ogrebao auto/blatobran :S

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ismar92

#1 ogrebao auto/blatobran :S

Post by ismar92 »

Zdravo raja.. pisem vam ovo dok sam jos ziv xD

Ogrebao sam auto od oca, on jos ne zna za to.. nije da sam ogrebao nego, doslo je do plastike vec..

strugnuo sam od neki zeljecni dio.. nesto ostro izgleda bilo...

i sada ne znam sta da radim, da bude neprimjetno moram citav branik lakirati, a to mi je previse, previse za primjetiti...

ne znam sta da radim, ogrebotina je jedno 3*70 "milimetara" tako nesto...

ali doslo je do plastike... i ne znam kako da se toga rijesim a da ne primjete starci...

mozel pomoc. ?? sta preporucujete xD kako, kome i sta je najbolje...
Last edited by ismar92 on 27/08/2010 03:27, edited 2 times in total.
emirchata

#2 Re: ogrebao branik..

Post by emirchata »

nista brate,ostaje ti da smotas jedan,opustis se i onda kazes istinu roditeljima..nece te niko pojesti :)
The Nightwatchman

#3 Re: ogrebao branik..

Post by The Nightwatchman »

ja bi te ko vola u kupusu :D
Abu FEED el-Castro

#4 Re: ogrebao branik..

Post by Abu FEED el-Castro »

Reci im da si peder.
Kad brizni roditelji polude i pocnu cupat kosu zbog te zle kobi onda fino priznas da nisi peder nego da si samo malo ogrebao avto :mrgreen:
mrtva kokoš

#5 Re: ogrebao branik..

Post by mrtva kokoš »

kazi mu "ko te ovo zakacio" osim ako odmah ne primjeti.. :-)
atko

#6 Re: ogrebao branik..

Post by atko »

Kako si ti to dramaticno opiso ... malo je da im kaze da si peder

reci im da si u bijesu zadavio svog decka jer je posmrko tvoju koku dok si ti bio na testiranju na AIDS :D ... kad ih reanimiraju ... reci da si se salio i da si samo malo ogrebo auto :D

Istina je uvijek najjeftinija varijanta ;)

Fino kazes "stari zagrebo sam auto, jebi ga dogadja se ... preuzimam punu odgovornost"

A ako ipak nemas damu ... onda odvezi negdje auto na parking ... popij kafu ... vrati se pozovi policiju "jer te neko zagrebo na parkingu" (samo pazi da nema kamera okolo :D ) ... dodju prasinari ... popune glupe formulare i nikom nista kao i obicno .... a narocito tebi :D
Last edited by atko on 26/08/2010 23:38, edited 1 time in total.
The Nightwatchman

#7 Re: ogrebao branik..

Post by The Nightwatchman »

Splinter wrote:kazi mu "ko te ovo zakacio" osim ako odmah ne primjeti.. :-)

ovo je beton fazon, samo moras imat muda ko klint istvud :D uz ovu opasku je dobro preporuciti dobrog jarana limara koji ce to, eto ko za tebe, zakrpit u pola cijene :D :-)
ismar92

#8 Re: ogrebao branik..

Post by ismar92 »

Mani te se tih glupih recenica..

Ovo je ozbiljna stvar, i nadam se da ima ozbiljnih ljudi ovde, da im kazem da sam peder isto bi mi bilo xD

planirao sam lakirati, ali je previse primjetno. i nesmijem nigdje u okolicu odnjeti, jer mog starog zna ceo grad xD

Najbolje je to, presutiti i taman posla.. ali problem je sto sam tek sada u subotu polozio za auto, i odma poceo vozati bez vozacke i potvrde i P slova xD

prvu stvar kad vidi to, je otici do mene i reci mi sta si to uradio.. a ja bi se sasro, dobio bi infarkt..

malo je tu teze biti COOL kao inace.. novo auto, grrr.... da je ogrebotina bilo bi mi swejedno.. ali ono je malo vise od ogrebotine...
shlauf

#9 Re: ogrebao branik..

Post by shlauf »

Ratno dijete se usralo od straha :D :lol: :lol: :D Imaj muda pa reci starom ako smiješ. Čuj tek položio, voza a nema nikakav papir. Požurio ti aaaaaaaaaaaaaa ???? :D

Aleeee aleeeeeeeeee :dance:
atko

#10 Re: ogrebao branik..

Post by atko »

ismar92 wrote:Mani te se tih glupih recenica..

Ovo je ozbiljna stvar
kako kome :D ... sve je relativno Ismo care :D

Ili u prevodu ... cini mi se da je ovo pogresno mjesto za rjesenje tvog problema :wink:
shlauf

#11 Re: ogrebao branik..

Post by shlauf »

Koje ti je auto ??? Možda ti uspijem pomoći.
chelo

#12 Re: ogrebao branik..

Post by chelo »

ja sam birvaktile '02 detoniro retrovizor. Normala, prirpemio se na najgore. Sreca, starac malo mehkiji bio nego mu je u maticnoj ploci gravirano. Ko prizna, sve mu se prasta, bar kod babe.
zambaklija

#13 Re: ogrebao branik..

Post by zambaklija »

ako misliš i dalje hodati uspravno reci starom istinu,jer saznaće kad tad i onda?Bolje čista savjest i uspravan nego pretrpjeti malo kritike,haj ba šta si se odma sasro,nisi nikoga ubio.dešava se :-)
SundanceKid

#14 Re: ogrebao branik..

Post by SundanceKid »

Kralju, ako vozas auto bez papira, i to kao vozac pocetnik, onda u najmanju ruku moras bit objektivan prema sebi, pa priznat da zasluzujes da ti uradi, sta god vec mislis da ce ti uradit (ja bi te licno preko koljena, pa istreho :)). Lijepo zato, stani ko covjek pred oca, reci tako i tako, nisi namjerno, reci kriv sam (ko sto i jesi), pogrijesio sam, i Boze moj, ako se ne pravis mangup i preuzmes krivicu, sve ce bit ok. A nece ti bit lose ni da se inace pocnes ucit tim stvarima iz knjige odgovornosti...
arbosan

#15 Re: ogrebao branik..

Post by arbosan »

zambaklija wrote:ako misliš i dalje hodati uspravno reci starom istinu,jer saznaće kad tad i onda?Bolje čista savjest i uspravan nego pretrpjeti malo kritike,haj ba šta si se odma sasro,nisi nikoga ubio.dešava se :-)

Slazem se, treba reci njima, nemoj lagati, tada pravis 2 greske, jednu sto si ogrebao branik, sto nije nista ozbiljno, a druga je sto lazes, to bi znacilo da mozes izgubiti njihovo povjerenje i nikada nebi se oslobodio njihove buduce sumnje u svemu sto govoris ili kada bi uzeo auto i otisao negdje.

Nego, nemoj odmah sa vrata skociti i reci, Tata ja sam ogrebao auto. nego budi mudar, pa prvo reci Mami, nek ona to skonta kako da mu to saopcite. A ako ne uspije to ili mislis da nece uspjeti, onda cekaj da se covjek malo odmori, napravi mu sok ili kafu, i reci mu da bi zelio sa njim popricati. On ce tada se zauzeti za tebe, misleci da imas neki problem, a ti ces mu reci, eto pogresio sam i to ucinio, ili ogrebao branik, tada ce se mozda malo, ali sasvim malo naljutiti, i postovat ce iskrenosti tvoju.

Vjeruj, nikad nemoj lagati, ama nikad, ne isplati se.
shlauf

#16 Re: ogrebao branik..

Post by shlauf »

Ako kažeš starom objesiće te za muda, nećeš moći pišati a kamoli više vozati auto. :D :lol: :D

Aleeee aleeeeeeeeeee :dance:
Last edited by shlauf on 27/08/2010 00:09, edited 1 time in total.
ismar92

#17 Re: ogrebao branik..

Post by ismar92 »

Ne mogu to, priznati...

Mene bi iz kuce istjerali.. 100% nije to za mene :S
shlauf

#18 Re: ogrebao branik..

Post by shlauf »

ismar92 wrote:Ne mogu to, priznati...

Koje ti je auto??? nisi mi odgovorio, možda ti uspijem pomoći da preko dana središ tu karambolku.
atko

#19 Re: ogrebao branik..

Post by atko »

Ok ... tebi nije frka to reci starom zbog ogrebotine... tebi je frka priznati da si TI napravio gresku;) ... nepreboljiva boljka svih pocetnika ;)

Da ti sad ozbiljno kazem

ne budali i ne blamiraj se po forumu ... i taksistima koji predju po milion kilometara se desi pocetnicka greska
fino reci starom
on ce to zalakirati i kraj price

Pisanje... spavanje ;)
Last edited by atko on 27/08/2010 00:13, edited 1 time in total.
samo_ovaj_put

#20 Re: ogrebao branik..

Post by samo_ovaj_put »

i trebaju kad si balavac :dance:
elixiaboy

#21 Re: ogrebao branik..

Post by elixiaboy »

aj uslikaj, postavi sliku ovdje na forum pa cemo ti reci sta da radis dalje...
ljudozder

#22 Re: ogrebao branik..

Post by ljudozder »

jbg jarane probaj čime "zamrljat" nek se ne vidi, zapišaj :D

šalim se ba, teško je to uradit da se ne primijeti, predlažem ti da nešto slažeš originalno skroz, da nikad ne bi ni pomislio da mu lažeš, npr. jebo mater vidi šta mi uradi onaj papak s fiestom, a nema ni tablica :D a ako nisi maštovit, onda bubni istinu i jebiga :D U najgorem slučaju džaba ćeš otić po vozačku kad bude gotova, a u najboljem neće ti dat vozit samom :D

Znači, imaš više otežavajućih okolnosti, a nijednu olakotnu :D Prvo vozio si bez vozačke, drugo auto je novo, treće ogrebo si ga jer nisi pazio, tipično početničko neiskustvo :D

Al opet priznaj ba, ako je otac nije drakula (kod mene je drakula, al opet nije toliki) :D

Ja sam svog friško ofarbanog za manje od godinu dana ponovo moro farbat, ispravljat, polirat i sve te početničke sitnice sredit, samo eto što je kod mene auto staro preko 20 godina, a kod tebe novo :D
shlauf

#23 Re: ogrebao branik..

Post by shlauf »

Izgleda da je poslušao @atko: pišanje .... pa na spavanje :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
(ne)forumas

#24 Re: ogrebao branik..

Post by (ne)forumas »

ako imas curu nije problem da to sto cete istjerati iz kuce... odes kod nje, sklepas joj dijete u medjuvremenu ce vas otac cure izbaciti iz kuce, za to vrijeme se smucajte kod prijatelja zatim se za 9 mjeseci pojavi roditeljima na vratima sa unucima i vidjeces da ce ti sve biti oprosteno i imaces gdje da se vratis a taman ce ti cuvati i djecu :D

problem je ako nemas curu :D
shlauf

#25 Re: ogrebao branik..

Post by shlauf »

(ne)forumas wrote:

ako imas curu nije problem da to sto cete istjerati iz kuce... odes kod nje, sklepas joj dijete u medjuvremenu ce vas otac cure izbaciti iz kuce, za to vrijeme se smucajte kod prijatelja zatim se za 9 mjeseci pojavi roditeljima na vratima sa unucima i vidjeces da ce ti sve biti oprosteno i imaces gdje da se vratis a taman ce ti cuvati i djecu :D

problem je ako nemas curu :D
A stari će za to vrijeme lakirati karambolku :D i možeš ponovo da voziš :skoljka:

Aleeee aleeeeeeeeeeee :dance: :sax:
Post Reply