Oh, kako mrzim Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gregor Samsa

#851 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Gregor Samsa »

......
Last edited by Gregor Samsa on 04/12/2015 07:50, edited 1 time in total.
pemanapemani

#852 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by pemanapemani »

Mržnja i kritika nisu isto.

Uostalom, kako su doseljenici u Sarajevo, koji su, je li, zajebali stvar, krivi za NDH-aziju i događanja vezana za istu?

NGO ublehasi su tretirani sa dvije-tri rečenice, jer se godinama egzistiralo na krilima navedenih.

Nije problem zajebati, problem je priznati zajeb.
quarterback

#853 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by quarterback »

.
Bodkin

#854 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Bodkin »

ono to je definitivno tacno da sarajevo,tj raja iz sarajeva, ne voli kritiku. ne mora biti vezana za ratni period.carsija to vidi crno-bijelimm. ako kazes bilo sta negativno, iste sekunde si neprijatelj i jedan od "onih anamo". kritika na racun sarajeva se toliko na licnoj osnovi prima da ja to jos nisam vidio nigdje drugo. ono, neko je rekao da je sarajevo selo i sad bi se ti pobio sa njim. ne znam. nije mi to jasno
piupiu

#855 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by piupiu »

KatarinaKosaca wrote:
Na drugoj se temi složismo da smo konzervativna sredina, uvijek bili. I mislim da u Sarajevu često doživljavamo nepravde, javašluk, nerad nadležnih, svašta. Ipak, mislim svi jednako, ako nismo bliski Šemsi iz SDA ili nekom iz SDP-a, ukratko vlasti. današnjoj, jučerašnjoj itd. Još uvijek mislim da nije i ne postoji nacionalni prezir u toliko mjeri kako se želi predstaviti Vuk - Srbin, žrtva nacionalizma, jer se ponekad ta konzervativna sredina ismijava i pokrivenim ženama i časnim sestrama, ukratko svakom drugačijem. Opet, vrisnuti u dreku, da je radi o nacionalnom elementu, mislim da nije pravedno prema ovom gradu niti njegovim stanovnicima. A posebice spominjati NDH-ziju i okupaciju grada u WW2 od strane iste. Svi, onda imamo elemenata da udarimo po tom osnovu. To i samo to mi je zasmetalo u fb statusu Vuka B.
Dobra ti je ova 'svi imamo elemenata da udarimo', to je jako istinito. Mislim da je jako dobru stvar na temu Vuka rekao negdje forumaš A_A_AKCIJA ... ratna trauma je nemjerljiva bilo čime razumljivim normalnom insanu, duboko je urezana i duboko reže. Ponekad svako od nas odreaguje oštro i na prvu, to je reakcija iz dubine traume - kad se ona aktivira prestajemo biti objektivni (ne mislim na tebe, nego generalno). Lično, usput, smatram i da je dio odbrane od te traume i naš moderni nacionalizam; on stvarno postoji, tu nema ništa čudno.

Vrlo je lako, vodeći se onom koga guja jednom ujede ... u današnje vrijeme pokrenuti linč; samo pustiš baju online i dalje se katastrofa sama odvija. Tu krene priča treba ga razbit, 'ta će ćetnik, nek ide ako mu se ne svidja, pa ga još i sa Karadžićima i Karadžićkama porede, objavljuju fotke mjesta gdje se dotični može naći, itd ... to je opasna stvar; iracionalna; njoj treba uvijek stati u kraj, ne pustiti da se otrgne kontroli. Zato i treba da postoje ovakve teme, da se na njima o tome ispričamo. :)

A, ja sam inače malo mimo svijeta ... prvo ću stati na stranu nekoga koga čaršija bije, jer mi je to uvijek sumnjivo samo po sebi. :D Nečije neprijatno mišljenje, to mogu podnijeti, jednostavno, pročitam, probam skontati kontekst i pustim niz vodu. Ne vjerujem u ispravljanje tudjih krivih Drina. Možda nisam prava Sarajka, fali mi strasti. :lol:
kolegione

#856 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by kolegione »

Samo da se sjetim svima sa portala Saff fasistce porodice (ponosni bosnjak) :bih:
exliberal-ex

#857 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

Fudo Bosna wrote:

Baš ti šalteruše "tako govorile", jadna majko svoja, e baš si se "napatio", u ratu, npr. da tako oslove pripadnika ARBIH, nemoguće, poslije rata, ta bi "šalteruša", drugar, expres "odletila" sa posla, znači, "šupljak", dragi saborče... Ti se jarane baš napatio, a misliš da nama bošnjačkim "multietničarima" bilo bolje, nas čekali stanovi, i poslovi u firmama? I mi smo ostajali bez poslova u popljačkanim ali prije svega zbog agresije, uništenim i granatiranim firmama, pa i nama su stanove uzurpirali,a bili kao i branitelji, i šta ćemo sad? A pitaš li se, kako su prolazili multietničari/Bošnjaci od "multietničara" u Višegradu, Rogatici, Prijedoru, Bijeljini, Brčkom , Kozarcu...

Tamo nisu mobilisali na Žuč nego u konc logore ili masovne grobnice, a za uporedbu položaja Srba npr u dijelu grada gdje su moji roditelji,Novo Sarajevo, Srbi su bili komandiri, u nekim jedinicama , MUP-a pa čak i TO, i nije im falila ni dlaka sa glave, a meni kao Bošnjaku, odnosno mojim roditeljima, jednom prilikom obili stan, a ja bio Bošnjak i bio u odbrani, u drugom dijelu grada, eto nebošnjaci, zamisli, bili "ugroženi", od multietničara, pa nema posla iza rata , pa ovo pa ono, a nas Bošnje , neki drugi multietničari, "sitnica", samo nas protjerali širom Evrope, one sretne , poslije "prijateljske mobilizacije" u logore, ili nas "mobilisali" u Tomašice i slična stratišta i pravdati nečije izjednačavanje etničkog čišćenja i zločina, sa neredom u gradu, pod totalnom blokadom, bez struje, vode, gasa, hrane, dok nam kolju familije u I Bosni ili Hercegovini, Krajini...

Ma "bravo"... I treba pravdati gospodina koji pljuje na ARBIH i vrši indirektno neku poveznicu Sarajeva sa fašizmom , e ako on može imputirati/neistine i mi se možemo braniti od neistina
:run:
Sta bolan lupetas...salterusa dobila otkaz sto bi nekog nazvala cetnikom...kome ti prodajes muda za bubrege
Mani mi price cetnici sve opljackali, jesu ono sto su oni kontrolisali ko bolan popuha Sarajevo, kad sam ja napisao da je trebalo izbjegle istjerat iz stanova, fino sam napisao da je ovaj focak ( sto se doselio u grad desetak godina prije rata napravio kucu naravno bez dozvole) uletio u "cetnicki" stan...hoce da zivi kao haustorce...naravno odmah je ustaklio balkon "sto da gubim prostor djaba"
Sto se tice price ja znam srbe kojima nije falila dlaka sa glave...znam ih I ja...samo sto im je falila glava....fudo meni su u sred sarajeva ubijena dva clana familije jednog nismo nikad nasli, jel hoces da kazes da lazem...jel znas kako sam ja mobilisan....prvo izmarisan pa onda mrs na zuc I fino mi receno ako pobjegnes pobit cemo ti ostatak familije...pa ti izvoli...jel to multietnicnost na koju se ti pozivas...mani mi price
ja neuporedjujem bosnjacke/srpske zlocine ali ja kao jedan od srba koji su ostali I prezivjeli rat u sarajevu imam pravo da jebem mater I multietnicarima sto su se krili iza mene ali I velikim srbima za koje sa izdajnik alijin srbin...
A sto se tice Vuka I njegovog clanka...kao sto rekoh svasta natrpano moglo se isto to napisat kulturnije ali nisam mu ja lektor.....al je cinjenica da su mnoge stvari sadasnja stvarnost
johnnykola

#858 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by johnnykola »

exliberal-ex wrote:
Fudo Bosna wrote:

Baš ti šalteruše "tako govorile", jadna majko svoja, e baš si se "napatio", u ratu, npr. da tako oslove pripadnika ARBIH, nemoguće, poslije rata, ta bi "šalteruša", drugar, expres "odletila" sa posla, znači, "šupljak", dragi saborče... Ti se jarane baš napatio, a misliš da nama bošnjačkim "multietničarima" bilo bolje, nas čekali stanovi, i poslovi u firmama? I mi smo ostajali bez poslova u popljačkanim ali prije svega zbog agresije, uništenim i granatiranim firmama, pa i nama su stanove uzurpirali,a bili kao i branitelji, i šta ćemo sad? A pitaš li se, kako su prolazili multietničari/Bošnjaci od "multietničara" u Višegradu, Rogatici, Prijedoru, Bijeljini, Brčkom , Kozarcu...

Tamo nisu mobilisali na Žuč nego u konc logore ili masovne grobnice, a za uporedbu položaja Srba npr u dijelu grada gdje su moji roditelji,Novo Sarajevo, Srbi su bili komandiri, u nekim jedinicama , MUP-a pa čak i TO, i nije im falila ni dlaka sa glave, a meni kao Bošnjaku, odnosno mojim roditeljima, jednom prilikom obili stan, a ja bio Bošnjak i bio u odbrani, u drugom dijelu grada, eto nebošnjaci, zamisli, bili "ugroženi", od multietničara, pa nema posla iza rata , pa ovo pa ono, a nas Bošnje , neki drugi multietničari, "sitnica", samo nas protjerali širom Evrope, one sretne , poslije "prijateljske mobilizacije" u logore, ili nas "mobilisali" u Tomašice i slična stratišta i pravdati nečije izjednačavanje etničkog čišćenja i zločina, sa neredom u gradu, pod totalnom blokadom, bez struje, vode, gasa, hrane, dok nam kolju familije u I Bosni ili Hercegovini, Krajini...

Ma "bravo"... I treba pravdati gospodina koji pljuje na ARBIH i vrši indirektno neku poveznicu Sarajeva sa fašizmom , e ako on može imputirati/neistine i mi se možemo braniti od neistina
Sta bolan lupetas...salterusa dobila otkaz sto bi nekog nazvala cetnikom...kome ti prodajes muda za bubrege
Mani mi price cetnici sve opljackali, jesu ono sto su oni kontrolisali ko bolan popuha Sarajevo, kad sam ja napisao da je trebalo izbjegle istjerat iz stanova, fino sam napisao da je ovaj focak ( sto se doselio u grad desetak godina prije rata napravio kucu naravno bez dozvole) uletio u "cetnicki" stan...hoce da zivi kao haustorce...naravno odmah je ustaklio balkon "sto da gubim prostor djaba"
Sto se tice price ja znam srbe kojima nije falila dlaka sa glave...znam ih I ja...samo sto im je falila glava....fudo meni su u sred sarajeva ubijena dva clana familije jednog nismo nikad nasli, jel hoces da kazes da lazem...jel znas kako sam ja mobilisan....prvo izmarisan pa onda mrs na zuc I fino mi receno ako pobjegnes pobit cemo ti ostatak familije...pa ti izvoli...jel to multietnicnost na koju se ti pozivas...mani mi price
ja neuporedjujem bosnjacke/srpske zlocine ali ja kao jedan od srba koji su ostali I prezivjeli rat u sarajevu imam pravo da jebem mater I multietnicarima sto su se krili iza mene ali I velikim srbima za koje sa izdajnik alijin srbin...
A sto se tice Vuka I njegovog clanka...kao sto rekoh svasta natrpano moglo se isto to napisat kulturnije ali nisam mu ja lektor.....al je cinjenica da su mnoge stvari sadasnja stvarnost
Nije lektorisanja tema riječ "mrzim" po hiljadu puta. To je problem i sve si rekao nije on nikav novinar nakon takvih riječi. Intelektualac? Ma daaaj! Budi iznad toga, svoj veličine, napiši zajeb'o sam, idemo dalje. Već se ljudi njim ne bave. A on proziva novog čovjeka krmakom. To intelektualac, koji promišlja svijeti i navodi plebs kamo će i šta će? Pa za njega je Tunjo Zevs! Baš me zanima tvoje mišljenje o ovom djelu priče.
zateznistub

#859 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

Bodkin wrote:ono to je definitivno tacno da sarajevo,tj raja iz sarajeva, ne voli kritiku. ne mora biti vezana za ratni period.carsija to vidi crno-bijelimm. ako kazes bilo sta negativno, iste sekunde si neprijatelj i jedan od "onih anamo". kritika na racun sarajeva se toliko na licnoj osnovi prima da ja to jos nisam vidio nigdje drugo. ono, neko je rekao da je sarajevo selo i sad bi se ti pobio sa njim. ne znam. nije mi to jasno
Prosto nije tacno!
Sarajlije vole kritiku,

ono to ne vole jes suplja, pljuvaje i bacanje prasine u oci... :wink:
exliberal-ex

#860 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

zateznistub wrote:
Bodkin wrote:ono to je definitivno tacno da sarajevo,tj raja iz sarajeva, ne voli kritiku. ne mora biti vezana za ratni period.carsija to vidi crno-bijelimm. ako kazes bilo sta negativno, iste sekunde si neprijatelj i jedan od "onih anamo". kritika na racun sarajeva se toliko na licnoj osnovi prima da ja to jos nisam vidio nigdje drugo. ono, neko je rekao da je sarajevo selo i sad bi se ti pobio sa njim. ne znam. nije mi to jasno
Prosto nije tacno!
Sarajlije vole kritiku,

izvini ali neslazem se sa tim....Sarajevo ti je sveta krava... ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#861 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

exliberal-ex wrote:izvini ali neslazem se sa tim....Sarajevo ti je sveta krava... ;-)
Sarajevo se voli. Sarajevu se ne može spočitavati okupacija fašističke NDH, a ostalim dijelovima BIH, uključuju
i BL ne. Ili mjenjajući riječ "Split" za "Sarajevo", ja bih to ovako ..

exliberal-ex

#862 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

johnnykola wrote:
Nije lektorisanja tema riječ "mrzim" po hiljadu puta. To je problem i sve si rekao nije on nikav novinar nakon takvih riječi. Intelektualac? Ma daaaj! Budi iznad toga, svoj veličine, napiši zajeb'o sam, idemo dalje. Već se ljudi njim ne bave. A on proziva novog čovjeka krmakom. To intelektualac, koji promišlja svijeti i navodi plebs kamo će i šta će? Pa za njega je Tunjo Zevs! Baš me zanima tvoje mišljenje o ovom djelu priče.
Ja bas nesto razmisljamo zasto je doticni napisao ovaj clanak I to bas ovako vulgarno
Mnogi intelektualci, pisci, novinari su napisali dosta kritickih clanaka o Sarajevu I sta se u njemu desava ali....moje licno misljenje je da ti clnanci nisu podigli prasinu jer su pisani kako bog zapovjeda. Nema posvanja, nema seljackog nadvikivanja, nema otvorenog vrijedjanja tako da obicnom puku kad procita taj clanak to izgleda ko intelktualno podjebavanje sto realno mnogi nekontaju.
Vuk je napisao ovaj svoj clanak ( ustvari post ) na najnizem nivou, spustio se na ulicni nivo I poceo da kritikuje ( mislim nije kritika nego...)
dali je to smisljen potez ili ne nemogu da kazem ali je ocito da su kvazi novinari zagrizli udicu a sa njima , barem sudeci po ovom formu, I velika grupa stanovnistva.....
Licno ja to nebi nikad napisao I objavio , kao sto si sam rekao , pao si podigni se , obrisi prasinu I nastavi dalje...lekcija naucena.. svijet je veliki izadji iz sarajeva ako ti se nesvidja I dokazi da vrijedis , ne ovima sto te prozivaju nego sebi...al treba I za to stisnut
zateznistub

#863 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by zateznistub »

exliberal-ex wrote:
zateznistub wrote:
Prosto nije tacno!
Sarajlije vole kritiku,

izvini ali neslazem se sa tim....Sarajevo ti je sveta krava... ;-)
sveto jeste! A to krava... Ne znam, nisam odavle...
exliberal-ex

#864 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

KatarinaKosaca wrote:
exliberal-ex wrote:izvini ali neslazem se sa tim....Sarajevo ti je sveta krava... ;-)
Sarajevo se voli. Sarajevu se ne može spočitavati okupacija fašističke NDH, a ostalim dijelovima BIH, uključuju
i BL ne. Ili mjenjajući riječ "Split" za "Sarajevo", ja bih to ovako ..
Kato nije Sarajevo sveta krava da je perfektno, da se nesmije reci da se nevoli ...nema tog grada, drzave da se moze tako definisat,nista nije vjecno pa ni ta ljubav....I ja sam volio Sarajevo dok sam zivio u njemu ali kad sam izasao onda sam vidio sve mane I nedostatke I onda sam poceo da se hladim , ljubav polako nestaje.....ostaju fine uspomene , ruzne se zaboravljaju ali trenutna situacije je daleko od normalne ( ne savrsene , normalne)
KatarinaKosaca

#865 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

exliberal-ex wrote:Kato nije Sarajevo sveta krava da je perfektno, da se nesmije reci da se nevoli ...nema tog grada, drzave da se moze tako definisat,nista nije vjecno pa ni ta ljubav....I ja sam volio Sarajevo dok sam zivio u njemu ali kad sam izasao onda sam vidio sve mane I nedostatke I onda sam poceo da se hladim , ljubav polako nestaje.....ostaju fine uspomene , ruzne se zaboravljaju ali trenutna situacije je daleko od normalne ( ne savrsene , normalne)
Prvo treba definirati šta znači "Sarajevo". Parkovi, ulice, ljudi koji tu žive? NIje Sarajevo grad "krivo" ni što je bilo pod NDH pa da mu se to spočitava poslije nekoliko decenija, nije Sarajevo krivo ni što je granatirano toliko vremena pa se struktura stanovništva promijenila, nije krivo ni što korupcija cvjeta, pa ni što Vuk nije dobio željeno radno mjesto. Najlakše je po "Sarajevu".. Ošini po konkretnoj osobi ili grupi koja radi nepravdu, korupciju ili slično. Kao što su radili ilegalci u okupiranom NDH Sarajevu. Nisu mrzili radi toga Sarajevo, nego fašizam i ustaše.
A inače bivše Sarajlije su sklone da gradu pripisuju sve i što jeste i što nije. Ne mislim tu konkretno na tebe, tvoji postovi mi se čine korektni koliko sam pratila.
sinuhe

#866 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by sinuhe »

Miljenko Jergovic u svakoj kolumni podmece ovo sto i Vuk :D
Ali jbga, nagradjeni knjizevnik to lijepo napise.
Fudo Bosna

#867 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by Fudo Bosna »

exliberal-ex wrote:
Fudo Bosna wrote:

A kome ti prodajes, "mud, za bubrege", u mjesnoj zajednici mojih roditelja i gdje sam zivio prije rata komandir Srbin, samo 1 primjer dajem, 1/3 mjesne zajednice ili vise, N.Sarajevo,Srbi bili , nikome dlaka sa glave nije usfalila, cijeli rat, osim sto su neki otisli kasnije vani, a neki zna se, na "prijeteljsku Grbavicu", doduse veoma mali broj, jer je rijec o pravoj gradskoj raji bila, i sada se mozda i 35 -40 % vratilo, ostali diljem svijeta otisli,. kao i vecina mladih Bosnjaka iz tog dijela grada, a to , da covjeku, pripadniku ARBIH/TO, da salterusa nesto kaze, e " lagis " drugar, bio sam u Sarajevu cijeli rat. "supljak" ? Poslije rata,da se to desi , npr u opcinama Centar ili Novo Sarajevo, gdje je 1/3 ili vise nebosnjaka, "nemoguca" misija. Mene 1995 priveli , prvo u DPO kod Skenderije pa u Ramiz Salcin, imali informaciju da sam dezertirao, pogresnu, u kancekariji bila dvojica/jedan nebosnjak, u Ramiz Salcinu sudija Srbin, dva puta isao, drugi put donio papire, gdje sam bio u ratu, i onako , imao vremena u cekaonici, od nekolio sudija, vidim, po natpisima, haman poooprilican broj nebosnjaka, a vamo lazu, kao logor, koji supljak? Ubili clanove familije, jesu, moje saucesce, bilo je pojedinacnih slucajeva, zao mi je, ali su tukli i privodili i Bosnjake, pojedinciiz Cacine jedinice i slali na kopanje, pa se poslije i to dovelo u red, sjecas li se, priveli mi kolegu a bio u Zulica, znaci nije radna obaveza i kopao Caci/nista papiri i jos degenek dobio i Bosnjak i sta? Bio sam 1992 u Starom gradu,u jednoj jedinici, bio jedan lik priveden, nasli mu arsenal, nisam prisustvovao dogadaju , pricali, kada sam dosao sutra popodne, (dobio dopust poslije pozarstva od komandira), dode lik iz komande, bezbjednjak, Srbin po nacionalnosti, bilo ispitivanje, zapisnik, belaj citav zbog 1 (jednog), ne nevinog, Srbina , sto nije odmah predat komandi, itd...

Znaci nije bilo bajno, ali kada se uzme u obzir, da komandir neke jedinice, Bosnjak, dobije , npr. informaciju da mu je pola familije pobijeno npr u I. Bosni,ili Bijeljini/Brckom, ili Krajini, i ne bude osvete, to je , barem po meni, vrhunac tolerancije, ili kada ti neko, onako hladno, sa prijateljske, "multietnicke" pod VRS-om, Grbavice, rokne brata ili sestru ili dijete snajperom, i ti dodes u zgradu i ne greb.. Srbima iz haustora m...., to je ipak tolerancija, ili se to podrazumijeva , da si Bosnjak, pa tolerantam, po defaultu?

Tacno, profiteri opljackali grad, ali ne bi da ne bi agresije, da "mutietnicari" oni iz dojucerasnjeg komsiluka ,ali bogme i iz bratske Srbije, ne zapucase na grad, ne drzase ga u okruzenju, ne iskljucise struju, gas, vodu, ne osnovase logore i ne napravise masovne grobnice sirom BiH.

I opet tvrdim, nisu krivi narodi, nego ljudi, pojedinci sa imenom i prezimenom. Ali da se zna, da se ne lazemo, da ne govorimo pa ni izmedu redova, kao uvazeni novinar/prodesor, moj sugradanin, sarajlija, pa eto, po njemu, ono izokola,"kao" , i drugi ,"cinili zlocine", eto i mi smo kao "istii"?

Nismo isti, ama ni blizu, mi sarajlije i oni sa brda dragi sarajlijo i suborce !!! :bih:
Last edited by Fudo Bosna on 13/09/2015 15:33, edited 5 times in total.
klavirdžija

#868 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klavirdžija »

Mahala na haparatima, esluzivno i skandilozno! :D
exliberal-ex

#869 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

KatarinaKosaca wrote:
exliberal-ex wrote:Kato nije Sarajevo sveta krava da je perfektno, da se nesmije reci da se nevoli ...nema tog grada, drzave da se moze tako definisat,nista nije vjecno pa ni ta ljubav....I ja sam volio Sarajevo dok sam zivio u njemu ali kad sam izasao onda sam vidio sve mane I nedostatke I onda sam poceo da se hladim , ljubav polako nestaje.....ostaju fine uspomene , ruzne se zaboravljaju ali trenutna situacije je daleko od normalne ( ne savrsene , normalne)
Prvo treba definirati šta znači "Sarajevo". Parkovi, ulice, ljudi koji tu žive? NIje Sarajevo grad "krivo" ni što je bilo pod NDH pa da mu se to spočitava poslije nekoliko decenija, nije Sarajevo krivo ni što je granatirano toliko vremena pa se struktura stanovništva promijenila, nije krivo ni što korupcija cvjeta, pa ni što Vuk nije dobio željeno radno mjesto. Najlakše je po "Sarajevu".. Ošini po konkretnoj osobi ili grupi koja radi nepravdu, korupciju ili slično. Kao što su radili ilegalci u okupiranom NDH Sarajevu. Nisu mrzili radi toga Sarajevo, nego fašizam i ustaše.
A inače bivše Sarajlije su sklone da gradu pripisuju sve i što jeste i što nije. Ne mislim tu konkretno na tebe, tvoji postovi mi se čine korektni koliko sam pratila.
Kato malo si mi kontradiktorna, na temi dabogda te kletva stigla ( ili kako se vec zove, ti si je prokrenula) ti prosipas zuc za situaciju u trecoj internoj, navodis manje vise iste stvari koje je Vuk napisao na svome status samo sto je tvoj jezik kulturniji.
Koja je onda razlika izmedju tebe I njega?...obadvoje pricate o istim stvarima samo se drugacije izrazavate....Vuk da je napisao ovaj clanak kao Jergovic ( neko ga spomenu ) rijetko ko bi obratio paznju na to ovako kad je iskoristio ulicni vulgarni jezik svi se nasli uvrijedjenim....sto dokazuje da ogromna vecina razumije samo vulgarni prostacki jezik
exliberal-ex

#870 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

sinuhe wrote:Miljenko Jergovic u svakoj kolumni podmece ovo sto i Vuk :D
Ali jbga, nagradjeni knjizevnik to lijepo napise.
Ko cita Jergovica ko cita Vuka....ovi sto su se upalili na Vukovo preseravanje nebi garantujem ti razumjeli sta Jergovic napise...komplikovano drug moj, znaju saffovci da ce izac popisani ako krenu sa Jergovicem u raspravu , lakse je ovako
klavirdžija

#871 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by klavirdžija »

Očito je pogodio bar poneku žicu, čim se ovolika halabuka digla.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#872 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by japin_mutapi »

Ah, kako volim Sarajevo.
A vuka i vukove razne nabijem ...
KatarinaKosaca

#873 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by KatarinaKosaca »

exliberal-ex wrote:Kato malo si mi kontradiktorna, na temi dabogda te kletva stigla ( ili kako se vec zove, ti si je prokrenula) ti prosipas zuc za situaciju u trecoj internoj, navodis manje vise iste stvari koje je Vuk napisao na svome status samo sto je tvoj jezik kulturniji.
Koja je onda razlika izmedju tebe I njega?...obadvoje pricate o istim stvarima samo se drugacije izrazavate....Vuk da je napisao ovaj clanak kao Jergovic ( neko ga spomenu ) rijetko ko bi obratio paznju na to ovako kad je iskoristio ulicni vulgarni jezik svi se nasli uvrijedjenim....sto dokazuje da ogromna vecina razumije samo vulgarni prostacki jezik
Ne samo na toj temi, nego mnogima ja "prosipam žuč", međutim, niti spominjem u tome "Sarajevo", a još manje da mrzim Sarajevo, nego ljude imenom i prezimenom, odgovorne, a najmanje spominjem da sa tim ima veze ustaška okupacija Sarajeva u WW2 :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#874 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by japin_mutapi »

klavirdžija wrote:Očito je pogodio bar poneku žicu, čim se ovolika halabuka digla.
isto ko radovan kad kaže da je na markalama bila bomba
exliberal-ex

#875 Re: Oh, kako mrzim Sarajevo

Post by exliberal-ex »

KatarinaKosaca wrote:
exliberal-ex wrote:Kato malo si mi kontradiktorna, na temi dabogda te kletva stigla ( ili kako se vec zove, ti si je prokrenula) ti prosipas zuc za situaciju u trecoj internoj, navodis manje vise iste stvari koje je Vuk napisao na svome status samo sto je tvoj jezik kulturniji.
Ne samo na toj temi, nego mnogima ja "prosipam žuč", međutim, niti spominjem u tome "Sarajevo", a još manje da mrzim Sarajevo, nego ljude imenom i prezimenom, odgovorne, a najmanje spominjem da sa tim ima veze ustaška okupacija Sarajeva u WW2 :D
Kad se kaze Sarajevo nemisli se na zgrade I beton nego ko zivi tu...to je sva prica,
tvoje prosipanje zuci na toj temi I Vukov vulgarni ( ocito efektivni ) natpis imaju isti cilj napasti I kritikovat nepravilnosti samo sto neko koristi kulturniji nacin neko ne bas
Locked