Mislim da sam ti ranije rekao da sam imao nekih 14/15 god 1993.god.hercegovac_pravi wrote:-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Geronimo81 wrote:Ima zvanične dokumentacije Depeše kao i Depeše iz 20.januara 1993 za rat protiv hrvata koji je prikazan u procesu Kuburi i ostalima samo ti to nisi pratio .Imas i sada u Bugojnu dosta dokumenata pa tako i dokument u kojem Cikotić uzima zarobljenike da kopaju rovove a niko ni a da pisne o tome a obnaša dužnost ministra obrane.
Samo mi reci hercegovac pa kako se obrani sa 7 metaka da niste udarali kundacima ???
Kako ti rekoh ranije to imas i u haag i o tome se raspravljalo na suđenju Šestorki.
Slobodna bosna je isto to objavila i za to pola BiH zna a ti neznas![]()
Ja mislim da ti nisi ni primirisao Mostaru.
evo ti link o ovome je bilo u haag o naoružavanju uzimanju 1/3 oruzja o suradnji ABIH i srba uz dokumente pašalića sto je slao za SA o knjigama generala ABIH a i Novinara o svemu nemoj misliti da je to odbijeno
http://bihinfo.com/izjave/43-mediji/210 ... stara.html
PS:zamolio bi te da ne koristis naziv ustaša jer niko ovdje nije nazivao ABIH koje su činili bošnjaci u Mo turcima,balijama itd
"Štemanjem" zidova..eto kako, ali pošto si ti rat posmatrao sa balkona koristeći se "dalekozorom" onda nema šanse da skontaš o čemu ptičamSamo mi reci hercegovac pa kako se obrani sa 7 metaka da niste udarali kundacima ???link molim lijepo odnosno izvor informacijeKako ti rekoh ranije to imas i u haag i o tome se raspravljalo na suđenju Šestorki.Ponovo novinski članiciSlobodna bosna je isto to objavila i za to pola BiH zna a ti neznas![]()
dostupna ti je Haška dokumentacija, bujrum postaviti izvod
Ja opet mislom da mi je svejedno šta ti mislišJa mislim da ti nisi ni primirisao Mostaru.
"Super" ti izvor, međutim sačekat ću da postaviš onaj Haški dokument koji dokazuje ovu tvoju tvrdnju pa možemo raspravljati.evo ti link o ovome je bilo u haag o naoružavanju uzimanju 1/3 oruzja o suradnji ABIH i srba uz dokumente pašalića sto je slao za SA o knjigama generala ABIH a i Novinara o svemu nemoj misliti da je to odbijeno
http://bihinfo.com/izjave/43-mediji/210 ... stara.html
A znaš li ti da je moja hala Fadila svojim očima vidjela kad su se Srbi i Hrvati dogovarali kako da pobiju Bošnjake? To nisi znao siguran sam ..pa kontam evo samo da ti kažem pošto već baraatamo "mjerodavnim" izvorima informisanja.
Pa kako da ih zovem? sami su sebi prišivali U na uniforme ..ta nisam im ih ja prišivao. Dalje, pored Bošnjaka Armiju BiH je sačinjavao i veliki dio Hrvata i Srba, pa ti usporedba nije mjerodavna.PS:zamolio bi te da ne koristis naziv ustaša jer niko ovdje nije nazivao ABIH koje su činili bošnjaci u Mo turcima,balijama itd.
I ovo mi nešto pravo interesantan članak pa kontam .....ka se već lupamo novinskim tekstovima..zašto da ne!?Boldirao sami samo kljčne stavke od kojih se svaka da lahko verificirati. Zadnji ekser u ovoj fašistikoj kliki Tuđmanovske politike prema BiH je knjiga Žarka Domljana. Svaka riječ te kjnige potvđuje Mesićevo svjedočenje u Haagu.Nedavno su u Slobodnoj Bosni objavljeni stenogrami razgovora izmedu Brune Stojica, ministra odbrane tzv. Herceg Bosne i Branka Kvesica, šefa policije tzv. Herceg Bosne sa srpskim "bezbednjacima" Micom Stanišicem (ministar policije tzv. RS-a) i Momcilom Mandicem (ministar pravde tzv. RS) koji su vodeni na samom pocetku rata u Bosni i Hercegovini, (tacnije 5. maja 1992.) na relaciji Grude-Vraca, puno prije izbijanja sukoba izmedu Bošnjaka i Hrvata. Tolika mržnja prema Bošnjacima i Bosni, neosjetljivost za druge, recimo posavske Hrvate koji u to vrijeme skupa sa Bošnjacima brane svoja ognjišta uz ogromne ljudske i materijalne gubitke, zatim hvaljenje srpske politike i divljenje Karadžicu, izazivaju u covjeku mucninu i sramotu što su takvi ljudi bili na celnim funkcijama hrvatskog naroda u vremenu kad su mnogi njihovi sunarodnjaci po Hrvatskoj i BiH ubijani od strane velikosrpskog agresora. U nekim medijima su objavljeni i izvaci iz dnevnika Ratka Mladica u kojima on na više mjesta govori o dogovorima sa Hrvatima i saglasnosti njega, Prlica, Bobana i Karadžica kako su Muslimani "naši zajednicki neprijatelji", kako cemo se "lako dogovoriti o zamjeni teritorija" i kako Bosnu i Hercegovinu kao "državu treba uništiti i podijeliti" izmedu Hrvata i Srba. Tu su i precizni navodi isporuka nafte srpskim snagama koje su onda žarile i palile Bosanskom Posavinom, Sarajevom i drugim bh gradovima i selima, ostavljajuci iza sebe mnogu ucviljenu djecu, majke i oceve. Cak i ako se ne bi radilo o autenticnom rukopisu, dogadaji opisani u njemu se savršeno uklapaju u opštu sliku izdajnicke hrvatske politike prema vlastitom narodu i zemlji. Ako neko ne vjeruje Mladicevu dnevniku, neka svakako procita i nedavno objavljenu knjigu prvog predsjednika Hrvatskog sabora Žarka Domljana (Visoko podignimo zastavu) koji otvoreno govori o ambivalentnoj hrvatskoj politici prema BiH, o tome kako je Tudman Bosnu i Hercegovinu smatrao "neprirodnom tvorevinom", da je vjerovao Kadijevicu, JNA i svom "najneobrazovanijem ministru" Šušku, mnogim laskavcima i sumnjivim tipovima oko sebe, više nego ozbiljnim i kompetentnim Hrvatima, pogotovo ne Hrvatima iz Bosne. Vrlo je zanimljiv Domljanov osvrt da je Tudman prema BiH vodio politiku mimo odluka Hrvatskog sabora "putem hercegovackog kruga oko Mate Bobana, covjeka manjkavog obrazovanja i upravo opsjednuta mržnjom prema Muslimanima".
Jos mi nisi objasnio tu obranu ABIH u mostaru od dva neprijatelja sa 7 metaka u šanžeru.
Otiđi na Praljkovu stranicu imas video sa snimljenim procesom pa potraži si sam kao sto si meni davao link od haag da trazim sam.
Mozes li mi objasniti tvoje vjerovanje jednoj prici Slobodne bosne dok za drugu nevjeruješ ??
Zamisli da ja sada kao ti kazem daj mi dokument o tom stenogramu kao sto ti trazis..
Moj hercegovac slobodna Bosna je toliko toga napisala o tom ratu Alije Izetbegovića da ja nista netrebam da pisem.
Svaki dan sve vise i vise saznajemo o tom ratu samo ti prati suđenje u Bugojnu i sada za trusinu saznat ces ti mnogo toga.