_majevica_ wrote:Betand wrote:vidiš moje ptice na grani kazu da je 93 obratno bilo
Da nisu te ptice papagaji koji su slusale vijesti H-B tokom rata
Salim se ...nego Komisic je ipak covjek kao i drugi u BiH sto je ostao u Federaciji vjerovatno on samo zna..
a mi mozemo nagadjati razloge.Ipak sam ubijedjenja da je vjerovao svojoj politickoj opciji SDP-a da ce tako
jedino moci narodi zajedno zivjeti u miru u BiH.Jer ta opcija je jedina logicna ako se hoce sacuvati cjelovitost
BiH i
ravnopravnost svih naroda na svakom dijelu BiH.
Majevica, evo kako ravnopravnost izgleda na sdp-ovski nacin.
Damir Hadzic- mlad momak, lijep, pametan, obrazovan, fino prica, multi-kulti...
Nacelnik opstine Novi Grad (najmnogoljudnije sarajevske opstine). Nacelnik je postao 2000 godine, a
nakon 7 punih godina njegove vladavine (podaci su iz 2007) pogledaj mu krvnu sliku opstine
http://www.javnauprava.ba/content/view/25/8/
210 bosnjaka, 9 hrvata i 8 srba

.
Odnos 1:26-27. Pa ovo nije cak ni realno stanje trenutne demografske slike opstine (a svi srbi ne samo u ovoj opstini nego i u cijelom sarajevu koji izadju na izbore glasaju za sdp, jer fakticki i nemaju za koga drugog, a evo kako im sdp vraca).
Gdje je tih par srba u sdp-u da prokomentarise ovo? Jesi ikada u ovom vijeku cuo ijednog da je pokrenuo pitanje, organizovao neku tribinu npr. "polozaj srba u sarajevu, problemi, aktuelna situacija, buducnost..."?????
Naravno da nisi, jer su ikebane i boje se svoje sjene, a kad ih i ugledam na tv-u unaprijed znam da ce pricati o velikosrpskim projektima, milosevicu..jer samo to rade vec 15 godina, dok njihovi sunarodnjaci grcaju u problemima (pritom cak ne mislim ni na povratnike vec na nas sto smo ovde bili svo vrijeme, a sada smo najveci pushionicari jer smo za rs-ovce alijini srbi, a ovde smo ocigledno nepotrebni visak.).
Izgleda da im je to jedini nacin da opravdaju par hiljada km mjesecno i sto su vjerovatno svoje najrodjenije uspjeli uvaliti na dobra radna mjesta.
Jedini koji je ovaj problem spoemenuo jeste Mirsad Kebo (koji nije sdp) prosle godine cini mi se, i iako se naravno nista nije promjenilo, bar je spomenuo.
Pogledaj podatke i za Bihac - cini mi se da je i tamo sdp. Nakon toga ih uporedi sa svim ostalim opstinama i skontaces da su svi, ALI BUKVALNO SVI, i u federaciji i rs-u u 5 deka bez obzira na to koja stranka je na vlasti.
Jedina razlika je RETORIKA (a ona se ne maze na hljeb), ali su DJELA IDENTICNA.
PS. Ja sam bio citav rat u sarajevu, i dan danas sam u sarajevu, svi moji glasaju za sdp (ja nikad nisam izlazio na izbore), godinama predajem papire za konkurse (fakultetski sam obrazovan naravno) i nikad nista.