Odnos sa novim-starim komsijama
- radiša
#1 Odnos sa novim-starim komsijama
Kod mene ima svakakve pogani.Neki su jos zadrzali onu ljudskost pa se uvijek pozdrave u liftu-prolazu a neki kako vjetar duva.Posebnu paznju bih posvetio ovim novim sto ako kupe stan misle da su uzeli citav objekat i parkinge pride pa ocekuju da ih prvi pozdravis uvijek.Cesto se zapitam gdje je nestao covjek....
- gnjev
#2 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Nekom zdravo , nekom selam alejk i to je to
-
Naslovnica
#3 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Ono od "čovjeka" što nije otišlo vani (inteligencija i kultura je uglavnom birala u USA, Australiju i Kanadu), pod zemljom je.radiša wrote:Kod mene ima svakakve pogani.Neki su jos zadrzali onu ljudskost pa se uvijek pozdrave u liftu-prolazu a neki kako vjetar duva.Posebnu paznju bih posvetio ovim novim sto ako kupe stan misle da su uzeli citav objekat i parkinge pride pa ocekuju da ih prvi pozdravis uvijek.Cesto se zapitam gdje je nestao covjek....
Rijetki su ostali.
- BarbaDue
#4 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
a nekome "ma zdraaaavo"gnjev wrote:Nekom zdravo , nekom selam alejk i to je to

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
čitav život sam živio u jednoj zgradi s 11 stanova i nismo imali nikakvih problema...
dok komšinica nije zamijenila 1 veći za 2 manja stana i došli su ljudi što su čitav život živjeli u zgradi sa 103 stana
(smeće ispred vrata, buka, neukusne tapete
; adaptiranje stana i balkona kako žele, probijanje plafona dole ispod komšijama)
poslije rata su se doselili 1 fočaci
ultrabogataši s njim samo zdravo... tojest sa djecom ( sad imaju 40 kuka)
i 1 podstanari koji ni sa kim nisu izgradili odnos
kratko vrijeme sam živio u zgradi sa 45 stanova i malim liftom...dakle ima svega... rasulo... budući da nisam bio vlasnik stana ništa me nije zanimalo bilo je kulturnog svijeta ( obično stariji ljudi... partizanska škola
) ali i dosta nekulturnog ( na nekim stranjskim pričaju)
sad živim u zgradi sa 4 stana... 1 je uvijek prazan ( bogataši) drugi je od jedne gospođe od 80 godina koja je zazidala ventilaciju i tako plavila nas a nije dala da se poprave cijevi dok nije zaprijetio onaj sto održava zgradu...stan će naslijediti žena koja je vani... dakle i to će biti prazno
te prve komšije mladi ljudi...
nekako sablasan ulaz... nikad nikog
skoro 2 godine sam živio u kućici u zaseoku
sa 4 kuće... odnos je isti kao u zgradama...pojma nemaš ko živi tamo u kući do... mada je udaljena 30 metara nisu to nabacane mahale kao u nekim dijelovima
neće pomoć, neće čistiti snijeg, kad je trebalo gasiti požar nigdje nikog... samo pametuju i tako
uglavnom sa svima na dobar dan...zdravo... ko hoće doći na kafu nek dođe kome treba pomoć pomoću ako treba i ako vidim nek zove...
aj zdrao zaboliše me prsti
dok komšinica nije zamijenila 1 veći za 2 manja stana i došli su ljudi što su čitav život živjeli u zgradi sa 103 stana
(smeće ispred vrata, buka, neukusne tapete
poslije rata su se doselili 1 fočaci
i 1 podstanari koji ni sa kim nisu izgradili odnos
kratko vrijeme sam živio u zgradi sa 45 stanova i malim liftom...dakle ima svega... rasulo... budući da nisam bio vlasnik stana ništa me nije zanimalo bilo je kulturnog svijeta ( obično stariji ljudi... partizanska škola
sad živim u zgradi sa 4 stana... 1 je uvijek prazan ( bogataši) drugi je od jedne gospođe od 80 godina koja je zazidala ventilaciju i tako plavila nas a nije dala da se poprave cijevi dok nije zaprijetio onaj sto održava zgradu...stan će naslijediti žena koja je vani... dakle i to će biti prazno
te prve komšije mladi ljudi...
nekako sablasan ulaz... nikad nikog
skoro 2 godine sam živio u kućici u zaseoku
uglavnom sa svima na dobar dan...zdravo... ko hoće doći na kafu nek dođe kome treba pomoć pomoću ako treba i ako vidim nek zove...
aj zdrao zaboliše me prsti
- cpu_fan
#6 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.
-
razonoda
#7 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
cpu_fan wrote:Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.
-
Naslovnica
#8 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Iznenadila bi se koliko ima mulada koji nisu u stanju da uzvrate na obično dobar dan, ili ono glupo "kako ste".razonoda wrote:cpu_fan wrote:Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.Ti ih pozdravis a oni ne uzvrate?
Pa makar klimni glavom papak.
Možda kada bih nazvao sellam, možda bi onda uzvratili.
Ima svega.
- radiša
#9 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Ili jedan dan se pozdravi a drugi ko da si mu pobio po familije 
- cpu_fan
#10 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Ma samo te stavi na ignorerazonoda wrote:cpu_fan wrote:Iz mog iskustva najgori su ovi što unajme stan. Pa to od zla oca do gore matere. Nemam ja ništa protiv što oni dolaze u veliki grad radi obezbjeđivanja egzistencije ali nek' zavičaj svoj ostave na kraj table na ulazu u grad. I ne bi te to pozdravilo nema šanse.Ti ih pozdravis a oni ne uzvrate?
- Sephora
#11 Re: Odnos sa novim-starim komsijama
Imam jednu stariju tetu, koja je uvjek na prozoru ( dezurna) sve vidi - sve zna..cak i moje radno vrijeme...
cesto bi ona da popricamo, ali vidi da zurim uvijek ..
Imam jednu takoder kojoj sluzim kao dezurna magaza, ako nesto joj zatreba, meni se obrati..
Komsijski odnosi - normalni, nez idi mi, dodi mi..nema se vremena za sve to..a i da imam ne bih ga trosila na kahvenisanje po mahali.
Imam jednu takoder kojoj sluzim kao dezurna magaza, ako nesto joj zatreba, meni se obrati..
Komsijski odnosi - normalni, nez idi mi, dodi mi..nema se vremena za sve to..a i da imam ne bih ga trosila na kahvenisanje po mahali.