OHR-a. Ja sam ti naveo primjer i drugih koji nisu dobro prosli, a takvih ima jos bar pet-sest, iako nisu imali OHR. I umjesto da shvatis kakvu glupost forsiras, od mene ocekujes da raspravljamo o primjerima gdje privatizacija nije imala (toliko) stetne posljedice. Komedija.
Ma nema to nikakve veze direktno sa privatizacijom već sa kolonijalnim odnosm prema nama, naravno modernim kolonijalnim odnosom, a u takvom odnosu kolonija plaća, ne dobija pare, ali reko ti popio svu pamet ovog svijeta pa znaš to i sam, jel da, ili možda znaš neki primjer gdje je to obrnuto išlo.
Ponovo, mi svakako nismo mogli izbjeci status kolonije, kod nas svaka jaca njemacka firma moze kupiti punu prikolicu politicara, "na vrecu" kao kupus. U Hrvatskoj i Srbiji takodje. Ono sto ti forsiras je teza da je to zbog OHR-a a uopste se ne trudis objasniti kako se slicne stvari desavaju i u drugim zemljama u kojim nema OHR-a.

Dakle, pocetna teza je da OHR treba ostati, a da spominjanje debelih plata nije relevatno jer ga mi ne placamo. Spominjanje lose odradjene privatizacije takodje nije relevantno jer su kroz isto iskustvo prosle i druge zemlje u regiji iako kod njih nema OHR-a. Imas li jos neki "argument" ?
kiky

#162 Re: OHR je kriv za sve

Post by kiky »

inzko je sve jadniji i jadniji ...
a i onaj klovn lajčak nikako da se okane naše zemlje ...
koja je taj lajčak kljusina govori podatak da je kao ministar vanjskih poslova slovačke zabranio mađarskom prekijeru ( ili predsjedniku ) da prisustvuje nekoj svečanosti mađarske nacionalne manjine u slovačkoj ...
i takav če nama da prosipa selamete ...
panorama

#163 Re: OHR je kriv za sve

Post by panorama »

kiky wrote:inzko je sve jadniji i jadniji ...
koja je taj lajčak kljusina govori podatak da je kao ministar vanjskih poslova slovačke zabranio mađarskom prekijeru ( ili predsjedniku ) da prisustvuje nekoj svečanosti mađarske nacionalne manjine u slovačkoj ...
Čovječe ,pa sad ne valja ni taj Lajčak niti Inzko.Ima li tko iz MZ da valja? Ja mislim da je za nas u BiH najbolja gospodja Merkel.
1gorstak

#164 Re: OHR je kriv za sve

Post by 1gorstak »

panorama wrote:
Čovječe ,pa sad ne valja ni taj Lajčak niti Inzko.Ima li tko iz MZ da valja?
Paddy Ashdown
spreca

#165 Re: OHR je kriv za sve

Post by spreca »

panorama wrote:
Čovječe ,pa sad ne valja ni taj Lajčak niti Inzko.Ima li tko iz MZ da valja? Ja mislim da je za nas u BiH najbolja gospodja Merkel.
Lajcak je BiH srozo maksimalno za svog mandata ,nevidjeni kreten je on
stochar

#166 Re: OHR je kriv za sve

Post by stochar »

Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili
nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili
Nass

#167 Re: OHR je kriv za sve

Post by Nass »

OHR je najkrivlji za sve. Njegov mandat je da tumaci Daytonski sporazum i da otklanja blokade u sistemu, a ovo sto HDZ radi je tipicna blokada u sistemu, gdje HDZ protu-ustavno i protu-zakonito blokira dovrsetak izbora u 3 kantona, a ispada da im niko ne moze nista samo zato sto zakon nije predvidio kazne. I tako ispada da svaka stranka koja ostvari vecinu u barem jednom kantonu moze nasilno i nedemokratski sprecavati formiranje vlasti ili iznudjivati vanredne izbore, samo zato ako se njima izborni rezultat nekih drugih stranaka bas ne svidja. Ovdje je OHR potpuno zakazao, jer je HDZ-ovima morao dati neki rok za zavrsetak izbora delegata u DN i nakon toga primjeniti bonske ovlasti. OHR sada kaze da se ne zeli mijesati u formiranje vlasti, kao da se radi o tome a ne o omogucavanju normalnog nastavka izbornog procesa bez obzira ko moze i ko hoce formirati parlamentarnu vecinu. Na taj nacin se ide na ruku HDZ-u, a degradira se sasvim legalan i legitiman izborni rezultat stranaka platforme. Ocito neko debelo stiti HDZ.
nihoniho

#168 Re: OHR je kriv za sve

Post by nihoniho »

ohr predstavlja volju medjunarodne zajednice sa svim njenim manama, vrlinama, kontradiktornostima, strateskim i dnevnopolitickim,globalnim i regionalnim interesima i tendencijama.......ono sto ohr radi je ogledalo odnosa medjunarodne zajednice prema bih. bih nije toliko interesantna da bi se neko istinski zauzao za njenu stabilnost, vise je racun za potkusurivanje izmedju eu, srbije, rusije i amerike i u nedostatku ozbiljne vizije i koncepta po pitanju bih,od strane onih koji su je kreirali, mi smo prisiljheni da budemo zrtve lokalnih siledzija.
naravno,srbija je prepoznala trenutak u kom, u igri evropskog puta i "demokratskih i proevropskih promjena" ,koristi priliku da se izivljava na bih, pokusavajuci time da amortizuje nezadovoljstvo i podivljali nacionalizam prouzrokovan gubitkom kosova i povnovanjem evropskim naredbama.
po mom misljenju,mi smo zrtve eu igre mrkve i stapa sa srbijom,srbijom koja je ,sa 70% stanovnistv tvrdonacionalisticki i antievropski orjentisanog, p[risiljena na eu integeacije
VjecitiStudent

#169 Re: OHR je kriv za sve

Post by VjecitiStudent »

OHR, tj. EU jesu krivi za sve.
Dovoljno je pogledati kakve sve nebuloze o BiH u zadnje vrijeme izvaljuju Lajcak i Bilt.
kockica_kockica

#170 Re: OHR je kriv za sve

Post by kockica_kockica »

JoseMujica wrote:
kiky wrote:šta drugo reči nego OHR je po dejtonu postavljen da nebi došli u situaciju u kojoj jesmo...
OHR je največi kršitelj dejtonskog sporazuma i direktan krivac što se bosna nalazi u situaciji u kakvoj jeste ...
tako je...svi su krivi osim nas vako finih i pametnih :skoljka:
:thumbup:
Abacija

#171 Re: OHR je kriv za sve

Post by Abacija »

Post Reply