Mohamad Sissoko wrote:Ali Kemal wrote:Mohamad Sissoko wrote:J'bte ti nista ne mozes napisat bez otrcanih fraza bes sustine koje si ponovio stotinu puta samo sa malim kozmetickim izmjenama.
Mislis da ako nekog ili nesto nazoves zatucanim, zaostalim a druge naprednim da je to zaista tako.
Ja ne nazivam nekoga ili nešto zatucanim, nego onoga i ono što jeste zatucano
Bosni i Hercegovini ne želim zatucanosti i feudalizam, nego prosperitet i bolju budućnost

A nešto je zatucano jer ti misliš da je zatucano, progresivno jer ti misliš da je progresivno.
Objektivno to ne mora da je tako, vec je to tvoja licna ocjena.
Valjda je jasno da su države gdje žene nose hidžab zatucane, a gdje ne nose progres.
Progres u nauci, tehnologiji, ljudskim pravima i slobodama, standardu života, zdravstvenoj zaštiti, pravu na školovanje, životnom vijeku, zaposlenosti, generalno kvalitetu života.
Vjerska zatucanost i progres ne idu nikako, djevojčicama od malih nogu navlačiti hidžab je strašno i ne želim da se to dešava u jednoj evropskoj zemlji, pogotovu ako je to moja zemlja.
To je za mene tragedija jednog društva da od države koja se kretala ka progresu, okrene za 180 stepeni i počne da vraća u srednji vijek.
Da li te uopće interesira kako će da žive ova djeca? Šta ti uopće želiš?
ušće wrote:Jeli ti to ozbiljno ili me zajebavaš ...
Znači zabranjeno je samo muslimankama ..jer se hidžab vidi ostali mogu šta im nekoj stvarki ćeif jer se to ne vidi ...
Pa stvarno ...
Šta stvarno, izbaciti krst je zabranjeno, a šta ko ima u donjem vešu koga briga
Kako to ne možeš da shvatiš