Ogranicenje na vozackoj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
don01

#1 Ogranicenje na vozackoj

Post by don01 »

Kada sam vadio ljekarsko,konkretno onaj dio kada se gledaju i prepoznaju ona mala slova dobio sam ogranicenje na vozacku na 5 godina,navodno zbog toga sto nisam vidio neka slova,medjutim stvar je bila sto ja uopce nisam nijedno slovo bio pogresno prepoznao vec je neka senilna,stara sestra koja je bila zaduzena tu navodno razumjela da nisam vidio i postavljeno mi je ogranicenje na vozacku na 5 godina...

E sada sta ja trebam uraditi kada mi istekne 5g.,jel trebam ponovo vaditi ljekarsko,ikakva dodatna papriologija za produzenje?
Skyfox

#2 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Skyfox »

Aha svakih 5g moras obnavljati ljekarsko a samim time i produzavati vozacku...
don01

#3 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by don01 »

Skyfox wrote:Aha svakih 5g moras obnavljati ljekarsko a samim time i produzavati vozacku...
Aha,a jel kad izvadim to ljekarsko predajem u MUP da oni zavrse ili....
Skyfox

#4 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Skyfox »

don01 wrote:
Skyfox wrote:Aha svakih 5g moras obnavljati ljekarsko a samim time i produzavati vozacku...
Aha,a jel kad izvadim to ljekarsko predajem u MUP da oni zavrse ili....
ugl sve isto kao da prvi put vadis vozacku, bar sto se tice tog ljekarskog dijela. Moras proc sve preglede i testove i onda ti izdaju novu vozacku na 5g ili na duze ako drugi put prodes test vida...
Optimist

#5 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Optimist »

don01 wrote:Kada sam vadio ljekarsko,konkretno onaj dio kada se gledaju i prepoznaju ona mala slova dobio sam ogranicenje na vozacku na 5 godina,navodno zbog toga sto nisam vidio neka slova,medjutim stvar je bila sto ja uopce nisam nijedno slovo bio pogresno prepoznao vec je neka senilna,stara sestra koja je bila zaduzena tu navodno razumjela da nisam vidio i postavljeno mi je ogranicenje na vozacku na 5 godina...

E sada sta ja trebam uraditi kada mi istekne 5g.,jel trebam ponovo vaditi ljekarsko,ikakva dodatna papriologija za produzenje?

Pa ako neko nije procitao dobro mala slova, zar se onda ne salje kod oftalmologa na pregled i eventualno naocale?
Jed1217

#6 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Jed1217 »

Ja nosim naočale i dobila sam vozačku na 5 godina, a znam momka sa dioptrijom -4 i dobio je na 10, ne znam kojim trikovima...
Cholina_Lokica

#7 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Cholina_Lokica »

izvadis ljekarsko ponovo, i lagano u cips i produzis vozacku, kao da normalno je vadis... nista specijalno...
don01

#8 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by don01 »

Optimist wrote:
don01 wrote:Kada sam vadio ljekarsko,konkretno onaj dio kada se gledaju i prepoznaju ona mala slova dobio sam ogranicenje na vozacku na 5 godina,navodno zbog toga sto nisam vidio neka slova,medjutim stvar je bila sto ja uopce nisam nijedno slovo bio pogresno prepoznao vec je neka senilna,stara sestra koja je bila zaduzena tu navodno razumjela da nisam vidio i postavljeno mi je ogranicenje na vozacku na 5 godina...

Pa ako neko nije procitao dobro mala slova, zar se onda ne salje kod oftalmologa na pregled i eventualno naocale?
Jesi me cuo,procito sam sva slova pravilno,ali senilna sestra je cula ili razumjela kao da sam pogresno rekao,meni nije bilo nista jasno,inace procitao sam sve redove pa i one skroz najsitnije....
citroen

#9 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by citroen »

don01 wrote:
Optimist wrote:

Jesi me cuo,procito sam sva slova pravilno,ali senilna sestra je cula ili razumjela kao da sam pogresno rekao,meni nije bilo nista jasno,inace procitao sam sve redove pa i one skroz najsitnije....
Zar to nije posao doktora a ne sestre da odredi dali ti vidis ili ne vidis :? :? :?
chelo

#10 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by chelo »

don01 wrote:Jesi me cuo,procito sam sva slova pravilno,ali senilna sestra je cula ili razumjela kao da sam pogresno rekao,meni nije bilo nista jasno,inace procitao sam sve redove pa i one skroz najsitnije....
trebo si je pocupat, a prije toga procitat - pred njom.
don01

#11 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by don01 »

chelo wrote:
don01 wrote:Jesi me cuo,procito sam sva slova pravilno,ali senilna sestra je cula ili razumjela kao da sam pogresno rekao,meni nije bilo nista jasno,inace procitao sam sve redove pa i one skroz najsitnije....
trebo si je pocupat, a prije toga procitat - pred njom.
:D u najmanju ruku
BSn

#12 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by BSn »

odkud to da ide ogranicenje... iz vlastitog i tudjih iskustava znam da kad ne vidis na sistematskom, napisu ti od pomagala naocale na vozacku sa zadnje strane i deri 10 godina k'o i svi ostali...

da ona tebi nije jos sta tu naskrabala?
weltschmertz

#13 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by weltschmertz »

Meni je dioptrija -3.00 i dobio sam vozacku na 10 godina s tim sto mi pise pozadi na vozackoj, stavka br. 13. NAOCALE..

8)
hopi

#14 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by hopi »

imam ja jedno pitanje, jest da nije baš vezano za vozačku ali je iz tog područja, nisam mogao naći odgovarajuću temu
ako mi na sabraćajnoj piše da važi recimo do 14.7 ,da li mi važi i 14.7 ili samo 13.7
Cholina_Lokica

#15 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Cholina_Lokica »

BSn wrote:odkud to da ide ogranicenje... iz vlastitog i tudjih iskustava znam da kad ne vidis na sistematskom, napisu ti od pomagala naocale na vozacku sa zadnje strane i deri 10 godina k'o i svi ostali...

ja nosim naocale, i pise mi naocale/sociva, i izdaju mi na 5 godina stalno...
don01

#16 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by don01 »

BSn wrote:odkud to da ide ogranicenje... iz vlastitog i tudjih iskustava znam da kad ne vidis na sistematskom, napisu ti od pomagala naocale na vozacku sa zadnje strane i deri 10 godina k'o i svi ostali...

Nista,ma pojma neam sta je ona napisala,samo i na vozackoj mi pise da mi vozacka vazi 5g. od datuma izdavanja,a neko je rekao da se ljekarsko mora vadit i produzavat vozacka svako 5g.,onda nema problema 8)
amrica

#17 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by amrica »

Ne mora se vaditi ljekarsko za svako produzenje vozacke. Ako zelis da skines ogranicenje, izvadi novo ljekarsko "sutra" i trazi ispavku na vozackoj, ali prije mislim da ce ti traziti da vadis novu, a to vec kosta...
Skyfox

#18 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Skyfox »

Dile wrote:

ja nosim naocale, i pise mi naocale/sociva, i izdaju mi na 5 godina stalno...

choroo :D
Cholina_Lokica

#19 Re: Ogranicenje na vozackoj

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:
Dile wrote:ja nosim naocale, i pise mi naocale/sociva, i izdaju mi na 5 godina stalno...

choroo :D
bleeeeeeeee :P
Post Reply