ima li iko iskustva, da li ima i jedna banka koja odobrava kredit ako si vec zirant za kredit koji je u ,,E'' kategoriji? Pri tome mislim na banke, sa ,,normalnim'' kamatama, ne gori mi nista pa da pristanem na mikrokredit sa 25% kamate...
Moj konkretan slucaj, imam ugovor na neodredjeno, prosjek plate cetri cifre ispred zareza, nemam kredita na svoje ime, nemam ni kreditnih kartica.
Prica ona naivna bosanska, glupan pristao da bude zirant jos 2007 za kredit koji je sad u E kategoriji. Zbog toga ne mogu cak ni limit da dobijem u banci gdje primam platu. Za sada mi se nista ne odbija, duznik uplacuje neki minimalni iznos rate i to neredovno..
Ne kontam banke nikako, odobravaju ljudima i 3-4 kredita, ako se njihova primanja i zaduzenja ,,uklope'' u tamo te njihove neke tabelice u koje te unose.
Meni i da natovare citavu tu ratu gdje sam zirant+ rata za kredit koju zelim podici, to bi moja primanja opteretilo sa oko 35%, ali u Intesi nisu htjeli ni da pricaju na tu temu, cim su culi slovo ,,E'', a i stav im je bio takav kao da sam nekoga ubio i da mi nema spasa ni na ovom ni na onom svijetu...