Odrastanje uz muziku

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bandierra Rossa

#1 Re: Odrastanje uz muziku

Post by Bandierra Rossa »

yyy_yyy wrote:nasi roditelji su odrasli uz bijelo dugme, riblju corbu, azru, itd, jedva su cekali da izadje novi album... uz koju muziku da ja odrastem? danas trenutno nema grupe ili izvodjaca koji bi mogao da napravi neki hit poput crnog leptira, lipe cvatu, lutka sa naslovne strane, balkan, dirlija, bolje piti pijan nego star.
sada samo vlada turbo folk, a neki ga povezuju sa naradnom muzikom, ko moze danas porediti acu lukasa, dadu polumentu sa tomom zdravkovicem ili sabanom saulicem
Moje pitanje za diskusiju sta je sa danasnjom muzikom?
Ako su ti roditelji odrasli slušajući pomenute bendove,onda je po mom mišljenju normalno da ti odrastaš slušajući:

Dubioza Kolektiv,
Negativ (doduše,malo su prekinuli sa radom),
Hladno Pivo,

Takođe,preporučujem i neke starije:

Laibach,
Pankrti,
Električni Orgazam,
Pekinška Patka,
EKV,
Oktobar 1864...

Jednako tako je normalno da neko čiji su roditelji odrastali uz Dervenske lole,Braću Babajić... danas svoje vidike "proširuje" odrastajući uz Polumente,Brenu,Cecu,Stoju,Seku...

Pozz...
Bandierra Rossa

#2 Re: Odrastanje uz muziku

Post by Bandierra Rossa »

Evo ti jedan prijedlog:

http://www.youtube.com/watch?v=kTxWcz8i ... re=related

Ako ti se ovo svidi,onda imam stvarno puuuuuuno toga da ti preporučim.
Klodovik

#3 Re: Odrastanje uz muziku

Post by Klodovik »

yyy_yyy wrote:nasi roditelji su odrasli uz bijelo dugme, riblju corbu, azru, itd, jedva su cekali da izadje novi album... uz koju muziku da ja odrastem? danas trenutno nema grupe ili izvodjaca koji bi mogao da napravi neki hit poput crnog leptira, lipe cvatu, lutka sa naslovne strane, balkan, dirlija, bolje piti pijan nego star.
sada samo vlada turbo folk, a neki ga povezuju sa naradnom muzikom, ko moze danas porediti acu lukasa, dadu polumentu sa tomom zdravkovicem ili sabanom saulicem
Pa, napravi bend sa rajom i "udrite".
legendo_moja

#4 Re: Odrastanje uz muziku

Post by legendo_moja »

A ko kaže da se mora odrastati uz "savremenu" muziku. Ja sam odrastao uz bendove koji su svoje odsvirali, raspali se, i pomrli prije nego što sam se ja rodio. Dobra muzika je iznad vremena i prostora.
TRAJAN

#5 Re: Odrastanje uz muziku

Post by TRAJAN »

Danasnja muzika nikad nije bila bolja, ako ti se muzicki apetiti ne ogranicavaju na nivo mjesne zajednice, gledajuci kompletan planet, BEZ ZAMJERE, danas imas IZBOR muzike iz cijelog svijeta. Stoga ne vidim neke panike uz sta da ti odrastas, slusaj ono sto ti se svidja.

Ako mislis da ces otkriti neku 'istinu' u nekim tekstovima, bez da si procitao kamion knjiga, ne nadaj se tome, jer Mladenovi tekstovi nisu mogli biti shvaceni na prvu, ako nisi bio siroko informisan.

Opaska da vlada turbo folk, prije se ne bih slozio, iz prostog razloga zato sto si ti taj koji odlucuje o tome sta ces slusati i gledati, ti si taj koji upravlja i odlucuje 'tvojim' medijskim prostorom.

Ako dopustas da te teroriziraju Rihane, Jelene, Severine i ostale kurave sa radijskih i TV stanica, onda tvoje pitanje ima opravdanja, u protivnom nema razloga za zabrinutost.

Ono sto danas slusas, za pet godina neces mozda imati potrebe, imat ces vjerovatno na svoj post dosta prijedloga, mozda ti se neki nece svidjeti ali kroz odredjeno vrijeme ce i oni doci na red kad ce ti biti OK, zato nemoj da se ogranicavas i zarobljavas u nekoj vrsti muzike ili u geografskom podrucju. Jednostavno ISTRAZIVAJ. Od mene prijedlozi
Protoculture, Ohmna, Edwin Starr, Tool, Eskimo, Orhan Osman, Omar Faruk Tekbilek, Rebecca Pidgeon,Stereophonics, Vibrasphere, Gotan Project, Isaac Hayes,St. Germain, Logistic, ... itd
milivoje

#6 Re: Odrastanje uz muziku

Post by milivoje »

Samo nastavi roditeljkim stopama...Doduše nemaš užitak slušanja ploča (a to nije veliki CD).
Bandierra Rossa wrote:
Ako su ti roditelji odrasli slušajući pomenute bendove,onda je po mom mišljenju normalno da ti odrastaš slušajući:

Dubioza Kolektiv,
Negativ (doduše,malo su prekinuli sa radom),
Hladno Pivo,

Takođe,preporučujem i neke starije:

Laibach,
Pankrti,
Električni Orgazam,
Pekinška Patka,
EKV,
Oktobar 1864...
:thumbup:
Preporuka na mjestu
Ajatolah_

#7 Re: Odrastanje uz muziku

Post by Ajatolah_ »

Moj prijedlog je da se pustiš domaće muzike.
Ne reče ti kakva ti muzika najviše odgovara, pa da znamo u šta da te uvodimo.
Post Reply