Ne daju se zašarafiti natrag šarafi jer je dio na ormaru u koji su dolazili "navoji"
sav izrovaren. Šta uraditi? Lijepiti drvofiksom pa onda zašarafiti, ili?
Hvala unaprijed puno na pomoći!!!
Odvaljena vrata ormara
Moderator: anex
- tf2_spy
#2 Re: Odvaljena vrata ormara
pa najjednostavnije ti je baglame pomjeriti prema dole (ili gore) za nekoliko cm. mislim, izvrneš dio koji je na vratima i dio koji je na ormaru, pomjeriš za par cm i zašarafiš. nekako mi se to čini kao fina alternativa kupovini novog ormaraalmir_tz wrote:Ne daju se zašarafiti natrag šarafi jer je dio na ormaru u koji su dolazili "navoji"
sav izrovaren. Šta uraditi? Lijepiti drvofiksom pa onda zašarafiti, ili?
Hvala unaprijed puno na pomoći!!!
-
almir_tz
#3 Re: Odvaljena vrata ormara
Da, o tome sam i ja razmišljao, ali, kako su se sad odvalila, odvalit će se i opet.
Ima li neka opcija "krpanja" jer ako će se opet odvaljivati neka se odvaljuju na istom,
već razvaljenom mjestu... Hvala na odgovoru!!!
Ima li neka opcija "krpanja" jer ako će se opet odvaljivati neka se odvaljuju na istom,
već razvaljenom mjestu... Hvala na odgovoru!!!
- kokuz_sa
#4 Re: Odvaljena vrata ormara
isijeci zagom jedan dio ormara..ubaci poslije novo drvo ..po mogucnosti puno radi toga da ne bi vise ti bilo tog "izrovravanja" kako si naveo..
kasnije taj dio prelakiras u istu boji i eto..nece ti se ni primjetiti novo drvo da je postavljeno
kasnije taj dio prelakiras u istu boji i eto..nece ti se ni primjetiti novo drvo da je postavljeno
-
almir_tz
#5 Re: Odvaljena vrata ormara
Isto jedno od riješenja. Hvala!!!
- kurty
#6 Re: Odvaljena vrata ormara
imas kupiti ono nesto...
dvokomponenti neki materijal... kao plastelin je... njega "zagletuj" na mjesto gdje je belaj i onda u njega sarafaj... dok je ono jos frisko... kasnije nema sanse da se usarafa, kad se ono stvrdne...
ja sam par puta to koristio kao matice... znaci, fakat je jako
dvokomponenti neki materijal... kao plastelin je... njega "zagletuj" na mjesto gdje je belaj i onda u njega sarafaj... dok je ono jos frisko... kasnije nema sanse da se usarafa, kad se ono stvrdne...
- otherside
#7 Re: Odvaljena vrata ormara
haj da ne otvaram novu temu...
zna li neko koji majstor bi popravio prozor koji ima problem zatvaranja - tesko se uglavi u okvir prilikom zatvaranja, tacnije, ni ne dihtuje dobro. bravar, stolar?
neka preporuka?
moze li se to uopce popraviti? radi se o drvetu, nije plastika u pitanju.
zna li neko koji majstor bi popravio prozor koji ima problem zatvaranja - tesko se uglavi u okvir prilikom zatvaranja, tacnije, ni ne dihtuje dobro. bravar, stolar?
moze li se to uopce popraviti? radi se o drvetu, nije plastika u pitanju.
-
almir_tz
#8 Re: Odvaljena vrata ormara
Najbolje rješenje.kurty wrote:imas kupiti ono nesto...
Teško ovo u vezi prozora.