off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zahir_ba
#1 off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Ja ću kratko, može li mi neko tko često putuje automobilom napisati rutu kojom automobilom najkraće (najbrže) mogu doći iz Sarajeva sa Ilidže do Zagreba i koliko u prosjeku put traje ukoliko nema nepredviđenih zastoja na cesti?
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- slavkoimamodilera
#2 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Ilidza (u smjeru centra grada) do Stupske petlje - Stupska petlja (hvatati smjer Zenica) preko Rajlovca ukljuciti se na autoput prema Zenici - Visoko - Kakanj - Zenica - Maglaj - Doboj - Bosanski Brod - granica - Slavonski Brod (nastaviti nakon granice samo ravno, ne ici prema centru S.Broda) - ukljucenje na autoput smjer Zagreb.
Ruta je cca. 400 km, a trajanje puta ovisi iskljucivo o guzvi kroz BiH. U prosjeku, kada se iz grada izlazi u ranijim jutarnjim satima (recimo oko 10), za brzeg vozaca, ruta Sarajevo - B.Brod traje izmedju 2 sata i 15 minuta i 2 sata i 30 minuta. Za manje agresivnog vozaca, to je blize 3 sata.
Ruta S. Brod - Zagreb drzanjem prosjeka na autocesti izmedju 150 i 160 km/h traje oko sat i 35 minuta.
Ruta je cca. 400 km, a trajanje puta ovisi iskljucivo o guzvi kroz BiH. U prosjeku, kada se iz grada izlazi u ranijim jutarnjim satima (recimo oko 10), za brzeg vozaca, ruta Sarajevo - B.Brod traje izmedju 2 sata i 15 minuta i 2 sata i 30 minuta. Za manje agresivnog vozaca, to je blize 3 sata.
Ruta S. Brod - Zagreb drzanjem prosjeka na autocesti izmedju 150 i 160 km/h traje oko sat i 35 minuta.
-
ins
#3 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
slavkoimamodilera wrote:Ilidza (u smjeru centra grada) do Stupske petlje - Stupska petlja (hvatati smjer Zenica) preko Rajlovca ukljuciti se na autoput prema Zenici - Visoko - Kakanj - Zenica - Maglaj - Doboj - Bosanski Brod - granica - Slavonski Brod (nastaviti nakon granice samo ravno, ne ici prema centru S.Broda) - ukljucenje na autoput smjer Zagreb.
- VR6
#4 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Po tom ispade da do ZG stizes za manje od 4 sata bez problema, a da bi to postigao, moras biti u niskom letu cestom.
Normalnije voznje, srednje brze treba ti 4-ipo sata do Zg, ako vozis po propisima, racunaj i na preko 5 sati...
Pripazi na kamere, do Doboja ih imas cak 5
Normalnije voznje, srednje brze treba ti 4-ipo sata do Zg, ako vozis po propisima, racunaj i na preko 5 sati...
- slavkoimamodilera
#5 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Opet ponavljam, u zadnje vrijeme sam cesto na toj ruti, prosjek je 3:45-4:00 sataVR6 wrote:Po tom ispade da do ZG stizes za manje od 4 sata bez problema, a da bi to postigao, moras biti u niskom letu cestom.
Druga je stvar sto ja vozim bez pauza i vjerovatno agresivno za vecinu prosjecnih vozaca
-
nadrealista
#6 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Ima i druga ruta: Sa-Travnik-preko Vlašića-Banja L.-Gradiška....Zagreb.Ima manje murije, možeš ga "nabrat" preko Vlašića ( ako nema odrona
) i na pravcu prema Gradišci. Granični prelaz je relativno blizu cca 100 Km od Zagreba tako da poslije Gradiške za sat si u Zagrebu. Išao sam i jednom i drugom rutom i tu su negdje sa vremenom samo je jeftinija zbog manje cestarine ova ruta preko BL.
Evo ti jedan link pa vidi http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
Evo ti jedan link pa vidi http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
- VR6
#7 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Ma ne kazem ja da je nemoguce stici za toliko, nego da je to daleko od normalne voznje. Kad znas neku rutu i gdje stoji svaki radar, onda i mozes tako voziti. Al kad ih ocekujes iza svakog grma da ce te peglati zbog 20-ak km/h preko ogranicenja, onda i ne mozes svaku isprekidanu iskoristiti... 
- slavkoimamodilera
#8 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Ooooooooo ovo samo moze krv saprati!!Her Flick wrote:ti si divljak
Ja prenosim svoja iskustva, a drotovi te nikad nece peglati zbog 20 km/h preko ogranicenja, jer je po zakonu tolerancija van naseljenog mjesta +30 km/hVR6 wrote:Ma ne kazem ja da je nemoguce stici za toliko, nego da je to daleko od normalne voznje. Kad znas neku rutu i gdje stoji svaki radar, onda i mozes tako voziti. Al kad ih ocekujes iza svakog grma da ce te peglati zbog 20-ak km/h preko ogranicenja, onda i ne mozes svaku isprekidanu iskoristiti...
Vjeruj mi, sve ovo sam isto tako vozio dok sam vozio saxa sa skoro duplo manje konja nego sto ih ti imas
-
whow
#9 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
slavkoimamodilera wrote:Ilidza (u smjeru centra grada) do Stupske petlje - Stupska petlja (hvatati smjer Zenica) preko Rajlovca ukljuciti se na autoput prema Zenici - Visoko - Kakanj - Zenica - Maglaj - Doboj - Bosanski Brod - granica - Slavonski Brod (nastaviti nakon granice samo ravno, ne ici prema centru S.Broda) - ukljucenje na autoput smjer Zagreb.
Ja se nadam da ce ti murija oduzeti vozacku prije nego sto izazoves sudar i nekoga ubijes.
-
LeKo
#10 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Koristio sam dvije navedene rute i par puta preko Bihaća.
"Slavkova" je najbrža i najskuplja definitivno, 4,5 sati plafon, ova preko Gradiške je jeftinija ali + 1 sat vožnje minimum. Bihać je najjeftinija, ali se ubiješ dok dođeš do ZG.
"Slavkova" je najbrža i najskuplja definitivno, 4,5 sati plafon, ova preko Gradiške je jeftinija ali + 1 sat vožnje minimum. Bihać je najjeftinija, ali se ubiješ dok dođeš do ZG.
- slavkoimamodilera
#11 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Drzi se ti amerike, 70 mph i trake po 3,5 metra sirine, to je za vaswhow wrote:Ja se nadam da ce ti murija oduzeti vozacku prije nego sto izazoves sudar i nekoga ubijes.
U svo to vrijeme sam jednom (prije 6 ili 7 godina) dospio na sud zbog prekrsaja i to zato sto sam znao da sam u pravu (drot tvrdio da je crveno, a nije bilo) i da mi nista ne mogu i nisam ni dobio kaznu. U medjuvremenu sam obisao veliku vecinu Europe vlastitim autom, o BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji da ne pricam. Stotine hiljada predjenih kilometara necu ni da sabiram.
Prema tome, drz' se tastature, a moraliziranje ostavi za nekog drugog
- mayab
#12 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
Ne znam, sve mi je ovo fantastika, sto se piše, pa do BL se tesko stiže za manje od 3 sata, a onda BL-ZG za sat- možda jedino avionom!
- Ce-de-vi-ta
#13 Re: off topic ali..za putnike automobilom pitanje
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... FuelType=0
ili evo pa sam na http://www.viamichelin.com/ nadji, skontaj i to
pozz.
ili evo pa sam na http://www.viamichelin.com/ nadji, skontaj i to