Odlazi SFOR ostaje EUFORija

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zoka

#1 Odlazi SFOR ostaje EUFORija

Post by zoka »

Sjecam se prvi kanadjani iz Vukovara dosli da obezbjede Sarajevski aerodrum, od tad se razne bjelosvjetske vojske smjenjuju po ovim prostorima.

Sa njima je doslo sve sto prati vojsku, shverc oruzjem i visokotarifnim artiklima, prostitucija, trgovina bjelim robljem, trgovina ljudima... kontigenti iz raznih zemalja su bili manje ili vise ocrnjeni. Smanjenjem broja trupa ovde smanjuje se i potreba za nihovim postojanjem sad se postravlja ono pitanje sta je starije koka ili jaje odnosno sto su oni bili ovdje ikako?

Sad kad sve saberem, bio IFOR pa posto SFOR i sad nam ostaje EUFOR.

Misija SFOR-a po meni je nedovrsena nisu mnogo toga zavrsili sto im je bilo u mandatu ali nema veze moracemo mi sami nauciti da se organizujemo i izborimo se za bolji zivot i svoja prava a ne gledati u bjelosvjetske vucibatine i propalitete koji su iztrenirani i obuceni u maskirne uniforme da nam donesu bolji zivot.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:(
nazalost....
mIRCerka

#3 Re: Odlazi SFOR ostaje EUFORija

Post by mIRCerka »

zoka wrote:Sjecam se prvi kanadjani iz Vukovara dosli da obezbjede Sarajevski aerodrum, od tad se razne bjelosvjetske vojske smjenjuju po ovim prostorima.

Sa njima je doslo sve sto prati vojsku, shverc oruzjem i visokotarifnim artiklima, prostitucija, trgovina bjelim robljem, trgovina ljudima... kontigenti iz raznih zemalja su bili manje ili vise ocrnjeni. Smanjenjem broja trupa ovde smanjuje se i potreba za nihovim postojanjem sad se postravlja ono pitanje sta je starije koka ili jaje odnosno sto su oni bili ovdje ikako?

Sad kad sve saberem, bio IFOR pa posto SFOR i sad nam ostaje EUFOR.

Misija SFOR-a po meni je nedovrsena nisu mnogo toga zavrsili sto im je bilo u mandatu ali nema veze moracemo mi sami nauciti da se organizujemo i izborimo se za bolji zivot i svoja prava a ne gledati u bjelosvjetske vucibatine i propalitete koji su iztrenirani i obuceni u maskirne uniforme da nam donesu bolji zivot.
Zaboravio si UNPROFOR....
UN PROtection FORces.... protection...yeah right.....
Edit

Post by Edit »

zaboravio si UNPROFOR....

Sto su oni bili ovdje ikako? Pa da nam ostave sverc bijelim robljem, sidu, drogu.... da nas gurno do dna i - pojeftine.
zoka

Post by zoka »

Edit wrote:zaboravio si UNPROFOR....

Sto su oni bili ovdje ikako? Pa da nam ostave sverc bijelim robljem, sidu, drogu.... da nas gurno do dna i - pojeftine.
EH daaaa zaboravio sam tu skracenicu iz hrvatske jos su je donijeli jel tako bilo?

Da Edit slazem se potpuno jos da se oslobodimo euforije a ne padnemu u delirijum.
margareta

Post by margareta »

Mi smo ko' Marsovci - male zelene fore i fazoni. Zato su nam se instalirale ino svjetske "FOR-e" i njihovi fazoni da odagnaju nas nemoguci (fuj) suzivot! He8iga trebali bi mi po njihovome odlasku iskoristiti SVOJU shansu - INSTALIRATI svakoga na SVOJE mjesto gdje pripada i nek' prepada maaaaajku i avlijaaaaanere a ne nas gradjane Bh.
Nashi mishi su "FORE" sa svojim aferimima dovukli da im cuvaju njihove guzice. Sad' bi bio red da oni koji su ih doveli zaplate po dupetu i ODU za njima il' da se povinuju NASOJ volji i potrebi - samo da DISHEMO slobodno ne u "suzivotu" nego ZAJEDNO !

Nashim vodjama OSTAVIMO suzivot a mi SVI pocnimo vec jednom sa ZAJEDNICKIM zivotom !
livadic

Post by livadic »

mislim da unproforci zavrijedjuju malo vise postovanja od strane bosnjaka ... :(

a vi ... :cry: ... kako volite ... :oops:

;)

:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Draga Maggie,
nema od toga nista...
sjeti se nadrealista...
PLAVI SLEMOVI.....
posmatraci....
pa na kraju samo jedan Bosanac prezivi sve to...
dok nas ne istrijebe, nece nas ostaviti na miru....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

livadic wrote:mislim da unproforci zavrijedjuju malo vise postovanja od strane bosnjaka ... :(

;)

livadicu, bas izazivas.....ebo te m&m :D
margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:Draga Maggie,
nema od toga nista...
sjeti se nadrealista...
PLAVI SLEMOVI.....
posmatraci....
pa na kraju samo jedan Bosanac prezivi sve to...
dok nas ne istrijebe, nece nas ostaviti na miru....
oni su me i inspirisali na phushionu motika jako ozbiljno sam ih shvatala ali "kofer" inteligencija ni prst pred nosom nisu vidjeli. Ne ocekujem nista od TOKMAKA u mladima kako i sama znash !
E ove diskusije su nuklearka za 'politiku' :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ponekad pomislim da cu dobiti cir od price.... :D
livadic

Post by livadic »

mIRCerka wrote:
livadic wrote:mislim da unproforci zavrijedjuju malo vise postovanja od strane bosnjaka ... :(

;)

livadicu, bas izazivas.....ebo te m&m :D

zar nisu slatki ... :) :: http://www.m-ms.de/mms/ger/default.htm

;)

Image

;)

margareta

Post by margareta »

mIRCerka wrote:ponekad pomislim da cu dobiti cir od price.... :D
RecepAt protiv price i ulcusduodenusha : Grcki mIRCi porazbijaj porculanske posude :-)
Post Reply