Odsjek Francuski jezik i književnost

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
francophil

#1 Odsjek Francuski jezik i književnost

Post by francophil »

E ovako,

Planiram da upišem francuski jezik i književnost pa me intresuju iskustva studenata koji studiraju ili su odstudirali po novom sistemu u Sarajevu :D

1) Da li se polaže prijemni, ako da, šta se polaže? (ja nikad u školi nisam učio francuski, ali sam zavrsio u Andre Malraux kurs do nivoa B.1.1.)
2) Kakav je koncept predavanja tj. da li profe polaze od toga da mi znamo već osnove francuskog pa oni nastavljaju ili se kreće bukvalno od nule?
3) Kakva je struktura studenata u smislu da li su to "francuzi" koji već solidno govore jezik i žele samo to da ozvaniče diplomom ili ima i onih koji se po prvi put sreću sa tim jezikom/posjeduju minimum znanja iz francuskog?
4) Pored plana i programa koji stoji na stranici od predložene literature, da li postoje neki ustaljeni udžbenici koji se koriste za rad.
5) Koliko će me koštati godina na tom odsjeku bilo da sam na budžetu ili samofinansirajući ili pak vanredni student?
6) Kolko obično bude studenata na godini?

p.s. Svaka cast onome ko je sve ovo procitao, a još i odgovorio :D ;)
francophil

#2 Re: Odsjek Francuski jezik i književnost

Post by francophil »

Jel moguce da nema nikakvih savjeta od francuza...auuuu sta je ovo :D
P308

#3 Re: Odsjek Francuski jezik i književnost

Post by P308 »

Ne studiram navedeni odsjek, pa ti samo mogu reci da nema prijemnog ispita te da se kandidati primaju na osnovu opceg uspjeha u skoli te uspjeha iz pojedinacnih predmeta.

Mozes pitati sve sto te zanima na ovoj FB grupi, neko ce sigurno pomoci s obzirom da grupa okuplja gotovo sve studente sa FF : https://www.facebook.com/groups/staff.unsa/
francophil

#4 Re: Odsjek Francuski jezik i književnost

Post by francophil »

Ima li neko na vanrednom studiju za francuski jezik- Sarajevo?
ExNihilo

#5 Re: Odsjek Francuski jezik i književnost

Post by ExNihilo »

Jesi li diplomirao? :lol:
ma_zdra'o

#6 Re: Odsjek Francuski jezik i književnost

Post by ma_zdra'o »

nema ovdje romanista :D
endemična je to vrsta
Post Reply