Odvratni tronozac
- braca
#1 Odvratni tronozac
18.06.2017: putem preko Vraca ka Lukavici, sa desne strane, kod onih pumpi, stoji plavi Ford Fokus, a ispred njega, poprilicno nisko postavljen je tronozac sa kamerom i radarom za mjerenje brzine, izgleda opako i....pogano. Haman se pa ne vidi, odnosno (u ovome konkretnom slucaju) oni koji dolaze iz pravca Vraca mozda i ugledaju tronozac, mada tesko, no oni koji idu iz pravca Lukavice nema sanse da ga uoce i nahebali su ga pravo, jer hvata i snima i prednju i zadnju stranu vozila. I naravno - vice versa - ako ga okrenu u drugom pravcu.
Pocelo je......pretpostavljam da ce toga biti sirom BiH......nije mi problem i nije mi krivo za one koji ga pravo deru brzinom, ali nahebacemo i svi mi koji samo malo prekoracimo ogranicenje - 10/20 km/h. Moj prijatelj Slovenac platio u Sloveniji prije nekoliko dana 250 euro (dvjestopedeseteuro !) za prekoracenje od samo 7 km/h (sedamkm/h) preko ogranicenja !!!
Pocelo je......pretpostavljam da ce toga biti sirom BiH......nije mi problem i nije mi krivo za one koji ga pravo deru brzinom, ali nahebacemo i svi mi koji samo malo prekoracimo ogranicenje - 10/20 km/h. Moj prijatelj Slovenac platio u Sloveniji prije nekoliko dana 250 euro (dvjestopedeseteuro !) za prekoracenje od samo 7 km/h (sedamkm/h) preko ogranicenja !!!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2 Re: Odvratni tronozac
pa vozi unutar ograničenja i ne plaši se
meni samo ograničenja nisu jasna, al eto
kroz naselje razumijem, van naselja...ne
- bombašica
#3 Re: Odvratni tronozac
Upravo danas, u Lukavičkoj cesti vidjeh lika u civilu sjedi u parkiranom autu, a ispred njega postavljen taj radar. Nadam se da je uslikao onog kretena što je netom prije preticao na okuci.
- orinoco
- orinoco
#5 Re: Odvratni tronozac
Kako znaš da si u vožnji kroz naselje, a kako da si izvan naseljenog mjesta, u nas?mk ultra wrote:pa vozi unutar ograničenja i ne plaši se![]()
- zavezata-vreca
#7 Re: Odvratni tronozac
Prekoracis 1kmh lazna 200 km ... Tako bi trebalo bez iznimke. 10kmh+ 1000 km
- Cossack
#9 Re: Odvratni tronozac
Svaka čast. Samo neka udaraju po đepu! Možda napokon i domaće kabadahije dođu pameti.braca wrote:18.06.2017: putem preko Vraca ka Lukavici, sa desne strane, kod onih pumpi, stoji plavi Ford Fokus, a ispred njega, poprilicno nisko postavljen je tronozac sa kamerom i radarom za mjerenje brzine, izgleda opako i....pogano. Haman se pa ne vidi, odnosno (u ovome konkretnom slucaju) oni koji dolaze iz pravca Vraca mozda i ugledaju tronozac, mada tesko, no oni koji idu iz pravca Lukavice nema sanse da ga uoce i nahebali su ga pravo, jer hvata i snima i prednju i zadnju stranu vozila. I naravno - vice versa - ako ga okrenu u drugom pravcu.
- vješalica
#10 Re: Odvratni tronozac
ti kao pravnicicic bi to trebao da znas kroz zakone i ostale uredbe ali ne znas....orinoco wrote:Kako znaš da si u vožnji kroz naselje, a kako da si izvan naseljenog mjesta, u nas?mk ultra wrote:pa vozi unutar ograničenja i ne plaši se![]()
- vješalica
#11 Re: Odvratni tronozac
tako jeCossack wrote:Svaka čast. Samo neka udaraju po đepu! Možda napokon i domaće kabadahije dođu pameti.braca wrote:18.06.2017: putem preko Vraca ka Lukavici, sa desne strane, kod onih pumpi, stoji plavi Ford Fokus, a ispred njega, poprilicno nisko postavljen je tronozac sa kamerom i radarom za mjerenje brzine, izgleda opako i....pogano. Haman se pa ne vidi, odnosno (u ovome konkretnom slucaju) oni koji dolaze iz pravca Vraca mozda i ugledaju tronozac, mada tesko, no oni koji idu iz pravca Lukavice nema sanse da ga uoce i nahebali su ga pravo, jer hvata i snima i prednju i zadnju stranu vozila. I naravno - vice versa - ako ga okrenu u drugom pravcu.
samo gori od kabadahija onih nadaleko poznatih su oni sto u avemu traze izgovore i vazda granaju rukama
-
KIseljak12
#12 Re: Odvratni tronozac
Koja frustracijevješalica wrote:ti kao pravnicicic bi to trebao da znas kroz zakone i ostale uredbe ali ne znas....orinoco wrote:Kako znaš da si u vožnji kroz naselje, a kako da si izvan naseljenog mjesta, u nas?mk ultra wrote:pa vozi unutar ograničenja i ne plaši se![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#13 Re: Odvratni tronozac
U čemu li je problem ovdje
Opet ista priča...kad luduju po ulicama i voze ko piloti F1 onda ide kukanje gdje su radari a kad postave radare "kuku majko što ih staviše ne može čovjek prebacit iz treće brzine"
Opet ista priča...kad luduju po ulicama i voze ko piloti F1 onda ide kukanje gdje su radari a kad postave radare "kuku majko što ih staviše ne može čovjek prebacit iz treće brzine"