Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post Reply
Gojeni H

#1176 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Gojeni H »

Mohamad Sissoko wrote:J'bte ti nista ne mozes napisat bez otrcanih fraza bes sustine koje si ponovio stotinu puta samo sa malim kozmetickim izmjenama.
Mislis da ako nekog ili nesto nazoves zatucanim, zaostalim a druge naprednim da je to zaista tako.
I ta rijec napredan postala je nekakva neodređena fraza koja nekim cudom oznacava put ka utopiji do koje se nikad ne dođe al et treba je ponavljat do zla Boga jer na kraju ce dobit kvalitetan sadrzaj nazor, iako je uglavnom koriste "praznu" likovi poput tebe.
Sto si feudalac, jebote.
Budi moderan k'o Jovan s guslama.
Mohamad Sissoko

#1177 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Mohamad Sissoko »

Ali Kemal wrote:
Mohamad Sissoko wrote:J'bte ti nista ne mozes napisat bez otrcanih fraza bes sustine koje si ponovio stotinu puta samo sa malim kozmetickim izmjenama.
Mislis da ako nekog ili nesto nazoves zatucanim, zaostalim a druge naprednim da je to zaista tako.
Ja ne nazivam nekoga ili nešto zatucanim, nego onoga i ono što jeste zatucano :oops:
Bosni i Hercegovini ne želim zatucanosti i feudalizam, nego prosperitet i bolju budućnost :bih:
A nešto je zatucano jer ti misliš da je zatucano, progresivno jer ti misliš da je progresivno.
Objektivno to ne mora da je tako, vec je to tvoja licna ocjena.
Sad ako ti ponoviš svoje misljenje o necemu 1000 puta to nece znacit da je istina, istina nije rezultat nekakvog koncenzusa i broja ponavljanja.
General War

#1178 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by General War »

Gojeni H wrote:
General War wrote: Pa i ti si vec odavno otisao sa teme, pa da podsjetim na dvostruke standarde od istih tih zamotanih i to mimo icega ...a ovdje cika i vriska.
Ljudi idu na sud po pravdu, sve sto covjeka putem njegovih osjetnih cula (vizuleno, auditorno ili cula mirisa) asocira da moze biti nekorektno tretiran treba iskljuciti. Zamisli sudiju u bijelom doktorskom mantilu i sa stetoskopom da radi na tvom procesu u sudnici, sta bi ti rekao? makar da je zalutao, tako ni Milomir nije u mantilu radio zlocine vec u odjelu/uniformi drugima naredjivao :-)
onda kako srbe gledas, mozemo isto tako doci do zakljucka da niti bosnjaci nemaju sta da traze na sudu jer kod njih preovladava totalna indolentnost jer nije pokrenuta nikakva tuzba za zlocine pocinjene nad njima u cilju namirenja stete...valjda suruju sa srbima a i hrvatima sta li :roll:
Rekoh ja ... imas problem.
Na sudu svakako...tebi nebi bila suhva da ti izadje nekakav sa krstom iza njega i da ti sudbina parnice protiv "milana" zavisi od odluke tog sudije?
Gojeni H

#1179 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Gojeni H »

General War wrote:
Gojeni H wrote:
General War wrote: Pa i ti si vec odavno otisao sa teme, pa da podsjetim na dvostruke standarde od istih tih zamotanih i to mimo icega ...a ovdje cika i vriska.
Ljudi idu na sud po pravdu, sve sto covjeka putem njegovih osjetnih cula (vizuleno, auditorno ili cula mirisa) asocira da moze biti nekorektno tretiran treba iskljuciti. Zamisli sudiju u bijelom doktorskom mantilu i sa stetoskopom da radi na tvom procesu u sudnici, sta bi ti rekao? makar da je zalutao, tako ni Milomir nije u mantilu radio zlocine vec u odjelu/uniformi drugima naredjivao :-)
onda kako srbe gledas, mozemo isto tako doci do zakljucka da niti bosnjaci nemaju sta da traze na sudu jer kod njih preovladava totalna indolentnost jer nije pokrenuta nikakva tuzba za zlocine pocinjene nad njima u cilju namirenja stete...valjda suruju sa srbima a i hrvatima sta li :roll:
Rekoh ja ... imas problem.
Na sudu svakako...tebi nebi bila suhva da ti izadje nekakav sa krstom iza njega i da ti sudbina parnice protiv "milana" zavisi od odluke tog sudije?
Sta ce mi krst smetat'?
Sve go cetnik u zajednickim insitucijama, a da mi krst smeta. :-)
ušće

#1180 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

Da ponovim i preformulišem pitanje

- Šta je tačno zabranjeno
-Šta se sve podarzumjeva pod vjerskim simbolom ..

-Koji je način da se sve to iskontroliše...osim hidžaba koji je naravno vidljiv ...
animals

#1181 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by animals »

Poenta svega je kad jedno dozvolis,onda moras sve..
zar nije diskriminacija da nekom dozvolis da se moli i klanja za vrijeme radnog vremena , dok drugi moraju raditi..
to je diskriminacija prema ljudima koji rade..pocne se sa maramoma zavrsi sa svimi svacim..
e sad je problem sto u BIH , svaki udar na odredjenu vjersku skupinu se podrazumijeva kao udar na cijeli narod..
ušće

#1182 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

animals wrote:Poenta svega je kad jedno dozvolis,onda moras sve..
zar nije diskriminacija da nekom dozvolis da se moli i klanja za vrijeme radnog vremena , dok drugi moraju raditi..
to je diskriminacija prema ljudima koji rade..pocne se sa maramoma zavrsi sa svimi svacim..
e sad je problem sto u BIH , svaki udar na odredjenu vjersku skupinu se podrazumijeva kao udar na cijeli narod..
Ako je zabranjeno nositi "krunicu " kako ćeš kontrolisati nekog sudiju dali ispod one halje oko vrata , u đepu nosi istu ...možda ćeš ga "sistematski pregledati "... Ako se isti u svojoj odaji( uredu ) moli uz krunicu bogu , tj obavlja vjerski obred kako ćeš ga kontrolisati ... hoćeš li mu postaviti red video nadzora ... ima ja još puno pitanja ali slabo ste raspoloženi za odgovor...
Mohamad Sissoko

#1183 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

ušće wrote:Da ponovim i preformulišem pitanje

- Šta je tačno zabranjeno
-Šta se sve podarzumjeva pod vjerskim simbolom ..

-Koji je način da se sve to iskontroliše...osim hidžaba koji je naravno vidljiv ...
Ako nekome smeta hidžab jer istice vjersku pripadnost sudije ili advokata te smatra da ce bit pristrasan ili slicno onda slobodno mozemo poceti kao Dodik da odbijamo da nam sude sudije muslimani i da uvedemo detektor lazi prije izvođenja procesa da vidimo je li svjetonazor u skladu sa zahtjevanim. :mrgreen:
Dakle nacin je detektor lazi pa tek onda da postuje zakone po kojima ce da sudi i presuđuje.
animals

#1184 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by animals »

ušće wrote:
Ako je zabranjeno nositi "krunicu " kako ćeš kontrolisati nekog sudiju dali ispod one halje oko vrata , u đepu nosi istu ...možda ćeš ga "sistematski pregledati "... Ako se isti u svojoj odaji( uredu ) moli uz krunicu bogu , tj obavlja vjerski obred kako ćeš ga kontrolisati ... hoćeš li mu postaviti red video nadzora ... ima ja još puno pitanja ali slabo ste raspoloženi za odgovor...
Pise ti da samo ono sto se vidi je zabranjeno..
ispod odjece,mozes nositi sta hoces..
ušće

#1185 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

animals wrote:
ušće wrote:
Pise ti da samo ono sto se vidi je zabranjeno..
ispod odjece,mozes nositi sta hoces..
Jeli ti to ozbiljno ili me zajebavaš ...

Znači zabranjeno je samo muslimankama ..jer se hidžab vidi ostali mogu šta im nekoj stvarki ćeif jer se to ne vidi ...

Pa stvarno ...
Ali Kemal

#1186 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Ali Kemal »

Mohamad Sissoko wrote:
Ali Kemal wrote:
Ja ne nazivam nekoga ili nešto zatucanim, nego onoga i ono što jeste zatucano :oops:
Bosni i Hercegovini ne želim zatucanosti i feudalizam, nego prosperitet i bolju budućnost :bih:
A nešto je zatucano jer ti misliš da je zatucano, progresivno jer ti misliš da je progresivno.
Valjda je jasno da su države gdje žene nose hidžab zatucane, a gdje ne nose progres.
Progres u nauci, tehnologiji, ljudskim pravima i slobodama, standardu života, zdravstvenoj zaštiti, pravu na školovanje, životnom vijeku, zaposlenosti, generalno kvalitetu života.
Vjerska zatucanost i progres ne idu nikako, djevojčicama od malih nogu navlačiti hidžab je strašno i ne želim da se to dešava u jednoj evropskoj zemlji, pogotovu ako je to moja zemlja.
To je za mene tragedija jednog društva da od države koja se kretala ka progresu, okrene za 180 stepeni i počne da vraća u srednji vijek.
Da li te uopće interesira kako će da žive ova djeca? Šta ti uopće želiš?
ušće wrote:Jeli ti to ozbiljno ili me zajebavaš ...

Znači zabranjeno je samo muslimankama ..jer se hidžab vidi ostali mogu šta im nekoj stvarki ćeif jer se to ne vidi ...

Pa stvarno ...
Šta stvarno, izbaciti krst je zabranjeno, a šta ko ima u donjem vešu koga briga :oops:
Kako to ne možeš da shvatiš :-)
animals

#1187 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by animals »

ušće wrote:

Pa stvarno ...
Pa ne moze niko maramu nositi...
a svak ispod odjece moze nositi sta hoce..kodeks odijevanja..
ne moze ni katolkinja u odjeci casne sestre da sudi..
ušće

#1188 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

Ali Kemal wrote:

Pa stvarno ...
Šta stvarno, izbaciti krst je zabranjeno, a šta ko ima u donjem vešu koga briga :oops:
Halo idiote rasistički jesam li te pitao nešto o donjem vešu ...
Žena /sutkinja muslimanka ne može sakrti svoje vjersko obilježje ...žena /sutkinja katolkinja to može ... i ti me hoćeš uvjeriti kako sam ja glup i ne razumijem ja bih prije rekao da si ti pun mržnje prema toj istoj ženi /sutkinji ...
ušće

#1189 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

animals wrote:
ušće wrote:

Pa stvarno ...
Šališ se ti i namjerno ne odgovaraš na suštinu u pitanju ...
General War

#1190 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by General War »

Gojeni H wrote:
Sta ce mi krst smetat'?
Sve go cetnik u zajednickim insitucijama, a da mi krst smeta. :-)
A ti znas svakog sudiju cetnika poimenke bez da se oznaci nekim asociativnim znakom?
Bas gledah na AJ prije neki dan ( naravno nije isto u kontextu) kako nekog guvernera u pakistanu smaknuli neki islamski fundamentalisti zbog blasfemije...advokata koji ga brani (teroristu) na osnovu ispravnosti djela kao zadatka muslimana a ne neuracunjivosti, indoktrniranosti...ljudi zaprepasteni :-)
Last edited by General War on 22/02/2016 20:58, edited 1 time in total.
Mohamad Sissoko

#1191 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Ali Kemal wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Ali Kemal wrote:Ja ne nazivam nekoga ili nešto zatucanim, nego onoga i ono što jeste zatucano :oops:
Valjda je jasno da su države gdje žene nose hidžab zatucane, a gdje ne nose progres.
Progres u nauci, tehnologiji, ljudskim pravima i slobodama, standardu života, zdravstvenoj zaštiti, pravu na školovanje, životnom vijeku, zaposlenosti, generalno kvalitetu života.
Vjerska zatucanost i progres ne idu nikako, djevojčicama od malih nogu navlačiti hidžab je strašno i ne želim da se to dešava u jednoj evropskoj zemlji, pogotovu ako je to moja zemlja.
To je za mene tragedija jednog društva da od države koja se kretala ka progresu, okrene za 180 stepeni i počne da vraća u srednji vijek.
Da li te uopće interesira kako će da žive ova djeca? Šta ti uopće želiš?
Govoris o ljudskim pravima a upravo se zalazes za ukidanje prava jednoj osobi da u skladu sa svojim svjetonazorom nosi obicnu maramu dok radi svoj posao.
Upravo u mnogim naprednim zemljama po tvojoj definiciji zene mogu da nose hidzab u sudnici.

Vjerska zatucanost i progres ne idu zajedno nikako....opet dolazimo do toga da ne idu zajedno sa tvojim viđenjem progresa.
Plus zatucanost ...opet tvoje licno misljenje sto ne znaci da je to objektivna istina.
"Valjda je jasno da su države gdje žene nose hidžab zatucane, a gdje ne nose progres"...pa evo u Srbiji i entitetu RS ne nose zene hidzab pa ne vidim neki progres...ili u Ruandi ne nose pa ne vidim da je ...nema hidzaba=progres...dakle realnost te demantuje.
"
Last edited by Mohamad Sissoko on 22/02/2016 21:00, edited 2 times in total.
animals

#1192 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by animals »

ušće wrote:
animals wrote:
ušće wrote:

Pa stvarno ...
Šališ se ti i namjerno ne odgovaraš na suštinu u pitanju ...
Koju sustinu..
General War

#1193 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by General War »

ušće wrote:
Ali Kemal wrote:

Pa stvarno ...
Žena /sutkinja muslimanka ne može sakrti svoje vjersko obilježje ...žena /sutkinja katolkinja to može ... i ti me hoćeš uvjeriti kako sam ja glup i ne razumijem ja bih prije rekao da si ti pun mržnje prema toj istoj ženi /sutkinji ...
Ja koliko znam simbol islama je mjesec i zvijezda a ne hidjab...lijepo na lancic i to je to.
ušće

#1194 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

@ animals
druže suština je u namjernom prešućivanju jednakosti/nejednakoti ...rekoh ti prijer krunica se ne vidi ..hidžab se vidi ... dakle u pitanju je sve samo ne zakonska i svaka druga jednakost ...zato sam pitao dali ima negdje decidno navedeno kakve vrste zabrane i kako ih misle sprovoditi ...čista logika ništa drugo ...
animals

#1195 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by animals »

ušće wrote:@ animals
druže suština je u namjernom prešućivanju jednakosti/nejednakoti ...rekoh ti prijer krunica se ne vidi ..hidžab se vidi ... dakle u pitanju je sve samo ne zakonska i svaka druga jednakost ...zato sam pitao dali ima negdje decidno navedeno kakve vrste zabrane i kako ih misle sprovoditi ...čista logika ništa drugo ...
Ima,procitaj postove unatrag,pa ce ti se sve objasniti..
sustina je da muslimanke imaju sto puta veca prava u krscanskim zemljama nego u muslimanskim..
u muslimanskim , ne smije voziti auto, biti u politici,ne smije biti sutkinja i itd..
ušće

#1196 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

General War wrote:
Ja koliko znam simbol islama je mjesec i zvijezda a ne hidjab...lijepo na lancic i to je to.
Ti misliš ,ali nije ...ti si možda negdje vidjeo nekog muslimanskog vjerdostojnika sa mjesecom i zvijezdom oko vrata ..ako jesi de mi navedi bogati ...
ušće

#1197 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by ušće »

animals wrote:
ušće wrote:@ animals
Ima,procitaj postove unatrag,pa ce ti se sve objasniti..
sustina je da muslimanke imaju sto puta veca prava u krscanskim zemljama nego u muslimanskim..
u muslimanskim , ne smije voziti auto, biti u politici,ne smije biti sutkinja i itd..
Hebiga druže ja u klin ti uploču ...
General War

#1198 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by General War »

ušće wrote:
General War wrote: Halo idiote rasistički jesam li te pitao nešto o donjem vešu ...
Ti misliš ,ali nije ...ti si možda negdje vidjeo nekog muslimanskog vjerdostojnika sa mjesecom i zvijezdom oko vrata ..ako jesi de mi navedi bogati ...[/quote]
Odkad vjerodostojnici sude kod nas? Kod mene u porodici i rodbini kao i medju prijateljima prilicno uobicajeno ( tuzla)...isto tako nisam u dzamiji vidio da zene i muskarci klanjaju zajedno...pa se niko ne buni za ravnopravnost kao u sekularn institucijama...tu moze svakako pa i dress code.
fosna2014

#1199 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by fosna2014 »

U javnim institucijama zabraniti sve sto ima veze sa bilo kojom ideologijom. One moraju biti neutralne u svim sferama zivota.
Ali Kemal

#1200 Re: Odluka VSTV-a o zabrani nošenja hidžaba

Post by Ali Kemal »

Mohamad Sissoko wrote:Govoris o ljudskim pravima a upravo se zalazes za ukidanje prava jednoj osobi da u skladu sa svojim svjetonazorom nosi obicnu maramu dok radi svoj posao.
Upravo u mnogim naprednim zemljama po tvojoj definiciji zene mogu da nose hidzab u sudnici.
Prvo to nije ljudsko pravo, to je ograničavanje ljudskih prava, jer to nije pitanje slobodnog izbora, nego je to nametanje od strane religijskih službenika, rodbine itd. U takvim sredinama se djevojčicama nameće hidžab od malih nogu, kao jedan grubi vid kršenja ljudskih sloboda.
Mohamad Sissoko wrote:Vjerska zatucanost i progres ne idu zajedno nikako....opet dolazimo do toga da ne idu zajedno sa tvojim viđenjem progresa.
Plus zatucanost ...opet tvoje licno misljenje sto ne znaci da je to objektivna istina.
"Valjda je jasno da su države gdje žene nose hidžab zatucane, a gdje ne nose progres"...pa evo u Srbiji i entitetu RS ne nose zene hidzab pa ne vidim neki progres...ili u Ruandi ne nose pa ne vidim da je ...nema hidzaba=progres...dakle realnost te demantuje.
"
Jako glupa argumentacija. Možda mođe da prodje kod zatucanih osoba ispranog mozga.
Nemoj mi se obraćat više, nemam više živaca za vas koji želite da su ljudi zatucani i glupi, da na sudu svjedočenje žene ne vrijedi kao svjedočenje muškarca, da se djeca od malena odgajaju i razdvajaju po vjerskim normama, gdje praktično život pojedinca ne vrijedi ništa, gdje je religija najvažnija stvar na svijetu.

Odluka je donešena, kome se ne dopada neka se žali upravi vodovoda :oops:
Post Reply