Odlazak u Kanadu - azilanti

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

integer

#1 Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by integer »

Što mislite o agenciji kojoj je vlasnik Artem Djukić a bavi se sređivanjem papira za odlazak u Kanadu. Masne se pare daju a više o dotičnoj agenciji na sajtu http://www.sokocanada.com/about_us.php.

Valja li ovo šta, jel sigurno ovo?
drndalo

#2 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by drndalo »

Mo's mislit... Artem mi bas onako pouzdano zvuci, kao ime... A i kanadjani, samo nas cekaju, gdje li smo do sad bili... :evil:
Bodkin

#3 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by Bodkin »

drndalo wrote:Mo's mislit... Artem mi bas onako pouzdano zvuci, kao ime... A i kanadjani, samo nas cekaju, gdje li smo do sad bili... :evil:
cekali su nas :) masa ljudi sa ovih prostora zavrsila je u kanadi. neki jos zavrsavaju
zemo_online

#4 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by zemo_online »

o ovoj agenciji ne znam nista,cak nisam ni znao da postoji.
ono sto znam je to da danas je mnogo teze dobit papire nego prije,pogotovo ako ste refugee,izbjeglica jer oni za ex-yu vise ne primaju a event. primaju iz zemalja koje su u konfliktu ,somalija,afganistan isl.
-postoje druge metode odlaska ,a to su: studentska viza,spajanje familije,nalazenje posla isl.
integer

#5 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by integer »

Čuo sam da se plaća do 5000$ e sad neznam koliko je to sve istina jel to neka navlakuša ili što?
Koliko je sigurno da ćeš ostat gore, posao, ... ?
zemo_online

#6 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by zemo_online »

Bodkin wrote:
drndalo wrote:Mo's mislit... Artem mi bas onako pouzdano zvuci, kao ime... A i kanadjani, samo nas cekaju, gdje li smo do sad bili... :evil:
cekali su nas :) masa ljudi sa ovih prostora zavrsila je u kanadi. neki jos zavrsavaju

kao izbjeglice sigurno ne.
zemo_online

#7 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by zemo_online »

integer wrote:Čuo sam da se plaća do 5000$ e sad neznam koliko je to sve istina jel to neka navlakuša ili što?
Koliko je sigurno da ćeš ostat gore, posao, ... ?

pa sta ti oni nude za tih 5000?? pogotovo ako tamo nemas nikog ko bi ti u pocetku pomogao dok se ne snadjes??
zemo_online

#8 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by zemo_online »

otislo je nesto cigana iz ceske ili slovacke za kanadu,bez vize i zatrazili papire i odbili su ih sve do jednog.
Bodkin

#9 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by Bodkin »

test01 wrote:
Bodkin wrote:

kao izbjeglice sigurno ne.
pa naravno ne kao izbjeglice, kakve izbjeglice 17 godina nakon rata :)
ema12

#10 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by ema12 »

integer

#11 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by integer »

Ma mogu ljudi pričat o tome bzv, ali očigledno je da oni koji odu dobiju vizu. Ovaj im sredi.
Gray

#12 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by Gray »

integer wrote:Ma mogu ljudi pričat o tome bzv, ali očigledno je da oni koji odu dobiju vizu. Ovaj im sredi.

Pa ako znaš što pitaš? Ili malo reklamiraš?
integer

#13 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by integer »

Jes baš ću ga ja znat. Da ga znam nebi tebe pitao kakav je.
Gray

#14 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by Gray »

integer wrote:Jes baš ću ga ja znat. Da ga znam nebi tebe pitao kakav je.

Baš što onda kažeš da ljudi bezveze pričaju? Pitaš pa onda odbacuješ odgovor.
integer

#15 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by integer »

Pitam kakav je jer ak je ok ja sam spreman ić. :razz:
kadinica

#16 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by kadinica »

De malo sredi misli.

Ti si odlučio otići, ovaj tip sredi papire, šta je sad problem? Sretno, bez obzira što za čovjeka kažu da je prevarant....
drndalo

#17 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by drndalo »

Ako imas para, ne zali, fali Artemu za novi Merc... Jesi li ih kontaktirao, sta traze, koliko unaprijed, sta garantuju i kako ? Da ne bude kuku-lele kasnije...
Digla_da_kreci

#18 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by Digla_da_kreci »

integer wrote:Ma mogu ljudi pričat o tome bzv, ali očigledno je da oni koji odu dobiju vizu. Ovaj im sredi.
Nista on ne sredi, samo pokupi lovu naivnim ljudima. :D
Zar fakat vjerujes ovoj faci Image :lol:
srezoje

#19 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by srezoje »

vrhunski prevarant. mislio sam da nesto znam a ovaj me osiso ko ovcu.
nisam jos naucio kako se na engleskom kaze,ali sto bi raja rekla: jado i fukara ( Mr. Artem Djukic)
newlevel

#20 Re: AW: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by newlevel »

srezoje wrote:vrhunski prevarant. mislio sam da nesto znam a ovaj me osiso ko ovcu.
nisam jos naucio kako se na engleskom kaze,ali sto bi raja rekla: jado i fukara ( Mr. Artem Djukic)
Koliko ti je uzeo, ako se smije znati. I kako idu ti pregovori, mailom ?! Sto ga niko ne prebije.

Sent from my Nokia 3310
OldMayor

#21 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by OldMayor »

Ali ja ne kontam ko su ovi likovi, neki kao savjetnici jel?

Ljude treba upoznati da je prijava za azil i sve ostalo - BESPLATNO!
I ne kontam sta rade ovi likovi, prodaju suplju pricu, dovedu tamo ljude, uzmu im pare i ovih ih vrate.

Ko god zna malo engleski sve informacije moze naci na internetu, ne trebaju mu ovakvi salabajzeri.

Isto kao i ono sa americkom lutrijom. Totalno besplatna prijava, ali milion ljudi se prijavilo preko one neke stranice gdje platis da te oni prijave. Kao vece su ti sanse. A ljudi samo urade ono sto bi i ti, posalju sliku i ispune obrazac i uzmu ti 50-60 dolara. Normalno, sigurno ima raje sto dobije vizu, ali to nije njihova zasluga, vec sreca. Isto kao sto dobije raja redovnim putem. :-)
rokan

#22 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by rokan »

OldMayor wrote:Ali ja ne kontam ko su ovi likovi, neki kao savjetnici jel?

Ljude treba upoznati da je prijava za azil i sve ostalo - BESPLATNO!
I ne kontam sta rade ovi likovi, prodaju suplju pricu, dovedu tamo ljude, uzmu im pare i ovih ih vrate.

Ko god zna malo engleski sve informacije moze naci na internetu, ne trebaju mu ovakvi salabajzeri.

Isto kao i ono sa americkom lutrijom. Totalno besplatna prijava, ali milion ljudi se prijavilo preko one neke stranice gdje platis da te oni prijave. Kao vece su ti sanse. A ljudi samo urade ono sto bi i ti, posalju sliku i ispune obrazac i uzmu ti 50-60 dolara. Normalno, sigurno ima raje sto dobije vizu, ali to nije njihova zasluga, vec sreca. Isto kao sto dobije raja redovnim putem. :-)
u zemlji u kojoj je bar pola stanovnistva polupismeno ne treba ocekivati da ih ima puno koji "znaju malo engleski" i ti sto ga malo znaju su uglavnom lijenstine pa misle "daj da ja dam pare a drugi ce neko za mene odraditi sve sto treba". i tu nastupa artem. 8) :izet:
uzgred budi receno, u beogradu je devedesetih bio covjek koji je tako radio i veliki broj ljudi je otisao za kanadu preko njega, trebalo je da se plati oko 1.000 deutsch maraka. u to vrijeme to je bila pozamasna svota jer su plate bile 5-10 maraka. ko je tada otisao sada zivi kao bubreg u loju.
JBond

#23 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by JBond »

Jeli iko isao licno u Bec u ambasadu?
Koliko im treba za obradu radne vize?
Dobio sam posao u Vancouveru kod rodjaka,on je vlasnik tako da mi je sve sredio.
Engleski mi je perfect
agent_zero

#24 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by agent_zero »

JBond wrote:Dobio sam posao u Vancouveru kod rodjaka,on je vlasnik tako da mi je sve sredio.
Blago tebi pa imaš takvu rodbinu...
azea

#25 Re: Odlazak u Kanadu - azilanti

Post by azea »

Ne znam je li navlakusa i je li ljudi idu i dobijaju radne i boravisne dozvole, ali znam da azil niko iz BiH ne dobija nigdje na svjetu...
Post Reply