Pitanje, upravo sam napravio manji saobracajni udes, pri cemu je nastala steta na parkiranom vozilu, uredno sam pozvao policiju i napravili su uvidjaj ma da vlasnik udarenog vozila nema tu.... itd uglavnom to nije tema, policajci su mi predali prekrsajni nalog, kazna je trebala biti 300 km, uspio sam ih nagovoriti da mi smanje na 50 km (htjeli su love nisam im dao), rekao je i nesto o oduzimanju vozacke, ali kad sam zamolio za da mi smanje novcanu kaznu valjda su se okanili i o oduzmanju vozacke? Jer vratio mi je sve papire ukljucujuci vozacku, da li to znaci da mi nece biti zabrana?
Ako ista znaci kaznjen sam po clanu 239, st. 2 tačka 5.
dobio sam i jedan kazneni bod.
ono sto je napisao iznad toga je necitko stvarno nema lijep rukopis....
Oduzimanje vozacke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lajkujMe
- poznanik
#2 Re: Oduzimanje vozacke
Nema tačke 5) u stavu 2., ali je ima u stavu 1.: ... 5) vozač koji za kretanje svog vozila koristi put, odnosno kolovoz ili saobraćajnu traku, odnosno stazu koja nije namijenjena za saobraćaj one vrste vozila kojoj to vozilo pripada.lajkujMe wrote:...Ako ista znaci kaznjen sam po clanu 239, st. 2 tačka 5.
dobio sam i jedan kazneni bod....
Član 239.
(1) Novčanom kaznom ....kaznit će se za prekršaj:
(2) Ako je prekršajem iz stava (1) izazvana saobraćajna nesreća, učinilac će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 150,00 KM, a ako je učinilac prekršaja vozač motornog vozila, odredit će mu se jedan kazneni bod.
(3) Za prekršaj iz stava (1) kojim je izazvana saobraćajna nesreća, vozaču motornog vozila može se izreći i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.
-
lajkujMe
#3 Re: Oduzimanje vozacke
Al danas imam bas neki strasni peh, elem me frajer izradi za cenera elem sad udarim covjeka na parkingu i to podobro, skinuo sam mu lijevi pleh s auta
, meni bas zao covjeka kojeg sam udario ja cu platiti tih 50 km a on se mora ganjati s mojim osiguranjem za naknadu stete 
- drndalo
#4 Re: Oduzimanje vozacke
Desi se, ganjace se sa tvojim osiguranjem, ali i to mu je lakse i bolje nego da si ga zvizno i supacki razgulio, pa da postavlja ovdje teme kako da naplati stetu od nepoznatog pocinioca...
Sve papire od policije cuvaj, i kopije uplacene kazne...
Sve papire od policije cuvaj, i kopije uplacene kazne...