Prošle godine sam imao haos problema sa zamućenom vodom i neugodnim mirisom...kupio sam hlor i sipao ali očito to nije dovoljno..neko mi reče da postoje neke gigantske tablete koje se ubace u vodu s vremena na vrijeme i odrade posao...zna li ko kako se zovu, gdje ih nabaviti...ili neki drugi savjet, bilo šta....
Održavanje vode u bazenu??!!
-
jasko__
#1 Održavanje vode u bazenu??!!
Mislim na ove male Intex bazene (ima ih svako treće domaćinstvo)
Prošle godine sam imao haos problema sa zamućenom vodom i neugodnim mirisom...kupio sam hlor i sipao ali očito to nije dovoljno..neko mi reče da postoje neke gigantske tablete koje se ubace u vodu s vremena na vrijeme i odrade posao...zna li ko kako se zovu, gdje ih nabaviti...ili neki drugi savjet, bilo šta....

-
Fudo387
#2 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Ne znam kakav je to intex bazen.
Voda bi trebala non stop cirkulisati, pumpa, filter, tamovamo.
Uz sve to ide hlor, i jednom godisnje, minimalno, onaj bazen usisivac sto izgleda ko tenk da dno usisas.
Uz sve to ide hlor, i jednom godisnje, minimalno, onaj bazen usisivac sto izgleda ko tenk da dno usisas.
-
jasko__
#3 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Fudo387 wrote:Ne znam kakav je to intex bazen.

Eh to je Intex bazen...i nemaju svi te pumpe i filtere, pogotovo ovi manji ispod 3 metra prečnika...tako da se moramo osloniti na hemiju
- Bloody
#4 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Imas u Obi tabletice koje su kao ekoloski prihvatljive a ne sadrze veliki procenat hlora,ja sam kupovala prosle godine ali se ne sjecam kako se zovu,nisu jeftine to znam ali su ucinkovite.Raspitaj se kod njih.
-
jasko__
#5 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
JBG u Zenici nema OBI, heheBloody wrote:Imas u Obi tabletice koje su kao ekoloski prihvatljive a ne sadrze veliki procenat hlora,ja sam kupovala prosle godine ali se ne sjecam kako se zovu,nisu jeftine to znam ali su ucinkovite.Raspitaj se kod njih.
-
Naslovnica
#6 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
BIlo je u FISU tih tabletica, stavi se u nekakvu posudu pa ispušta hlor i vrši dezinfekciju tokom dužeg vremenskog perioda.
Uglavnom, obiđi FIS pa pogledaj.
- mO k3
#7 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Pa ti pisaj dalje u bazen....jasko__ wrote:Mislim na ove male Intex bazene (ima ih svako treće domaćinstvo)![]()
Prošle godine sam imao haos problema sa zamućenom vodom i neugodnim mirisom...kupio sam hlor i sipao ali očito to nije dovoljno..neko mi reče da postoje neke gigantske tablete koje se ubace u vodu s vremena na vrijeme i odrade posao...zna li ko kako se zovu, gdje ih nabaviti...ili neki drugi savjet, bilo šta....![]()
-
jasko__
#8 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Eh to bi moglo biti to, hvala...Naslovnica wrote:BIlo je u FISU tih tabletica, stavi se u nekakvu posudu pa ispušta hlor i vrši dezinfekciju tokom dužeg vremenskog perioda.
-
Amko80
#9 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Za pravilno održavanje vode potreban ti je filter sa pijeskom, te hemikalije hlor, algicid i PH minus. Potreban ti je i tester za hlor i tvrdoću vode.
Prvo PH minusom smanjiš ph vode na 7,2, a onda dodaš algicid i hlor (5g na m3). Ovo se radi jednom sedmično. Ukoliko je voda zamućena, onda se u vodu dodaje flock (još jedna hemikalija) za grupisanje sitnih čestica, koje se onda lakše filtriraju u pijesku. Sve ovo imaš kupiti u OBIju...
Prvo PH minusom smanjiš ph vode na 7,2, a onda dodaš algicid i hlor (5g na m3). Ovo se radi jednom sedmično. Ukoliko je voda zamućena, onda se u vodu dodaje flock (još jedna hemikalija) za grupisanje sitnih čestica, koje se onda lakše filtriraju u pijesku. Sve ovo imaš kupiti u OBIju...
-
tap3ah75
#10 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
A gdje ima kupiti tih testera - da provjeravam stanje vode.
I još jedno pitanje .... ako istresem tečnost PH minus u bazen - nakon koliko mogu poslati djecu u bazen?
Na mogu nigdje naći taj info.
I još jedno pitanje .... ako istresem tečnost PH minus u bazen - nakon koliko mogu poslati djecu u bazen?
Na mogu nigdje naći taj info.
-
tap3ah75
#11 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Zna li mi neko odgovoriti na ovo oko ph minusa
-
kB27
#12 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 21:00, edited 1 time in total.
-
tap3ah75
- _Reds_
#14 Re: Održavanje vode u bazenu??!!
Imas na piku 60tak KM malo bolji, oni po 30 KM ne valjaju.
Imas ih 5 u 1. Stim da se trebaju sezonski kalibrirati.
Uzmes vodu u casu i tester u casu i izmjeris.
-
moimoi