oduzeta vozacka/zabrana, voznja?
Moderator: Bobi
-
oduzeta vozacka/zabrana, voznja?
Pozdrav,
jel neko zna koja je kazna ako policija zaustavi vozaca koji kod sebe nema vozacku jer je ista prethodno oduzeta npr na 1mj zbog brze voznje ?
hvala
jel neko zna koja je kazna ako policija zaustavi vozaca koji kod sebe nema vozacku jer je ista prethodno oduzeta npr na 1mj zbog brze voznje ?
hvala
- Bakir1
Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?
do sada 30 KM sto nemas dokumente, od sada pauk sluzba 

-
Nadam se ubrzo bude i trajno oduzimanje prava na upravljanje motornim vozilom, uz oduzimanje motornog vozila u kom se doticni zatekne, i zatvorsku kaznu u slucaju ponovljenog prekrsaja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
Kad ti oduzmu vozacku, tek onda si free.
Sta ti mogu? Pisu, ti vozis dalje i tako.
Vozis bez obaveze.
Sta ti mogu? Pisu, ti vozis dalje i tako.
Vozis bez obaveze.
-
Jel ovo zezas ili sta, koliko znam u Hrvatskoj i zemljama regiona se ide u zatvor ako te uhvate pod zabranom ?Bakir1 wrote:do sada 30 KM sto nemas dokumente, od sada pauk sluzba
- Bakir1
ne zezam, evo vidis da policija radi, intenzivno, hvala Bogu, prije bi ti dali kaznu od 30 KM radi nenosenja dokumenata, sada te provjere detaljno, krajnja mjera pored izricanja kazne je i oduzimanje vozila na sta imaju pravo
- Spear
cekaj sad salu na stranu, jel vazi neki novi zakon ili sta? jel i dalje samo 30 km? od kada ce te neke strozije kazne?Bakir1 wrote:ne zezam, evo vidis da policija radi, intenzivno, hvala Bogu, prije bi ti dali kaznu od 30 KM radi nenosenja dokumenata, sada te provjere detaljno, krajnja mjera pored izricanja kazne je i oduzimanje vozila na sta imaju pravo
- Bakir1
Salu na stranu zakon o prekrsajima fbih jasno kaze da se vozilo moze oduzeti.
- Better Man
Da se mene pita takva osoba bi trajno bila isključena iz saobraćaja, vozačka poništena i doživotna zabrana upravljnja motornim vozilom,MrShadow wrote:Pozdrav,
hvala
- bingov buraz
minus i minus daju plus
otidji po svoju vozacku
ako ti je ne vrate u znak protesta zaleti se u najblizu banderu tako da ti i stetu nadoknade
otidji po svoju vozacku
ako ti je ne vrate u znak protesta zaleti se u najblizu banderu tako da ti i stetu nadoknade
- KB9
ne treba ni polagat, samo sjedes i vozis dok se gume ne istope
onda kupis nove i VOZIS OPET
onda kupis nove i VOZIS OPET

- muha_sa
zar se zbog brze vožnje oduzima vozacka
stvarno nisu fer

stvarno nisu fer

-
Ozbiljno 30KM? Ok ako si zaboravio kod kuce a valjda je drugo ako ti je oduzeta?Bakir1 wrote:do sada 30 KM sto nemas dokumente, od sada pauk sluzba
Jbt gledam u usa uhvatise momka bez dozvole i 10m zatvora zaglavi.
- problemnatravunu
Ja bih tim kako kazu povratnicima, i osobama od prije poznatim policiji, oduizimao i otezavao i pojedina druga gradjanska prava, npr.pasoš , obavezu doskolovanjaiz prometne kulture na njihov racun, obavezu javljanja policiji itd
- muha_sa
bez kucnog odgoja nema ni vozacke kulture
- Tomahawk11
- Globalni moderator
Koji ce ti q vozacka, bitno je da znas voziti.
- bitanga_sa_otesa
svaka ti je zlatnamuha_sa wrote:bez kucnog odgoja nema ni vozacke kulture

- amar1994
muha_sa wrote:bez kucnog odgoja nema ni vozacke kulture

-
Kazna ako nemas vozacku kod sebe je 30 KM, sad ako si srece da on trazi vozacku, ti kazes zaboravio on napise kaznu i to je to, "ALI" zadnje vrijeme su poceli provjeravat i na terenu, ona radio stanica kod tvog policajca i kompjuter u stanici te mogu ukopat.MrShadow wrote:Pozdrav,
hvala
-
Zakon je rekao da ćeš biti isključen iz saobraćaja i da ne smiješ upravljati vozilom.
Kako nije posebno definisano , kazna za upravljanje vozilom prije sticanja prava je od 100 do 300KM.
Kako si pod zabranom jer ne smiješ upravljati vjerovatno te po toj odredbi mogu kazniti.
Kako nije posebno definisano , kazna za upravljanje vozilom prije sticanja prava je od 100 do 300KM.
Kako si pod zabranom jer ne smiješ upravljati vjerovatno te po toj odredbi mogu kazniti.
- the_hooligan_ec
Moze li neki savjet.. Veceras me kod remize zaustavila patrola samo zato jer sam sa firminim kamioncicem vozio kolegu kuci jer je dokasno ostao.Naime skrecem od remize prema pravcu ilidze na pjesackom nema zivog roba niti na stanici usporavam i kako sam vidio da nema nikog krecem.Tamam da prodjem patrolu zaustavlja me drot i kontam kontrola kad malo sutra.Izlazim iz auta a on meni hladno razlog zbog kojeg me zaustavio sto nisam stao na pjesacki prijelaz iako nije bilo zivog roba niti je ko pokusavao preci.A dok je on pisao jos je bruku auta isto uradilo sto i ja ... Napisa mi 100km kazne i dole zabrana upravljanja b kategorijom mjesec dana . Haj kaznu cu regulisat u roku ali moze li se kako ovo zabrana rijesiti jer mi je auto zaista potreba .. sta mi je raditi

-
Re: RE: Re: oduzeta vozacka/zabrana, voznja?
Trazi sudsko odlucivanje, i tu ako si kriv vidi da se nagodis, ako nisi kriv probaj to dokazati ali objektivno njih dvojica ce svjedociti da si kriv kao sluzbene osobe a vas dvojica da niste, u konacnici probaj se nagoditithe_hooligan_ec wrote:Moze li neki savjet.. Veceras me kod remize zaustavila patrola samo zato jer sam sa firminim kamioncicem vozio kolegu kuci jer je dokasno ostao.Naime skrecem od remize prema pravcu ilidze na pjesackom nema zivog roba niti na stanici usporavam i kako sam vidio da nema nikog krecem.Tamam da prodjem patrolu zaustavlja me drot i kontam kontrola kad malo sutra.Izlazim iz auta a on meni hladno razlog zbog kojeg me zaustavio sto nisam stao na pjesacki prijelaz iako nije bilo zivog roba niti je ko pokusavao preci.A dok je on pisao jos je bruku auta isto uradilo sto i ja ... Napisa mi 100km kazne i dole zabrana upravljanja b kategorijom mjesec dana . Haj kaznu cu regulisat u roku ali moze li se kako ovo zabrana rijesiti jer mi je auto zaista potreba .. sta mi je raditi![]()
![]()
- Grof
the_hooligan_ec wrote:Moze li neki savjet.. Veceras me kod remize zaustavila patrola samo zato jer sam sa firminim kamioncicem vozio kolegu kuci jer je dokasno ostao.Naime skrecem od remize prema pravcu ilidze na pjesackom nema zivog roba niti na stanici usporavam i kako sam vidio da nema nikog krecem.Tamam da prodjem patrolu zaustavlja me drot i kontam kontrola kad malo sutra.Izlazim iz auta a on meni hladno razlog zbog kojeg me zaustavio sto nisam stao na pjesacki prijelaz iako nije bilo zivog roba niti je ko pokusavao preci.A dok je on pisao jos je bruku auta isto uradilo sto i ja ... Napisa mi 100km kazne i dole zabrana upravljanja b kategorijom mjesec dana . Haj kaznu cu regulisat u roku ali moze li se kako ovo zabrana rijesiti jer mi je auto zaista potreba .. sta mi je raditi![]()
![]()
Svašta! Nije li ovo previše (i novčana kazna i oduzimanje vozačke), pogotovo jer na pješačkom nije bilo pješaka? Imamo li mi one neke kaznene bodove za manje prekršaje pa tek kad se skupi određeni broj bodova da se onda oduzima vozačka?
-
Citam sad ovo i pade mi na pamet ona kamera sto snima voznju, da li u ovakvim situacijama snimak moze posluziti kao dokaz, ono policajac tvrdi da si bio u prekrsaju a ti imas snimku koja pokazuje da nisi?
- the_hooligan_ec
Samo da kazem da na kraju nista nije bilo od sveg pokusao sam da sredim bar za vozacku jer mi ona pola hljeba na poslu al nista jedino da nacelnik policije potpise al to u ovoj drzavi ne funkcionise .. Jbg kaznu mi je firma platila i sad cekam da mi donesu za vozacku da odnesem u mup kojem ovim putem zelim sve najgore ! Dok trkaci i ostali lahko prolaze kaznjavaju posten narodGrof wrote:the_hooligan_ec wrote:Moze li neki savjet.. Veceras me kod remize zaustavila patrola samo zato jer sam sa firminim kamioncicem vozio kolegu kuci jer je dokasno ostao.Naime skrecem od remize prema pravcu ilidze na pjesackom nema zivog roba niti na stanici usporavam i kako sam vidio da nema nikog krecem.Tamam da prodjem patrolu zaustavlja me drot i kontam kontrola kad malo sutra.Izlazim iz auta a on meni hladno razlog zbog kojeg me zaustavio sto nisam stao na pjesacki prijelaz iako nije bilo zivog roba niti je ko pokusavao preci.A dok je on pisao jos je bruku auta isto uradilo sto i ja ... Napisa mi 100km kazne i dole zabrana upravljanja b kategorijom mjesec dana . Haj kaznu cu regulisat u roku ali moze li se kako ovo zabrana rijesiti jer mi je auto zaista potreba .. sta mi je raditi![]()
![]()
Svašta! Nije li ovo previše (i novčana kazna i oduzimanje vozačke), pogotovo jer na pješačkom nije bilo pješaka? Imamo li mi one neke kaznene bodove za manje prekršaje pa tek kad se skupi određeni broj bodova da se onda oduzima vozačka?