Ne smatram se klasicnim turistom u Sarajevu,jer sam tu rodjena,ali proslo ljeto bila sam ko turista.Moja familija je izdala stan,tako kad sam dosla ,morala sam uzeti sobu u pansionu na Vracama.Smjestaj nije los ,samo sto je meni to bilo malo visoko na Vracama,tako da cu drugi put rezervisati hotel blize gradu.To u ovoj prici i nije vazno.
Vazno je da sam ja odsjela u pansionu i pratila Sarajevo ocima kao turista.
Bilo je naravno,puno papaka taxista koji naplacuju nenormalne cijene ,misleci da ja pojma nemam o Sarajevu.Taj tip ljudi zaista sramoti grad.Medjutim,sretala sam i jako postene i fine taksiste,koji su i vecini.Ovaj olos ,treba da se odstrani da nas ne sramote kad 'pravi turisti 'dodju u grad,jer ja sam ipak Sarajka.Interesantno,odusevio me je jedan taksista.Trebao me voziti i ja sam bila gladna.Zamolim ga da stane kraj neke buregdzinice i on stvarno stane i kupi mi burek.ja mu dajem pare,a on kaze,ma neka te,ja cu platiti,

Mislim,nevjerovatno.....
U prodavicama su bili svi ljubazni a jednu vecer sam zurila da kupim torbu i vec je bilo 21.00 kad sam dosla na vrata Planike.Pitam ,mogu li da pogledam torbu,vidim zatvarate...prodavnica je Planikina,dakle taj covjek je mogao glatko da me odbije.ma samo udjite,nije frka ,kaze on meni.I ja sam tu ostala i 30 minuta,covjek je strpljivo cekao i ja sam tako bila odusevljena,jer to je rijetko dozivjeti,takvu ljubaznost.
Dakle,Sarajevo ima potencijala i te kakvog.Samo budite ljubazni i prijateljski i turisti ce dolaziti.Svako voli da bude ljepo docekan,i i znam da to Sarajlije mogu.Voljela bi da Sarajevo bude puno turista tokom cijele godine,i ne samo Ssarajevo,cijela Bosna da je pametna da naprave sve da ljudi dodju i trose pare.
Toliko sam bila odusevljena gradom i ljudima ,da ja opet dolazim ovoga ljeta.