Ogromna većina ljudi su zločinci!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

GOLFER

#76 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by GOLFER »

A_I_ wrote:
dr.Gonzo wrote: A sto je neispravno? Zivotinje koje to mogu jedu druge zivotinje, to je prirodno. Ljudi ne mogu vrsiti fotosintezu, i energiju dobijaju unosenjem hrane biljnog ili zivotinjskog prorijekla. Sta tu ima neispravno?
Nadam se da nisi toliko naivan vec da se samo pravis :)

Ljudi su JEDINA od svih vrsta na planeti koja zadnjih 200 godina ISTREBLJUJE druge vrste kako bi svoju populaciju udesetostrucila.

TO nije nikakva prirodna selekcija / opstanak jacega.
Opstanak jacega NE ZNACI ISTREBLJIVANJE drugih vrsta radi, po planetu, neodrzivog povecanja sopstvene populacije.
Ne postoji druga biljna ili zivotinjska vrsta koja je istrijebila stotine a kamoli stotine hiljada drugih vrsta - a to je ono sto mi uzurbano cinimo po okriljem 'progresa' 'razvoja' 'napretka'...
Za 200 godina sa jedne milijarde namnozili smo se na sedam milijardi, dakle povecanje od 7 puta. Sve na ustrb kompletnog ekosistema.

Navedite mi jos neku vrstu koja je bilo kad u istoriji zivota na Zemlji trovanjem atmosfere i vode te rekonstrukcijom kopna(sjecom suma do erozije, miniranjem citavih planina radi rude, prekrajanjem rijecnih tokova branama itd.) trajno istrijebila 50 HILJADA vrsta na godisnjem nivou! Tempo izumiranja 100 do 1000 puta brzi od prirodnog(prirodnom selekcijom).
Pustite se supljih prica o halal i ne-halal klanju, vegetarijanstvu i veganstvu, filozofskih shupljaka o svijesti ljudi i svijesti zivotinja. Pravimo masakrs ne nad populacijom neke vrste ala kravama vec nad stotinama hiljada CITAVIH VRSTA. Ljudska je samo jedna od 30ak miliona na planeti Zemlji.
Toliko smo optereceni i narcisoidni na sva usta pricajuci o svojoj inteligenciji, svijesti i savjesti da smo potpuno zaboravili osnovne cinjenice o zivotu na ovoj prelijepoj planeti.
Dokumentarac Earthlings govori o tome a samo jedan djelic price se odnosi na -modernu- ljudsku ishranu.
sve se slazem sa tobom i sve to nema nikakve veze sa tim da li ja jedem ovcu koju je uzgojio rodjak od mog komsije na nekom vlašićkom pašnjaku. Kapitalizam, profit, trka za parama unistavaju nas eko sistem i to je cinjenica, i postavljac teme je pogrijesio, umjesto da ljudima prezentuje porazne cinjenice o unistenju zivotnog okoliša on nas koji eto volimo janjetinu naziva zlocincima...
Benny Lava

#77 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Benny Lava »

A_I_ wrote: Ljudi su JEDINA od svih vrsta na planeti koja zadnjih 200 godina ISTREBLJUJE druge vrste kako bi svoju populaciju udesetostrucila.

TO nije nikakva prirodna selekcija / opstanak jacega.
Opstanak jacega NE ZNACI ISTREBLJIVANJE drugih vrsta radi, po planetu, neodrzivog povecanja sopstvene populacije.
Ne postoji druga biljna ili zivotinjska vrsta koja je istrijebila stotine a kamoli stotine hiljada drugih vrsta - a to je ono sto mi uzurbano cinimo po okriljem 'progresa' 'razvoja' 'napretka'...
Za 200 godina sa jedne milijarde namnozili smo se na sedam milijardi, dakle povecanje od 7 puta. Sve na ustrb kompletnog ekosistema.

Navedite mi jos neku vrstu koja je bilo kad u istoriji zivota na Zemlji trovanjem atmosfere i vode te rekonstrukcijom kopna(sjecom suma do erozije, miniranjem citavih planina radi rude, prekrajanjem rijecnih tokova branama itd.) trajno istrijebila 50 HILJADA vrsta na godisnjem nivou! Tempo izumiranja 100 do 1000 puta brzi od prirodnog(prirodnom selekcijom).
Pustite se supljih prica o halal i ne-halal klanju, vegetarijanstvu i veganstvu, filozofskih shupljaka o svijesti ljudi i svijesti zivotinja. Pravimo masakrs ne nad populacijom neke vrste ala kravama vec nad stotinama hiljada CITAVIH VRSTA. Ljudska je samo jedna od 30ak miliona na planeti Zemlji.
Toliko smo optereceni i narcisoidni na sva usta pricajuci o svojoj inteligenciji, svijesti i savjesti da smo potpuno zaboravili osnovne cinjenice o zivotu na ovoj prelijepoj planeti.
Dokumentarac Earthlings govori o tome a samo jedan djelic price se odnosi na -modernu- ljudsku ishranu.
Odlicno receno! Bravo! U tome i jeste sva poenta ove price, nad ovom cinjenicom treba da se gnusamo!
Benny Lava

#78 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by Benny Lava »

GOLFER wrote:
sve se slazem sa tobom i sve to nema nikakve veze sa tim da li ja jedem ovcu koju je uzgojio rodjak od mog komsije na nekom vlašićkom pašnjaku. Kapitalizam, profit, trka za parama unistavaju nas eko sistem i to je cinjenica, i postavljac teme je pogrijesio, umjesto da ljudima prezentuje porazne cinjenice o unistenju zivotnog okoliša on nas koji eto volimo janjetinu naziva zlocincima...
Ne, mislim da itekako grijesis, procitaj prve postove istoga koji osim sto je uputio na film koji govori upravo o poraznim cinjenicama o unistenju zivotnog okolisa, nikako i ni u jednom od tih postova nije nazvao ljude koji vole janjetinu zlocincima, sami ste isprovocirali tu pricu i zapravo zapoceli sa uvredema nazvavsi njegov stav "preseravanjem"! Nemojte tako ljudi, budite posteni!
SanskiBiser

#79 Re: Ogromna većina ljudi su zločinci!

Post by SanskiBiser »

Mislim da bi ovaj dokumentarac trebalo pogledati prvo prije gledanja ostalih zove se The Corrporation:

Odlican sluzbeni web site sa dosta zanimljivog poucnog materijala.
http://www.thecorporation.com/

Cijeli je u 23 dijela postavljen na youtube...

Ako moze neko naci sa titlovima , ako ima.. :roll:

Jos jedan uz ova prva dva na pocetku teme bi isao odlicno a zove se FUEL, iz prosle godine je, gledao sam ga nedavno kao i the Corrporation, ima ga na torentima, ove sa pocetka teme dokumentarce davno sam gledao, ali kad sam nedavno pogledao The Corrporation, shvatio sam da ga je trebalo pogledati prvog jer onda ovi ostali legnu kao podmazani, lakse se povezu stvari steknete detaljniji, dublji uvid u problematiku, a ja ga pogledao zadnjeg. :oops:

edit:typo
Post Reply