ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Haris.ba

#76 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Haris.ba »

AmirBaa wrote: 30/06/2020 09:16 Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo
Ma samo polahko i ok. Nije makadam. Negdje malo uži put, ima okuka. Samo laganini.

Pratim temu da vidim ima li nekih lokacija gdje nisam bio. Recimo, Tjentište nisam (a neki dan sam bio u tom pravcu). Ne znam. Izgleda da će ove godine biti vikendica. Ne znam kako bih zaspao u tuđem krevetu.
AmirBaa

#77 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by AmirBaa »

Haris.ba wrote: 30/06/2020 09:26
AmirBaa wrote: 30/06/2020 09:16 Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo
Ma samo polahko i ok. Nije makadam. Negdje malo uži put, ima okuka. Samo laganini.

Pratim temu da vidim ima li nekih lokacija gdje nisam bio. Recimo, Tjentište nisam (a neki dan sam bio u tom pravcu). Ne znam. Izgleda da će ove godine biti vikendica. Ne znam kako bih zaspao u tuđem krevetu.
Ma samo mi je problem da nije makadam, da sta autu ne bude :D
I ja sam upratio, jos sam nabavio neki dron pa bas imam zelju snimati nase prirodne ljepote :)
Škobo Habu

#78 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Škobo Habu »

Plivsko jezero, po meni, je pun pogodak.

Daleko ljepše okruženje i atmosfera od jedne Panonike.

Za razliku od Tuzle, u Jajcu historije na svakom koraku.
SmokingMan

#79 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by SmokingMan »

Vakat je da se ljudi malo pokrenu, blagodeti koje pruža BIH u vidu "planinarkog turizma" je sigurno korisnija od prženja na nekoj od plaža na Jadranu.
Dope_Man

#80 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Dope_Man »

AmirBaa wrote: 30/06/2020 09:16
vjesticanametli wrote: 29/06/2020 14:38 Ramsko :thumbup: :thumbup: :thumbup: fantastisch :) :thumbup: pre pre predobro
Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo :)
Put kao put je OK, prosao sam pretprosli vikend, u selu Lug je bilo oko 100-200 metara makadama gdje su skinuli asfalt i rade nesto. Sam put je sa dosta krivina, malo i uzi od regularne magistrale na nekim mjestima, i vozi se 50tak (jer ce uvijek biti neko ispred ko toliko vozi a prestizanja bas i nema na vecini puta).

Sve u svemu, meni jako dosadan put, bas mi se oduzi ta cesta Jablanica - Prozor, ali nema nista posebno lose na njoj.
Haris.ba

#81 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Haris.ba »

Trafalgar Law wrote: 30/06/2020 09:29 Vakat je da se ljudi malo pokrenu, blagodeti koje pruža BIH u vidu "planinarkog turizma" je sigurno korisnija od prženja na nekoj od plaža na Jadranu.
Ne bih da kvarim temu, ali ne slažem se. Ko nije prohodao državu - preporučam. Stvarno se ima šta vidjeti. Ali, za odmora višednevnog (ok, za vikend, dan dva), slabo je to.

Nego, bio sam podavno, ali bilo je lijepo, put za Tuzlu, skrene se kod heljde i onda bosanskom provansom - Nišići (kupio bih vikendicu samo da gledam ona valovita brdašća):

http://www.gdjezavikend.ba/odmaraliste- ... od-varesa/
dustaban

#82 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by dustaban »

Ozbiljan domaci turizam MORA RJESITI KUPANJE
Haris.ba

#83 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Haris.ba »

Image

http://www.banja-dvorovi.com/index.php/lat/cjenovnik

Meni nije jasno zašto na Ilidži Holivud nije napravio nekoliko ovakvih bazena otvorenih i zatvorenih.
Porodice Foht

#84 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Porodice Foht »

Haris.ba wrote: 30/06/2020 09:43
Trafalgar Law wrote: 30/06/2020 09:29 Vakat je da se ljudi malo pokrenu, blagodeti koje pruža BIH u vidu "planinarkog turizma" je sigurno korisnija od prženja na nekoj od plaža na Jadranu.
Ne bih da kvarim temu, ali ne slažem se. Ko nije prohodao državu - preporučam. Stvarno se ima šta vidjeti. Ali, za odmora višednevnog (ok, za vikend, dan dva), slabo je to.

Nego, bio sam podavno, ali bilo je lijepo, put za Tuzlu, skrene se kod heljde i onda bosanskom provansom - Nišići (kupio bih vikendicu samo da gledam ona valovita brdašća):

Upravo to. Evo, otidji na Bjelasnicu na vise dana ne mozes naci krevet za lijeka, govorim za ranije godine a sada garant jos teze, jer onaj mali hotelcic se zacas napuni pa ti ostanu eventualno memljive kuce seljaka u Umoljanima a koji zive u Hadzicima. U jednoj spavao i nikad vise.
esmasaric

#85 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by esmasaric »

Prelijepo Olovo ove godine je moj izbor. :thumbup:
dječak sa šibicama

#86 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by dječak sa šibicama »

Olovo pa jos prelijepo :-)
vjesticanametli

#87 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by vjesticanametli »

AmirBaa wrote: 30/06/2020 09:16
vjesticanametli wrote: 29/06/2020 14:38 Ramsko :thumbup: :thumbup: :thumbup: fantastisch :) :thumbup: pre pre predobro
Kakav je put do tamo od Sarajeva, mislim ono kad se skrene u Jablanici? Planiramo vikend sljedeci skoknuti, ima neki fin apartman na bookingu pa i prenociti. Na slikama izgleda stvarno prelijepo :)
Ja bila 2016 i ok je ....nije autoput ali ok sasvim....posalji nam koju sliku.....i ja cu doci ha doDZem u bih :)
SmokingMan

#88 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by SmokingMan »

Porodice Foht wrote: 30/06/2020 10:04
Haris.ba wrote: 30/06/2020 09:43

Upravo to. Evo, otidji na Bjelasnicu na vise dana ne mozes naci krevet za lijeka, govorim za ranije godine a sada garant jos teze, jer onaj mali hotelcic se zacas napuni pa ti ostanu eventualno memljive kuce seljaka u Umoljanima a koji zive u Hadzicima. U jednoj spavao i nikad vise.
Pa ako si slobodnjačkog srca, osim dobrog šatora i dobre pripremljenosti na svakojake uslove, ti nište više nije neophodno. Čovjek treba da povrati te neke iskonske navike snalaženja u divljini, koje je izgubio zbog komfora kojg mu je uljuljani kapitalizam pružio.
esmasaric

#89 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by esmasaric »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2020 11:23 Olovo pa jos prelijepo :-)
Prošle godine, mami smeta vrućina. Šta ću joj, žena već ušla u te godine, ili ti je hladno ili vruće :roll:
I mi pronađemo vikendicu na Olovu, skoro pa džabe, mislim za porodicu od 6 članova. Vlasnici nas ugostili ko svoje, svaki dan meso, krompir, bosanska kafa... ta mi je atmosfera nekako ostala u lijepom sjećanju.

Valjda pamtiš ljude, ne toliko mjesta. Ali ta izolacija mi je prijala.
dječak sa šibicama

#90 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by dječak sa šibicama »

A dobro, to je drugo, vikendica sigurno nije u gradu a dolina ili kotlina Krivaje je jako lijepa, nizvodno od Olova

Kad ste kod skretanja u Jablanici, tu se skrece i prema Doljanima kroz koje se izlazi na Blidinje, vrijedi posjetiti.
vazi

#91 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by vazi »

Fojnica, s malom djecom :thumbup:

Image
vjesticanametli

#92 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by vjesticanametli »

Maj gudniZ :D ovo sam zaboravLa :thumbup: def i to :lol: ma imamo mi svega al sto neko napisa i seljakluka ima :-? Al moze se probrat :)
detroit-mercy

#94 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by detroit-mercy »

Haris.ba wrote: 30/06/2020 09:26

Tjentiste, Dolina Heroja, Zelengora, Perucica :mrgreen: prva liga. Ako volis uzivati u prirodi bez vasarista definitivno idi tamo. Naci ces po kojeg covjeka, zaljubljenika u prirodu. Imas dosta stvari za obici, ako hoces mogu te ljudi trznuti i na splavarenje na Taru. Mi bili u nekim drvenim bungalovima preko put spomenika, prva liga, imas saunu, jacuzzi :izet:, dobra a jeftina klopa :mrgreen:.
Piva pa skoro dzabe :mrgreen: .
breuer

#95 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by breuer »

Muzeji franjevačkih samostana!

Onaj na Gorici (Livno) mi je najljepši muzej koji sam uopšte obišao u BiH, a i ramski je presladak.
Connaisseur Karlin

#96 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Connaisseur Karlin »

breuer wrote: 30/06/2020 15:16 Muzeji franjevačkih samostana!

Onaj na Gorici (Livno) mi je najljepši muzej koji sam uopšte obišao u BiH, a i ramski je presladak.
plus Fojnica :thumbup:
statixx

#97 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by statixx »

detroit-mercy wrote: 30/06/2020 15:10
Tjentiste, Dolina Heroja, Zelengora, Perucica :mrgreen: prva liga. Ako volis uzivati u prirodi bez vasarista definitivno idi tamo. Naci ces po kojeg covjeka, zaljubljenika u prirodu. Imas dosta stvari za obici, ako hoces mogu te ljudi trznuti i na splavarenje na Taru. Mi bili u nekim drvenim bungalovima preko put spomenika, prva liga, imas saunu, jacuzzi :izet:, dobra a jeftina klopa :mrgreen:.
Piva pa skoro dzabe :mrgreen: .
Bio sam, prelijepa priroda, a rafting na Tari je dozviljaj koji se pamti.
jednonogi_Jack

#98 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by jednonogi_Jack »

Ovdje ima svakakvih ponuda smještaja. Možda je malo nepregledno, ali ponuda nije loša.

http://alterural.ba/
zijancer

#99 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by zijancer »

E, da..ako neko bude prolazio kroz Konjic, neka ne propusti Sicilianu iz No1.
UHHHH
Dope_Man

#100 Re: ODMOR U VLASTITOJ DRŽAVI

Post by Dope_Man »

Blidinje je fenomenalno, osim zapisavanja od strane katolicko orijentisanih individua i postavljanja krstova na sve strane bez ikakve potrebe, kao sto se sada radi i oko tvrdzave u Stocu.
Post Reply