S obzirom da imam velikih problema s novim PVC prozorima, zanima me zna li neko da li kod nas ima uzeti ovo čudo, mislim konkretno na Ceresit (Henkel) odvlaživač zraka?
Hvala.
Mislim na ono plastično čudoduboka_misao wrote:mislis na mashina ili na ono plasticno ? mi smo kupili plasticnu posudu u OBI kasnije samo mjenjas one uloske, za vikendice nam je jako dobra stvar.

izvini, ne kontam, kakve veze imaju pvc prozori s vlagom?travar wrote:Heljou,
S obzirom da imam velikih problema s novim PVC prozorima, zanima me zna li neko da li kod nas ima uzeti ovo čudo, mislim konkretno na Ceresit (Henkel) odvlaživač zraka?
Hvala.
Rose/znoje se/plaču/pišaju... pick your favoritevazi wrote:izvini, ne kontam, kakve veze imaju pvc prozori s vlagom?travar wrote:Heljou,
Hvala.
Evo i mi smo ih ugradili i nikakvih problema nemamo, sad za sad, a zivimo u veoma vlaznoj regiji.
od kada si ti primjetio te probleme i kako si ih povezao s prozorima, da znam sta da "pratim"
Nisam nešto previše upućen u kvalitet izrade, to je gazda kupovao, uglavnom radi se o običnim prozorima s duplim staklima.mrtva kokoš wrote:ma prozori nemaju kvalitetnu termiku uradjenu, niti su stakla zadovoljavajuceg nivoa tako da sva vlaga ide na prozorska stakla, koja predpostavljam sada pišaju![]()
e sad mene interesuje da li to cudo o kojem se govori zaista djeluje, na koji se nacin apsorbuje visak vlage odnosno je li na prozorima zaista manje vlage koristenjem ovog izuma ?
ja sam malo upuceniji sto se toga tice, vlastito iskustvo. imam prozore koji su super fini, plasticni i jeftino placeni, znaci pišaju ujutro, a isto tako imam fine plasticne prozore, skuplje placene i kod njih samo malo porosi pri dnu...travar wrote:
Nisam nešto previše upućen u kvalitet izrade, to je gazda kupovao, uglavnom radi se o običnim prozorima s duplim staklima.
I? Radil ovo čudo?travar wrote:Hvala svima na odgovorima.
Danas sam uzeo u Merkatoru UHU odvlaživač. Uglavnom velika kutija (za 80m2) je 20.65KM, a kesica je 9.xxKM.
Imaju i manje verzije (za 35m2), nisam zapamtio cijenu.
CERESIT je 25KM kutija, i 20KM jedno punjenje/tableta.
Ako neko namjerava tražiti (da slučajno ne bude tražio među kućanskim aparatima k'o moja malenkost), to je u onom redu gdje prodaju zogere
i ostale gluposti za čišćenje kuće.
Mislim da treba malo duže vremena da se vidi učinak, ali sad za sad...prikuplja neštaO'zone wrote:
I? Radil ovo čudo?
Saian wrote:gledam odvlazhivach, ja reko neko respu trazhi, kad ono ...
previshe?Bloo wrote:Saian wrote:gledam odvlazhivach, ja reko neko respu trazhi, kad ono ...
![]()
![]()
![]()
previše? neverSaian wrote:previshe?Bloo wrote:Saian wrote:gledam odvlazhivach, ja reko neko respu trazhi, kad ono ...
![]()
![]()
![]()
ja ovakve baze koristim kao sonar
, zapravo je humor je jedini nachin sondiranja kojem vjerujem
, samokazhem