Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zoomba

#151 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

muha_sa wrote:
kmirsad wrote:Nabavila kobaltne noževe od armaturnih klješta... doće kod tebe da joj navariš u desni... onda će ga pozvat na oproštajno pušenje... :D
:-) :-)

dragi kmirso pokvarit ce nas ova omladina :( hajd da je rekla da ce ga nožem, sjekirom il nekom drugom alatkom cepnut--al ono turit u usta ne kontam :-) pih
da sam prije sahatak umro ne bih znao da to more
A mrkvica? :D
kmirsad

#152 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by kmirsad »

Samo rendana more u kuču... :lol:
Last edited by kmirsad on 26/02/2018 15:42, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#153 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Connaisseur Karlin »

Zejnep wrote:Motaj kablove, gasi internet...
hahahha, djevojka otvori temu a potom napise da je suparnica uvijek nekako bila pristuna u vezi :lol: :-)
kmirsad

#154 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by kmirsad »

Ma šeherzada bolan... uvijek ista tema... :-D ... izdrnda je i ostavi... :-D
Connaisseur Karlin

#155 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

kmirsad wrote:Ma šeherzada bolan... uvijek ista tema... :-D ... izdrnda je i ostavi... :-D
a vidi vidi , koga to vidm :-D :kiss:

mah manage a trois veza :lol: glupa tema :lol:
kmirsad

#156 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by kmirsad »

:kiss: ... još mi samo reci koja si ... :lol:
Do sada sam uspio da skontam pešest komada... :-D
zoomba

#157 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

kmirsad wrote:Samo rendana more u kuču... :lol:

:lol:
Connaisseur Karlin

#158 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

kmirsad wrote::kiss: ... još mi samo reci koja si ... :lol:
ljubav aha a , arzonja i SaraFina me zovu Ljubinka :D
kmirsad

#159 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by kmirsad »

Connaisseur Karlin wrote:
A ti si dronćice... :kiss: :kiss: . tebe bih prepoznao po otvorenim temama... i onoj slici s plaže... :-D :-D
Connaisseur Karlin

#160 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

kmirsad wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
A ti si dronćice... :kiss: :kiss: . tebe bih prepoznao po otvorenim temama... i onoj slici s plaže... :-D :-D
aha, a izasla sam davno iz faze dronova :-D :kiss: dugo vrmena sam u fazi retro avio modela , to je tad bila umjetnost, ljubavni zar pravit avion :-D

nadma se da si dobro dobro te je vijdeti :kiss:
kmirsad

#161 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by kmirsad »

Hvala ljubavi... :kiss: ... dobro sam... :-D
Što ne otvoriš temu kako u podrumu napravit "štuku", meseršmita... :-D ... napravit Crvenog Barona... :lol:
supercali

#162 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by supercali »

Sad je u fazi sljemdzija :mrgreen:
triconja

#163 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by triconja »

kmirsad wrote:Hvala ljubavi... :kiss: ... dobro sam... :-D
Što ne otvoriš temu kako u podrumu napravit "štuku", meseršmita... :-D ... napravit Crvenog Barona... :lol:
Kakvi to, spitfajr je glavni :izet: :izet: :izet:
Connaisseur Karlin

#164 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

kmirsad wrote:Hvala ljubavi... :kiss: ... dobro sam... :-D
uf kmirsad, imam kolegu koji sastvalja komarca u garazi nekoliko godina, dolsovno kupuje originalne dijelove sirom svijeta ili , ako je neophodno, pravi dijelove u skladu sa starim nacrtima :-D drugi kolega je "ozivio" stari vojni partiznaki aviona , on je na Balkanu :-D
supercali wrote:Sad je u fazi sljemdzija :mrgreen:
i bijelih rukavica :oops: :lol:
supercali

#166 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by supercali »

To oko rukavica ne znam nisam upoznat pa necu komentarisati
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#167 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by heat »

Leia_Organa wrote:Znam da će proći
Sve je u zivotu prolazno.
Gdje nema postovanja, uvazavanja i ljubavi, to je osudjeno na propast.
Budi sretna sto je sve tako i nastavi svoj zivot :wink:
Lp
Ramzess Veliki

#168 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Ramzess Veliki »

Zejnep wrote:
Leia_Organa wrote:
Euridika wrote: On je nju mislio ženiti? Nakon svega...? Onda je u pravu onaj što je rekao - ženio bi nevinu, al' da okolo ubada dok može. :run:
Sestro draga, bježi od toga. A bježat će i on od nje poslije nekoliko godina braka, kad ona skonta da ništa od života nije vidjela prije braka. Eno ti sličan slučaj na temi o razvedenim.
Mislim da da. Kao što rekoh, već su razgovarali o braku. Ako sa mnom nije vidio budućnost, njoj se vratio, onda je to-to.
Ona mu je poznat teren, zna šta ga čega.
podhitno sebi nađi novog momka :mrgreen:
I opet podrzavam Zejnu. :D
Euridika
Globalna šefica

#169 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Zejnep wrote:
Leia_Organa wrote:Mislim da da. Kao što rekoh, već su razgovarali o braku. Ako sa mnom nije vidio budućnost, njoj se vratio, onda je to-to.
Ona mu je poznat teren, zna šta ga čega.
podhitno sebi nađi novog momka :mrgreen:
Ama jok, prerano je. Šta treba - da i ona nađe četvrtog kojeg će zeznuti kao nju ovaj hajirlija? Prvo se treba emotivno pročistiti od prošle veze, pa onda tražiti novog momka i zasnivati vezu na zdravim temeljima.
seln

#170 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by seln »

Leia_Organa wrote:Pozdrav forumaši i forumašice,

Inače ovo nije platforma koju bih koristila za rješavanje ljubavnih problema, ali nemam puno muških prijatelja koji bi mi mogli razriješiti neke nedoumice, pa sam tu.
Dakle, s momkom sam bila godinu dana i uložila sam 100 % sebe u vezu. Mislim da je oboma bilo lijepo, i zaista sam se trudila da tako bude, jer mi je bilo stalo. Veza koju je prije mene imao je trajala tri godine, i za vrijeme trajanja naše veze njegova bivša mu se stalno javljala. On je odgovorio prvi put, onda smo se složili da je možda najbolje da je ignoriše, ali svejedno je nekako bila prisutna. Kada god sam mu dala priliku da bude iskren, da mi kaže ako još uvijek nešto osjeća prema njoj, bio je kategoričan da je to gotovo, da mu je lijepo sa mnom i da me voli.
Nakon što smo prekinuli, saznala sam da je stupio u kontakt s njom i da planiraju kafu. Obzirom da sam se osjećala poniženom, javila sam mu se da mu kažem kako nije bio pošten što me lagao toliko vremena, jer to nisam zaslužila. On se onda osjećao loše, izvinjavao se, molio da mu dam drugu priliku, rekao da nije siguran zašto se uopšte njoj javio, nije bio načisto s emocijama. Poslije mi je rekao da mu je trebao closure s njom i da je to imao kada su se čuli, da je siguran da mene voli. I odlučim mu dati priliku da to izgladimo, međutim, on nakon nekog vremena shvati da to nije to, da mu smeta daljina (trenutno je u Njemačkoj) i da sa mnom ne vidi zajedničku budućnost. Razumijem, teško mi je, ali razumijem.
I čovjek dođe u Bosnu za vikend, javi se bivšoj, odu na kafu, vidim opet su se sprijateljili na Fejsu, lajkao joj je slike.
Boli me. Ne znam jesam tužna, ljuta, iznevjerena. Osjećam se kao da mc cijelo vrijeme neko vukao za nos.
Zanima me mišljenje muškaraca: je li vam ovo što ima s njom djeluje kao ono "pravo"?
Mislim, vraća joj se nakon svega. Njih dvoje su prekidali dva puta, oba puta je bila riječ o monotoniji u vezi i nedostatku seksa (ona se čuvala za brak :roll: ), što je njemu smetalo. Je li mislite da će ta veza na kraju završiti sretno? Je li ona njegova ljubav na koju će misliti čak i ako za životnu saputnicu izabere neku drugu?
Zaista se trudim da mislim pozitivno o tome, da im želim oboma vezu punu ljubavi i poštovanja, ali je tako teško, jer me tako boli. Znam da će proći, ali ni to ne pomaže da se osjećam bolje.

Ramzess Veliki

#171 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Zejnep wrote:podhitno sebi nađi novog momka :mrgreen:
Ama jok, prerano je. Šta treba - da i ona nađe četvrtog kojeg će zeznuti kao nju ovaj hajirlija? Prvo se treba emotivno pročistiti od prošle veze, pa onda tražiti novog momka i zasnivati vezu na zdravim temeljima.
Ipak podrzavam Zejnu, ako ostane razmisljati o tome u 4 zida ima da svehne ... bolje da nadje privremenu razonodu. Klin se klinom izbija ... :oops:
Euridika
Globalna šefica

#172 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:Ipak podrzavam Zejnu, ako ostane razmisljati o tome u 4 zida ima da svehne ... bolje da nadje privremenu razonodu. Klin se klinom izbija ... :oops:
:angry: ... uh, ne mogu... :cry:
Leia_Organa

#173 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Leia_Organa »

Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote: Ama jok, prerano je. Šta treba - da i ona nađe četvrtog kojeg će zeznuti kao nju ovaj hajirlija? Prvo se treba emotivno pročistiti od prošle veze, pa onda tražiti novog momka i zasnivati vezu na zdravim temeljima.
Ipak podrzavam Zejnu, ako ostane razmisljati o tome u 4 zida ima da svehne ... bolje da nadje privremenu razonodu. Klin se klinom izbija ... :oops:
Mislim da je ipak bolje da malo venem, nego da nekome ovako nešto priuštim. Not cool.
cendlerbing

#174 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by cendlerbing »

Leia_Organa wrote:
Mislim da je ipak bolje da malo venem, nego da nekome ovako nešto priuštim. Not cool.
Svaka ti čast.
Gas01

#175 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Gas01 »

Draga ti,

možda je klišej, ali budi sretna što si se riješila na vrijeme. Možda ti se čini kasno, ali vidiš i nije. Prvo se isplači, onako, pošteno, iz duše, urliči ako treba. Plač je dobar, oslobađa. Onda sjedi i dobro ispitaj svoju vezu – da li si zaista u njoj bila ti sretna, ili ta koja je davala cjelovitu sebe a neko to uzimao i davao ti onda kada želi, treba, kada osjeti, kada mu je dosadno, kada nema novih zanimacija na vidiku, kada izmoliš za malo "veze", kada "zaslužiš", jer neko misli da te može kažnjavati i time nagrađivati, možda s nekim ko te koristio na nekim levelima - intelektualnim, socijalnim, seksualnim, emotivnim, da li si bila u vezi sa apatičnom osobom koja nema ambicija, niti potreba da radi na sebi i vezi, sa psihopatom, možda narcistički poremećenom osobom koja nije u stanju da voli, jer je down deep jadna i očajna radi sebe same, jer ne može da sebe voli, pa je u stanju da te ponižava i degradira tokom odnosa da bi se osjećala nadmoćno. Nije grehota biti s takvima i spoznati,pošto su njihove maske i glumatanje tvog soul - matea s početka jako savršene, jer su posljedica njihovih fascinacija i neispunjenih snova. Čak su i drugima sa strane zabavni i šarmantni. Grehota je to uvidjeti i sebe lagati, jer se oni neće mijenjati čak i kad postanu svjesni da su takvi. Niti mogu, to ti je već anatomija i biohemija.

Poimanje emotivnog odnosa kod ljudi koji nisu u stanju voljeti je level zaljubljenosti, fasciniranost nekim izvorom, kad to prođe nastaje havarija, kada dotični shvati da nisi perfect, jer niko nije, možda si bila sa sociopatom, osobom koja nema empatije? Koja, kada treba da te voli, ne može jer joj "nešto nedostaje" (obični citat), ali nemoj da ti pada na pamet da te ne može full voljeti (znamo za fejk ljubavi) zbog tebe, jer tebi nešto nedostaje, nego isključivo radi sebe i svojih nedostataka.

Sve takve osobe, za čije postojanje ne znaš uopće dok te ne zakače, isto funkcionišu u svim vezama, i uopće nije uspjeh biti s njima, jer nakon divnog „medenog mjeseca“ i romantičnog perioda ide proces degradiranja, manipulacije, imaš divne literature na tu temu, trust me, been there, done that. Kad to analiziraš, onda ćeš spoznati koje si stvari tebi drage žrtvovala i podredila, koliko si sebe uložila, istina proći ćeš fazu žaljenja sebe i vremena kao „gdje su mi oči bile“, "što sam sebi to pustila", "ja sam pametna, kako mi se to moglo desiti" ali ono najbitnije naučiti da cijeniš sebe i sve svoje što jesi u to ulagala, i sve što jesi zapostavila i spoznat ćeš koliko je uistinu lakše neke stvari isprocesuirati ako znaš sve to objektivno. Logično, svi imamo uspomene, neostvarene snove, čak i u najtoksičnijoj vezi postoje fini momenti, ali, well, vrlo fluidni i planski smišljeni vjerovatno. Zapitaj se je li moja veza bila toksična, jesam li u njoj rasla ili bila sputavana?

Okruži se onima koji te cijene i vole takvu kakva jesi. Ne srljaj u emotivnu vezu dok se ne razvežeš od prethodne. Najbitnije, okruži sebe sobom. Nemoj uopće da se bakćeš s tim kako je njemu i je li sretan i dokle su njih dvoje, ljudi fejkaju sreću, pogotovo navedene osobe jer je nisu u stanju spoznati, ti ćeš da osjetiš olakšanje jer neće više niko da te emotivno crpi, jer si se riješila nekoga ko te ne zaslužuje, jer te ne osjeća. Nemoj da misliš niti šta će da se priča o tebi, svakako će ljudi pričati ono što im odgovara a ne istine, postoje vrlo prljave kampanje degradiranja nekoga okolnoj publici, ali budi iznad toga, ako pak dođe do toga, naoružaj se ignorisanjem, jer ko te zna, taj te uistinu zna, blokiraj dotičnog svuda ne da mu nešto dokazala jer tebi kao zreloj osobi blok ne znači ništa od toga, nego kako bi sebe zaštitila od cimanja i „hoću te neću te, evo propalo sa ovom, onom, eto me, de budimo prijatelji bar, itd“, ne treba ti to, ti to ne zaslužuješ jer si u stanju voljeti i graditi nešto konačno. To ne možeš shvatiti odmah, ali vremenom nadođeš. Svako ima pravo izbora, neka te njegov ne dotiče, neka te dotiče tvoj.

Nemoj razmišljati to da si manje vrijedna ako si „zamijenjena“, ko za kakve su se tu igre igrale, možda ti se čini sve sada kao jedna vrlo ogromna laž i izgubila si povjerenje u svijet izgubivši ga u njega, ali vremenom ćeš naučiti prepoznati signs i spoznat ćeš kako je biti okružen istinskim ljudima, u kojima s istinska ti i kako je to divno, čak ćeš doći u fazu da križaš sve one fejk i toksične ljude iz života jer što će ti. Šta će ti neko ko je tako neodlučan u svom životu jer očito nešto nedostaje takvoj personi, a to je onaj deep osjećaj privrženosti, pripadanja, ljubavi, podrške, razumijevanja kojeg crpi idući od jedne do druge (ili u tvom slučaju vraćajući se) i kojeg nikad full neće umjeti spoznati niti ga ti na to možeš natjerati, koliko god bila divna i trudila se i pokušavala. Uistinu postoje osobe koje nisu u stanju to imati, doživjeti, čak i kada im crtaš, jer jednostavno nekad su fucked up tokom odrastanja, tako struka kaže. To ako neko izgleda happy ne znači da jeste, jer, znaš, sreća je in you i samo in you. Glavu gore i move on, za mjesec će biti lakše disati, za tri ćeš se smijati. :)
Last edited by Gas01 on 27/02/2018 12:55, edited 9 times in total.
Post Reply