Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
Moderator: anex
- sodom
#1 Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
Dokle i čemu sve ovo vodi, gledajući sve one slike morali ste se i vi zapitati!
Tzv partiji sa samoprozvanim di džejevima koji su skreč čuli samo na miksevima hitova sa ibice i koji najblaže rečeno sramote profesiju djinga.
Ljudi koji pokušavaju umiksati tri pjesme odjedanput sa dodatnim beat sampleovima u pozadini i koji tesko je reci imaju uopste pojma sta rade.
Tu su naravno i ove sponzoruše sa nekim nabuljenim očima i usnama, furajuci neki zorli žet set identičan onome sa hajata ili novetv.
Necu se mnogo zadrzavati na opisu ovakvih osoba s obzirom da se i nema šta opisati.
Konkretno me interesuje vaše misljenje o ovim događajima, sa malo drugacijeg aspekta odnosno kako norme i pravila koje postavljaju ovakvi ljudi i slika koju salju mladjim od sebe negativno utice na njih?
Koliko su sva ta odrasla nafurana djeca koja zive u svom bezveznopraznom svijetu (mislim na ljude koji posjecuju ovakva mjesta) sa poljujanim moralnim i drugim normama uopste u stanju da postavljaju kriterije koje ce uticati na nove mlade ljude i da li smo mi kao drustvo toga uopste svjesni.
Dakle, samo da se razumijemo, turbofolk kao pojava je utkana i infiltrirana u mnoge drustvene pojave, pravce, nacine razmisljanja pa i filozofije zivota, ali se nemogu otrgnuti razmisljanju da ce sutra upravo takvi ljudi i razmisljanja upravo i napraviti nove robove istog takvog rezona što opet sa druge strane možda nekome i jeste u interesu?
Tzv partiji sa samoprozvanim di džejevima koji su skreč čuli samo na miksevima hitova sa ibice i koji najblaže rečeno sramote profesiju djinga.
Ljudi koji pokušavaju umiksati tri pjesme odjedanput sa dodatnim beat sampleovima u pozadini i koji tesko je reci imaju uopste pojma sta rade.
Tu su naravno i ove sponzoruše sa nekim nabuljenim očima i usnama, furajuci neki zorli žet set identičan onome sa hajata ili novetv.
Necu se mnogo zadrzavati na opisu ovakvih osoba s obzirom da se i nema šta opisati.
Konkretno me interesuje vaše misljenje o ovim događajima, sa malo drugacijeg aspekta odnosno kako norme i pravila koje postavljaju ovakvi ljudi i slika koju salju mladjim od sebe negativno utice na njih?
Koliko su sva ta odrasla nafurana djeca koja zive u svom bezveznopraznom svijetu (mislim na ljude koji posjecuju ovakva mjesta) sa poljujanim moralnim i drugim normama uopste u stanju da postavljaju kriterije koje ce uticati na nove mlade ljude i da li smo mi kao drustvo toga uopste svjesni.
Dakle, samo da se razumijemo, turbofolk kao pojava je utkana i infiltrirana u mnoge drustvene pojave, pravce, nacine razmisljanja pa i filozofije zivota, ali se nemogu otrgnuti razmisljanju da ce sutra upravo takvi ljudi i razmisljanja upravo i napraviti nove robove istog takvog rezona što opet sa druge strane možda nekome i jeste u interesu?
- karanana
#2 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
sudeci po slikama, izgleda da je bilo feno-meno-menalno.

kad ce opet, da ja onim pichichima pokazem koji plesni potez? definitivno bih nakon onih slika otisao na iduci confusion.
kad ce opet, da ja onim pichichima pokazem koji plesni potez? definitivno bih nakon onih slika otisao na iduci confusion.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#3 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
uzeo si mi rijec iz usta. gledam ove slike i pitam se dali ovako nesto zasluzuje paznju na ovome portalu?!
-
ibizza
#4 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
bio sam na party-u...bilo je extra
a ti si izgleda jedan od onih,kojima sve smeta u ovom gradu,nista ne valja kako je napravljeno,organizovano i sl...jarane,ako ti je sve ovo beze,bujrum,napravi ti party,da vidimo kako to izgleda...
a ti si izgleda jedan od onih,kojima sve smeta u ovom gradu,nista ne valja kako je napravljeno,organizovano i sl...jarane,ako ti je sve ovo beze,bujrum,napravi ti party,da vidimo kako to izgleda...
- sodom
#5 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
'arane, ti mene ništa ne kontaš buraz , nema ovo veze sa partijem.bermiin wrote:bio sam na party-u...bilo je extra
- karanana
#6 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
bermiin wrote:bio sam na party-u...bilo je extra
haj da je bio na partiju pa da kaze nesto konkretno tipa los dj, losa muzika, ruzne trebe. a ovako apsolutno bez ikakvog razloga zalba. ako ti se taj tip muzike ili treba ne svidja niko te ne tjera ni da ides tamo ni da slusas to.
- sodom
#7 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
od hard do softcore tipa zarad nekih misljenja totalno neznanih ljudi -iznenađujes me banana, ovdje se ne radi o partiju plitki mozgovi, već o uticaju na mlade generacije kojim će idoli biti krivousta hana i ćelavi pevač dEn.karanana wrote:bermiin wrote:bio sam na party-u...bilo je extra
a ti si izgleda jedan od onih,kojima sve smeta u ovom gradu,nista ne valja kako je napravljeno,organizovano i sl...jarane,ako ti je sve ovo beze,bujrum,napravi ti party,da vidimo kako to izgleda...![]()
haj da je bio na partiju pa da kaze nesto konkretno tipa los dj, losa muzika, ruzne trebe. a ovako apsolutno bez ikakvog razloga zalba. ako ti se taj tip muzike ili treba ne svidja niko te ne tjera ni da ides tamo ni da slusas to.
"Za sinoćnju odličnu atmosferu u prepunom Central cafeu pobrinule su se RnB Angels djevojke i nezaustavljivi DJ dvojac teške kategorije DJ Zrna i DJ Riven."
- JThomas
#8 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
nemam mišljenja uopšte. ne znam fakat što se zamaraš tim. ne sviđa ti se, ne ideš, vrlo je jednostavno. nikad u životu nisam ušao u central i najvjerovatnije i neću ako me neka baš ljuta nevolja ne natjera. i šta me onda briga kakva je muzika bila na nekom tamo partiju u centralu...likovi koji tamo idu imaju svoj svijet i svoju viziju zabave, ja imam svoj i zdravo.
- karanana
#9 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
utjecaj na mlade generacije......pa jeli mislis da u zemljama od rusije preko bliskog istoka pa do daleke amerike niko ne slusa ni hip hop ni r&b ni elektroniku ni ne znam ni ja sta nego svi slusaju betovena i na taj nacin razvijaju svoje mozgove? to je tip muzike isto kao i rok i narodna i kalesijski zvuci......sodom wrote:od hard do softcore tipa zarad nekih misljenja totalno neznanih ljudi -iznenađujes me banana, ovdje se ne radi o partiju plitki mozgovi, već o uticaju na mlade generacije kojim će idoli biti krivousta hana i ćelavi pevač dEn.karanana wrote:bermiin wrote:bio sam na party-u...bilo je extra
a ti si izgleda jedan od onih,kojima sve smeta u ovom gradu,nista ne valja kako je napravljeno,organizovano i sl...jarane,ako ti je sve ovo beze,bujrum,napravi ti party,da vidimo kako to izgleda...![]()
"Za sinoćnju odličnu atmosferu u prepunom Central cafeu pobrinule su se RnB Angels djevojke i nezaustavljivi DJ dvojac teške kategorije DJ Zrna i DJ Riven."
sta ti predlazes, na koji nacin bi ti predlozio da se zabavljaju i gdje da izlaze djeca od 20 godina?
- sodom
#10 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
pa u tom prijedlogu sigurno ne bi bila mjesta tipa central i atila... al nije ni bitno jer niko ne shvata poentu, moze tema lock i brisanje.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11 Re: Održan prvi sarajevski RnB Confusion party!
Kontam sta sodom misli, ali slazem se sa JT-om, necemo se zamarati glupostima.