Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vjerujem da uopste nije slucajnost sto je spomenuo islam u ovakvom negativnom i uvredljivom kontekstu, ali gdje ces to objasniti "obrazovanim", "sirokoumnim" i nadasve "proevropski orijentisanim" tipovima ovoga foruma... njihova otvorenost i moderni, svjetski nacin zivota prevazilazi religiju.
Za njih si samo zatucani, religiozni fanatik i ruralni primjerak, s kojim graDZanstvo ne zeli da ulazi u rasprave za koje znaju da nemaju nijedan argumentovan i razuman odgovor, pa ce se sve svesti na redanje besmislenih smajlija i sprdanciju.
fakat mi shega kako jedna sitnica ljude lako iznervira, a teme o vicevima na netu pune onih o jevrejima, ausvicu, retardiranoj djeci, ciganima... kad je kod Batka na Kameleonu bilo pricanje viceva, svaki drugi je bio uvredljiv.
u onom vicu, a mozda je to neko istakao, nije uopste uvredljivo sto je neko presao na Islam. fora je da bilo koja cura koja se zove Lejla konzervativnom ocu Ibri ostavi pismo i napise da je presla na katolicanstvo ili pravoslavlje, to bi predstavljalo shok kao i sve nabrojane shtetne stvari. ima i tema o mijesanim brakovima gdje se mnogi uzasavaju te cinjenice. ima film 'oprosti za kung-fu' o tradicionalnim hrvatima koji dobiju unuka Kineza, i niko ne vrijedja Kineze vec ismijava zatvorenost sredine u kojoj ovi zhive. pitanje kriticarima Ognjenovog vica: da li bi vi bili sretni da vam kcerka ostavi poruku u kojoj vas obavjestava da se udala za nekog Srboljuba, prihvatila pravoslavlje, zhivi u Čačku i otkriva čari svinjetine? mislim, to nekima nije strashno, recimo meni, ali vas pitam? da li bi vam se to uklopilo u prethodno opisani "uzhas" u onom visu?
a, ima i vic kad mali Mujica dodje kuci i kazhe babi:
- Babo, ja se zaljubio!
- U koga sine?
- U Aleksandra!
- Pa, gdje ces u Srbina?!?!?!?!
i ovdje niko ne vrijedja Srbe, ali ni Boshnjake, vishe se radi o nekim tradicionalnim dogmama. na koncu, cudimo se shto humor moramo uvoziti iz Hrvatske. pa meni nije ni cudno kad vidim ovakve teme! mislim da nam je smisao za humor totalno izumro...
Muzikjunki wrote:Vjerujem da uopste nije slucajnost sto je spomenuo islam u ovakvom negativnom i uvredljivom kontekstu, ali gdje ces to objasniti "obrazovanim", "sirokoumnim" i nadasve "proevropski orijentisanim" tipovima ovoga foruma... njihova otvorenost i moderni, svjetski nacin zivota prevazilazi religiju.
Za njih si samo zatucani, religiozni fanatik i ruralni primjerak, s kojim graDZanstvo ne zeli da ulazi u rasprave za koje znaju da nemaju nijedan argumentovan i razuman odgovor, pa ce se sve svesti na redanje besmislenih smajlija i sprdanciju.
Tako da... okani se corava posla
Bilo bi jako lijepo da bez ironije i sarkazma, uputiš nas nevjernike, gdje to griješimo. Dok je tipova koji se toliko pale na religiju počevši od samog Ogija, koji priča takve viceve, pa preko vas na forumu koji se primate na to ko saučešće, ovjde nikad selameta neće biti.
Da se ja pitam (sreća pa se ne pitam), ovdje bih bacio atomsku bombu sve pobio i posadio hibridnu vrstu Njemaca i Japanaca.
Ne vidim u cemu je problem ... ako nekome nije smijesno ismijavanje nekoga/necega ... neka se ne nasmije i gotova prica. Prebaci kanal, ne podize gledanost iz sedmice u sedmicu istom tom voditelju ... i sl.
Postaje mi sve manje jasno tj sve manje jasni ovi vjernici koji imaju tako veliku potrebu nalaziti u svemu rat i propagandu protiv islama ili bilo koje druge religije ili uvjerenja (tu svrstavam i gay populaciju i oni se cesto bune i "svi ih mrze i napadaju" ali to je tema neke druge emisije)
Valjda kao vjernik trebas znati da je tvoje da vjerujes i obavljas svoje vjerske duznosti ... na Bogu dragom je da sredi sve ostalo pa tako i ove koji Ga ismijavaju, Njega ili ono sto je On ostavio ljudima.
Ja recimo nigdje nikada nisam cula da je Bog negdje rekao da se bilo koji vjernik treba obracunavati sa "nevjernicima" u ovom ili onom smislu!?!?
svakom svacije
neko ko lose misli o Islamu, mislit ce i bez Ognejnovog vica
ali neki to ocito ne kontaju
Uvijek sam cijenio ljude koji imaju smisla za humor na svoj racun ... Mislim da je on vise ismijavao avganistance nego islam u cijelini ali provlaci stereotip abdulaha muslimana kao nekog pedofila koji zivi u pecini...
Mislim da bi ime Ratko bolje pristajalo navedenoj stambenoj situaciji ... ( Naravno ako nemora biti musliman )
Vic bi trebao biti vic, sala je sala. Ali je izgleda sve stvra percepcije vica kao takvog, eno u temi vicevi napadose covjeka sto je ispricao "politicki vic". Sve se svodi na to kako neko konta ili ne konta vic.
Rookie wrote:Ovako ide sinoćnji "komedijaški" nastup Ami G-ja: Došao otac kući i nema kćerke, stoji samo pismo u kojem dotična saopštava da je pobjegla sa momkom da živi u pećini(smijeh), da je saznala da marihuana nije štetna i da će je uzgajati jer im je ponestalo kokaina(smijeh), da je dovoljno stara sa svojih 15 godina da odlučuje(smijeh), da je Abdul(smijeh) divno tetoviran i nakićen(smijeh), da vozi motor(smijeh), da je vrlo iskusan u koračanju kroz život sa svojih 47 godina(smijeh).................................................da je uvjerio da pređe "u islam" (smijeh)!
Pismo se završava sa P.S. Šalim se, evo me kod Marije, ovo samo da vidiš da ima i gorih stvari od mojih loših ocjena!
Nešto sam i zaboravio od svih tih groznih stvari koje su trebale da konsterniraju brižnog oca, ali nisam ni sanjao da neki imbecil smatra da bi i prelazak "u islam" mogao biti jedna od njih, a da pritom ima svoju emisiju na bilo kojoj televiziji u svijetu.
Ako si zaista uvjeren da je govor mrznje u pitanju, onda, umjesto sto ovdje gubis vrijeme, olovku i papir u sake i prijavi emisiju RAK-u.
Naravno, morat ces se i potpisati.
Ko može podnijeti prigovor/prijavu u vezi sa pružanjem usluga emitovanja, telekomunikacijskih usluga ili korištenjem radiofrekvencijskog spektra?
Prigovor/prijavu mogu podnijeti fizička i pravna lica iz Bosne i Hercegovine, koja nemaju status zainteresovane stranke i u tom slučaju postupak se pokreće i vodi po službenoj dužnosti.
Zahtjev za vođenje postupka može podnijeti bilo koji nosilac dozvole RAK-a koji ima dokazan pravni interes za vođenje postupka.
Kako uložiti prigovor u vezi sa pružanjem usluga emitovanja?
Kako bi se osiguralo da se u programima ne emituje uvrjedljiv, štetan, netačan ili nepošten sadržaj, te sadržaj koji potiče na rasnu, vjersku ili nacionalnu mržnju, RAK je kreirao kodekse i pravila u vezi sa emitovanjem, kojih su se dužne pridržavati javne i privatne RTV stanice. http://www.rak.ba/bih/index.php?uid=1269561425
Rookie wrote:
Njegov stav je da je grozota preći na islam. Zar nije tu izdvojio jednu religiju i ukazao joj posebno nepoštovanje? Drugo bi bilo da je kao grozotu predstavio uopštenu bogobojaznost. I opet, besmisleno i idiotski.
rookie, on je Ognjen, goste u publici chine Marija, Ivana, Jovana, Maja, Dunja, Jelena, Igor, Janko, Marko, Zoran...ljudi koji manje vishe ni ne znaju shta je islam, a u kontekstu onog vica, djeluje kao neshto loshe.
Nemoj samo reci da je moj lichni stav prema islamu isti takav, jer to jednostavno nije tachno.
Trebali bi da znaju da glavne religije nisu zlo. A diskriminacija i dolazi iz neznanja i nije ništa ljepša ni prihvatljivija zbog te činjenice. Lik je nabrajao sve grozote svijeta i tu je mjesto našao i prelazak na islam. Nije lijepo promovisati tako imbecilno netrpeljive ideje. Ni najmanje.
Jedina stvar na koju 'lik' udara je malogradjanstina svijeta koji misli da je prelazak na drugu vjeru 'strasna grozota'. Citav je vic na temu malogradjanskih vrijednosti, radije nego 'svih zala svijeta'. To je sve. Lighten up!
ja mislim da si apsolutno u pravu sa rezonovanjem. i ako su zaista povezali i razmisljali na taj nacin, ja im skidam kapu za ovako personalizirani e-marketing.
sorry za offtopic.
rookie, da li bi se zbog ovog vica trebali naljutiti i uvrijediti i svi istetovirani i nakiceni ljudi?
Dactyl wrote:Tema je fakat za zaključavanje, ali dok to ne urade, imam vremena postavljati još malo uvrijedljivije viceve
Znači, možemo se ložiti na viceve o židovima i njihovoj patnji, o muslimanima ili recimo srebrenici ni govora...pa da krenemo:
Q. How do you separate Muslim Men from Muslim Boys?
A. With a crowbar.
Q. How do you save a drowning Muslim?
A. Who cares?
Samo za Rookie:
Q. What do you call a Muslim with half a brain?
A. Gifted.
Q. What do you call a beautiful woman in Pakistan?
A. A tourist.
Zaista cudan smisao za humor za normalnog covjeka, ali obzirom da si ti potomak koji je nastao iz sexa dikobraza i tvoje majke vjerovatno ti je ovo normalno.
Hahaha naravno, kada se nadjemo u situaciji da nemamo nikakvih argumenata, spominju se majke:D
5-ica za tebe, lutko moja mala.
Evo tebi jedan vic: