oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

the_hooligan_ec

#51 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by the_hooligan_ec »

muha_sa wrote:
the_hooligan_ec wrote:Gdje se predaje vozacka kad mi posalju poziv da je odnesem.Na ovom papiru pise Odjeljenje za Administraciju Novi Grad (Zgrada trece policijske urave ) jer sam davno kad mi je bila oduzeta nosio u CIps u Novom Gradu tamo posta ona na Alipasinu..Jel se sad nosi Direktno u Mup ili opet cips

šta radiš pa ti malo malo oduzimaju vozacku :? :lol:
ovo je 2x put jednom prije 6 god.radar me uhvatio na aerodromskom naselju al tad tek polozio bio :D
L u c i f e r

#52 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by L u c i f e r »

Image
the_hooligan_ec

#53 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

L u c i f e r wrote:Image
Pokusaj humora :? :-)
L u c i f e r

#54 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by L u c i f e r »

the_hooligan_ec wrote:
Prijedlog adekvatne sankcije.
the_hooligan_ec

#55 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

L u c i f e r wrote:
the_hooligan_ec wrote:
Prijedlog adekvatne sankcije.
Kako za kog ne mogu svi u isti kos :) to sto se nasoj "lijepoj" muriji nadigo kurac pa dosad nisu radili svoj posao nego kad je onaj uhljup ubio 2 djevojke tek onda silu neku poceli prosipat na neduznim ljudima kojima mozda volan predstavlja i hljeb koji zaraduju...
A to sto sam licno na otoci svjedocio zauatavise 2 drota auto bmw nakav bjesan i otvori se prozor porazgovarase i ode bmw meni cudno bi jbt kad covjek pored mene prodje vojnik u autu. Sta je za njih mozda zakoni ne vaze ko za mene ili tebe ??
L u c i f e r

#56 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by L u c i f e r »

Naravno da aršin treba biti isti prema svima.
A to što je nekome volan hljeb ne daje mu pravo da vozi bez oduzete vozačke, upravo iz razloga navedenog prethodnom rečenicom.
the_hooligan_ec

#57 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

L u c i f e r wrote:Naravno da aršin treba biti isti prema svima.
A to što je nekome volan hljeb ne daje mu pravo da vozi bez oduzete vozačke, upravo iz razloga navedenog prethodnom rečenicom.
Ja licno govorim za sebe i na nacin na koji mi je oduzeta nebitno necu da se vracam na to samo sam pitao gdje da se odnese vozacka mup ili cips ...a vjerujem da nisam toliko lud da jos vozim i bez vozacke...uzdravlje..
L u c i f e r

#58 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by L u c i f e r »

the_hooligan_ec wrote:
Ja licno govorim za sebe i na nacin na koji mi je oduzeta nebitno necu da se vracam na to samo sam pitao gdje da se odnese vozacka mup ili cips ...a vjerujem da nisam toliko lud da jos vozim i bez vozacke...uzdravlje..
Pa nisam tebe niđe ni spominjao... :D
the_hooligan_ec

#59 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

L u c i f e r wrote:
the_hooligan_ec wrote:
Pa nisam tebe niđe ni spominjao... :D
Mislio sam da je slika upucena meni licno zato aam se upalio malo jbg kad vidjeh plavu kovertu danas pritisak mi u glavu udario kad znam da ode vozacka i to na kakav nacin jbg..
L u c i f e r

#60 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by L u c i f e r »

the_hooligan_ec wrote: Mislio sam da je slika upucena meni licno zato aam se upalio malo jbg kad vidjeh plavu kovertu danas pritisak mi u glavu udario kad znam da ode vozacka i to na kakav nacin jbg..
Ma jok ba, odgovaram vajnom postavljaču teme na početni post. :)
Sretno s tim, živi sam svjedok da i drotova ima papaka i đubradi koliko hoćeš.
tempuser

#61 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by tempuser »

the_hooligan_ec wrote: Kako za kog ne mogu svi u isti kos :) to sto se nasoj "lijepoj" muriji nadigo kurac pa dosad nisu radili svoj posao nego kad je onaj uhljup ubio 2 djevojke tek onda silu neku poceli prosipat na neduznim ljudima kojima mozda volan predstavlja i hljeb koji zaraduju...
Sta te to pogadja ako si ispravan i ne krsis propise? Zaustave, kontrolisu i dovidjenja... Ko volanom hljeb zaradjuje treba da misli na to prije nego ga uhvate u prekrsaju i kazne...
the_hooligan_ec

#62 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

tempuser wrote:
the_hooligan_ec wrote: Kako za kog ne mogu svi u isti kos :) to sto se nasoj "lijepoj" muriji nadigo kurac pa dosad nisu radili svoj posao nego kad je onaj uhljup ubio 2 djevojke tek onda silu neku poceli prosipat na neduznim ljudima kojima mozda volan predstavlja i hljeb koji zaraduju...
Sta te to pogadja ako si ispravan i ne krsis propise? Zaustave, kontrolisu i dovidjenja... Ko volanom hljeb zaradjuje treba da misli na to prije nego ga uhvate u prekrsaju i kazne...
Bas zzato sto sam ispravan mi je krivo na koji nacin mi je oduzeta vrati ae malo na moj post kad sam napisao razlog...otkad murija ima ovlasti nekoga budalom praviti ili u mome slucaju slijepim covjekom koji ocito ne vidi "grupu ljudi"...ne kazem da sam 100% ispravan mozda i ja nekad mahinalno prekrsim zakon al nisam od onih koji bih ugrozio pjesaka ili brzo vozio jer zbog tog umalo nisam poginuo 2009 na putu prema jajcu ;)
tempuser

#63 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by tempuser »

the_hooligan_ec wrote: Bas zzato sto sam ispravan mi je krivo na koji nacin mi je oduzeta vrati ae malo na moj post kad sam napisao razlog...otkad murija ima ovlasti nekoga budalom praviti ili u mome slucaju slijepim covjekom koji ocito ne vidi "grupu ljudi"...ne kazem da sam 100% ispravan mozda i ja nekad mahinalno prekrsim zakon al nisam od onih koji bih ugrozio pjesaka ili brzo vozio jer zbog tog umalo nisam poginuo 2009 na putu prema jajcu ;)
Jel ti pise na celu ili preko haube da si ispravan, da ti je auto regularan i registrovan i nemas 5000 KM neplacenih kazni?
Ovo sto sad rade je prevencija, znaci pokusavaju stati ukraj majmunima prije nego naprave belaj. Zato zaustavljaju svaki potencijalno sumnjiv auto. Kao sto napisah, necemo se lagat tacno postoji uzorak kakve aute voze ti majmuni, spojleri, gewinde, zatamjeni, ksenoni, felge, auspusi, ja u stock Focusu njima nisam interesantan. Da su Sefica zbog rutinske kontrole zaustavili na Pofalicima mozda ne bi napravio tragediju kod Muzeja, ovaku mu sad mogu i dozivotni zatvor presuditi, dzaba kad to nece vratiti 2 mrtve glave.
Ako si napravio prekrsaj za koji ide vozacka onda treba da ti je uzmu, ako mislis da nisi trazis sudsko odlucivanje, svjedoci itd. Sad sam povezao da su tebe u firminom kombiju pisali za pjesake kod GRAS-a. Nemoj zaboraviti da nisu oni s Marsa pali, oni su svaki dan 8 ili 12 sati na cesti, tebe su 100 x vidjeli za volanom. Nemam namjeru da branim muriju, ali premotaj malo film da ti ili neko iz tvoje firme radi tim kombijem nije napravo nesto sto im nije po volji pa su se sad namecili na tebe ili tvoju firmu? Jbga, znas ono, oni opomenu ako si negdje parkirao u zabranu ili slicno, a ti (naravno ne nuzno ti - bilo ko) bio drzak, izlazis prebrzo iz kruga firme, u raksrsnicu itd. Vise puta sam bio svjedok kad prasinar iz bog zna kog razloga drzi nekog na piku, pa taj "utisak" prenese na ostale i samo cekaju da ga zaustave! Nadam se da razumijes da sam na tvojoj strani, samo pokusavam da ti objasnim zasto su te na pravdi boga ispravnog (ako si bio) pisali.
mirzet87sa

#64 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Ovo sto murija radi je cisto maltretiranje obicnog svijeta. Mene zna u toku dana isti policajac zaustaviti tri puta i sva tri puta kontrolise isto, postalo mi vise smijesno. Presretaci sta rade, koliko se kurce, provociraju, 101 prekrsaj napravi da tebi zmigavac snimi, je prica za sebe. Sinoc mi je prekipilo, vec mjesec dana kaci mi se za karambolku, pale se senzori, sve u nadi ne bi li ga zagaso. Fino na semaforu stanem, izadjem, jebem mu od do. Blehno ko tele, sta me ba koji kurac maltretiras mjesec dana svaki dan, ako ti se sta pise pisi al vise sjasi. Ganjaj one sto se trkaju, idu preko ogr, puna linija, crveno, pjesacki, lik zapeo da sta uradim i bog
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#65 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by Leon16v »

Situacija je sljedeca, nije prihvacena odgovornost za prekrsaj i receno je policajcu da idemo na sud, on je zapisao neke podatke u neki blok, ali nije izdao nikakav prekrsajni nalog, okrivljeni se nije nigdje potpisao, niti je sta dobio.
Da li moze stici prekrsajni nalog na kucnu adresu, bez ikakvog potpisa okrivljenog i u kojem roku ? Hvala :D
mirzet87sa

#66 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Leon16v wrote:Situacija je sljedeca, nije prihvacena odgovornost za prekrsaj i receno je policajcu da idemo na sud, on je zapisao neke podatke u neki blok, ali nije izdao nikakav prekrsajni nalog, okrivljeni se nije nigdje potpisao, niti je sta dobio.
Da li moze stici prekrsajni nalog na kucnu adresu, bez ikakvog potpisa okrivljenog i u kojem roku ? Hvala :D
Opisi malo sta se desilo.. :D Moze on kasnije prepisati podatke s bloka i poziv na sud stigne.. cca 5-10dana
Leon16v

#67 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by Leon16v »

mirzet87sa wrote:
Leon16v wrote:Situacija je sljedeca, nije prihvacena odgovornost za prekrsaj i receno je policajcu da idemo na sud, on je zapisao neke podatke u neki blok, ali nije izdao nikakav prekrsajni nalog, okrivljeni se nije nigdje potpisao, niti je sta dobio.
Opisi malo sta se desilo.. :D Moze on kasnije prepisati podatke s bloka i poziv na sud stigne.. cca 5-10dana
Govorit cu u svoje ime, iako sam bio suvozac, prolazimo kroz treptajuce zeleno kroz raskrsnicu, i neki gospodin u raskrsnici je nesto zaglavio, nije znao gdje ce i nekako prodje, mi za njim. Da bi nas 100m dalje zaustavila policija koja je vjerovatno bila u sporednoj ulici i cekala na crvenom
Policajac je bio sam, nas 4 u autu.
Govorim da smo ostali blokirani u raskrsnici i da smo morali proci dalje i da je on iz sporedne ulice mogao samo "procjeniti" koje je svjetlo bilo, jer se njemu u tom momentu sigurnu upalilo zeleno.
Kažem da imam 3 svjedoka, i da on nema svjedoke, i da ne prihvatam odgovornost, tražim sud. Zapisuje podatke u blokic, nije trazio ni potpis, nije nista ni dao. Sjeda u auto i odlazi.
mirzet87sa

#68 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Leon16v wrote: Govorit cu u svoje ime, iako sam bio suvozac, prolazimo kroz treptajuce zeleno kroz raskrsnicu, i neki gospodin u raskrsnici je nesto zaglavio, nije znao gdje ce i nekako prodje, mi za njim. Da bi nas 100m dalje zaustavila policija koja je vjerovatno bila u sporednoj ulici i cekala na crvenom
Govorim da smo ostali blokirani u raskrsnici i da smo morali proci dalje i da je on iz sporedne ulice mogao samo "procjeniti" koje je svjetlo bilo, jer se njemu u tom momentu sigurnu upalilo zeleno.
Kažem da imam 3 svjedoka, i da on nema svjedoke, i da ne prihvatam odgovornost, tražim sud. Zapisuje podatke u blokic, nije trazio ni potpis, nije nista ni dao. Sjeda u auto i odlazi.
Ne vjerujem da ce ista biti.. i da bude, a pojavi se on sam, izgubio je u startu..
holowey

#69 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by holowey »

Leon16v wrote:
mirzet87sa wrote:
Govorit cu u svoje ime, iako sam bio suvozac, prolazimo kroz treptajuce zeleno kroz raskrsnicu, i neki gospodin u raskrsnici je nesto zaglavio, nije znao gdje ce i nekako prodje, mi za njim. Da bi nas 100m dalje zaustavila policija koja je vjerovatno bila u sporednoj ulici i cekala na crvenom
drot u smjeni ima kolega koji se mogu dopisati kao svjedoci, za to ima papir jer su bas tada bili u smjeni... ti nemas nacina da dokazes da si tada bio suvozac a drotova rijec na sudu je starija... moze iz blokica naknadno pisati nalog, a moze i ne pisati, njegova odluka...
bitno je mirno i stalozeno, pristojno komunicirati pa cak i ako si provociran od strane sl.lica, ako se pocnes kofrciti, u nalog se moze svasta dopisati...
Leon16v

#70 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by Leon16v »

Nista, vidjeti hoce li doci nalog, prvo je zapisao podatke, i nakon toga kako je spomenut sud i da imamo svjedoke, tako se naljutio, skoro otrcao do auta, sjede i pun gas spici :mrgreen:
saabsa

#71 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by saabsa »

Meni danas policajac rece da je 30 km kazna za voznju pod zabranom (tj 15 km u roku 8dana). Mozda mi ne bi ni rekli da nisu njihovom adminastrativnom greskom pogresnom licu oduzeli vozacku :-D
malamirha

#72 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by malamirha »

the_hooligan_ec wrote:
mup ce te obavjestiti kad moras vratitit vozacku. vozacku predajes u cips. dobijes potvrdu sa kojom ces podici vozacku kad ti kazna prodje.
mirzet87sa

#73 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by mirzet87sa »

Jes al u kurcu.. sad kad nemas vozacku, oduzeta ti je, oduzimaju ti i auto odma
supercali

#74 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by supercali »

malamirha wrote:
the_hooligan_ec wrote:
mup ce te obavjestiti kad moras vratitit vozacku. vozacku predajes u cips. dobijes potvrdu sa kojom ces podici vozacku kad ti kazna prodje.
Vozacku predajes u pu a ne u cips
malamirha

#75 Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?

Post by malamirha »

supercali wrote:
malamirha wrote:
the_hooligan_ec wrote: Ja licno govorim za sebe i na nacin na koji mi je oduzeta nebitno necu da se vracam na to samo sam pitao gdje da se odnese vozacka mup ili cips ...a vjerujem da nisam toliko lud da jos vozim i bez vozacke...uzdravlje..
Vozacku predajes u pu a ne u cips
koliko se sjecam.....a bilo je to prije tri godine da sam predala u cips, :D
Post Reply