Oh, kako mrzim Sarajevo
-
PM72
#976 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Koliko znam,ta ista bagra je vedrila i oblačila i po Zenici pa nisi napisao "Oh kako mrzim Zenicu" već se pridružujete horskom psovanju Markala...U Zenici sve fercera kako treba? Imate vode,struje,fabrika,odličan prevoz? Nemate prosjaka,paščadi? Niste bili opkoljeni,imali ste hrane,oružja,palo vam sve ukupno 6 granata ,prodala vas ta ista bagra kuvajćanima za 1 DM pa sad indijcima punite džepove.
- zateznistub
#977 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Joj sto ne mogu na rende kora...PM72 wrote:Koliko znam,ta ista bagra je vedrila i oblačila i po Zenici pa nisi napisao "Oh kako mrzim Zenicu" već se pridružujete horskom psovanju Markala...U Zenici sve fercera kako treba? Imate vode,struje,fabrika,odličan prevoz? Nemate prosjaka,paščadi? Niste bili opkoljeni,imali ste hrane,oružja,palo vam sve ukupno 6 granata ,prodala vas ta ista bagra kuvajćanima za 1 DM pa sad indijcima punite džepove.
- kamberovica polje
#978 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Nisam. Zašto?zateznistub wrote: Da li je tvoja malenkost boravila u Sarajevu u periodu '92-'95, dok je ta "bagra vvedrila i oblačila" uz "njegov" pristanak?
Slobodno me citiraj gdje sam napisao da mrzim Sarajevo, čak naprotiv. Psovanje Markala je odlika psihičkih bolesnika i idiota s takvim me ne stavljaj u rečenicu. Ovdje je priča o Sarajevu, da pričamo u Zenici mogao bi napisati referat od 20 postova šta sve ne štima u gradu i ne bi ovdje pizdio i nazivao nekog saloncem jer je napisao tekst "Oh kako mrzim Zenicu."PM72 wrote:Koliko znam,ta ista bagra je vedrila i oblačila i po Zenici pa nisi napisao "Oh kako mrzim Zenicu" već se pridružujete horskom psovanju Markala...U Zenici sve fercera kako treba? Imate vode,struje,fabrika,odličan prevoz? Nemate prosjaka,paščadi? Niste bili opkoljeni,imali ste hrane,oružja,palo vam sve ukupno 6 granata ,prodala vas ta ista bagra kuvajćanima za 1 DM pa sad indijcima punite džepove.
Od Sarajeva se ipak više očekuje, glavni je grad ove države i ekonomsko središte i naspram Zenice je realno metropola ali opet vas jebu neke osnovne stvari kao što su vodovod i prijevoz npr. Dobro uredu bio je rat, grad je bio silovan bukvalno 3 godine ali od tog je prošlo već 20 jebenih godina, bez ikakvog pomaka naprijed Sad odjednom niko ne smije reći ništa protiv Sarajeva a još ne daj bože da nije Bošnjak onda je salonski četnik ili ustaša. Kažem, ne sviđa mi se način pisanja dotičnog lika, mislim da je vulgaran i nema nikakvu umjetničku vrijednost (iako se silno trudi) ali ima dosta istine u tekstu.
- zateznistub
#979 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
A vidim...kamberovica polje wrote:Nisam. Zašto?zateznistub wrote: Da li je tvoja malenkost boravila u Sarajevu u periodu '92-'95, dok je ta "bagra vvedrila i oblačila" uz "njegov" pristanak?
-
Bodkin
#980 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
aha. kad historija pocinje od devedesetih, onda su za sve krivi cetnici. sve dok postoje cetnici, nista drugo nije problem i sta god da potegnes budes salonski cetnikWalther wrote:Nisu i nice biti nikad jer se komsije nikad nisi pokajale. Sve je ostalo isto, u biti gore. Da je Bosna sad u govnima kriv je prije svega rat, to sto sad stoji na mjestu je kriv opet rat i "komsije". Pljacka i "tranzicija" se desila svakoj EX-YU drzavi. Vidi dug Slovenaca recimo. Jedina stvar gora od cetnika je salonski cetnik. Kad neko u prici koristi "balije i cetnici" ili "Mladic i Naser" skupa onda znas da imas posla sa salonskim cetnikom. 100%
Da o tome kako u tekstu za obracut koristi tudje dijete i ne pocinjem...
- cyprus
#981 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Forumsko iskustvo me poučilo da ovi koji vole koristiti tu kovanicu ''salonski četnici'' nemaju znatno drugačiji mentalni sklop od četnika... To su oni čiji mozak, što zbog intelektualnih ograničenja, što zbog pokvarenog karaktera, funkcioniše isključivo po binarnom modelu...Bodkin wrote:aha. kad historija pocinje od devedesetih, onda su za sve krivi cetnici. sve dok postoje cetnici, nista drugo nije problem i sta god da potegnes budes salonski cetnikWalther wrote:Nisu i nice biti nikad jer se komsije nikad nisi pokajale. Sve je ostalo isto, u biti gore. Da je Bosna sad u govnima kriv je prije svega rat, to sto sad stoji na mjestu je kriv opet rat i "komsije". Pljacka i "tranzicija" se desila svakoj EX-YU drzavi. Vidi dug Slovenaca recimo. Jedina stvar gora od cetnika je salonski cetnik. Kad neko u prici koristi "balije i cetnici" ili "Mladic i Naser" skupa onda znas da imas posla sa salonskim cetnikom. 100%
- black
- JThomas
#983 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
odgovor je vrlo jednostavan, nije im uskraćeno. samo biraju da ga ne koriste nešto plaho...Walther wrote:Zašto bi samo Republici Srpskoj i srpskom narodu bilo uskraćeno pravo da se, postupno, izmjeni i to bez neprestanog ljepljenja etikete “genocidaši” i “genocidna tvorevina”? Neumoljive statistike kažu da je Republika Srpska, danas, 20 godina nakon rata, multietničkija od turistički multietničkog Sarajeva i to je činjenica kojom se valja ponositi, a ne je okretati protiv sebe.
Autor: Vuk Bačanović
Zato sto su samo organi "RS" izvrsili genocid i zrtve genocida danas, 20 godina poslije rata nisu nista manje mrtve. A genocid nista manje genocide. Tvrditi da je "RS" multietničkija od Federacije moze samo neko sa ozbiljnim problemom u glavi. Ili alkoholom u krvi.
-
Bodkin
#984 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
cyprus wrote:Forumsko iskustvo me poučilo da ovi koji vole koristiti tu kovanicu ''salonski četnici'' nemaju znatno drugačiji mentalni sklop od četnika... To su oni čiji mozak, što zbog intelektualnih ograničenja, što zbog pokvarenog karaktera, funkcioniše isključivo po binarnom modelu...Bodkin wrote:aha. kad historija pocinje od devedesetih, onda su za sve krivi cetnici. sve dok postoje cetnici, nista drugo nije problem i sta god da potegnes budes salonski cetnikWalther wrote:Nisu i nice biti nikad jer se komsije nikad nisi pokajale. Sve je ostalo isto, u biti gore. Da je Bosna sad u govnima kriv je prije svega rat, to sto sad stoji na mjestu je kriv opet rat i "komsije". Pljacka i "tranzicija" se desila svakoj EX-YU drzavi. Vidi dug Slovenaca recimo. Jedina stvar gora od cetnika je salonski cetnik. Kad neko u prici koristi "balije i cetnici" ili "Mladic i Naser" skupa onda znas da imas posla sa salonskim cetnikom. 100%
Davno sam ja to rekao. Mentalitet "sa nama ili protiv nas". Sve crno-bijelo
-
Walther
#985 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Da, to je generalno najveci problem BIH. Sve drugo se nekako moze popraviti, u najgorem slucaju ce u to biti prisiljena. Popraviti guslanje zadnjih 100 godina nije moguce, bar ne mimo vojnog poraza. To je propusteno 1995. Da Hrvati nisu stvar zavrsili sa "RSK" danas bi imali iste problem kao i BIH.Bodkin wrote:aha. kad historija pocinje od devedesetih, onda su za sve krivi cetnici. sve dok postoje cetnici, nista drugo nije problem i sta god da potegnes budes salonski cetnikWalther wrote:Nisu i nice biti nikad jer se komsije nikad nisi pokajale. Sve je ostalo isto, u biti gore. Da je Bosna sad u govnima kriv je prije svega rat, to sto sad stoji na mjestu je kriv opet rat i "komsije". Pljacka i "tranzicija" se desila svakoj EX-YU drzavi. Vidi dug Slovenaca recimo. Jedina stvar gora od cetnika je salonski cetnik. Kad neko u prici koristi "balije i cetnici" ili "Mladic i Naser" skupa onda znas da imas posla sa salonskim cetnikom. 100%
-
Walther
#986 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Da, tako je bilo uvijek. Ili za ili protiv fasista. Nema tu izmedju ili salonske price. "RS" je genocidna tvorevina, njen babo je ratni zlocinac. Sve u vezi "RS" je krvavo. Nema tu izmedju... Tvrditi kako je nesto krvavo postalo "multetnicki" je onako malo, bizarno...Bodkin wrote:Davno sam ja to rekao. Mentalitet "sa nama ili protiv nas". Sve crno-bijelo
- klavirdžija
#987 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
To kod ovih ko intelegentnijih. Kod ovih drugih si protiv nas po defaultu, pa se ti hebi.Bodkin wrote:
Davno sam ja to rekao. Mentalitet "sa nama ili protiv nas". Sve crno-bijelo
Masoni, vatikanske džihadlije, i tako. Turbo Bošnjaci su svakim danom kao grupacija sve sličniji onima protiv kojih najviše imaju, dakle turbo Srbima iz devedesetih. Ne znaš bi li plakao ili bi se smijao, pa onda i jedno i drugo istovremeno.
- Man of steel
#988 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada.
Tim putem od izrazito liberalnog komuniste i skoro militantnog ateiste, gdje se iz udobne pozicije i ilegale kriju svoji pravi stavovi, se vrlo lahko prelazi na ono otvoreno četničko guslanje.
Mnogi Vukovi sunarodnici su prešli taj put pa nama 'opreznima' oprostite što dižemo obrve nakon ovakvih tekstova.
Tim putem od izrazito liberalnog komuniste i skoro militantnog ateiste, gdje se iz udobne pozicije i ilegale kriju svoji pravi stavovi, se vrlo lahko prelazi na ono otvoreno četničko guslanje.
Mnogi Vukovi sunarodnici su prešli taj put pa nama 'opreznima' oprostite što dižemo obrve nakon ovakvih tekstova.
- klavirdžija
#989 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Šešelj je, recimo, prešao taj put, tu si bar djelimično u pravu.
Na tom putu u sopstvenu ludost mu je itekako pripomoglo turbolicemjerje o kojem, izgleda, i ovaj Vuk Bačanović govori. Onomad tadašnjih "političkih struktura", danas manje više pa podobrog dijela društva, ako se to uopšte može tako nazvati.
Na tom putu u sopstvenu ludost mu je itekako pripomoglo turbolicemjerje o kojem, izgleda, i ovaj Vuk Bačanović govori. Onomad tadašnjih "političkih struktura", danas manje više pa podobrog dijela društva, ako se to uopšte može tako nazvati.
- Man of steel
#990 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Tja, ne možeš čitati, učiti i predavati historiju na Balkanu i da se izdigneš kao neutralan iznad svega toga bez da izabereš svoje junake i svoju stranu.
A mo'š misliti koju će Vuk odabrati.
A mo'š misliti koju će Vuk odabrati.
- klavirdžija
#991 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Mogu misliti o tome, ali ipak nisam vidovita Azira.
Tek potvrđuješ ovo što i Bodkin primjeti, "ili si s nama, ili si protiv nas". Crno-bijelo. U normalnim zemljama malo i djece (ne) razmišlja na baš tako banalan način.
Tek potvrđuješ ovo što i Bodkin primjeti, "ili si s nama, ili si protiv nas". Crno-bijelo. U normalnim zemljama malo i djece (ne) razmišlja na baš tako banalan način.
-
Bodkin
#992 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
I jos korak dalje je otisao. Prosjecan srbin koji cita, uci i obrazuje se mora na kraju postati cetnik. Rijetko vidjena ksenofobija i sovinizam cak i na ovom forumuklavirdžija wrote:Mogu misliti o tome, ali ipak nisam vidovita Azira.
-
Bodkin
#993 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Kako rekoh, tako je kome historija pocinje od devedesetih, a zivot zaglavio u 95Walther wrote:Da, tako je bilo uvijek. Ili za ili protiv fasista. Nema tu izmedju ili salonske price. "RS" je genocidna tvorevina, njen babo je ratni zlocinac. Sve u vezi "RS" je krvavo. Nema tu izmedju... Tvrditi kako je nesto krvavo postalo "multetnicki" je onako malo, bizarno...Bodkin wrote:Davno sam ja to rekao. Mentalitet "sa nama ili protiv nas". Sve crno-bijelo
- cyprus
#994 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Jebga, opet nije prevazišlo onu široku uvriježenu ''onaj ispod stola i onaj za stolom...''Bodkin wrote:I jos korak dalje je otisao. Prosjecan srbin koji cita, uci i obrazuje se mora na kraju postati cetnik. Rijetko vidjena ksenofobija i sovinizam cak i na ovom forumuklavirdžija wrote:Mogu misliti o tome, ali ipak nisam vidovita Azira.
-
Bodkin
#995 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ja bih rekao da jeste. Ovdje nema onog za stolom. Svi jednog dana moraju postati onaj ispod stolacyprus wrote:Jebga, opet nije prevazišlo onu široku uvriježenu ''onaj ispod stola i onaj za stolom''Bodkin wrote:I jos korak dalje je otisao. Prosjecan srbin koji cita, uci i obrazuje se mora na kraju postati cetnik. Rijetko vidjena ksenofobija i sovinizam cak i na ovom forumuklavirdžija wrote:Mogu misliti o tome, ali ipak nisam vidovita Azira.
- jasko_ba
#996 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Kad vama pametuje lik koji nije nije sta ce u vezi depresije, pa se uclanio na sarajevo-x forum da malo podjeli iskustva
, a uvijek je bio jedan od vecih ublehasa. 
- cyprus
#997 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ja bih rekao da je kontraBodkin wrote:Ja bih rekao da jeste. Ovdje nema onog za stolom. Svi jednog dana moraju postati onaj ispod stola
-
Bodkin
#998 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
cyprus wrote:Ja bih rekao da je kontraBodkin wrote:Ja bih rekao da jeste. Ovdje nema onog za stolom. Svi jednog dana moraju postati onaj ispod stolaU ovoj ''mudrosti'' o stolu ne daje se nikakva alternativa (i gornji i donji Srbin ispadaju isti), dočim je Walther ostavio rezervu - Srbin koji ne uči i ne čita, možda ispadne kako treba
- cyprus
#999 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
Ah da, izvinjavam se WaltheruBodkin wrote:cyprus wrote:Ja bih rekao da je kontraBodkin wrote:Ja bih rekao da jeste. Ovdje nema onog za stolom. Svi jednog dana moraju postati onaj ispod stolaU ovoj ''mudrosti'' o stolu ne daje se nikakva alternativa (i gornji i donji Srbin ispadaju isti), dočim je Walther ostavio rezervu - Srbin koji ne uči i ne čita, možda ispadne kako treba
dobar
samo nije walther mada ne sumnjam da mu rezon nije daleko od gore napisanog sudeci po postovima
- exliberal-ex
#1000 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo
zateznistub wrote:Da li je tvoja malenkost boravila u Sarajevu u periodu '92-'95, dok je ta "bagra vvedrila i oblačila" uz "njegov" pristanak?kamberovica polje wrote: Devedesete su mogle biti opravdanje prvih 5, 10 pa možda i 15 godina ali brate dragi taj kredit je ispucan. Poslije rata nije Karadžićeva ili Tuđmanova stranka bila na vlasti u Sarajevu nego Alijina. Ne bi da govorim o njegovim potezima u ratu ali dovoljno ti je pogledati kakva je samo bagra vedrila i oblačila po opkoljenom gradu uz njegov pristanak.
Jel se moze javit neko ko je bio tom periodu pa je osjetio licno .....ah da moje se misljenje nece pikat jer sam skriveni "cetnik"....nego jel se pika mozda misljenje od "cika" Jove...jebiga general pa jos srbijanac.....ah da zaboravio sam da ni on nevalja jer se pobunio jer njega nezovu na proslave odbrane gdje sad neke nove face vode glavne uloge...za razliku od 92...jel mozda moze Vesovic, ako je ko pljuvao po Karadjicu I srbima onda je to on...ah da nemoze ni on je se pobunio...
Nevoli Sarajevo da se kritikuje...pogotovo kad ga kritikuje anamo oni...pa makar bio veci bosanac od mnogih