Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
- JThomas
#76 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
ali predobro objašnjena ekonomska kategorija nafake, kao ekonomske koristi koja bi trebala doći sama od sebe, milošću božjom i bez aktivnog učešća i truda njenog primaoaca. nažalost - temeljna kategorija naše postdejtonske ekonomske misli, uz sadaku...
- Rubaija
#77 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Jezgrovite li misli.JThomas wrote:ali predobro objašnjena ekonomska kategorija nafake, kao ekonomske koristi koja bi trebala doći sama od sebe, milošću božjom i bez aktivnog učešća i truda njenog primaoaca. nažalost - temeljna kategorija naše postdejtonske ekonomske misli, uz sadaku...
- supercali
#78 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Dok u svijetu postoji ono bull and bear kod nas je to nafaka sadaka pojamJThomas wrote:ali predobro objašnjena ekonomska kategorija nafake, kao ekonomske koristi koja bi trebala doći sama od sebe, milošću božjom i bez aktivnog učešća i truda njenog primaoaca. nažalost - temeljna kategorija naše postdejtonske ekonomske misli, uz sadaku...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
#80 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
i ti ga vala prećera ja sam kulturno objasnio kako metodološki ne radi kako trebainsomnia78 wrote:Osim sto ga voli "nakititi"
Glavu dajem da je ovaj zadnji dio price izmislio
- stakasa
#81 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Ahahahahahahahahahahhaha veri gud. Trenutno je dominantan nafaka trend, kako u ovo ubacitisupercali wrote:Dok u svijetu postoji ono bull and bear kod nas je to nafaka sadaka pojamJThomas wrote:ali predobro objašnjena ekonomska kategorija nafake, kao ekonomske koristi koja bi trebala doći sama od sebe, milošću božjom i bez aktivnog učešća i truda njenog primaoaca. nažalost - temeljna kategorija naše postdejtonske ekonomske misli, uz sadaku...
Let the trend be your friend
-
Hendrix
#82 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Iskreno se nadam da se s ovim u vezi pojasa samo zajebajes...modem33 wrote: Sve stoji receno osim za pojas, ne vezem se jer je to moja privatna stvar u vlastitom autmobilu ... a i znam kako vozim odlicnoNe znam otkud to forsiranje "pojasa" .... osim za "punjenje drzavnog budzeta".
Nema niceg ljepse kad masina "presa" .... zivog covjeka da "ravna kao palacinku". Zivjela SSS sprema.
Last edited by Hendrix on 18/08/2016 15:58, edited 1 time in total.
- supercali
#83 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Tako ti je zapisano sudbina sta cesstakasa wrote:Ahahahahahahahahahahhaha veri gud. Trenutno je dominantan nafaka trend, kako u ovo ubacitisupercali wrote:Dok u svijetu postoji ono bull and bear kod nas je to nafaka sadaka pojamJThomas wrote:ali predobro objašnjena ekonomska kategorija nafake, kao ekonomske koristi koja bi trebala doći sama od sebe, milošću božjom i bez aktivnog učešća i truda njenog primaoaca. nažalost - temeljna kategorija naše postdejtonske ekonomske misli, uz sadaku...
Let the trend be your friend
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#84 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Neces vjerovati ali Evropski sud za ljudska prava je presudio, u jednom slucaju, u korist vozaca koji nije htio da se veze i tuzio Belgiju zbog naplacene kazne.Hendrix wrote:Iskreno se nadam da se s ovim u vezi pojasa samo zajebajes...modem33 wrote: Sve stoji receno osim za pojas, ne vezem se jer je to moja privatna stvar u vlastitom autmobilu ... a i znam kako vozim odlicnoNe znam otkud to forsiranje "pojasa" .... osim za "punjenje drzavnog budzeta".
Nema niceg ljepse kad masina "presa" .... zivog covjeka da "ravna kao palacinku". Zivjela SSS sprema.
-
Hendrix
#85 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
A, evo i primjera naravno...
Suludo mi je raspravljati o ovome kao sto bi bilo suludo raspravljati o nosenju kacige pri voznji motora...pojas ljudi moji vise nije samo u svrhu jedne stvari, zajedno sa zracnim jastucima cini kompletnu zastitu, ne samo kad ides 150 na sat nego i pri banalnim brzinama...
Za savjet pitajte Halida Beslica koji je oko zamalo skroz izgubio pri bezveznom slijetanju u jarak, vjerujem da i on vozi perfektno.
Ja ne govorim o kaznjavanju zbog pojasa, ja govorim o cinjenici da im je nevjerovatno da neko odluci da se ne veze sam od sebe, ne zbog policije.
Suludo mi je raspravljati o ovome kao sto bi bilo suludo raspravljati o nosenju kacige pri voznji motora...pojas ljudi moji vise nije samo u svrhu jedne stvari, zajedno sa zracnim jastucima cini kompletnu zastitu, ne samo kad ides 150 na sat nego i pri banalnim brzinama...
Za savjet pitajte Halida Beslica koji je oko zamalo skroz izgubio pri bezveznom slijetanju u jarak, vjerujem da i on vozi perfektno.
Ja ne govorim o kaznjavanju zbog pojasa, ja govorim o cinjenici da im je nevjerovatno da neko odluci da se ne veze sam od sebe, ne zbog policije.
- Truba
#86 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
u americi ima jedna zemlja
live free die free
gdje nije obvezno vezivanje
eh sad možda sam to sanjao
live free die free
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#87 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Pa slusaj bruda, ja se vezem prije nego uopste upalim auto. Bez obzira idem li u Novi Sad ili od Malte do Tibre u Buca Potoku na jebacinu.Hendrix wrote:A, evo i primjera naravno...
Samo kazem da postoji odluka sudske instance koja kaze da je tvoje pravo da pogines tako sto ces probiti sofersajbnu glavom i da ti drzava radi toga ne smije naplacivati kaznu
- Freamon Lester
#88 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Live free or die. New Hampshire. Nije zakonom obavezno vezanje pojasom.Black swan wrote:u americi ima jedna zemlja
live free die free
- nacho_
#89 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
http://www.avaz.ba/clanak/157950/stravi ... ma-u-glavu
U Šveckoj 0,2 promila, u Zenici ni ubistvo nije dovoljno da bilo ko podnese ostavku.
U Šveckoj 0,2 promila, u Zenici ni ubistvo nije dovoljno da bilo ko podnese ostavku.
-
modem33
#90 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Hendrix wrote:Iskreno se nadam da se s ovim u vezi pojasa samo zajebajes...modem33 wrote: Sve stoji receno osim za pojas, ne vezem se jer je to moja privatna stvar u vlastitom autmobilu ... a i znam kako vozim odlicnoNe znam otkud to forsiranje "pojasa" .... osim za "punjenje drzavnog budzeta".
Ne, ozbiljno govorim.
Last edited by modem33 on 19/08/2016 00:37, edited 4 times in total.
-
modem33
#91 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
_BataZiv_0809 wrote:Neces vjerovati ali Evropski sud za ljudska prava je presudio, u jednom slucaju, u korist vozaca koji nije htio da se veze i tuzio Belgiju zbog naplacene kazne.Hendrix wrote:Iskreno se nadam da se s ovim u vezi pojasa samo zajebajes...modem33 wrote: Sve stoji receno osim za pojas, ne vezem se jer je to moja privatna stvar u vlastitom autmobilu ... a i znam kako vozim odlicnoNe znam otkud to forsiranje "pojasa" .... osim za "punjenje drzavnog budzeta".
Svaka cast tom vozacu. Treba jednom stati krsenju ljudskim pravima. Treba dati ljudima izbor.... a ne "natjerivanje".
-
prog321
#92 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Pa u gradskoj vožnji ne vidim svrhu pojasa.
Na Autoputu druga priča
Na Autoputu druga priča
- Rubaija
#93 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Ova je inače k'o iz Uputstva za upotrebu tipičnog Bošnjaka. Još samo da je 'sabur' dodao za kraj.bach wrote:- Hajd ba nije bilo suđeno...Ako allah da nafake biće posla...pa ja...Jedan ko nijedan...jebo švabu ba nikada to čoek nije bio"...
Kad čujem ovakvu priču, osjetim želju da imaginarnog lika otresem o zid. Kakav bezobrazluk u smjesi sa hinjenim fatalizmom, ono, lukavo i hinjski, vidiš kako mu se male okice sijaju - malo od egoizma, malo od pokvarenosti, da se sažališ, da ga shvatiš, da skontaš da on nije ništa kriv jer 'ništa nije u njegovim rukama', Švabo nije čovjek, tvoj posao nije bitan, i 'sabur, brate'. I još te za kraj kao ono začudjeno pogleda - "aaaaaa, čovjeka!"
Last edited by Rubaija on 20/08/2016 05:52, edited 1 time in total.
- Altair_SA
#94 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Prica mi jaranica iz Kaknja veceras, bila u Njemackoj i vracali se busom, ka'e kad su bili blizu Kaknja, govori majstor, ja cu vam stati na autoputu da ne ulazim u grad...
Kako ba na autoputu? Pa ka'e mi uvijek tako, a haj sta fali zovi babuku ili nekog da dodje po vas...
Istovario ih majstor tu, a nije samo njih, bilo jos par ljudi... To je kaze to, nece da svrate na stanicu, nego istovare ljude na autoputu
mescini da rece da je Kantic tours u pitanju... Mada prica mi jaran da svi tako rade, osim Centrotransa i mozda jos nekih... Nisam odavno putovo busom pa ne znam jel tacno da vecina tako radi
Istovario ih majstor tu, a nije samo njih, bilo jos par ljudi... To je kaze to, nece da svrate na stanicu, nego istovare ljude na autoputu
- animals
#95 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Zar ima auto put kod Kaknja 
- Rubaija
#96 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Eh, eto, nek su Bosanci pametniji od vascijelog dunjaluka i znaju da je pojas izmišljen za punjenje budžeta. Nek objave i ostatku svijeta, uz prigodnu teoriju zavjere. Zato nam je država tehnološki i u svakom drugom smislu naprednija od Japana.modem33 wrote:Hendrix wrote:Iskreno se nadam da se s ovim u vezi pojasa samo zajebajes...modem33 wrote: Sve stoji receno osim za pojas, ne vezem se jer je to moja privatna stvar u vlastitom autmobilu ... a i znam kako vozim odlicnoNe znam otkud to forsiranje "pojasa" .... osim za "punjenje drzavnog budzeta".
Ne, ozbiljno govorim.procitaj zakon ZOBS i vidjet ces cemu sluzi "pojas". Da finansiras nekome platu sto je tamo netko napisao "neki clan u zakonu". Isto je sranje sa ogranicenjem "brzine" na magistralnom putu. Prije bilo 80 km/h .... sad 50 km/h ..... ali prije 1-2 povecali su na nekim mjestima ponovo na 60 km/h. Sramota. Samo mi nemojte reci da je to "zbog sigurnosti". Saobracajnih nesreca ce biti ovako ili onako. Vise je to do psihe ... npr. kao sto neki vole reci: "ako Bog da da popijem Red Bull i da poletim sa ovim autom preko mosta"
![]()
![]()
- animals
#97 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
U Bosni je sramota vezati se..
to samo rade smoklje i zene..
kamiondzije i vlasnici Bikova se nikad ne vezu.

to samo rade smoklje i zene..
kamiondzije i vlasnici Bikova se nikad ne vezu.
-
Fudo387
#98 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Ima.animals wrote:Zar ima auto put kod Kaknja
Isti k'o kroz Bavarsku.
Sto?
-
Paul F.
#99 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Za pojas je normalno. Odluka je donijeta na najnižem mogućem nivou. Ne treba domaćice maltretirati sa zakonima fizike. Pa da se čude što lete kroz šoferšajbnu u nebo, a uzele auto a ne avion. 
- VladaFBiH
#100 Re: Odsustvo osjećaja za odgovornost - ključ svih problema
Znaš li pri kojoj brzini se rade "crash testovi"? - provjeri ovo pa razmisli još jednom...prog321 wrote:Pa u gradskoj vožnji ne vidim svrhu pojasa.
Na Autoputu druga priča
(56 km/h zakonski a Euro NCAP testira na 64 km/h - za frontalne sudare a za bočne je još manja brzina)