oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tempuser

#76 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by tempuser »

Leon16v wrote:
mirzet87sa wrote:
Leon16v wrote:Situacija je sljedeca, nije prihvacena odgovornost za prekrsaj i receno je policajcu da idemo na sud, on je zapisao neke podatke u neki blok, ali nije izdao nikakav prekrsajni nalog, okrivljeni se nije nigdje potpisao, niti je sta dobio.
Da li moze stici prekrsajni nalog na kucnu adresu, bez ikakvog potpisa okrivljenog i u kojem roku ? Hvala :D
Opisi malo sta se desilo.. :D Moze on kasnije prepisati podatke s bloka i poziv na sud stigne.. cca 5-10dana
Govorit cu u svoje ime, iako sam bio suvozac, prolazimo kroz treptajuce zeleno kroz raskrsnicu, i neki gospodin u raskrsnici je nesto zaglavio, nije znao gdje ce i nekako prodje, mi za njim. Da bi nas 100m dalje zaustavila policija koja je vjerovatno bila u sporednoj ulici i cekala na crvenom
Policajac je bio sam, nas 4 u autu.
Govorim da smo ostali blokirani u raskrsnici i da smo morali proci dalje i da je on iz sporedne ulice mogao samo "procjeniti" koje je svjetlo bilo, jer se njemu u tom momentu sigurnu upalilo zeleno.
Kažem da imam 3 svjedoka, i da on nema svjedoke, i da ne prihvatam odgovornost, tražim sud. Zapisuje podatke u blokic, nije trazio ni potpis, nije nista ni dao. Sjeda u auto i odlazi.
Nije ti neka vadiona jer po zakonu ne smijes uci u uraskrsnicu ako je u njoj zastoj...
E sad, ako ti pametovao o svjedocima itd mozda iz inata posalje prijavu, s tim da u autu tj patroli niked nije jedan drot, drugi je bio u autu.
saabsa

#77 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by saabsa »

mirzet87sa wrote:Jes al u kurcu.. sad kad nemas vozacku, oduzeta ti je, oduzimaju ti i auto odma
I sta kad oduzmu auto, platis 15 km i vrate ti auto?
Ne moras se uvijek praviti pametan bolje nekada presuti kad ne znas.
Auta oduzimaju vozacima sa 500-1000km i vise kazni i ta ista auta vracaju nakon sto vozaci uplate te iznose.
tempuser

#78 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by tempuser »

supercali wrote:
malamirha wrote: mup ce te obavjestiti kad moras vratitit vozacku. vozacku predajes u cips. dobijes potvrdu sa kojom ces podici vozacku kad ti kazna prodje.
Vozacku predajes u pu a ne u cips
Predaje se u CIPS, bar u opstini Centar, mada je ono sto mi zovemo CIPS ili IDDEEA zapravo odjeljenje PU za admin. podrsku. IDDEEA je u BL.
supercali

#79 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:
malamirha wrote: mup ce te obavjestiti kad moras vratitit vozacku. vozacku predajes u cips. dobijes potvrdu sa kojom ces podici vozacku kad ti kazna prodje.
Vozacku predajes u pu a ne u cips
Predaje se u CIPS, bar u opstini Centar, mada je ono sto mi zovemo CIPS ili IDDEEA zapravo odjeljenje PU za admin. podrsku. IDDEEA je u BL.
Pu novi grad
tempuser

#80 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by tempuser »

Odselio sam se iz Novog grada, ali nekad davno odjeljenje za podrsku MUP-a za vozacke i saobracajne je bilo na 1. spratu opstine, kasnije u zgradi PU u Svrakinom, ne znam gdje je sad.
supercali

#81 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by supercali »

tempuser wrote:Odselio sam se iz Novog grada, ali nekad davno odjeljenje za podrsku MUP-a za vozacke i saobracajne je bilo na 1. spratu opstine, kasnije u zgradi PU u Svrakinom, ne znam gdje je sad.
I sad je u pu svrakino
Ps. Nego pusti to sta si to mirha pocinila pa si predavala vozacku :D
supercali

#82 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by supercali »

malamirha wrote: koliko se sjecam.....a bilo je to prije tri godine da sam predala u cips, :D
Sta si uradila koja opstina koja adresa jesi slobodna hocemo na kafu volis li bijelu cokoladu sta pijes do kad imas izlaz imas li fb kakva si ko osoba

Dosta o meni pricajmo malo o tebi
malamirha

#83 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by malamirha »

supercali wrote:
malamirha wrote: koliko se sjecam.....a bilo je to prije tri godine da sam predala u cips, :D
Sta si uradila koja opstina koja adresa jesi slobodna hocemo na kafu volis li bijelu cokoladu sta pijes do kad imas izlaz imas li fb kakva si ko osoba

:trep: :trep:
supercali

#84 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by supercali »

malamirha wrote:
supercali wrote:

:trep: :trep:
Znaci idemo na kafu u cetvrtak
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#85 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by konektovan »

Znaci, nista se nije promijenilo zadnjih 7-8 godina kod tebe respo??[emoji12] [emoji1]

Sent from my C6603 using Tapatalk
mirzet87sa

#86 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

saabsa wrote:
mirzet87sa wrote:Jes al u kurcu.. sad kad nemas vozacku, oduzeta ti je, oduzimaju ti i auto odma
Auta oduzimaju vozacima sa 500-1000km i vise kazni i ta ista auta vracaju nakon sto vozaci uplate te iznose.
Nije tacno. Meni su uzeli vozacku na 24h, krenuo sutradan s autom da je podignem, zaustave me i s autom morao ici na parking. Auto tu i ostavio, poplacao kazne, pa tek onda mogao uzeti auto. Na sebi nemam ni jedne kazne koju platio nisam. Nek ti potvrdi @bakir isto. Ako nemas vozacke, odnosno oduzeta ti je, a uhvate te da upravljas vozilom oduzimaju ga.
KB9

#87 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by KB9 »

nisu valjda oduzeli merdzana 8)
the_hooligan_ec

#88 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by the_hooligan_ec »

Samo da obavjestim da se vozacke predaju u Mup Trece policijske uprave Novi grad u Svrakinom 1 sprat..
Ja ulazim na vrata reko daosao da predam vozacku onom sto radi do zajebancije kaze : " Nije nista strasno " :izet: ne zna sta bi covjek u tom momentu uradio ili rekao a da ne ispadnes jos veci papak od njeg :D
mirzet87sa

#89 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

KB9 wrote:nisu valjda oduzeli merdzana 8)
Zamalo :D skrenuo preko pune, ispred semafora, prestrojio se u drugu traku.. a iza presretac :(
kafanski_covjek

#90 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by kafanski_covjek »

mirzet87sa wrote:
saabsa wrote:
Nije tacno. Meni su uzeli vozacku na 24h, krenuo sutradan s autom da je podignem, zaustave me i s autom morao ici na parking. Auto tu i ostavio, poplacao kazne, pa tek onda mogao uzeti auto. Na sebi nemam ni jedne kazne koju platio nisam. Nek ti potvrdi @bakir isto. Ako nemas vozacke, odnosno oduzeta ti je, a uhvate te da upravljas vozilom oduzimaju ga.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mirzet87sa

#91 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Iskustvo iz prve ruke :D
kafanski_covjek

#92 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

mirzet87sa wrote:Iskustvo iz prve ruke :D
i mislio sam da neces skontati :lol: :lol: :lol:

kapacitet :thumbup:
saabsa

#93 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by saabsa »

mirzet87sa wrote:
saabsa wrote:
Da li su ti skinuli tablice, oduzeli ključeve i odvukli na njihov parking? Ako nisu ovo sve uradili onda ti nisu ni oduzeli auto. Mogao si pricekat 5 min da oni odu i opet nastaviti voziti i ako te ponovo zaustave mogu ti samo napisati kaznu od 30 Km.
mirzet87sa

#94 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

saabsa wrote: Da li su ti skinuli tablice, oduzeli ključeve i odvukli na njihov parking? Ako nisu ovo sve uradili onda ti nisu ni oduzeli auto. Mogao si pricekat 5 min da oni odu i opet nastaviti voziti i ako te ponovo zaustave mogu ti samo napisati kaznu od 30 Km.
Kazem ti, ne pisu vise 30km.. zaustavili me, nisam imao vozacku kod sebe, pratio ih do parkinga ostavio auto i kljuceve.. platio, podigao, uzeo nazad i otisao dalje.. prije su pisali 30 za neposjedovanje dokumenata, promijenilo se je sad odnedavno
mirzet87sa

#95 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Bakir1 wrote:do sada 30 KM sto nemas dokumente, od sada pauk sluzba :D
Evo pa se uvjeri, nek ti potvrdi :D
kakavdanakneiskustvu

#96 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by kakavdanakneiskustvu »

mirzet87sa wrote:
saabsa wrote: Da li su ti skinuli tablice, oduzeli ključeve i odvukli na njihov parking? Ako nisu ovo sve uradili onda ti nisu ni oduzeli auto. Mogao si pricekat 5 min da oni odu i opet nastaviti voziti i ako te ponovo zaustave mogu ti samo napisati kaznu od 30 Km.
Kazem ti, ne pisu vise 30km.. zaustavili me, nisam imao vozacku kod sebe, pratio ih do parkinga ostavio auto i kljuceve.. platio, podigao, uzeo nazad i otisao dalje.. prije su pisali 30 za neposjedovanje dokumenata, promijenilo se je sad odnedavno

to se nije moglo promijeniti,,cuj oduzeti auto zbog najmanje kazne,niđe veze
mirzet87sa

#97 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Pitajte bakira.. :D za neposjedovanje vozacke ide auto na hladjenje
kakavdanakneiskustvu

#98 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by kakavdanakneiskustvu »

mirzet87sa wrote:Pitajte bakira.. :D za neposjedovanje vozacke ide auto na hladjenje

a @bakir je ko,policajac pa to zna?
kafanski_covjek

#99 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

mirzet87sa wrote:Pitajte bakira.. :D za neposjedovanje vozacke ide auto na hladjenje
kapacitet :thumbup: da nisi nesto zaboravio? :D
saabsa

#100 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by saabsa »

Na osnovu kojeg clana su mu uzeli auto? Ako ima potvrdu o oduzimanju onda pise u njuj pa nek nam napise. Meni sef smjene u jednoj PU kaze da je jedina kazna 30 KM
Post Reply