Odvratni tronozac

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
braca

#1 Odvratni tronozac

Post by braca »

18.06.2017: putem preko Vraca ka Lukavici, sa desne strane, kod onih pumpi, stoji plavi Ford Fokus, a ispred njega, poprilicno nisko postavljen je tronozac sa kamerom i radarom za mjerenje brzine, izgleda opako i....pogano. Haman se pa ne vidi, odnosno (u ovome konkretnom slucaju) oni koji dolaze iz pravca Vraca mozda i ugledaju tronozac, mada tesko, no oni koji idu iz pravca Lukavice nema sanse da ga uoce i nahebali su ga pravo, jer hvata i snima i prednju i zadnju stranu vozila. I naravno - vice versa - ako ga okrenu u drugom pravcu.

Pocelo je......pretpostavljam da ce toga biti sirom BiH......nije mi problem i nije mi krivo za one koji ga pravo deru brzinom, ali nahebacemo i svi mi koji samo malo prekoracimo ogranicenje - 10/20 km/h. Moj prijatelj Slovenac platio u Sloveniji prije nekoliko dana 250 euro (dvjestopedeseteuro !) za prekoracenje od samo 7 km/h (sedamkm/h) preko ogranicenja !!!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2 Re: Odvratni tronozac

Post by mk ultra »

pa vozi unutar ograničenja i ne plaši se :mrgreen:

meni samo ograničenja nisu jasna, al eto
kroz naselje razumijem, van naselja...ne
bombašica

#3 Re: Odvratni tronozac

Post by bombašica »

Upravo danas, u Lukavičkoj cesti vidjeh lika u civilu sjedi u parkiranom autu, a ispred njega postavljen taj radar. Nadam se da je uslikao onog kretena što je netom prije preticao na okuci.
orinoco

#4 Re: Odvratni tronozac

Post by orinoco »

-
Last edited by orinoco on 18/06/2017 19:38, edited 1 time in total.
orinoco

#5 Re: Odvratni tronozac

Post by orinoco »

mk ultra wrote:pa vozi unutar ograničenja i ne plaši se :mrgreen:

Kako znaš da si u vožnji kroz naselje, a kako da si izvan naseljenog mjesta, u nas?
karanana

#6 Re: Odvratni tronozac

Post by karanana »

Sta je pocelo?
zavezata-vreca

#7 Re: Odvratni tronozac

Post by zavezata-vreca »

Prekoracis 1kmh lazna 200 km ... Tako bi trebalo bez iznimke. 10kmh+ 1000 km
Edin H.

#8 Re: Odvratni tronozac

Post by Edin H. »

:izet:
Cossack

#9 Re: Odvratni tronozac

Post by Cossack »

braca wrote:18.06.2017: putem preko Vraca ka Lukavici, sa desne strane, kod onih pumpi, stoji plavi Ford Fokus, a ispred njega, poprilicno nisko postavljen je tronozac sa kamerom i radarom za mjerenje brzine, izgleda opako i....pogano. Haman se pa ne vidi, odnosno (u ovome konkretnom slucaju) oni koji dolaze iz pravca Vraca mozda i ugledaju tronozac, mada tesko, no oni koji idu iz pravca Lukavice nema sanse da ga uoce i nahebali su ga pravo, jer hvata i snima i prednju i zadnju stranu vozila. I naravno - vice versa - ako ga okrenu u drugom pravcu.

Pocelo je......pretpostavljam da ce toga biti sirom BiH......nije mi problem i nije mi krivo za one koji ga pravo deru brzinom, ali nahebacemo i svi mi koji samo malo prekoracimo ogranicenje - 10/20 km/h. Moj prijatelj Slovenac platio u Sloveniji prije nekoliko dana 250 euro (dvjestopedeseteuro !) za prekoracenje od samo 7 km/h (sedamkm/h) preko ogranicenja !!!
Svaka čast. Samo neka udaraju po đepu! Možda napokon i domaće kabadahije dođu pameti.
vješalica

#10 Re: Odvratni tronozac

Post by vješalica »

orinoco wrote:

Kako znaš da si u vožnji kroz naselje, a kako da si izvan naseljenog mjesta, u nas?
ti kao pravnicicic bi to trebao da znas kroz zakone i ostale uredbe ali ne znas....
vješalica

#11 Re: Odvratni tronozac

Post by vješalica »

Cossack wrote:
braca wrote:18.06.2017: putem preko Vraca ka Lukavici, sa desne strane, kod onih pumpi, stoji plavi Ford Fokus, a ispred njega, poprilicno nisko postavljen je tronozac sa kamerom i radarom za mjerenje brzine, izgleda opako i....pogano. Haman se pa ne vidi, odnosno (u ovome konkretnom slucaju) oni koji dolaze iz pravca Vraca mozda i ugledaju tronozac, mada tesko, no oni koji idu iz pravca Lukavice nema sanse da ga uoce i nahebali su ga pravo, jer hvata i snima i prednju i zadnju stranu vozila. I naravno - vice versa - ako ga okrenu u drugom pravcu.

Svaka čast. Samo neka udaraju po đepu! Možda napokon i domaće kabadahije dođu pameti.
tako je
samo gori od kabadahija onih nadaleko poznatih su oni sto u avemu traze izgovore i vazda granaju rukama
KIseljak12

#12 Re: Odvratni tronozac

Post by KIseljak12 »

vješalica wrote:
orinoco wrote:

ti kao pravnicicic bi to trebao da znas kroz zakone i ostale uredbe ali ne znas....
Koja frustracije :lol: :evil:
O'zone
Globalni moderator

#13 Re: Odvratni tronozac

Post by O'zone »

U čemu li je problem ovdje :?

Opet ista priča...kad luduju po ulicama i voze ko piloti F1 onda ide kukanje gdje su radari a kad postave radare "kuku majko što ih staviše ne može čovjek prebacit iz treće brzine"
Locked