Odnos sa novim-starim komsijama

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
radiša

#1 Odnos sa novim-starim komsijama

Post by radiša »

Kod mene ima svakakve pogani.Neki su jos zadrzali onu ljudskost pa se uvijek pozdrave u liftu-prolazu a neki kako vjetar duva.Posebnu paznju bih posvetio ovim novim sto ako kupe stan misle da su uzeli citav objekat i parkinge pride pa ocekuju da ih prvi pozdravis uvijek.Cesto se zapitam gdje je nestao covjek....
gnjev

#2 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by gnjev »

Nekom zdravo , nekom selam alejk i to je to
Naslovnica

#3 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by Naslovnica »

radiša wrote:Kod mene ima svakakve pogani.Neki su jos zadrzali onu ljudskost pa se uvijek pozdrave u liftu-prolazu a neki kako vjetar duva.Posebnu paznju bih posvetio ovim novim sto ako kupe stan misle da su uzeli citav objekat i parkinge pride pa ocekuju da ih prvi pozdravis uvijek.Cesto se zapitam gdje je nestao covjek....
Ono od "čovjeka" što nije otišlo vani (inteligencija i kultura je uglavnom birala u USA, Australiju i Kanadu), pod zemljom je.
Rijetki su ostali.
BarbaDue

#4 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by BarbaDue »

gnjev wrote:Nekom zdravo , nekom selam alejk i to je to
a nekome "ma zdraaaavo" :wink:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by Truba »

čitav život sam živio u jednoj zgradi s 11 stanova i nismo imali nikakvih problema...
dok komšinica nije zamijenila 1 veći za 2 manja stana i došli su ljudi što su čitav život živjeli u zgradi sa 103 stana
(smeće ispred vrata, buka, neukusne tapete :D; adaptiranje stana i balkona kako žele, probijanje plafona dole ispod komšijama)

poslije rata su se doselili 1 fočaci :D ultrabogataši s njim samo zdravo... tojest sa djecom ( sad imaju 40 kuka)
i 1 podstanari koji ni sa kim nisu izgradili odnos

kratko vrijeme sam živio u zgradi sa 45 stanova i malim liftom...dakle ima svega... rasulo... budući da nisam bio vlasnik stana ništa me nije zanimalo bilo je kulturnog svijeta ( obično stariji ljudi... partizanska škola :D ) ali i dosta nekulturnog ( na nekim stranjskim pričaju)

sad živim u zgradi sa 4 stana... 1 je uvijek prazan ( bogataši) drugi je od jedne gospođe od 80 godina koja je zazidala ventilaciju i tako plavila nas a nije dala da se poprave cijevi dok nije zaprijetio onaj sto održava zgradu...stan će naslijediti žena koja je vani... dakle i to će biti prazno
te prve komšije mladi ljudi...
nekako sablasan ulaz... nikad nikog :D

skoro 2 godine sam živio u kućici u zaseoku :D sa 4 kuće... odnos je isti kao u zgradama...pojma nemaš ko živi tamo u kući do... mada je udaljena 30 metara nisu to nabacane mahale kao u nekim dijelovima :D neće pomoć, neće čistiti snijeg, kad je trebalo gasiti požar nigdje nikog... samo pametuju i tako

uglavnom sa svima na dobar dan...zdravo... ko hoće doći na kafu nek dođe kome treba pomoć pomoću ako treba i ako vidim nek zove...
aj zdrao zaboliše me prsti
cpu_fan

#6 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by cpu_fan »

Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.
razonoda

#7 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by razonoda »

cpu_fan wrote:Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.
:roll: Ti ih pozdravis a oni ne uzvrate?
Naslovnica

#8 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by Naslovnica »

razonoda wrote:
cpu_fan wrote:Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.
Iznenadila bi se koliko ima mulada koji nisu u stanju da uzvrate na obično dobar dan, ili ono glupo "kako ste".
Pa makar klimni glavom papak.
Možda kada bih nazvao sellam, možda bi onda uzvratili.
Ima svega.
radiša

#9 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by radiša »

Ili jedan dan se pozdravi a drugi ko da si mu pobio po familije :D
cpu_fan

#10 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by cpu_fan »

razonoda wrote:
Ma samo te stavi na ignore :roll:
Sephora

#11 Re: Odnos sa novim-starim komsijama

Post by Sephora »

Imam jednu stariju tetu, koja je uvjek na prozoru ( dezurna) sve vidi - sve zna..cak i moje radno vrijeme... :lol: cesto bi ona da popricamo, ali vidi da zurim uvijek ..

Imam jednu takoder kojoj sluzim kao dezurna magaza, ako nesto joj zatreba, meni se obrati..

Komsijski odnosi - normalni, nez idi mi, dodi mi..nema se vremena za sve to..a i da imam ne bih ga trosila na kahvenisanje po mahali.
Post Reply