Kakva promjena?drndalo wrote:Corto Maltese wrote:Neka ode OHR, da napokon možemo sami sebi biti za ponešto krivi. Dok ne dođemo do te tačke, napretka nam nema.Otkud ova promjena u samo 2 strane ???Corto Maltese wrote:Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.drndalo wrote:Ja samo ne znam jel' mi zivimo u istoj zemlji, nesto ne mogu neke stvari da skontam, koje ste vi ocito vec prozreli...?
Bice da je do mene...
OHR je kriv za sve
- Corto Maltese
#76 Re: OHR je kriv za sve
-
Kenan-sa
#77 Re: OHR je kriv za sve
Zadatak OHR-a je da stiti ustav ove zemlje tj Dejton! ovo sto rate dva HDZ-a je grubu krsenje Deytonskog sporazuma,tj Ustava nase zemlje! Incko je vec davno trebao reagovati,ali nije..jasno je da je medjuanrodna zajednica na strani onih koji sve cine da ove drzave ne bude,na strani njenih rusitelja..Medjunarodna zajednica je dozvolila da se u ovoj zemlji dogodi genocid,dozvolila je da nas agresor 4 godine drzi u okupaciji,bez hrane,vode,struje.. pa sad ocekivati od te iste medjunarodne zajednice da kazni kocinicare uspostave vlasti u ovoj drzavi je nelogicno!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#78 Re: OHR je kriv za sve
@Corto, dobra dijagnoza!Kenan-sa wrote:Zadatak OHR-a je da stiti ustav ove zemlje tj Dejton! ovo sto rate dva HDZ-a je grubu krsenje Deytonskog sporazuma,tj Ustava nase zemlje! Incko je vec davno trebao reagovati,ali nije..jasno je da je medjuanrodna zajednica na strani onih koji sve cine da ove drzave ne bude,na strani njenih rusitelja..Medjunarodna zajednica je dozvolila da se u ovoj zemlji dogodi genocid,dozvolila je da nas agresor 4 godine drzi u okupaciji,bez hrane,vode,struje.. pa sad ocekivati od te iste medjunarodne zajednice da kazni kocinicare uspostave vlasti u ovoj drzavi je nelogicno!Corto Maltese wrote: Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
@Kenane, pa šta da radimo? Da se ''povratimo'' na Ustav RBiH?
- drndalo
#79 Re: OHR je kriv za sve
Pa i ja obicno pricam o tome da dok se mi sami ne "popravimo", nemamo pravo nikoga prozivati za krivicu, pa ni OHR, a to opet radimo svi odreda, i svakome su samo svi ostali krivi...Corto Maltese wrote:Kakva promjena?
-
hercegovac_pravi
#80 Re: OHR je kriv za sve
Čuj šta...pa majorizirat i OHR...to je lijek za sve...apsolutna dominacija...PipiDugaDevetka wrote:@Corto, dobra dijagnoza!Kenan-sa wrote:Zadatak OHR-a je da stiti ustav ove zemlje tj Dejton! ovo sto rate dva HDZ-a je grubu krsenje Deytonskog sporazuma,tj Ustava nase zemlje! Incko je vec davno trebao reagovati,ali nije..jasno je da je medjuanrodna zajednica na strani onih koji sve cine da ove drzave ne bude,na strani njenih rusitelja..Medjunarodna zajednica je dozvolila da se u ovoj zemlji dogodi genocid,dozvolila je da nas agresor 4 godine drzi u okupaciji,bez hrane,vode,struje.. pa sad ocekivati od te iste medjunarodne zajednice da kazni kocinicare uspostave vlasti u ovoj drzavi je nelogicno!Corto Maltese wrote: Živimo u istoj zemlji, ali u različitim svjetovima.
@Kenane, pa šta da radimo? Da se ''povratimo'' na Ustav RBiH?
-
luckypot
#81 Re: OHR je kriv za sve
mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo srbe koncentrirati u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča....PipiDugaDevetka wrote:Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!luckypot wrote: Nema više ni unitaristaniko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!
- Corto Maltese
#82 Re: OHR je kriv za sve
Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas. Sa fašistima kao što je ovaj gore ćemo se morat sami obračunat.drndalo wrote:Pa i ja obicno pricam o tome da dok se mi sami ne "popravimo", nemamo pravo nikoga prozivati za krivicu, pa ni OHR, a to opet radimo svi odreda, i svakome su samo svi ostali krivi...Corto Maltese wrote:Kakva promjena?
Last edited by Corto Maltese on 16/02/2011 16:43, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#83 Re: OHR je kriv za sve
Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...Corto Maltese wrote:Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.drndalo wrote:Pa i ja obicno pricam o tome da dok se mi sami ne "popravimo", nemamo pravo nikoga prozivati za krivicu, pa ni OHR, a to opet radimo svi odreda, i svakome su samo svi ostali krivi...Corto Maltese wrote:Kakva promjena?
-
luckypot
#84 Re: OHR je kriv za sve
vjerujem da te zebnja prati - nije ni čudo što si u NSCorto Maltese wrote:Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.drndalo wrote:Pa i ja obicno pricam o tome da dok se mi sami ne "popravimo", nemamo pravo nikoga prozivati za krivicu, pa ni OHR, a to opet radimo svi odreda, i svakome su samo svi ostali krivi...Corto Maltese wrote:Kakva promjena?
- Corto Maltese
#85 Re: OHR je kriv za sve
Koji način?hercegovac_pravi wrote:Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...Corto Maltese wrote: Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
-
luckypot
#86 Re: OHR je kriv za sve
Na fini načinCorto Maltese wrote:Koji način?hercegovac_pravi wrote:Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...Corto Maltese wrote: Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
- Corto Maltese
#87 Re: OHR je kriv za sve
Ne bojim se ja fašista, ako si na to mislio. Tri i po godine sam pucao po vama.luckypot wrote:vjerujem da te zebnja prati - nije ni čudo što si u NSCorto Maltese wrote: Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
-
hercegovac_pravi
#88 Re: OHR je kriv za sve
Odlazak OHR-a mirnim putem i sve do mirnog razdruženjaCorto Maltese wrote:Koji način?hercegovac_pravi wrote:Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...Corto Maltese wrote: Pravo da ti kažem, mene zebnja hvata kad pomislim na odlazak OHR, ali ako se 15 godina nakon rata ne možemo izvući ispod te suknje... pišaj nas.
- drndalo
#89 Re: OHR je kriv za sve
E moj Ero, kad je sta ovdje bilo mirno...? Posebno razdruzenje...
Ovdje ni druzenje ne bude cesto mirno...
- Corto Maltese
#90 Re: OHR je kriv za sve
Odlazi OHR i ovako i onako, a od mirnog razdruženja nema ništa, koliko god Dodik i njegovi maskirani simpatizeri na ovom forumu tu ideju gurali.hercegovac_pravi wrote:Odlazak OHR-a mirnim putem i sve do mirnog razdruženjaCorto Maltese wrote:Koji način?hercegovac_pravi wrote:Zašto? To bi bio najbrži način rješavanja BiH situacije...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#91 Re: OHR je kriv za sve
Ako misliš na koncentraciju tipa Jasenovac, ti si isti, pa još i gori od....dodika, karadžića, mladića,...zajedno, ali ovo nije tema, pa neću više offtopičiti!luckypot wrote:mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramoPipiDugaDevetka wrote:Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!luckypot wrote: Nema više ni unitaristaniko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!srbe koncentrirati
u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča....
-
hercegovac_pravi
#92 Re: OHR je kriv za sve
Nadam se da si primjetio sarkazam u mome postu...ako nisi onda samo da kažem da je ovaj moj post bio sarkastična upadica na Dodikov račun a odnosi se na njegove istupe o odlasku OHR-a i "mirnom" razdruživanju...drndalo wrote:E moj Ero, kad je sta ovdje bilo mirno...? Posebno razdruzenje...
- drndalo
#93 Re: OHR je kriv za sve
Sorry, previdjoh
... 
-
hercegovac_pravi
#94 Re: OHR je kriv za sve
Ma nemoj se ti samo sekirati...takve odluke su u svakom slučaju van tvog uticaja..a za "mirno" razdruživanje ima se ko brinuti...Corto Maltese wrote:Odlazi OHR i ovako i onako, a od mirnog razdruženja nema ništa, koliko god Dodik i njegovi maskirani simpatizeri na ovom forumu tu ideju gurali.hercegovac_pravi wrote:Odlazak OHR-a mirnim putem i sve do mirnog razdruženjaCorto Maltese wrote: Koji način?
-
oldplague
#95 Re: OHR je kriv za sve
Ti si car, po selima te treba pokazivat.luckypot wrote:mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo srbe koncentrirati u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča....PipiDugaDevetka wrote:Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!luckypot wrote: Nema više ni unitaristaniko u sarajevu neće da upravlja kokuzima tipa rs i zhk kanton...samo decentralizacija i dejton dok se boje ne rastope, naravno nemojte dolaziti u sarajevo kad trebaju krediti s nivoa BiH...dakletrebali bi ste biti zadovoljni što su bošnjaci tako tolerantni - nek svako sebi zaradjuje, ko koliko unese toliko ne i iznese - i rješeni problemi...
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!
-
oldplague
#96 Re: OHR je kriv za sve
Lafe, nisu to maskirani simpatizeri, već profesionalni trojanci.Odlazi OHR i ovako i onako, a od mirnog razdruženja nema ništa, koliko god Dodik i njegovi maskirani simpatizeri na ovom forumu tu ideju gurali.
-
bosnianwoman
#97 Re: OHR je kriv za sve
ne znam... meni opet, sve sto odgovara Dodiku nije neka opcija.. u ovom slucaju- odlazak OHR-a..
probudite se, prijatelji... vrijeme tece...jer, kada zagusti, ovi "nasi" imaju dovoljno para da se ispale a mi cemo omlecivati motku

probudite se, prijatelji... vrijeme tece...jer, kada zagusti, ovi "nasi" imaju dovoljno para da se ispale a mi cemo omlecivati motku
-
luckypot
#98 Re: OHR je kriv za sve
Ti si skroz pogrešno shvatio - kad kažem "koncentrirati" mislim na to da srbi žele da žive sami sa sobom i da izace sve ostale - pa zašto im onda ne pomoći tako lijepo žive svi skupa u dva grada (jer za više i nemaju kapaciteta) - bit će sretni i neće smetati nikome drugome ...PipiDugaDevetka wrote:Ako misliš na koncentraciju tipa Jasenovac, ti si isti, pa još i gori od....dodika, karadžića, mladića,...zajedno, ali ovo nije tema, pa neću više offtopičiti!luckypot wrote:mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramoPipiDugaDevetka wrote: Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!srbe koncentrirati
u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča....
-
luckypot
#99 Re: OHR je kriv za sve
Ma nemojte tako kolega - činjenice, činjenice i samo činjeniceoldplague wrote:Ti si car, po selima te treba pokazivat.luckypot wrote:mislio sam na bošnjačke unitariste...srpske unitariste podržavamo jer moramo srbe koncentrirati u dva grada - dakle svi pravac banja luka, i navratite ali nemojte često... nije taj unitarizam loš koliko se priča....PipiDugaDevetka wrote: Kako nema unitarista u Sarajevu? Ko sjedi u Parlamentu BiH, VM predsjedava,...sve sam go unitarista poslan od dodikovog najunitarnijeg entiteta na svijetu!
Kome nije jasno gdje živi i u kojoj državi, neka putem Google-a pogleda Dejtonski ustav BiH,...dakle, dok se boje ne rastope, kunem se u Dejton!![]()
![]()
Tačan broj danas je 40 posto, ali hajd nejseU dva grada živi 30 odsto stanovnika RS
petak, 24 decembar 2010 01:27
alt
Manje opštine izumiru, a u dva najveća centra, Banjaluku i Bijeljinu, slila se trećina stanovništva RS. Iz nerazvijenih sredina najčešće odlaze mladi od 20 do 35 godina, a poslije završetka školovanja u velikim gradovima većina ih se nikada ne vrati u svoj kraj. Vjerovatnoća da će se uhljebiti u gradu mnogo je veća nego da će moći živjeti na selu.
.
Nema više da se igramo "tigrovih koža" i multivitamina
-
oldplague
#100 Re: OHR je kriv za sve
Jelde, sad samo decentralizacija, a Srbi se neće odvojiti, Tite mi, nemaju muda.
Kralj.