Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Moderator: anex
-
jasko__
#1 Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Jucer sam kupio žutog labradora..star 45 dana..svi mi savjetuju da mu odmah kupim ovu ogrlicu..ali gdje god sam trazio kazu da ne ide prije puna 3 mjeseca starosti..sta sad da radim???
Imal ko iskustva..posto je u dodiru sa travom vani..napast ce ga kad tad...
- una_bo
#2 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
imaš više opcija, naše iskustvo sa ogrlicama je sljedeće
SCALIBOR - nismo našli krpelja ni na jednom psu, dok moj prijatlej jeste na svom psu, ogrlice su kupljene isti dan, i stavljene na moje i njegovog psa. nisam pametna
PETVITAL - smrdi, smrdi, užasno smrdi
KILTIX - također smrdi
u principu, ja ne vjerujem nikakvim ogrlicama, svoje pse pregledam svaki put kad se vrate iz šetnje. neki dan sam našla mrtvog krpelja koji se zakačio na stomak, ne znam kako mi je promakao. ovaj put sam im stavila Frontline, planiram im kupiti i ogrlicu, ponovo Scalibor.
Scalibor ti je nekih 30-35 KM, ne sjećam se, i traje par mjeseci (mislim 6)
SCALIBOR - nismo našli krpelja ni na jednom psu, dok moj prijatlej jeste na svom psu, ogrlice su kupljene isti dan, i stavljene na moje i njegovog psa. nisam pametna
PETVITAL - smrdi, smrdi, užasno smrdi
KILTIX - također smrdi
u principu, ja ne vjerujem nikakvim ogrlicama, svoje pse pregledam svaki put kad se vrate iz šetnje. neki dan sam našla mrtvog krpelja koji se zakačio na stomak, ne znam kako mi je promakao. ovaj put sam im stavila Frontline, planiram im kupiti i ogrlicu, ponovo Scalibor.
Scalibor ti je nekih 30-35 KM, ne sjećam se, i traje par mjeseci (mislim 6)
-
pakica_
#3 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
mlad je jos za ogrlicu.. potrazi frontline sprej, on je ok za malce.. ili onaj za stence.. ukoliko ne nadjes, kupi onaj za male kerove, pa mu saspi pola sad, "zavari" upaljacem i za mjesec mu opet nakapaj resto.. nakon toga ce biti spreman za ogrlicujasko__ wrote:Jucer sam kupio žutog labradora..star 45 dana..svi mi savjetuju da mu odmah kupim ovu ogrlicu..ali gdje god sam trazio kazu da ne ide prije puna 3 mjeseca starosti..sta sad da radim???
ili, po meni najbolje a najjeftinije rjesenje, 2/3 vode i 1/3 jabukovog sirceta, pa ga s tim prsci
svakako ne bi trebao na travu prije trece vakcine, prije se trebas toga paziti, nego krpelja i buha..
- Pasiflora
#4 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Uz malu ispravku: nemoj ga prskati nego ga istrljaj sa spuzvom u rastvoru sireceta. Ako ga prskas mozes ga prepasti pa ces kasnije imati problema.pakica_ wrote:ili, po meni najbolje a najjeftinije rjesenje, 2/3 vode i 1/3 jabukovog sirceta, pa ga s tim prsci![]()
svakako ne bi trebao na travu prije trece vakcine, prije se trebas toga paziti, nego krpelja i buha..
- una_bo
#5 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
ja namočim onu magičnu krpu pa prebrišem svoje, super je za dlaku, miris, a i za ove nametnike.
-
pakica_
#6 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
ma ja to 'nako ka'em da prscePasiflora wrote:Uz malu ispravku: nemoj ga prskati nego ga istrljaj sa spuzvom u rastvoru sireceta. Ako ga prskas mozes ga prepasti pa ces kasnije imati problema.pakica_ wrote:ili, po meni najbolje a najjeftinije rjesenje, 2/3 vode i 1/3 jabukovog sirceta, pa ga s tim prsci![]()
kad idemo u divljinu, prcem ih, kad dodju kucu, TAREM ih magicnom
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#7 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
šta ako je pas nemiran, ovo nema šanse da ja mogu svom psuWRRsmom wrote:moje iskustvo je takvo da ogrlica neee pomaze. najrahatniji si s onim frontlajnom. miran 2 mjeseca koliko se sjecam, kupuje se po tezini psa. a krpelje kad vadis pincetom okreces suprotno od kazaljke na satu dok se ne odvrne, niposto cupati, jer u momentu kad povuces krpelj ispljune taj neki dal otrov, uglavnom taj klinac koji prenosi bolesti. sad je proljece i pregledaj ga non stop po preponama i iza usiju.
- una_bo
#8 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Frontline ide po težini, traje 30 dana za krpelje, a 60 za buhe. Dakle ako ga štitiš od krpelja u periodu kad je temperatura 0 i više, onda se svaki mjesec aplicira.WRRsmom wrote:moje iskustvo je takvo da ogrlica neee pomaze. najrahatniji si s onim frontlajnom. miran 2 mjeseca koliko se sjecam, kupuje se po tezini psa. a krpelje kad vadis pincetom okreces suprotno od kazaljke na satu dok se ne odvrne, niposto cupati, jer u momentu kad povuces krpelj ispljune taj neki dal otrov, uglavnom taj klinac koji prenosi bolesti. sad je proljece i pregledaj ga non stop po preponama i iza usiju.
Kad je riječ o vađenju krpelja, ja vjerujem samo TICK O TWISTERU. Mi to imamo. Kad se pritisne tijelo krpelja, on povrati otrov nazad u tijelo domaćina, a sa ovim twisterom to se ne događa i krpelj je vani čitav za 5 sekundi.
evo i video
http://youtu.be/jIoCTWYJsvo
- Admir_1984
#9 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
gdje kupit taj twister?
-
pakica_
#10 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
mislim da ima u zivotinjskoj ap'teci na grbaviciAdmir_1984 wrote:gdje kupit taj twister?
- Admir_1984
#11 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
gdje to tacno dodje, ja znam samo onaj zoo centar gdje je na Grbavicipakica_ wrote:mislim da ima u zivotinjskoj ap'teci na grbaviciAdmir_1984 wrote:gdje kupit taj twister?
-
pakica_
#12 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
kod pijace na grb.Admir_1984 wrote:gdje to tacno dodje, ja znam samo onaj zoo centar gdje je na Grbavicipakica_ wrote:mislim da ima u zivotinjskoj ap'teci na grbaviciAdmir_1984 wrote:gdje kupit taj twister?
pitaj bilo koga na pijaci za zoo ap'teku, mislim da ce znati gdje je
- una_bo
#13 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
samo nam javite ima li ili nema.
ja sam svoj prvi twister kupila 2008 vani, poslije sam obišla grad uzduž i poprijeko i nigdje nisam našla.
ja sam svoj prvi twister kupila 2008 vani, poslije sam obišla grad uzduž i poprijeko i nigdje nisam našla.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Ako imate opciju naručiti skalibor da vam netko pošalje iz vana, najbolje plus ona tekućina. Meni je psa napala krpeljska groznica sa skaliborom lani, tako da mi je sad prijateljica poslala iz Kanade dvije i još jednom mjesečno onu kapsulu.. Pa i tako drhtim.. jer kome se pas razbolio od krpelja zna o čemu govorim.
-
jasko__
#15 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Mene savjetovali u Pet Shopu da ga prasim NeoPitridom dok ne napuni 3 mjeseca pa onda ogrlica...al eno vidim ga danas da se ceska po nogama...haman da ima buha....
U mene je pas vani u boksu...znaci nije kucni...ali kad izlazi iz boksa ima dodira i sa travom....kriza pa hajd.....
U mene je pas vani u boksu...znaci nije kucni...ali kad izlazi iz boksa ima dodira i sa travom....kriza pa hajd.....
-
Djubre_
#16 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Kupaj ga malo.. nedaj mu da se svugdje zavlaci. Ja sam imao labradora blentavog. Nemaj gdje se nije zavlacio, po livadama skakao.. a mislim da se nikad nije cesao.. vodao sam ga svaki dan.. primjetio bih bem mu. Mozda jednom da je malo.. nikakve ogrlice..za te buhe.. nista nisam nikad koristio. Kupo ga sedmicno jednom.. ljeti naravno. Volio se kupat. Dusa mu. Mirno stoji.. tako da ne znam.. i da, vani je bio u kucici..
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
- una_bo
#17 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
džaba ti je psa štititi od buha ako nisi kuću očistio od buha. ja sam u subotu kupila ampulu koja se razblaži u litar vode i time treba čitava kuća da se popršće, pogotovo ona mjesta na kojima pas najčešće boravi. kupila sam je u svijetu ljubimaca, i košta 4 km. tom istom ampulom možeš psa da natopiš u tome, ali moraš da ga ispereš za 3 min, probaj i tako. ali preporučujem ti da ih potamaniš prvo prskanjem.jasko__ wrote:Mene savjetovali u Pet Shopu da ga prasim NeoPitridom dok ne napuni 3 mjeseca pa onda ogrlica...al eno vidim ga danas da se ceska po nogama...haman da ima buha....![]()
-
febo_acm
#18 Re: Ogrlica protiv krpelja i buha.....
Ovoj mojoj je veterinar stavio ampulu Scalibor negdje oko vrata i rekao mi je to dovoljno, ogrlica može kasnije jer je dosta mala...